- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.201
kızzzlarrr acil yardımmm!!!!
son bir hafatdır uykusuzluk yorgunlukla birlikte baya yıprandım. zaten sol bacağımda morluklar vardı, ama sabah gördüğüm görüntü karşısında dehşete düştüm. morluklar artık siyah renge dönüşmüş, ve o kısımların olduğu deri kabarmış, elimle dokunduğumda o morlukların olduğu kısma dokunabiliyorum. ağrı acı yapmıyor ama yürümekte zorlanıyorum.
benim gibi olan var mı başka?
bir de bu nedir, burada sekreterimize gösterdim, onun 3 çocuğu var deneyimli baya. anemi bu falan dedi ama o nedirki?
bilemedim, doktora da gidemedim, en yakın zamnda gideceğim.
Canım verdiğin bilgiler çok güzel Allah razı olsun.
Bu arada 40 gün lohusalık olacağı için birliktelik olmaz zaten canım. Rabbim bize zararlı olan herşeyi zaten yasaklamış
cnm doktor ve sağlık ocağı ilk hamile kaldığımda bana liste vermişti iki listedede yasaklıların içindeydi bunlar meyvesuyu sucuk çiğ et sakatat gazlı içecekler mmayonez çiğ yumurta vs baya kabarıktı ondan hiç yemedim bende
bilgiler için teşekkürler canım senin için sevindim seninle ilgilenen bir ebenin olması çok iyi olacaktır eminimMerhaba kızlar,
Uzun zamandır girememiştim maalsef geçmişi de okuyamadım tam olarak. Umuyorum herkes iyidir...
Bugün doğuma hazırlık ve bebek bakım kurslarıma başladım. Ben işten imkan bulamadığım için, duala denilen, doğum ve sonrasında yanımızda olacak ebe hizmeti satın aldım. Doğuma kadar kendi evimde düzenli kurs alacağım, doğumda da yanımda kendi ebem olacak ve sonrasında da bebek bakımı için hergün gelecek belli bir süre. Ebem çok deneyimli ve insancıl birisi, içim şimdilik çok rahat. Kendisi de kabul ediyor ki bu hizmet çokda gerekli değil, yani topluca alınan devlet kurslarından extra bir kazancı yok, benim doğum sonrasında yanımda annem ve kayınvalidem olacak ama onların geliş gidişleri ve çocuğa mudahalelerini de ebem ayarlayacak beni stresten uzak tutmak için :)
İlk kurstan aklımda kalan ve benim daha önce duymamış olduğum bilgileri paylaşayım sizlerle, eminim burda daha önce paylaşılmıştır ama yinede tekrar olsun;
- Emzirmeye hazırlık ilk adım: 30. haftadan itibaren hergün, siyah çaya batırdığımız pamuklarla göğüs uçlarımıza 2şer dakika pomad yapıyoruz, sonra parmak uçlarımıza zeytinyağı dökerek göğüs uçlarımıza sıkmadan masaj yapıyoruz 10 dk. Bu haftadan sonra mümkün olduğunca göğüslerimize hava aldırıyoruz, sütyene elveda demeye çalışalım. Emzirme sutyenleri, sütyensiz asla dolaşamam diyen anneler için gerekliymiş ama onun dışında pazarlama tuzağıymış. Henüz almadıysan boşuna alma dedi. O sıcaklarda göğüsü kat kat kapatmak iyi değilmiş, bakteri oluşurmuş. Göğüs masajı tarif etti ama onu burada maalsef tarif edemeyeceğim...
- Suyumuz patladığında: İçerideki suyun aniden dışarıya boşalmasıyla birlikte bebekde kordonuyla birlikte aşağı kayıyor, burada önemli olan kordonun asla sıkışmaması. Kordon çok kaygan ve içinde 3 ana damar var, kolaylıkla bebekle birlikte sıkışabilir ve damarların sıkışmasıyla bebeğe kan gitmez. Bebek hayati tehlikeye girer... Suyumuz patlayınca, nerede olursak olalım, bebeğin içeride yeniden yerleşmesi ve aniden sıkışmaması için 15 dakika hemen uzanıyoruz. Sokakta bile olsak hemen oturuyoruz, sağa sola koşturmuyoruz. 15 dakika sakinleşip, sonra aramamız gereken kişileri arıyor veya hastahaneye yola çıkıyoruz.
- Doğum: Açılma sancısı ve doğum sancısı farklı şeyler. Açılma sancısı geçirirken, rahatlamak enerjimizi boşa harcamamak lazım. Müzik dinleyebilir, bebeğimizi düşünebilir ve yürüyebiliriz. Ama panik yapmak bağırmak enerjimiziz tüketmek yok. Doğum odasına alındığımızda bize tek lazım olan enerji ve Allahın yardımı. Doğum odasında vucudumuz ister istemez ıkınma gerekliliği hissedecek, doğru nefes alır ve doğru zamanlarda ıkınırsak maksimum 10 dk.da bebeğimizi kucağımıza alırız. Panik ve stres yok, bebeğimizde içeride doğmak için çabalıyor olacak, onada yardımcı olalım, güçlü olalım...
