- 26 Eylül 2011
- 2.325
- 528
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.181
Selam kizlar. ..insallah hepimiz icin cok hayrli bir gun olur.
Ya hazir konu cikolata vwe guzel seylerdwn acimisken ins caniniz cekmez hakkinizi helal edin diyerek bisi sorcam.malum gebelikte az pismis yumurta zararli.acaba mayonez, islak kek vb seyler yiyebilir miyiz? (Kusura bakmayin nolur sorcak kimse yok bska)
Hala yiyemedmm cucu..bu konuda kavga ediyrz vla ama faydaszkoliyle alicm zaten canm istedgi kdr yicem..bi tarafm sisti artk ya
Hahaa.. Ayrılamıyorum Sizlerden Napayımm..Suloz sen gidip yatsana. Hala gırtlak düşünüyo şuna bak yaa
Saglikli seyler ye sirf kimyasal madde boya o istedgn diyo ....bnde bebis icn dayaniyrm ama acayip iradeliymism onu anladim
mayonezde çiğ yumurta olduğundan zararlı cnm ıslak kekte aynıdır ama bi kere cnm çok çekmişti yedim ben:26::26:
Hahaa.. Ayrılamıyorum Sizlerden Napayımm..Uyumaktan Vazgeçtim 2 Saat Sonra Koca Gelcek Yemek Yapmadım Daha
Oh Afiyet Olsun, Biz Ailece Pis Boğazız Karpuz Peynirle Doymayız HayattaBen bugün yemek yapmıycam. Hiç canım istemedi yemek yapmayı. Aşkoşu aradım karpuz, peynir yer miyiz dedim, süper olur dedi
Cnm bn mayonezde yedm islak kekte...bsey olmz bnce
Oh Afiyet Olsun, Biz Ailece Pis Boğazız Karpuz Peynirle Doymayız HayattaOndan Galiba Bizim Oğlanda Tombik Baya. Nasıl Çıkarcam Bakalım, Doğum Korkusu Sarmaya Başladı :18:
Ben sezeryana karar verdiğim için öyle bir korku yok
Ben Daha Önce Hiç Ameliyat Olmamış Biri Olarak Sezeryandan Da Korkuyorum
Cucu Gidip Yemeğini Yapıp Dönecek Şİmdi Ben Hala Menüye Karar Veremedim
Ben Daha Önce Hiç Ameliyat Olmamış Biri Olarak Sezeryandan Da Korkuyorum
Cucu Gidip Yemeğini Yapıp Dönecek Şİmdi Ben Hala Menüye Karar Veremedim
Ya ne yapacagimi sasirdim acaba gazmi bu ne Allahim sifa versin hepimize doktoruma son kontrolde sordum kabiz olmamaya calis dedi. Sende varmi kabizlik ve gaz sikayeti
günaydın kızalar. günaydın demek için biraz geç oldu ama tembellik yapıyorum :) kaç gündür başıma neler geldi bir bilseniz. karnımda kaç gündür sertelşemeler vardı ama normal diyordum hiç kafama takmadım. cumartesi doktor randevumuz vardı bebeğimiz büymüş gayet güzel 2 kiloyu geçmiş. nst ye bağlayalım dedi doktor. nst de düzenli sancılarım olduğu çıktı. ben pek anlamamıştım ama kasıklarımda adetsancısı gibi çok hafifi ağrılarım vardı kısa süreli oluyor geçiyordu meğer onalr doğum sancısıymış. açıklık varmı diye muayen ettiler çok şükür açıklık çıkmadı. serum taktılar sonra tekrar nst ye aldılar ve yine sancılarım çıktı. erken doğum olabilir dedi dotor. erken doğum riskine karşı bebeğin ciğerlerni geliştirici iğne yaptılar. ertesi gün bir iğne daha. nidilat verdi erken doğumu engeleyici. bende doğumla ilgili hiç bir şey hazırlamamıştım doğum olursa ne olacak diye korktum. bebeğin bütün kıyafetlerini yıkadım ütüledim hazırladım. hastane çantamıda hazırladım. inaşallah vaktinde doğum olur ama yienede hazırlıklı olmak lazım. hiç bir sıkıntım yokken nerden çıktı bu bilmiyorum. şimdi yorulmak kesinlikle yasak bol bol dinleniyorum
Kızlar iştahınız ne durumda? Sıcaklardan dolayı bir haftadır acayip iştahsızım, nerdeyse zordan yiyorum. Bir de yememe dikkat etmiştim son zamanlarda sanırım midem küçüldü çabucak doyuyorum. Meyve istiyor canım sürekli, çok içim yanıyor ve ben de bol bol meyve yiyorum. Bu ay 1 kilo almışım. Bu iştahsızlıkla sanırım doğuma kadar 1.5 daha alırım en fazla. Sizde durumlar ne?
