- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.821
kızlar çok acil cevap bekliyorum lütfen... toxoplazma igg testi negatif çıktı bağışıklığım yokmuş sizlerde böyle durumu olan varmı? hamilelik boyunca risk taşıyomuşum o virüse karşıhamilelik boyunca bu hastalığı geçirirsem bebekte sakatlık ws oluyomuş beynimden vurulmuşa döndüm. bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşırmısınız
işten eve geldim yemeği yaktım sonra dünden kalan yemeği ısıttım onu yedim. sonra dibi yanan tencere ve diğer bulaşıkları yıkadım bir kısmını makineye attım. sonra mutfağı toparladım yıkanacak çamaşırları ayarladım şimdi bebişim ve benim dinlenme vaktim:2: çok yoruluyorum kızlar
kızlar çok acil cevap bekliyorum lütfen... toxoplazma igg testi negatif çıktı bağışıklığım yokmuş sizlerde böyle durumu olan varmı? hamilelik boyunca risk taşıyomuşum o virüse karşıhamilelik boyunca bu hastalığı geçirirsem bebekte sakatlık ws oluyomuş beynimden vurulmuşa döndüm. bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşırmısınız
işten eve geldim yemeği yaktım sonra dünden kalan yemeği ısıttım onu yedim. sonra dibi yanan tencere ve diğer bulaşıkları yıkadım bir kısmını makineye attım. sonra mutfağı toparladım yıkanacak çamaşırları ayarladım şimdi bebişim ve benim dinlenme vaktim:2: çok yoruluyorum kızlar
Bağışıklığın yoksa daha once bu hastalığı gecirmemissin demek ki bundan sonrada gecirmeyebilirsin o zaman.
Merhaba;
Benimde hem toxoplazma hem de rubella testim negatif yani ben kızamık falan da geçirmemişimBende ilk duyduğumda üzüntü duydum ama üzülmek çare değil. Doktorum doğuma kadar kendimi korumamı istedi. Toxoplazma için hayvanlardan , hayvan beslenen evlerden ve besleyen insanlardan uzak durmak çiğ et yememek(çiğ köfte mesela), sebzeleri meyveleri çok çok iyi yıkamak gerekiyor.Yumurtayı da kesinlikle katı yemelisin. Doktorunda bunlardan bahsetmiştir muhakkak.. Bunu kafana takı boşu boşuna strese girme derim sadece dikkati elden bırakmamalısın.. Benim riskim daha fazla çocuklardan , aksıran tıksıran çocuklardan ve insanlardan da uzak durmam gerekiyor. Eşim eve kapattı resmen doğuma kadar kalabalık ortamlardan ve çocukluarkadaşlarımdan ve uzak durmam gerekecek
Ama napalım bebeklerimiz için herşeye katlanıcaz artık. Allah a emanet olsun bebişlerimiz..
bundan önce geçirmediysen bundan sonra geçirebilirmişsin riski buymuş zaten bebeğe geçmesi sakatsizler hiç bu testleri yaptırmadınızmı doktorunuz istemedimi kafayı yicem[/
Canım illaki hamileliğinde geçireceksin diye birşey yok belki bir zaman geçirmeyebilirsinde ancak geçirirsen evet bebek için riskli. Bunun için de tek yapman gereken kendini korumak. Bu kadar sıkma kendini lütfen bebeğini de strese sokama bence. Ben köpekli evde büyüdüm, kedilerle çok haşır neşir oldum geçmişte ama geçirmemişim.. Belki de bağışıklığım var bilmiyorum ama yine de tedbirli davranmak zorundayım.. Birde ellerini sık sık yıkamanı öneririm. Yani dr. Öyle demişti.
bundan önce geçirmediysen bundan sonra geçirebilirmişsin riski buymuş zaten bebeğe geçmesi sakatsizler hiç bu testleri yaptırmadınızmı doktorunuz istemedimi kafayı yicem
bundan önce geçirmediysen bundan sonra geçirebilirmişsin riski buymuş zaten bebeğe geçmesi sakatsizler hiç bu testleri yaptırmadınızmı doktorunuz istemedimi kafayı yicem[/
Canım illaki hamileliğinde geçireceksin diye birşey yok belki bir zaman geçirmeyebilirsinde ancak geçirirsen evet bebek için riskli. Bunun için de tek yapman gereken kendini korumak. Bu kadar sıkma kendini lütfen bebeğini de strese sokama bence. Ben köpekli evde büyüdüm, kedilerle çok haşır neşir oldum geçmişte ama geçirmemişim.. Belki de bağışıklığım var bilmiyorum ama yine de tedbirli davranmak zorundayım.. Birde ellerini sık sık yıkamanı öneririm. Yani dr. Öyle demişti.
bu seferki hamileliğimde kanamam yok dedim çok şükür iyi gidiyo diye sevindim şimdide bu çıktı. sürekli kötü düşünüyorum iyice karamsar oldum çıktım ya dediğin gibi bebişimde etkileniyodur şimdisakin ol sakin ol sakin...
bu seferki hamileliğimde kanamam yok dedim çok şükür iyi gidiyo diye sevindim şimdide bu çıktı. sürekli kötü düşünüyorum iyice karamsar oldum çıktım ya dediğin gibi bebişimde etkileniyodur şimdisakin ol sakin ol sakin...
