2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

banada doktor değil kocam yasak koydu.. bebek duyar, bi de başı aşağıda bişi olur diyip dönüp totosunu yatıyo .. haftada 1 gün ilişki oluyodu 20 gündür o da yok..

Benim babam başak burcu eşim de öyle dedim babama benzer bu evleneyim ama nerdeeee. Babam evi süpürür, balkonu yıkar, cam siler, sofra toplar, bulaşık yıkar, üstüne kahvesini bile yapar O kadar hamarattır yani... Ki babamın sağ elinde özrü var yalnızca 1 parmağı tam çalışır vaziyette. Benim eşimin eli ayağı tutuyo ona rağmen kılını kıpırdatmaz Yine de seviyorum kocamı onun temiz kalbi yeter

Canım dönmedi diye düşünme kendini ona odaklama döneceği varsa döner o annesi dönmezse de napalım bir şekilde alacaksın yavrunu kucağına sağlıkla gelsin önemli olan bu

günaydın güzelliklerrr!

gece gelen MED'in doğum haberi çok heyecanlandırdı,mutlu etti hepimizi..bir yandan da PARME arkadaşımıza baş sağlığı diliyoruz.. beni bir garip etti nedense ama hayatın özeti aslında bu işte ..

canım maşallah meleğinee bir de senin erken doğum riskin mi vardı da böyle demiş doktorun? :26:

biz de seni merak ediyoduk canım iyi ki yazdın nasıl durumlar iyisiniz dimi?

kız dilini ısır valla nazar değeceksin maşallah kocana kuzum böyle devam ederse ne mutlu sanaaa benimki yumurta bile kıramıyoooo dolap tıka basa yemek dolu olsun çıkarıp ısıtmayı bile beceremez benim sevgili kocam hep benim suçum ama alıştırdım başından beri böyle gitti işte :)

var canım 2013 ağustos annelerinin doğum hikayeleri diye bi topik ,dün akşam baktım bende

Son düzenleme:
Bebeklerimizi yanlışlarla büyütüyoruz

Oysa iyi niyetle de olsa yaptığımız bu hatalar, onların sıhhatlı gelişimini sekteye uğratıyor. Medical Park Fatih Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Feyza Çivici Gümüş; çocuklarımızı büyütürken yaptığımız ve birer şehir efsanesinden ibaret 'geleneksel hataları' anlattı.

1- Sütüm yetmiyor, mama vermeliyim

Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalma ihtimali. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler gereksiz yere mamayla besleniyor. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. 24 saatte en az 5-6 kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Anne sütü yetersizliğine lakin bir çocuk hastalıkları uzmanı doktor karar verebilir ve onun tavsiyesi gereğince mama takviyesine başlanabilir.

2- Şekerli su sarılığa iyi gelir

İlk günlerde anne sütünün gelmesinde yaşanabilecek bir sorun, bebeğin zayıflamasına ve sarılık oluşumuna yol açabilir. Halk arasında, aç kalan ve az idrara çıkan bebeklere şekerli su verilmesi önerilir. Oysa bebeğin beslenmesinde şekerli suyun yeri yoktur.

3- Çocuk 2 yaşına geldi, bezi bırakmalıyım

İki yaş, çiş eğitimi vermek için başlangıç dönemidir. Ancak çocuk bu konuda asla zorlanmamalı, altına kaçırdığı için kızılmamalı, sık sık tuvalete tutularak eğitime tabi tutulmamalı.

4- Dondurma hasta eder

Dondurma, tüm çocukların sevdiği ve faydalı bir gıdadır. Boğaz ağrısına neden olmaması için yalayarak yenmeli ve yanında su içilmeli.

5- Gürbüz çocuk sıhhatlı olur

Gürbüz çocuk, sıhhatlı çocuk değildir! Dengeli beslenen çocuk, zayıf da olsa sıhhatlı kabul edilir. Çocukları asla yemek yeme konusunda zorlamayın, yemediği zaman beslenmeyi sonlandırın.

6- Çocuk sıcak havayı sever

Çocuklar, her zaman terlemeyeceği şekilde giydirilmeli. Üşüyeceği korkusuyla çocukları çok giydirmek ve sarıp sarmalamak, terlemeye ve hasta olmaya yol açar. Pamuklu kıyafetler tercih edilmeli, içinde naylon karışımı olan ve özellikle polar tipinde olan kıyafetler giydirilmemeli.

7- Fazla hareketle terler, hasta olur

Hasta olur endişesiyle çocuğun hareket etmesini kısıtlamak çok yanlış bir yaklaşım. Her çocuk hareket edince terler; terleyince üstünü değiştirebilirsiniz! 'Çok terledin artık yerine otur' demek, onu tembel, hantal ve mutsuz yapar. Zaman içinde metabolizma hızı azalan çocuk, hızla kilo almaya başlar. Hareket etmelerini kısıtlamaktansa, spora (yüzme, basketbol vb) yönlendirin.

