2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

perşembe günü kontrlolum vardı bebegım 7+4 gunlukmus ama doktor tansıyonumu yuksek buldu tuzu kesmemi söyledi bırkacta önleyici ilac verdi

Arastirmaci gazeteci naznaz :) tespitlerine hayran kaldim daha sık gelmelisin tesekkur ederim bu arada

cok gecmis olsun arkadasim

Eki Görüntüle 602773
bu da benim oğluşum ama bu 1 yaşındayken kızlar :)

masallah coook datli

Son düzenleme:
perşembe günü kontrlolum vardı bebegım 7+4 gunlukmus ama doktor tansıyonumu yuksek buldu tuzu kesmemi söyledi bırkacta önleyici ilac verdi

ben de cok tuzlu yerim ama nedense yine de dusuktur tansiyonum sen mecburen biraz azaltcan o zaman :131: bebisin kalp atisini da duydun mu ?

Son düzenleme:
kızlarr bulanıyorummm.... nese ki kocişim evde de ilgileniyor... siz nasılsınız annecikler?

Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime. :18:

bu arada sen bi facesine bakaydin iyiydi

merhaba arkadaşlar nasip olursa bende ağustos annesiyim :) izmirde yaşıyorum 24 yaşındayım 4,5 aylık evliyim 6+8 günlük hamileyim henüz ne bulantım ne kusmalırım hiç biri başlamadı maşallah diyeyim sadece baş dönmelirim var arada sıradada belim ve kasıklarım ağrıyor. folbiol kullanıyorum...

aman allahım

azmetim ve and içtim herhalde 60-70 sayfayı okumadan yazmamaya

demek böyle nete girmeye ara vermemek gerekmiş; yoksa bizim kızlar coşup yazıpdururlarmış yetişemezmişim :2:

benim için gelmez çarşamba neyse ki geldi 3 gün önce

ultrasona girdim devlet hastanesinde. annem ve eşimle birlikte. epey bekledik sıra. beklemek değil sıkıntı, düşünceler fena... birkaçımızın da belirttiği gibi çok okumak, konuyla ilgili çok şey bilip duymak aslında olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. hiçbir bulantı/kusma/baygınlık hissi/baş dönmesi yaşamadığım ve burada okuduğumuz olumsuz sonuçlanan hamilelikler sonrasında fazlasıyla evham yapmışım meğer. hamile olduğumun tek belirtisi şişen göğüslerimdi sanki onların da hassasiyeti indi, iştahım çok normal (her zamanki gibi fena açık halde). ilk gebelik... yani bilinmezliklerle dolu...

velhasılı kelam; çok abartmışım. (sonradan eşim anlatıyor öyle endişeli görünüyordun ki o yatağa yerleşip ekrana bakarken diye... )

bebeğimin kalp atışlarını duyduk. polianna sen mi soruyordun yoksa isetberry mi unuttum kalp atış hızını. 180 atıyor bizimki, heyecanlı şey :)

3 cm dedi doktor, ayy ne kadar büyümüş diye biz eşimle şaştık, kadın da bize şaştı böyle suratımıza baktı büyük mü diye gıcık :))

çok belirgindi ki ben çok anlamam neresi neresinde falan... annem de öyle ama hemen anladık çok belliydi yüzü gözü burnu ayacıkları... annem galiba erkek, erkeklerde böyle olur derler dedi :) işte tahminler başladıı...

oradaki radyolog baktı. ben 9. hafta diye gittim sat'a ve daha önce doktorun belirlemesine göre. ama bu sefer bebeğin ölçümüne göre bir hafta geriye alındı sat. erken döllenme dedi doktor. 10 haftalık oluverdim yani şıp diye :26:

çıkarken ayaklarım yerden kesildi sanki, uçuyorum sevincimden hala içimde, yaşıyor diye...