Bn tam 10 kilo aldim ama 1 aydr kilo almiyrm ayni kilodaym 57ym.arkadn bksan kimse hamile dem bna surekli buyuyen bi top yutmus gbiyimdoktor sen degil bebek kilo aliyo diyo..bde son 3 ay kilo alimi azalirmis kizlar..fydali olan hetseyi yiyorm agzima almam dedgm bnm seyleri yiyorum ama canm ne isterse onuda yiyorm hamur isi flan muacirim zaten duramm yemezsem ama hla canimn isteyipte yiyemedgm bsey var tbi dogum ypayim koli olarak alicm
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır girememiştim maalsef geçmişi de okuyamadım tam olarak. Umuyorum herkes iyidir...
Bugün doğuma hazırlık ve bebek bakım kurslarıma başladım. Ben işten imkan bulamadığım için, duala denilen, doğum ve sonrasında yanımızda olacak ebe hizmeti satın aldım. Doğuma kadar kendi evimde düzenli kurs alacağım, doğumda da yanımda kendi ebem olacak ve sonrasında da bebek bakımı için hergün gelecek belli bir süre. Ebem çok deneyimli ve insancıl birisi, içim şimdilik çok rahat. Kendisi de kabul ediyor ki bu hizmet çokda gerekli değil, yani topluca alınan devlet kurslarından extra bir kazancı yok, benim doğum sonrasında yanımda annem ve kayınvalidem olacak ama onların geliş gidişleri ve çocuğa mudahalelerini de ebem ayarlayacak beni stresten uzak tutmak için :)
İlk kurstan aklımda kalan ve benim daha önce duymamış olduğum bilgileri paylaşayım sizlerle, eminim burda daha önce paylaşılmıştır ama yinede tekrar olsun;
- Emzirmeye hazırlık ilk adım: 30. haftadan itibaren hergün, siyah çaya batırdığımız pamuklarla göğüs uçlarımıza 2şer dakika pomad yapıyoruz, sonra parmak uçlarımıza zeytinyağı dökerek göğüs uçlarımıza sıkmadan masaj yapıyoruz 10 dk. Bu haftadan sonra mümkün olduğunca göğüslerimize hava aldırıyoruz, sütyene elveda demeye çalışalım. Emzirme sutyenleri, sütyensiz asla dolaşamam diyen anneler için gerekliymiş ama onun dışında pazarlama tuzağıymış. Henüz almadıysan boşuna alma dedi. O sıcaklarda göğüsü kat kat kapatmak iyi değilmiş, bakteri oluşurmuş. Göğüs masajı tarif etti ama onu burada maalsef tarif edemeyeceğim...
- Suyumuz patladığında: İçerideki suyun aniden dışarıya boşalmasıyla birlikte bebekde kordonuyla birlikte aşağı kayıyor, burada önemli olan kordonun asla sıkışmaması. Kordon çok kaygan ve içinde 3 ana damar var, kolaylıkla bebekle birlikte sıkışabilir ve damarların sıkışmasıyla bebeğe kan gitmez. Bebek hayati tehlikeye girer... Suyumuz patlayınca, nerede olursak olalım, bebeğin içeride yeniden yerleşmesi ve aniden sıkışmaması için 15 dakika hemen uzanıyoruz. Sokakta bile olsak hemen oturuyoruz, sağa sola koşturmuyoruz. 15 dakika sakinleşip, sonra aramamız gereken kişileri arıyor veya hastahaneye yola çıkıyoruz.
- Doğum: Açılma sancısı ve doğum sancısı farklı şeyler. Açılma sancısı geçirirken, rahatlamak enerjimizi boşa harcamamak lazım. Müzik dinleyebilir, bebeğimizi düşünebilir ve yürüyebiliriz. Ama panik yapmak bağırmak enerjimiziz tüketmek yok. Doğum odasına alındığımızda bize tek lazım olan enerji ve Allahın yardımı. Doğum odasında vucudumuz ister istemez ıkınma gerekliliği hissedecek, doğru nefes alır ve doğru zamanlarda ıkınırsak maksimum 10 dk.da bebeğimizi kucağımıza alırız. Panik ve stres yok, bebeğimizde içeride doğmak için çabalıyor olacak, onada yardımcı olalım, güçlü olalım...
- İlk emzirme: İlk doğumda hemen süt gelmeye bilir, ama 2,5 saatte 1 defa 10 ar dakika yinede göğsümüzü emdirelimki kanallarımız hazırlansın. Her emzirmeden öncede göğsümüze elle yapılan bir masaj var ama burada anlatamayacağım maalsef...
- Sarılık: Sarılık olan bebekler su kaybı yaşamadıkları sürece kısa surede toparlanırlar. Emzirme kadar önemli birşeyde temiz havadır. Bebeği uygunca giydirin, evinizde tüm camları açın, bebeği yürüyüşe çıkarın, yüzüne tülbent vs. örtmeyin. Havasız karanlık odalarda bebeği uyutmayın.
