- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #35.341
Anneler biz geldikkkkk kızçem doğdu ikimiz de iyiyiz çok şükür dinleniyoruz daha sonra ayrıntılı yazarım kızımla hepinizi öpüyoruz. imza: Haziran annesi medvecezir
Bebeklerimizi yanlışlarla büyütüyoruz
Oysa iyi niyetle de olsa yaptığımız bu hatalar, onların sıhhatlı gelişimini sekteye uğratıyor. Medical Park Fatih Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Feyza Çivici Gümüş; çocuklarımızı büyütürken yaptığımız ve birer şehir efsanesinden ibaret 'geleneksel hataları' anlattı.
1- Sütüm yetmiyor, mama vermeliyim
Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalma ihtimali. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler gereksiz yere mamayla besleniyor. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. 24 saatte en az 5-6 kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Anne sütü yetersizliğine lakin bir çocuk hastalıkları uzmanı doktor karar verebilir ve onun tavsiyesi gereğince mama takviyesine başlanabilir.
.
ikizler dedin bittim ben.. benim babam ikizler burcu.. Allah muhaza.. bugün sevdiğinden yarın nefret eder.. ruh halini kimse çözememiştir dahaen sonunda annem boşayıverdi.. ama öle böle değil... tam bi ikizler burcu idi..
canım çok güzel bilgiler amaa buna başında çok karışan olursa nasıl dur diyeceğiz.. benim kaynana ağladığını görse doymadı bu çocuk mama verelim der açlıktan ağlıyor der. ama napıcazz karıştırmıcazzALLAHın izniyle bol bol sütlerimiz olsunda verelim miniklerimize
hahahahahaha güldürdün benibizde o da yok yahuuu.. kocam böle parmak ucu değecek diye ödü kopuyo doğumdan sonra gerdek faciadı yaşıcaz hep birlikte
Günaydın tatlı hamişler
Bizde prez.ile korunuyorduk ama o zaman düşünmeme rağmen bebek olsada fena olmaz derdim kaza olma ihtimalini çok takmazdım.Ama şimdi hemen 2.çocuğu hemen düşünmediğim için spiral taktıayım diyorum ama oda nasıl bişey bilemiyorsun bir denemekte fayda var sanırım bünyem kabul eder bende rahatsız olmazsam o biraz daha garantili bir yöntem sanki.
Lepistes geçmiş olsun canım ayrıca eski bir vajili olarak senden bunları duymak çok iyi geldi.Çatı muaynesi benide korkutuyordu çünkü.
oyy 41 kere maşallah size Rabbim nazarlardan korkusun geçmiş olsun
Allah analı babalı büyütsün inş.
banada doktor değil kocam yasak koydu.. bebek duyar, bi de başı aşağıda bişi olur diyip dönüp totosunu yatıyo.. haftada 1 gün ilişki oluyodu 20 gündür o da yok..
günaydın güzelliklerrr!
gece gelen MED'in doğum haberi çok heyecanlandırdı,mutlu etti hepimizi..bir yandan da PARME arkadaşımıza baş sağlığı diliyoruz.. beni bir garip etti nedense ama hayatın özeti aslında bu işte ..
canım maşallah meleğineebir de senin erken doğum riskin mi vardı da böyle demiş doktorun? :26:
biz de seni merak ediyoduk canım iyi ki yazdınnasıl durumlar iyisiniz dimi?
kız dilini ısır valla nazar değeceksinmaşallah kocana kuzum böyle devam ederse ne mutlu sanaaa benimki yumurta bile kıramıyoooo dolap tıka basa yemek dolu olsun çıkarıp ısıtmayı bile beceremez benim sevgili kocam hep benim suçum ama alıştırdım başından beri böyle gitti işte :)
anam bu bebişin her şeyi tamamteyzoşlaarrr bunlar da benim böceğin çeyizleriiyatağın sağ tarafında duran da benim göbüşüm
teyzoşlaarrr bunlar da benim böceğin çeyizleriiyatağın sağ tarafında duran da benim göbüşüm
Geçmiş olsuncanım yalnız değilsin :))kızlar hamile olmadan tam 3 tane 20lik dişimi çektirmiştim. 2 gündür çenemin sol tarafında bir ağrı vardı ama hiç aynada bakmamıştım. sürekli sola yattığımdan diye düşünüyordum. az önce aynaya bir baktım 4. yirmilik dişim çıkıyor ve çevresi şişmişben napıcam şimdik? hamileliğime nazar değdi. herkes çok rahat bi hamilelik dönemi geçirdiğimi söylüyordu. kalp çarpıntısı,enfeksiyon, diş kırılması şimdi de 20 lik diş... minik meleğime iltihabın zararı olmasında ben çekerim acıyı
teyzoşlaarrr bunlar da benim böceğin çeyizleriiyatağın sağ tarafında duran da benim göbüşüm
cucu doktorun çok tatlıymış yaaa :))
ne güzel anlatmış
fundarda cicileriniz çooook güzel
sağlıklı günlerde kullanmak nasip olsun inş.
cetvelimde ikidir şuan bebeğinizin göz rengi mavi ama sonra kendi rengini alacak diyor
benimki mavi kalsa olmazmıııııııııııııııı :)) çok seviyorum maviş gözlü bebişleri :)))
kızlar Arasta yı gören oldu mu bugün? dün kocişi ile yemeğe gitti.. gece yoruldu uyuyo galba hala
Günaydın kızlar,
Bu gece amcam vefat etti. Bugün cenazede olurum ben. Ne bileyim sizinle paylaşmak istedim.
Medcezir zaten bütün gece ağladım şimdi senin haberini okuyunca yine başladı gözlerim . Ay çok duygulandim. Allah uzun ve saglikli bir ömür versin. Kızını bizim icinde kokla. Sizi seviyoruz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?