Yaa canım öyle bir strese sokmussun ki kendini yani duyan toxoplazma igm pozitif çıktı zanneder. Yediğine içtiğine dikkat et yeter. Ender rastlanan bir hastalık zaten. Birde doktorunda soyleyecektir belli aralıklarla toxoplazma igm yaptırırsın kontrol amacıyla . Rahatla biraz.
Yaa canım öyle bir strese sokmussun ki kendini yani duyan toxoplazma igm pozitif çıktı zanneder. Yediğine içtiğine dikkat et yeter. Ender rastlanan bir hastalık zaten. Birde doktorunda soyleyecektir belli aralıklarla toxoplazma igm yaptırırsın kontrol amacıyla . Rahatla biraz.
igm sonucum yazmıyo bi tane sonucunuz bi hafta sora çıkcak dediler omu acaba? şimdi internetten sürekli araştırıyorum yarın başka doktorada gidicem artık hayırlısı ben kendime dikkat ediyim gerisi Allaha kalmış..
Herkese merhaba,
2013 ağustos annelerini bazen hergün, bazen gün aşırı takip ediyorum . Herkese cevap yazmak istiyorum ama o kadar hızlı ilerliyor ve konular o kadar hızlı değişiyor ki genelde yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum. Dün gece geç saatte okudum b
Rkaç günlük birikmişleri. Sabah kendimi şunları düşünürken buldum:)
ELFAES sigara konusunu çözmeli dr. Umun Beni nasıl caydırdığını anlatmalıyım
LADYBİRDDD, POLİANNA, İSETBERRY ne güzel bir iletişim kurdular
LADYBİRDDD kürtaj konusundaki yazdılarının hepsine katılıyorum
HERCALL ve GİZZZ lütfen üzülmeyin Allah büyük herşey yoluna girecek
GÜNEBAKAN33 bende İzmir'liyim başka İzmir' li varmı acaba?
VS...VS...VS...
Yeni gelenler Hoşgeldinizzzz.....
hosgeldınnnnkızlar merhabalar. bende tanıtayım kendimi o zaman.
Ben Esra Bursa'danım 23 yaşındayım ev hanımıyım. 5 aylık evliyim. 6+4 bebeğim var. 5 ay sonra mucizem geldi. bebeğim biraz nazlı malesef.kanamalarım ne az ne çok kahverengi şekilde devam ediyor ama ben ona kanama demiyorum lekelenme diyorum.
benim doktorum folik asit vermedi kullandığım ilaçlarımı yazayım
Multibionta günde 1 tane
Gynoferon sabah aç karnına
Progestan sabah akşam vajinadan alınacaktı ama dışarı çıktığı için doktor ağızdan al dedi malesef oda çok halsizlik ve baş dönmesi yapıyor.
benim kullandığım ilaçlar bunlar yalnız bu multibiontayı devlet karşılamıyor. fiyatıda 41 tl bakalım ne kadar devam edicez. çok güzel bir vitamin. çok enerjik tutuyor beni.
bır bılgım yok ama cokta uzulme cnm sadce hayvanalardan uzak dur etı tavugu yumurtayı zatn salam sucuk etlı cıgkofte yenmemelı gebelıkte bunlara dıkkat et cok ıyı pısırerek yee sorun olmaz sanırımmkızlar çok acil cevap bekliyorum lütfen... toxoplazma igg testi negatif çıktı bağışıklığım yokmuş sizlerde böyle durumu olan varmı? hamilelik boyunca risk taşıyomuşum o virüse karşıhamilelik boyunca bu hastalığı geçirirsem bebekte sakatlık ws oluyomuş beynimden vurulmuşa döndüm. bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşırmısınız
canımsın ya kalbımden gecenleri yazmışsın hepimiz bu korkuları yasıyoruz hayırlısıyla atlatsak su zor günleri sağlıklık alsak bebişlerimizi kucağımıza...ayrıca nerdesin sennnn
Herkese merhaba,
2013 ağustos annelerini bazen hergün, bazen gün aşırı takip ediyorum . Herkese cevap yazmak istiyorum ama o kadar hızlı ilerliyor ve konular o kadar hızlı değişiyor ki genelde yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum. Dün gece geç saatte okudum b
Rkaç günlük birikmişleri. Sabah kendimi şunları düşünürken buldum:)
ELFAES sigara konusunu çözmeli dr. Umun Beni nasıl caydırdığını anlatmalıyım
LADYBİRDDD, POLİANNA, İSETBERRY ne güzel bir iletişim kurdular
LADYBİRDDD kürtaj konusundaki yazdılarının hepsine katılıyorum
HERCALL ve GİZZZ lütfen üzülmeyin Allah büyük herşey yoluna girecek
GÜNEBAKAN33 bende İzmir'liyim başka İzmir' li varmı acaba?
VS...VS...VS...
Yeni gelenler Hoşgeldinizzzz.....
bu seferki hamileliğimde kanamam yok dedim çok şükür iyi gidiyo diye sevindim şimdide bu çıktı. sürekli kötü düşünüyorum iyice karamsar oldum çıktım ya dediğin gibi bebişimde etkileniyodur şimdisakin ol sakin ol sakin... [/QUO bu kadar kendini üzme arkadaşım inşallah birşey olmaz gönlünü ferah tut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?