- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.161
cnm benimde kanala girmemişş üzülmüştüm ama hayırlısı nasılsa öyle doğumlar yapalım
Bu Arada Sabahtan Beri Boğazım Durmadı Bugün, Devamlı Bişeyler Yemekten Kendimi AlamıyorumBiri Beni Durdursunn :26:
Allah kabul etsin canım. Allah Allah yaa doktorunu bir ara tarif et istersen. Burdaki arkadaşların durumlarından sonra bu tür şeyleri ciddiye almamız gerekiyor sanırım:26:
amin cnm,hafiften idrar yolu enfeksiyonum var bide bugün çok oturdum ondan galiba geçmezse arıcam saol cnm
Bn tam 10 kilo aldim ama 1 aydr kilo almiyrm ayni kilodaym 57ym.arkadn bksan kimse hamile dem bna surekli buyuyen bi top yutmus gbiyimdoktor sen degil bebek kilo aliyo diyo..bde son 3 ay kilo alimi azalirmis kizlar..fydali olan hetseyi yiyorm agzima almam dedgm bnm seyleri yiyorum ama canm ne isterse onuda yiyorm hamur isi flan muacirim zaten duramm yemezsem ama hla canimn isteyipte yiyemedgm bsey var tbi dogum ypayim koli olarak alicm
DURRR Suloz
Hayatim bnm zilli donmustu gcen doktor dedi geri donmus totosu pek kiymetli kizimn uygun bi yere koymazsa raht edemiyo[/QUOTE
benim doktor yan yatıo dedi kafası sağda hatta yüzünü dönüp baktı tombik kızımDD ama normal herşey dedi doktor hiç doğumdan falan bahsetmedi normal doğum sonuna kadar dedi ama son haftaya hatta ana kadar belli olmazmış zaten hareketliler dedi.
şuanda bebeğim çok hareketlendi ve 2 kere alt tarafıma sancı girdi hareketiyle birlikte nie ki acaba tırstım biraz:18::18::18:
ölemiymişş son 3 ay dahamı az alırmışız
biliyom ben o koliyle alıcağın seyiii sölemiştinnnkıyamam yaa az kaldı canımm sabır
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır girememiştim maalsef geçmişi de okuyamadım tam olarak. Umuyorum herkes iyidir...
Bugün doğuma hazırlık ve bebek bakım kurslarıma başladım. Ben işten imkan bulamadığım için, duala denilen, doğum ve sonrasında yanımızda olacak ebe hizmeti satın aldım. Doğuma kadar kendi evimde düzenli kurs alacağım, doğumda da yanımda kendi ebem olacak ve sonrasında da bebek bakımı için hergün gelecek belli bir süre. Ebem çok deneyimli ve insancıl birisi, içim şimdilik çok rahat. Kendisi de kabul ediyor ki bu hizmet çokda gerekli değil, yani topluca alınan devlet kurslarından extra bir kazancı yok, benim doğum sonrasında yanımda annem ve kayınvalidem olacak ama onların geliş gidişleri ve çocuğa mudahalelerini de ebem ayarlayacak beni stresten uzak tutmak için :)
İlk kurstan aklımda kalan ve benim daha önce duymamış olduğum bilgileri paylaşayım sizlerle, eminim burda daha önce paylaşılmıştır ama yinede tekrar olsun;
- Emzirmeye hazırlık ilk adım: 30. haftadan itibaren hergün, siyah çaya batırdığımız pamuklarla göğüs uçlarımıza 2şer dakika pomad yapıyoruz, sonra parmak uçlarımıza zeytinyağı dökerek göğüs uçlarımıza sıkmadan masaj yapıyoruz 10 dk. Bu haftadan sonra mümkün olduğunca göğüslerimize hava aldırıyoruz, sütyene elveda demeye çalışalım. Emzirme sutyenleri, sütyensiz asla dolaşamam diyen anneler için gerekliymiş ama onun dışında pazarlama tuzağıymış. Henüz almadıysan boşuna alma dedi. O sıcaklarda göğüsü kat kat kapatmak iyi değilmiş, bakteri oluşurmuş. Göğüs masajı tarif etti ama onu burada maalsef tarif edemeyeceğim...
