- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.881
Merhaba kızlar. bugün öğrendim ki görümcem de hamileymiş hem de ağustosta doğum yapacakmış. kendisiyle aramız çok kötü konuşmuyoruz bile. beni baştan beri istemiyordu. ne biliyim içim bruldu en azından hamileliğim de tek ve özel olmayı istemiştim. ancak bir yandan abimin eşi hamile mayısta doğuracak bir yandan görümcem ağustosta :S ben özel olayım dedikçe rabbim verdi de verdi Ahhhh ahhh
herkese merhaba arkadaşlar. gheimnis daha cinsiyet öğrenen yok sanırım 10-15 güne kadar burdan duyarız diye düşünüyorum
mmlkk ultrasonda bebişinin hareketlerini de gördünmü? bak maaşallah güzel haberlerle gelmişsin
Maşallah tontise, darısı benim basıma , bu sefer de bir oğlum olursa hiç fena olmaz.Eki Görüntüle 602773
bu da benim oğluşum ama bu 1 yaşındayken kızlar :)
Yeni gördüm canım, aktif bir sanal dünya insanı değilim , burda çok takildigima bakma , hayatımda bir ilk yasıyorum. Tüm gün yerimden kalkamadigim icin herhalde.Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime. :18:
bu arada sen bi facesine bakaydin iyiydi
Hosgeldin , hayırlı olsun...merhaba arkadaşlar nasip olursa bende ağustos annesiyim :) izmirde yaşıyorum 24 yaşındayım 4,5 aylık evliyim 6+8 günlük hamileyimhenüz ne bulantım ne kusmalırım hiç biri başlamadı maşallah diyeyim sadece baş dönmelirim var arada sıradada belim ve kasıklarım ağrıyor. folbiol kullanıyorum...
Hosgeldin canım giderek kalabalıklasiyoruz.kızlar bende agustos anne adayıyım. Ama temmuz da olabilirim :) doktorum temmuz sonları agustos başı gibi dedi çünkü :) tansiyon düşüklüğü yaşıyorum bu ara onun dışında bulantılı bir hamilelik geçirmedim.
cinsiyet öğrenen oldumu bakalım :)
kızlarr bulanıyorummm....nese ki kocişim evde de ilgileniyor... siz nasılsınız annecikler?
sabahtan beri başım çok ağrıyorısrarla ağrı kesici içmiyorum.önerisi olan var mı?
aman allahım
azmetim ve and içtim herhalde 60-70 sayfayı okumadan yazmamaya
demek böyle nete girmeye ara vermemek gerekmiş; yoksa bizim kızlar coşup yazıpdururlarmış yetişemezmişim :2:
benim için gelmez çarşamba neyse ki geldi 3 gün önce
ultrasona girdim devlet hastanesinde. annem ve eşimle birlikte. epey bekledik sıra. beklemek değil sıkıntı, düşünceler fena... birkaçımızın da belirttiği gibi çok okumak, konuyla ilgili çok şey bilip duymak aslında olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. hiçbir bulantı/kusma/baygınlık hissi/baş dönmesi yaşamadığım ve burada okuduğumuz olumsuz sonuçlanan hamilelikler sonrasında fazlasıyla evham yapmışım meğer. hamile olduğumun tek belirtisi şişen göğüslerimdi sanki onların da hassasiyeti indi, iştahım çok normal (her zamanki gibi fena açık halde). ilk gebelik... yani bilinmezliklerle dolu...
velhasılı kelam; çok abartmışım. (sonradan eşim anlatıyor öyle endişeli görünüyordun ki o yatağa yerleşip ekrana bakarken diye... )
bebeğimin kalp atışlarını duyduk. polianna sen mi soruyordun yoksa isetberry mi unuttum kalp atış hızını. 180 atıyor bizimki, heyecanlı şey :)
3 cm dedi doktor, ayy ne kadar büyümüş diye biz eşimle şaştık, kadın da bize şaştı böyle suratımıza baktı büyük mü diye gıcık :))
çok belirgindi ki ben çok anlamam neresi neresinde falan... annem de öyle ama hemen anladık çok belliydi yüzü gözü burnu ayacıkları... annem galiba erkek, erkeklerde böyle olur derler dedi :) işte tahminler başladıı...