şimdi 12. haftada ikili tarama için asıl kendi doktoruma gidicektim ya, onu arıcam ben hangi tarihe göre geleyim; burada 10 hafta dendi diye...

bende gelişmeler böyle.

bebeğini kaybeden arkadaşlarıma içtenlikle sabır diliyorum. allah sağlıkla yenisine erdirsin onları....

önceki sayfalarda süt içmekten midesi bulanan arkadaşlar vardı. benim doktorum 4. aydan itibaren günde 2 bardak süt veya bir kase yoğurt dedi. tabi öncesinde de olabilir ama sonrasında muhakkak dedi. bundan anlıyoruz ki yoğurt daha zengin kalsiyum yönünden. bu da bi alternatif süt içemeyenlere...

bir de yine 4. ayla beraber haftada bir kilo balık dedi evet 1 kg. biz başladık bile ama yarım kilodan :) yalnız bakın hep 4. ayla beraber... yani bulantısından çok bir şey yiyemeyen hamiş güzeller üzülmesinler. bebekler ilk 3 ay bizden her türlü besleniyor. asıl bizim beslenmemiz onları 4. ayla beraber etkiliyor doktoruma göre.

umarım hepiniz çok iyisinizdir hem bedenen, hem de ruhen

Son düzenleme:
kızlarrr cevaapppp ?? kontrolden geldım cok sukur hersey yolundaymışşş fakat burda k.k hesabına gore 8,6 çıkıo hafta dr 9hafta 3 günlük dedi haftasıyla normal dedi şimdi ben tahmını dogum 16 sı iken 14 ü olarakmı değişiyimmmm????? 14ağustos olarak değişince 9+3 oluo dr dedgı gibi ???? NAPİYİM KZILARR

sakin sakinnn sen artık bi annesin böyle tez canlı olmaa bakalım

çok sevindim her şeyin yolunda olduğuna. takvimde bir iki gün çok önemli değil gibime geliyor benim. bir de ilerleyen zamanlarda daha netleşiyormuş organlarının gelişiminden tam haftaları. sen bilirsin istersen değiştir takvimini, istersen bekle

hoş geldin ve hamileliğin hayırlı olsun

ben de cok tuzlu yerim ama nedense yine de dusuktur tansiyonum sen mecburen biraz azaltcan o zaman :131: bebisin kalp atisini da duydun mu ?

ahh tuz ve ben... yapamam tuzsuz o derece.

ama peki sorarım sana lady,

ödemlerimizi napıcazz?

kızlar bende agustos anne adayıyım. Ama temmuz da olabilirim :) doktorum temmuz sonları agustos başı gibi dedi çünkü :) tansiyon düşüklüğü yaşıyorum bu ara onun dışında bulantılı bir hamilelik geçirmedim.
cinsiyet öğrenen oldumu bakalım :)

herkese merhaba arkadaşlar. gheimnis daha cinsiyet öğrenen yok sanırım 10-15 güne kadar burdan duyarız diye düşünüyorum
mmlkk ultrasonda bebişinin hareketlerini de gördünmü? bak maaşallah güzel haberlerle gelmişsin

duyamadık ama göstersi doktorumuz ekranda pıt pıt oynuyordu ekranda kalbi.tansıyonuma gelınce her gıttıgımde ölçüyor 13e8, 14e7,bu seferde 15e9 cıktı son 6ayda tansıyon yukselır hamılelıkte dedı ama bırazdan heycanımdan dolayı artıyor gun ıcındede ızle dedı.bırde balık yagı verdı tansıyonuu dengelemeye yarıycakmış

Merhaba kızlar. bugün öğrendim ki görümcem de hamileymiş hem de ağustosta doğum yapacakmış. kendisiyle aramız çok kötü konuşmuyoruz bile. beni baştan beri istemiyordu. ne biliyim içim bruldu en azından hamileliğim de tek ve özel olmayı istemiştim. ancak bir yandan abimin eşi hamile mayısta doğuracak bir yandan görümcem ağustosta :S ben özel olayım dedikçe rabbim verdi de verdi Ahhhh ahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…