- Suyumuz patladığında: İçerideki suyun aniden dışarıya boşalmasıyla birlikte bebekde kordonuyla birlikte aşağı kayıyor, burada önemli olan kordonun asla sıkışmaması. Kordon çok kaygan ve içinde 3 ana damar var, kolaylıkla bebekle birlikte sıkışabilir ve damarların sıkışmasıyla bebeğe kan gitmez. Bebek hayati tehlikeye girer... Suyumuz patlayınca, nerede olursak olalım, bebeğin içeride yeniden yerleşmesi ve aniden sıkışmaması için 15 dakika hemen uzanıyoruz. Sokakta bile olsak hemen oturuyoruz, sağa sola koşturmuyoruz. 15 dakika sakinleşip, sonra aramamız gereken kişileri arıyor veya hastahaneye yola çıkıyoruz.
- Doğum: Açılma sancısı ve doğum sancısı farklı şeyler. Açılma sancısı geçirirken, rahatlamak enerjimizi boşa harcamamak lazım. Müzik dinleyebilir, bebeğimizi düşünebilir ve yürüyebiliriz. Ama panik yapmak bağırmak enerjimiziz tüketmek yok. Doğum odasına alındığımızda bize tek lazım olan enerji ve Allahın yardımı. Doğum odasında vucudumuz ister istemez ıkınma gerekliliği hissedecek, doğru nefes alır ve doğru zamanlarda ıkınırsak maksimum 10 dk.da bebeğimizi kucağımıza alırız. Panik ve stres yok, bebeğimizde içeride doğmak için çabalıyor olacak, onada yardımcı olalım, güçlü olalım...
- İlk emzirme: İlk doğumda hemen süt gelmeye bilir, ama 2,5 saatte 1 defa 10 ar dakika yinede göğsümüzü emdirelimki kanallarımız hazırlansın. Her emzirmeden öncede göğsümüze elle yapılan bir masaj var ama burada anlatamayacağım maalsef...
- Sarılık: Sarılık olan bebekler su kaybı yaşamadıkları sürece kısa surede toparlanırlar. Emzirme kadar önemli birşeyde temiz havadır. Bebeği uygunca giydirin, evinizde tüm camları açın, bebeği yürüyüşe çıkarın, yüzüne tülbent vs. örtmeyin. Havasız karanlık odalarda bebeği uyutmayın.
şimdilik aklımda kalanlar bunlar kızlar, umarım birilerine faydalı olur...
Hala yiyemedmm cucu..bu konuda kavga ediyrz vla ama faydaszkoliyle alicm zaten canm istedgi kdr yicem..bi tarafm sisti artk ya
Hala yiyemedmm cucu..bu konuda kavga ediyrz vla ama faydaszkoliyle alicm zaten canm istedgi kdr yicem..bi tarafm sisti artk ya
Ek2 (pardon kızlar aklıma geldikçe ekliyorum).
- Doğumdan sonra rahminizin eskisi gibi olması için ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamamk için ilk 6 hafta eşle yakınlaşma yasak. Bunu detaylıca anlattı ama detaylara girmeyim :)
Herşey yeni başlıyor bizim için doğana kadar kıpırdasa bi dert kıpırdamasa bi dert.
Bende de oluyor canım. Bişey yoktu inşaAllah. Namaz kılmak rahatlatır canım normal doğumu da kolaylaştıyomuş. Allah kabul etsin. beni özellikle sabah namazı çok rahatlatıyor o kadar uykudan sonra...
Ben çok korkmaya başladım şimdi karnımda iken o kadar rahatım ki doğunca nasıl yetiştireceğiz endişesi sardı beni...
Çok Merak Ettimm Ne Olduğunu
oyy kıyamam ya valla benim bu kadar canım istese bi şekilde yerimm canımm ama oda sağlığını düşünüyoo yesende sonra belkim sucluluk duyarsın az kaldı koliyi yanına inidirirsinnn ye yiyebildiğin kadar afiyet bal olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?