oradaki radyolog baktı. ben 9. hafta diye gittim sat'a ve daha önce doktorun belirlemesine göre. ama bu sefer bebeğin ölçümüne göre bir hafta geriye alındı sat. erken döllenme dedi doktor. 10 haftalık oluverdim yani şıp diye :26:
çıkarken ayaklarım yerden kesildi sanki, uçuyorum sevincimden hala içimde, yaşıyor diye...
şimdi 12. haftada ikili tarama için asıl kendi doktoruma gidicektim ya, onu arıcam ben hangi tarihe göre geleyim; burada 10 hafta dendi diye...
bende gelişmeler böyle.
bebeğini kaybeden arkadaşlarıma içtenlikle sabır diliyorum. allah sağlıkla yenisine erdirsin onları....
önceki sayfalarda süt içmekten midesi bulanan arkadaşlar vardı. benim doktorum 4. aydan itibaren günde 2 bardak süt veya bir kase yoğurt dedi. tabi öncesinde de olabilir ama sonrasında muhakkak dedi. bundan anlıyoruz ki yoğurt daha zengin kalsiyum yönünden. bu da bi alternatif süt içemeyenlere...
bir de yine 4. ayla beraber haftada bir kilo balık dedievet 1 kg. biz başladık bile ama yarım kilodan :) yalnız bakın hep 4. ayla beraber... yani bulantısından çok bir şey yiyemeyen hamiş güzeller üzülmesinler. bebekler ilk 3 ay bizden her türlü besleniyor. asıl bizim beslenmemiz onları 4. ayla beraber etkiliyor doktoruma göre.
umarım hepiniz çok iyisinizdir hem bedenen, hem de ruhen
Malesef 11. haftamda bebişlerimin kalbi durduğu için hamileliğimi sonlandırdıkBugun 3. günüm hala çok üzgünüm toparlanamıyorum Allah dan geldiğini bildiğim için böylesinin hayırlı oldugunu dusunup teselli buluyorum .....Umarım tüm arkadaşlar bebişlerini sağlıkla kucaklarına alırlar.Hepinize şimdiden ıyı hamilelik ve doğumlar.
merhaba arkadaşlar nasip olursa bende ağustos annesiyim :) izmirde yaşıyorum 24 yaşındayım 4,5 aylık evliyim 6+8 günlük hamileyimhenüz ne bulantım ne kusmalırım hiç biri başlamadı maşallah diyeyim sadece baş dönmelirim var arada sıradada belim ve kasıklarım ağrıyor. folbiol kullanıyorum...
aman allahım
azmetim ve and içtim herhalde 60-70 sayfayı okumadan yazmamaya
demek böyle nete girmeye ara vermemek gerekmiş; yoksa bizim kızlar coşup yazıpdururlarmış yetişemezmişim :2:
benim için gelmez çarşamba neyse ki geldi 3 gün önce
ultrasona girdim devlet hastanesinde. annem ve eşimle birlikte. epey bekledik sıra. beklemek değil sıkıntı, düşünceler fena... birkaçımızın da belirttiği gibi çok okumak, konuyla ilgili çok şey bilip duymak aslında olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. hiçbir bulantı/kusma/baygınlık hissi/baş dönmesi yaşamadığım ve burada okuduğumuz olumsuz sonuçlanan hamilelikler sonrasında fazlasıyla evham yapmışım meğer. hamile olduğumun tek belirtisi şişen göğüslerimdi sanki onların da hassasiyeti indi, iştahım çok normal (her zamanki gibi fena açık halde). ilk gebelik... yani bilinmezliklerle dolu...
