2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

işten eve geldim yemeği yaktım sonra dünden kalan yemeği ısıttım onu yedim. sonra dibi yanan tencere ve diğer bulaşıkları yıkadım bir kısmını makineye attım. sonra mutfağı toparladım yıkanacak çamaşırları ayarladım şimdi bebişim ve benim dinlenme vaktim:2: çok yoruluyorum kızlar

arkadaşım geçmiş olsun benim bilgim yok ama sakin ol öncelikle bebğini de kendiini de üzme. dikkat edersin inşallah bir sorun olmaz

bende aynı durumdayım canım ama iyiki eşim anlayışlı çok yardımcı oluyor.

Bağışıklığın yoksa daha once bu hastalığı gecirmemissin demek ki bundan sonrada gecirmeyebilirsin o zaman.

Maşallah sana, iyi bir dinlenmeyi haketmissin sen canım.

Bağışıklığın yoksa daha once bu hastalığı gecirmemissin demek ki bundan sonrada gecirmeyebilirsin o zaman.

bundan önce geçirmediysen bundan sonra geçirebilirmişsin riski buymuş zaten bebeğe geçmesi sakat sizler hiç bu testleri yaptırmadınızmı doktorunuz istemedimi kafayı yicem

Merhaba;
Benimde hem toxoplazma hem de rubella testim negatif yani ben kızamık falan da geçirmemişim Bende ilk duyduğumda üzüntü duydum ama üzülmek çare değil. Doktorum doğuma kadar kendimi korumamı istedi. Toxoplazma için hayvanlardan , hayvan beslenen evlerden ve besleyen insanlardan uzak durmak çiğ et yememek(çiğ köfte mesela), sebzeleri meyveleri çok çok iyi yıkamak gerekiyor.Yumurtayı da kesinlikle katı yemelisin. Doktorunda bunlardan bahsetmiştir muhakkak.. Bunu kafana takı boşu boşuna strese girme derim sadece dikkati elden bırakmamalısın.. Benim riskim daha fazla çocuklardan , aksıran tıksıran çocuklardan ve insanlardan da uzak durmam gerekiyor. Eşim eve kapattı resmen doğuma kadar kalabalık ortamlardan ve çocukluarkadaşlarımdan ve uzak durmam gerekecek
Ama napalım bebeklerimiz için herşeye katlanıcaz artık. Allah a emanet olsun bebişlerimiz..

bende kendimi karantinayamı alsam napsam bilemedim :s bi tane düşüğüm var zaten bu bebeği sağlıkla istiyorum inşallah.. rabbim hepimizin bebeklerini korusun. napıcağımı bilemedim bide burda bu konuyla ilgili kimse konuşmamış panik oldum çok

bundan önce geçirmediysen bundan sonra geçirebilirmişsin riski buymuş zaten bebeğe geçmesi sakat sizler hiç bu testleri yaptırmadınızmı doktorunuz istemedimi kafayı yicem

Canım tabiki bagisikliginin olması geçirme ihtimalinin olduğunu gösterir ama bu yasına kadar koruyabilmissen vücudunu 9 ay daha koruyabilirsin demek istedim. Az pişmiş etten uzak duracaksın, dışarıda yeşillik yeme, evde hazırladığın çığ sebze ve meyveleri sirkeli suda beklet. Baklagilleri pişirmeden once iyice yıka. Pastorize olmayan süt ve süt ürünleri kullanma. Fazlada stres yapma. Ben toxoplazma testi yaptırdım dogrusu igg istemedi doktorum. Yani belki benim de bağışıklığım yoktur yada vardır bilmiyorum.

Herkese merhaba,

2013 ağustos annelerini bazen hergün, bazen gün aşırı takip ediyorum . Herkese cevap yazmak istiyorum ama o kadar hızlı ilerliyor ve konular o kadar hızlı değişiyor ki genelde yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum. Dün gece geç saatte okudum b
Rkaç günlük birikmişleri. Sabah kendimi şunları düşünürken buldum:)

ELFAES sigara konusunu çözmeli dr. Umun Beni nasıl caydırdığını anlatmalıyım
LADYBİRDDD, POLİANNA, İSETBERRY ne güzel bir iletişim kurdular
LADYBİRDDD kürtaj konusundaki yazdılarının hepsine katılıyorum
HERCALL ve GİZZZ lütfen üzülmeyin Allah büyük herşey yoluna girecek
GÜNEBAKAN33 bende İzmir'liyim başka İzmir' li varmı acaba?
VS...VS...VS...

Yeni gelenler Hoşgeldinizzzz.....

"Sabah kendimi düşünürken buldum" cümlene çok güldüm. Sende daha sık yaz canım.

hosgeldınnnn
bır bılgım yok ama cokta uzulme cnm sadce hayvanalardan uzak dur etı tavugu yumurtayı zatn salam sucuk etlı cıgkofte yenmemelı gebelıkte bunlara dıkkat et cok ıyı pısırerek yee sorun olmaz sanırımm

canımsın ya kalbımden gecenleri yazmışsın hepimiz bu korkuları yasıyoruz hayırlısıyla atlatsak su zor günleri sağlıklık alsak bebişlerimizi kucağımıza...ayrıca nerdesin sennnn

saolasın arkadaşım ben içimden geçenleri yazdım ama hepimiz insanız hepimiz aynı duyguları, korkuları yaşıyoruz aslında..ben de yeni geldim keşke sende olsanda muhabbet etsek

sende hoşgeldin arkadaşım bu arada bende izmirliyim hatta dün aramızda izmirli yok mu doktorları konuşalım diye bir soru atmıştım ortaya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…