8- Şaşılık büyüyünce geçer

Çocuklarda şaşılık bir yaşına kadar fizyolojik kabul edilir. Ancak bir yaşından sonra düzelmeyen şaşılıklar için mutlaka göz doktoruna başvurulmalı. Bir yaşından önce bebeklerde Nistagmus (göz küresinin istemsiz titremesi) görüldüğünde de mutlaka muayene ettirilmeli.

9- Biberon ve emziği çok seviyor

Biberon ve emzik hiçbir çocuğa önerilmiyor. Biberon; bebekte 'meme başı şaşkınlığı'na yol açıyor ve anne göğsünden soğutuyor. Mamayla beslenmek zorunda kalan bebeklerde, biberon en geç 2 yaşında bırakılmalı. Emzik de, damak yapısını bozabiliyor ve çocuğun enfeksiyon kapmasına yol açabiliyor.

10- Fitil vereyim rahatlasın

Çok zorda kalmadan ve doktor tavsiyesi olmadan ne fitil ne de ilaç kullanılmalı.

İlk Başlangıç Ek Gıdaları Neler Olmalı?

Bebek için ilk başlanacak ek gıdanın ne olması gerektiği ile ilgili farklı görüşler var. En çok önerilenler meyve, yoğurt, sebze yada tahıllı yiyecekler. Ek gıdaya tatlı meyvelerle başlarsanız yada yoğurt ile başlayıp içinede tatlı bir meyve katarsanız büyük olasılıkla bebeğiniz iştahla yer ve sizde çok mutlu olursunuz. Ancak daha sonra bir çok bebek sebzeleri ve tatları reddetme eğilimi gösterir. Bebeğinizin yeme alışkanlığı bu andan itibaren başlar . Bu nedenle ben sebzelerle başlamayı öneriyorum, ki ben öyle yaptım.
En İyi Başlangıç Sebzeleri Nelerdir?

Havuç, balkabağı, mevsiminde kabak, kırmızı pancar, patates. Bu sebzelerle başlıyabilirsiniz. Daha öncede önerdiğim gibi buharda pişirip az bir su ilave ederek koyu bir püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. İlk başta sadece tek bir sebze ile başlamalısınız. Daha sonra bu sebzeleri ikili, üçlü kombinasyonlarla karıştırarak basit bir bebek menüsü hazırlıyabilirsiniz. Yada basit sebze çorbaları yapabilirsiniz. Patates kabızlık yapabilir. Bu nedenle onu diğer sebzelerle karıştırarak verin. Ben oğlumu bizimle masaya oturtur ve elimle pişirdiğim sebzeleri ezerek ağzına verirdim. Amaç tatlara alışması.
Bebek İçin En İyi Başlangıç Meyveleri Nelerdir?

Sebzelerle aynı zamanda yada bir kaç gün sonra meyvelerede başlıyabilirsiniz. Meyveyi akşam üzeri yada öğleye doğru verebilirsiniz. Meyveleri cam rende ile rendeleyip suyunu süzün ve o sudan bir kaç kaşık verin. Bir kaç gün sonra püre kısmını yedirmeye başlayın. Elma, armut gibi sert meyveleri ilk başlarda buharda pişirip yumuşatarak yedirebilirsiniz. Meyvelerin bir kaç tanesini karıştırarakta yedirebilirsiniz.
En iyi başlangıç meyveleri; elma, şeftali, muz, avakado, armut. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta meyveleri mevsiminde vermek. Muz kabızlık yapabilir. Bu nedenle çok sık vermeyin.
Yoğurt ve Et Ne Zaman Verilmeli?

Yoğurt bebekler için ilk başlanan ek gıda olmamalı. Özellikle bebeğimiz emiyorsa gerekli sütü alıyordur. Yoğurdu ilk başlarda günlük olarak mayalamalısınız. Hazır yoğurtları kullanmayın. Kendiniz evde yapmaya çalışın ve yoğurdu sade yedirin. Et ve et ürünlerine 8 ci aydan itibaren başlıyabilirsiniz. Yemeklerine kavrulmuş kıyma katarak azar azar bebeğinizi ete alıştırabilirsiniz.
Bebeğime Kahvaltı Ne Zaman Vermeli?

Bebekler için kahvaltıya başlama zamanı en iyi 7 ci ay civarıdır. Bu ayda çeyrek yumurta sarısınada başlıyabilirsiniz. Kahvaltıda kullanacağınız peynir tuzsuz olmalı, en iyisi lor peyniri yada keçi peyniridir. Peyniri suda bekleterek tuzunu alabilirsiniz. Açık süt bulabilirseniz kendi lor peynirinizi yapmak çok kolay.
Kahvaltı için genelde hazır bebe bisküvileri kullanılır, bunun yerine kendiniz evde yapmaya çalışın. Yada tam buğday ekmeğinin içini ufalayabilirsiniz. Bisküvi yada ekmeği haşlanmış kuru meyve suları ile ıslatıp içine dilediğiniz meyveleri katın. İsterseniz sitede yeralan bebek kahvaltısı tarifini deniyebilirsiniz.
Nasıl İyi Bir Bebek Menüsü Hazırlarım?