velhasılı kelam; çok abartmışım. (sonradan eşim anlatıyor öyle endişeli görünüyordun ki o yatağa yerleşip ekrana bakarken diye... )
bebeğimin kalp atışlarını duyduk. polianna sen mi soruyordun yoksa isetberry mi unuttum kalp atış hızını. 180 atıyor bizimki, heyecanlı şey :)
3 cm dedi doktor, ayy ne kadar büyümüş diye biz eşimle şaştık, kadın da bize şaştı böyle suratımıza baktı büyük mü diye gıcık :))
çok belirgindi ki ben çok anlamam neresi neresinde falan... annem de öyle ama hemen anladık çok belliydi yüzü gözü burnu ayacıkları... annem galiba erkek, erkeklerde böyle olur derler dedi :) işte tahminler başladıı...
oradaki radyolog baktı. ben 9. hafta diye gittim sat'a ve daha önce doktorun belirlemesine göre. ama bu sefer bebeğin ölçümüne göre bir hafta geriye alındı sat. erken döllenme dedi doktor. 10 haftalık oluverdim yani şıp diye :26:
çıkarken ayaklarım yerden kesildi sanki, uçuyorum sevincimden hala içimde, yaşıyor diye...
şimdi 12. haftada ikili tarama için asıl kendi doktoruma gidicektim ya, onu arıcam ben hangi tarihe göre geleyim; burada 10 hafta dendi diye...
bende gelişmeler böyle.
bebeğini kaybeden arkadaşlarıma içtenlikle sabır diliyorum. allah sağlıkla yenisine erdirsin onları....
önceki sayfalarda süt içmekten midesi bulanan arkadaşlar vardı. benim doktorum 4. aydan itibaren günde 2 bardak süt veya bir kase yoğurt dedi. tabi öncesinde de olabilir ama sonrasında muhakkak dedi. bundan anlıyoruz ki yoğurt daha zengin kalsiyum yönünden. bu da bi alternatif süt içemeyenlere...
bir de yine 4. ayla beraber haftada bir kilo balık dedievet 1 kg. biz başladık bile ama yarım kilodan :) yalnız bakın hep 4. ayla beraber... yani bulantısından çok bir şey yiyemeyen hamiş güzeller üzülmesinler. bebekler ilk 3 ay bizden her türlü besleniyor. asıl bizim beslenmemiz onları 4. ayla beraber etkiliyor doktoruma göre.
umarım hepiniz çok iyisinizdir hem bedenen, hem de ruhen
kızlar kendımı cok kotu hıssedıyorum....mıdem iğrenç bi sekilde bulanıyoo..kusmamak ıcın kendımı zor tutuyorum...sabahtan beri de adam gibi bısey yıyemedım.cubuk kraker,portakal,zeytın.su da ıcemedımm bugun hiçç....siz boyle oldugunuzda nasıl gecırıyorsunuz gununuzu,halsızlıgınızıı..uyuyamadım daa zatenn
kızlar kendımı cok kotu hıssedıyorum....mıdem iğrenç bi sekilde bulanıyoo..kusmamak ıcın kendımı zor tutuyorum...sabahtan beri de adam gibi bısey yıyemedım.cubuk kraker,portakal,zeytın.su da ıcemedımm bugun hiçç....siz boyle olduzda nasıl gecırıyorsunuz gununuzu,halsızlıgınızıı..uyuyamadım daa zatenn
Seni cok ii anliorm bnde ayniyim ne yesem mideme oturuo sanki tas yutmusm gbi ve gcmio uyuyorum uyaniorm ayni.bulantilr gcnce yeniden dogms gbi olucm
ben bugun bebisimin kalp atislarini gordum hizli hizli atiyordu cok guzel bir duyguymusss...
listenize beni de ekleyin arkadaslar 27 agustos ilk bebegim...
kızlar ya ben kilo almadım ama acaip şişlik var alyansım dar gelmeye başladısizin alyanslar ne alemde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?