2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba hoşgeldin!
Bende izmirliyim 9+5teyim ve benim de hiç bulantım olmadı. 6.haftadayken doktorum 1 hafta sonra başlayabilir yada hiç olmayabilir demişti hiç olmadı çok şükür. İzmirde doktorun kim canım?

Ne güzelllll... Bende bornova dayım. Ekadom'a gidiyorum Hüseyin Ceyberi doktorum. Sen nereye gidiyorsun canım? Senin bir prensesin var Allah bağışlasın .deneymli annesin. Darısı başımıza:)

evet canım 1 kızım var nasipse abla olacak inşallah.. Allah herkesin evladını bağışlasın ve hepimizin kucağına almayı nasip etsin inşallah...benim doktorumun alsancakta özel muayehanesi var canım kızımında doktoruydu ben çok memnunum ona devam ediyorum..

bilmiyorum ki igneyle patlatsak olma mi :125:

kesmemiz gerekir mi aceba?

yani tuzu...

Canım saol çok güzel anlatmissin kontrolunu. Bunları gebelik günlüğünede yaziyormusun? Yoksa unutuluyor...

yok yazmıyorum ama şu an derhal başlıyorum isetberry sayende

aklıma geliyordu ama işte... bugünler çabuk unutuluyor değil mi?
sen tutuyor olmalısın? ilkinde de böyle düşünüp yazmış mıydın... insan acemi oluyor çünkü misal ben

hepimiz günlük tutalım hamiş arkadaşlarım evet

ve daha 5 sınıfın yazılıları duruyor onları oku sonra eokula gir malum dönem sonu ya bizim işler çok daha yarında ders hazırlığı yapmam lazım

Son düzenleme:

Evet canım kızıma hamileyken idrar testinde çift çizgiyi gördüğüm gün başlamıştım günlük tutmaya, doktor kontrollerini , doktora soracağım soruları ve cevaplarını bile yazıyordum tarihiyle beraber. Şimdi bir çok şeyi unuttuğumu görüyorum ve günlükten faydalanıyorum. İlk kalp atisi,ilk hareketleri ,bulantilarim ne zaman başlamış ne zaman bitmiş vs. Birde kiz cocugu belki buyuyunce hamile kaldiginda o da bakar ve beni anar insallah.Ama itiraf edeyim bu gebeliğimde henüz bende başlayamadim belki bu gün baslarım bende. Evlatlarım arasında ayrım yapmayım dimi:)

Kızlar gebelikte gul koklamak ve ciğer kanı gibi hurafelere inaniyormusunuz? Ben hurafelere inanmam aslında, orta okulda bilim teknik dergileri okumaya başlamış bir bilim insaniyim ben , yuksek lisans yapmış bir kimyagerim lakin bir yanımda tedirgin sebeplerine gelince: Annem bana hamileyken evde ciğer hazırlanıyormuş sen dokunma bebekte leke olur demişler , ben inanmam böyle seylere demiş ve hadi deneyelim sahitsiniz diyerek serçe parmağını ciğerin kanına batırmış ve bacağına bastırmış. Benim bacağımda leblebi büyüklüğünde bir dogum lekesi var . Daha sonra teyzem hamile kalmış o da kalçasına bastırmış ciğerin kanını kuzenimin kalçasında benimkine benzeyen bir dogum lekesi var. Ben bunu bilimsel bir gercege dayandirmaya calisiyorum bildiginiz gibi çig ete dokunmamız aslında yasak belki ciğerin kanindaki toksinler henüz derisi yeni gelişmekte olan bebekte en iyi ihtimalle leke bırakıyor olabilir. Ama dokunduğu yerde leke çıkmasını anlamlandiramiyorum. Tesadüftur diyebiliyorum ancak. Birde gul koklama meselesi var bununla ilgili çevremde duydugum hikayeler var artık onların doğruluk payını bilemem. Belki diyorum gul de bulunan allerjenler bebeğin cildinde leke birakiyordur. Velhasil geçenlerde esim eve gelirken gul getirmiş bende gulu bir güzel kokladim. Sonrada bir refleksle fırlattım . Gidip yuzumu yikadim. Esim duruma bozuldu tabi( bosver) ya bebeğin yüzü lekeli olursa dedim. Böyle bir seye inandığına inanamıyorum dedi. Sonra annemi aradım biraz tüh tüh yaptı sonrada bir şey olmaz . İnanmazsan olmaz dedi. Bende bilmiyorum acaba inaniyormuyum:)

Bu arada bir tek ben varım topikte , kendi kendime takılıyorum. Kimse olmadıgı icin günaydın deme gereğide duymadım neyse gelecek olan herkese günaydın.

öff kızlar bu nasılbişeydi yahuu sabah sabah zehir gibi sarı safra çıkardım dedim ben zehirlendim heralde baktım normamiş hala ağzımın tadı düzelmedi...

herkese merhaba,
paylaşımlar çok güzel. Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
ben 11+1 günlük hamileyim. ilk bebeğimiz olacak inşallah. dün kontrolümüz vardı.
bebişim uyuyordu malesef. hiç hareket etmedi. doktorum biraz kıpırdatmaya çalıştı, öksürttü filan ama uyanmadı.
bu beni çok korkuttu. ama kalp atışlarını duyduk çok şükür. ense kalınlığı 1.7 çıktı. boyu 4.8. inşallah güzel bir sonuç alırız.
hareket etmediği için cinsiyetini filan soramadım. doktorum da birşey demedi. bir de sağlık ocağından ocak ayında kan hapına başlanacak demişlerdi. ama doktorum 5. ayda başlayacağız dedi ve multivitamin verdi -elevit. sizler neler kullanıyorsunuz. hepinize sağlıklı bir gebelik diliyorum.

canım valla garip bir şey şöyleki alerji olabilir ne bileyim belki bebek dokunduğun maddenin içindeki herhengibir şeyle bu etkiyi gösterebiir ama anne neresine dokunursa bebeginde orasında iz olması çok tuhaf geliyor canım sen ete dokunmak yasak yazmışsın ben dokunuyorum mecbur yemek yaparken ama hemen sabunla yıkıyorum sorun olurmu hatta dün yoğurdum eti köfte yapmak için ama hemen yıkadım

kızlar özel bir soru olacak ama eşinizle yakınlaşıyormusunuz?ben köşe bucak kaçıyorum 3 doktora gittim bayan olanlar kaç dediş erkek olan olabilir dedi erkek olan eşimin yanında dedi acaba hemcinsi diye torpil mi geçti artık:)))

niye kaciyosun canim. sebep de muhim ona gore ben de bise dicem

gunaydin canimmm. valla ben inanmiyodum ama bu anlattigindan sonra artik inaniyorum galiba. ete dokunmak nasi yasak mecburen dokunuyoruz canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…