Bebeğiniz için gün içinde hazırladığınız yemeklerde renklerle oynayın, bu işinizi kolaylaştırır. Mantık çok basit, yiyecekleri renklere ayırın ve her renkten vermeye çalışın, böylece kafanız karışmaz.
Turuncular; havuç, balkabağı
Yeşiller; ıspanak, pazı, brokoli, taze fasulye gibi.
Kırmızılar; mercimek, pancar, e
Beyazlar; soğan, pırasa, karnıbaha
Sarılar; patates, sarı mercimek, bulgur
Ayrıca kuru meyveleride demir açısından zengin oldukları için bebeğinizin menüsüne ilave edin. Tuzsuz kabak çekirdeği iyi bir çinko kaynağıdır. Tohum öğütücüsü ile iyice ezip meyve pürelerine katılabilir

heheee ozaman ii bilirsin o burcu dengesizler ay benimki daha okadar çekilmicek kadar deil. amann allah korusun valla son nokta olmasın... anneciğini okadar delirtmiş yani valla çok zor bi burç pöff...

Selam kızlar biz geldik yokluğumuzda neler olmuş neler ilk bebişimiz dünya ya merhaba demiş alla ona sağlık sıhhat şans bereket İhsan eylesin inşallah analı babalı büyüsün.
Kaynanatör faciasından sonra bizde hafta sonu izmire gittik gezdik arkadaşlarımızla buluştuk hoşça vakit geçirip döndük ama bu uzun soluklu yollar ayaklarıma pek iyi gelmedi fil ayağı gibi oldu şiştikçe şişti iki gündür biraz normale döndü ama hala hafifte olsa şişlik var. Gece tuvalete kalktığımda bende topallayarak gidiyorum sanki gün boyu yürümüşüm gibi ağrıyor ayaklarımın altı basamıyorum sabah kalktığımda da aynı sonra açılıyor kan dolaşımı yavaşlıyor herhalde yatakta die düşünüyorum bu Cumartesi kontrolümüz var oğluşu göreceğiz ve inşallah babamızla beraber en son 19. Haftada görmüştü babamız

kızlar hamile olmadan tam 3 tane 20lik dişimi çektirmiştim. 2 gündür çenemin sol tarafında bir ağrı vardı ama hiç aynada bakmamıştım. sürekli sola yattığımdan diye düşünüyordum. az önce aynaya bir baktım 4. yirmilik dişim çıkıyor ve çevresi şişmiş ben napıcam şimdik? hamileliğime nazar değdi. herkes çok rahat bi hamilelik dönemi geçirdiğimi söylüyordu. kalp çarpıntısı,enfeksiyon, diş kırılması şimdi de 20 lik diş... minik meleğime iltihabın zararı olmasında ben çekerim acıyı

banada doktor değil kocam yasak koydu.. bebek duyar, bi de başı aşağıda bişi olur diyip dönüp totosunu yatıyo .. haftada 1 gün ilişki oluyodu 20 gündür o da yok..

hani haydar dümenden okuruz yaa içime girmeden bişeyler yaşadık acaba kızlığıma bişey olmuşmudur diye bizde öyleyiz hafta bir birleşme olmadan bişeyler yaşanıyo işte

kınnn kınnn ısırdım canım inşallah amin valla böyle çok iyi :) akşama yemek planımızıda aldık bişey alıcakmış eve gelince onu yapcakmış doktor haftada 5 gün ye demişmiş o şeyi :)))

şekerim alıştırmıcaksın bunalrı öyle rahataaa sonra tepemize otururlarr

hani haydar dümenden okuruz yaa içime girmeden bişeyler yaşadık acaba kızlığıma bişey olmuşmudur diye bizde öyleyiz hafta bir birleşme olmadan bişeyler yaşanıyo işte

hahahahahaha güldürdün beni bizde o da yok yahuuu.. kocam böle parmak ucu değecek diye ödü kopuyo doğumdan sonra gerdek faciadı yaşıcaz hep birlikte

Günaydın tatlı hamişler

Bende 29 Temmuz'da sezeryan olmak istiyorum bi aksilik olmazsa, erken gelmezse bebis , evlilik yıldönümümüz .

Canım korunma yöntemi konusunda en beceriksiz benim , bu 3. Bebek
Bundan sonra coook dikkatli olmam gerek

Bizde prez.ile korunuyorduk ama o zaman düşünmeme rağmen bebek olsada fena olmaz derdim kaza olma ihtimalini çok takmazdım.Ama şimdi hemen 2.çocuğu hemen düşünmediğim için spiral taktıayım diyorum ama oda nasıl bişey bilemiyorsun bir denemekte fayda var sanırım bünyem kabul eder bende rahatsız olmazsam o biraz daha garantili bir yöntem sanki.

Lepistes geçmiş olsun canım ayrıca eski bir vajili olarak senden bunları duymak çok iyi geldi.Çatı muaynesi benide korkutuyordu çünkü.

Anneler biz geldikkkkk kızçem doğdu ikimiz de iyiyiz çok şükür dinleniyoruz daha sonra ayrıntılı yazarım kızımla hepinizi öpüyoruz. imza: Haziran annesi medvecezir

oyy 41 kere maşallah size Rabbim nazarlardan korkusun geçmiş olsun
Allah analı babalı büyütsün inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…