şimdilik aklımda kalanlar bunlar kızlar, umarım birilerine faydalı olur...
kızzzlarrr acil yardımmm!!!!
son bir hafatdır uykusuzluk yorgunlukla birlikte baya yıprandım. zaten sol bacağımda morluklar vardı, ama sabah gördüğüm görüntü karşısında dehşete düştüm. morluklar artık siyah renge dönüşmüş, ve o kısımların olduğu deri kabarmış, elimle dokunduğumda o morlukların olduğu kısma dokunabiliyorum. ağrı acı yapmıyor ama yürümekte zorlanıyorum.
benim gibi olan var mı başka?
bir de bu nedir, burada sekreterimize gösterdim, onun 3 çocuğu var deneyimli baya. anemi bu falan dedi ama o nedirki?
bilemedim, doktora da gidemedim, en yakın zamnda gideceğim.
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır girememiştim maalsef geçmişi de okuyamadım tam olarak. Umuyorum herkes iyidir...
Bugün doğuma hazırlık ve bebek bakım kurslarıma başladım. Ben işten imkan bulamadığım için, duala denilen, doğum ve sonrasında yanımızda olacak ebe hizmeti satın aldım. Doğuma kadar kendi evimde düzenli kurs alacağım, doğumda da yanımda kendi ebem olacak ve sonrasında da bebek bakımı için hergün gelecek belli bir süre. Ebem çok deneyimli ve insancıl birisi, içim şimdilik çok rahat. Kendisi de kabul ediyor ki bu hizmet çokda gerekli değil, yani topluca alınan devlet kurslarından extra bir kazancı yok, benim doğum sonrasında yanımda annem ve kayınvalidem olacak ama onların geliş gidişleri ve çocuğa mudahalelerini de ebem ayarlayacak beni stresten uzak tutmak için :)
İlk kurstan aklımda kalan ve benim daha önce duymamış olduğum bilgileri paylaşayım sizlerle, eminim burda daha önce paylaşılmıştır ama yinede tekrar olsun;
- Emzirmeye hazırlık ilk adım: 30. haftadan itibaren hergün, siyah çaya batırdığımız pamuklarla göğüs uçlarımıza 2şer dakika pomad yapıyoruz, sonra parmak uçlarımıza zeytinyağı dökerek göğüs uçlarımıza sıkmadan masaj yapıyoruz 10 dk. Bu haftadan sonra mümkün olduğunca göğüslerimize hava aldırıyoruz, sütyene elveda demeye çalışalım. Emzirme sutyenleri, sütyensiz asla dolaşamam diyen anneler için gerekliymiş ama onun dışında pazarlama tuzağıymış. Henüz almadıysan boşuna alma dedi. O sıcaklarda göğüsü kat kat kapatmak iyi değilmiş, bakteri oluşurmuş. Göğüs masajı tarif etti ama onu burada maalsef tarif edemeyeceğim...
- Suyumuz patladığında: İçerideki suyun aniden dışarıya boşalmasıyla birlikte bebekde kordonuyla birlikte aşağı kayıyor, burada önemli olan kordonun asla sıkışmaması. Kordon çok kaygan ve içinde 3 ana damar var, kolaylıkla bebekle birlikte sıkışabilir ve damarların sıkışmasıyla bebeğe kan gitmez. Bebek hayati tehlikeye girer... Suyumuz patlayınca, nerede olursak olalım, bebeğin içeride yeniden yerleşmesi ve aniden sıkışmaması için 15 dakika hemen uzanıyoruz. Sokakta bile olsak hemen oturuyoruz, sağa sola koşturmuyoruz. 15 dakika sakinleşip, sonra aramamız gereken kişileri arıyor veya hastahaneye yola çıkıyoruz.
- Doğum: Açılma sancısı ve doğum sancısı farklı şeyler. Açılma sancısı geçirirken, rahatlamak enerjimizi boşa harcamamak lazım. Müzik dinleyebilir, bebeğimizi düşünebilir ve yürüyebiliriz. Ama panik yapmak bağırmak enerjimiziz tüketmek yok. Doğum odasına alındığımızda bize tek lazım olan enerji ve Allahın yardımı. Doğum odasında vucudumuz ister istemez ıkınma gerekliliği hissedecek, doğru nefes alır ve doğru zamanlarda ıkınırsak maksimum 10 dk.da bebeğimizi kucağımıza alırız. Panik ve stres yok, bebeğimizde içeride doğmak için çabalıyor olacak, onada yardımcı olalım, güçlü olalım...
- İlk emzirme: İlk doğumda hemen süt gelmeye bilir, ama 2,5 saatte 1 defa 10 ar dakika yinede göğsümüzü emdirelimki kanallarımız hazırlansın. Her emzirmeden öncede göğsümüze elle yapılan bir masaj var ama burada anlatamayacağım maalsef...
- Sarılık: Sarılık olan bebekler su kaybı yaşamadıkları sürece kısa surede toparlanırlar. Emzirme kadar önemli birşeyde temiz havadır. Bebeği uygunca giydirin, evinizde tüm camları açın, bebeği yürüyüşe çıkarın, yüzüne tülbent vs. örtmeyin. Havasız karanlık odalarda bebeği uyutmayın.
şimdilik aklımda kalanlar bunlar kızlar, umarım birilerine faydalı olur...
Hala yiyemedmm cucu..bu konuda kavga ediyrz vla ama faydaszkoliyle alicm zaten canm istedgi kdr yicem..bi tarafm sisti artk ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?