- İlk emzirme: İlk doğumda hemen süt gelmeye bilir, ama 2,5 saatte 1 defa 10 ar dakika yinede göğsümüzü emdirelimki kanallarımız hazırlansın. Her emzirmeden öncede göğsümüze elle yapılan bir masaj var ama burada anlatamayacağım maalsef...
- Sarılık: Sarılık olan bebekler su kaybı yaşamadıkları sürece kısa surede toparlanırlar. Emzirme kadar önemli birşeyde temiz havadır. Bebeği uygunca giydirin, evinizde tüm camları açın, bebeği yürüyüşe çıkarın, yüzüne tülbent vs. örtmeyin. Havasız karanlık odalarda bebeği uyutmayın.
şimdilik aklımda kalanlar bunlar kızlar, umarım birilerine faydalı olur...
bende de bazen oluyor hareketiyle birlikte aşağıda hareketlenme gibi oluyor acaba açılma falanmı yoksa? ilk gebeliğim olduğu için bilemiyorumşuanda bebeğim çok hareketlendi ve 2 kere alt tarafıma sancı girdi hareketiyle birlikte nie ki acaba tırstım biraz:18::18::18:
Artık aşağı baya baskı yapıyolar minik sıpalar. Çok hareketlenince benim de oluyor
kızlar benim bebeğim hala dönmemiş, yola girmemiş. normal mi acaba?
benim dr daha erken dedi.son ayda bile dönebilir dedi. sizin dr lar kaçıncı hafta diyor ?????????
Kabızlığım çok şükür yok canım midemde çok gaz oluyor. Bir de bazen eriği çok kaçırıyorum
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine... Anlaşıldı ki 2 hafta sonra falan birer birer doğurulmaya başlanacak :) Herkesin bebeği sağlıkla gelsin minik mucizelerimizi en güzel şekilde kucağımıza alalım
Meyve yeme isteği bende de çok fazla... sıcaklarda yemek yiyesim yok yine de azar azar yemeye gayret ediyorum tabi protein girsin vücuduma diye.
Canım ya eşine söyle o masum şeye gelene kadar zararlı neler tüketiliyor. Ben bir hastası olarak seni çok iyi anlıyorum kimse beni ondan ayıramazKaldı ki içindeki sığır jelatini kemiklere faydalı :) Eşine böyle söyle belki izin verir
Canım teşekkürler bunları paylaştığın için
Üşenmeyip yazdığın ve bizi bilgilendirdiğin için çok teşekkürler canım.
Kabızlığım çok şükür yok canım midemde çok gaz oluyor. Bir de bazen eriği çok kaçırıyorum
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine... Anlaşıldı ki 2 hafta sonra falan birer birer doğurulmaya başlanacak :) Herkesin bebeği sağlıkla gelsin minik mucizelerimizi en güzel şekilde kucağımıza alalım
Canım teşekkürler bunları paylaştığın için
ellerine sağlık canım sağol paylaştığın için aklına geldikçe yaz yine sen bi cesaret geliyo sanki
bilgiler için teşekkürler canım senin için sevindim seninle ilgilenen bir ebenin olması çok iyi olacaktır eminim
bende de bazen oluyor hareketiyle birlikte aşağıda hareketlenme gibi oluyor acaba açılma falanmı yoksa? ilk gebeliğim olduğu için bilemiyorum
benim doktor daha birşey demedi ama hiç dönmedi bebişim:26:
anemi kansızlık demek...aşırı kansızlığın mı var ??
benim de kanım çok düşük 9,5 ...ben de geçenlerde boynumda daha doğrusu boynumun ön kısımlarında hani kemikler olur ya boğazımızın aşğasında oralarda morluk farkettim biraz...bir de bel kısımlarımda var sanki...hiç dr.a da sormak aklıma gelmedi önemsemedim...zaten o kadar umursamaz oldum ki son zamanlarda...hiç bişey umrumda değil...
bu arada bişey sorucam size,çocuk kardiyolojisine gittiniz mi??
doktorunuz istedi mi böyle bişey??
biz geçen hafta gittik kontrole dediğim gibi,dr 2 hafta sonra çocuk kardiyolojisine gidin dedi...kalbine bakılması gerekiyormuş...bugün aradım haziran sonu olur mu diye olur farketmez dedi...benim haftalarımda olan arkadaşlar siz gittiniz mi ?
kızlar bu göğüs yarası için kim ne biliyosa paylaşsın kardeşimin eşi yeni doğum yaptı göğüsler çok fena
bizlerde yaşamayalım çok zor o acı bilirim.
Doğumdan Hemen Sonra Kuru Soğan Sürülürse Yara Olmuyormuş Diye Duydum Canım Ama Deneyeni Görmedim Hiç , Olumlu Sonuç Veriyor Mu Bilmiyorumkızlar bu göğüs yarası için kim ne biliyosa paylaşsın kardeşimin eşi yeni doğum yaptı göğüsler çok fena
bizlerde yaşamayalım çok zor o acı bilirim.
Doğumdan Hemen Sonra Kuru Soğan Sürülürse Yara Olmuyormuş Diye Duydum Canım Ama Deneyeni Görmedim Hiç , Olumlu Sonuç Veriyor Mu Bilmiyorum
onu bende duydum yaa hastaneye götürsek doktor ve hemşireler bişey dermi ki:26::26::26:
kırarız yumruğumuzla bide hehehhe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?