- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.961
kızlar özel bir soru olacak ama eşinizle yakınlaşıyormusunuz?ben köşe bucak kaçıyorum 3 doktora gittim bayan olanlar kaç dediş erkek olan olabilir dedi erkek olan eşimin yanında dedi acaba hemcinsi diye torpil mi geçti artık:)))
Gunaydinn herkeseee. gecen hafta bebegin kalp atislarini duymadigimizi. doktrun bebek yok kese bos dedinden bahsetnistim. cuma 7+1 de doktora gittik ve cok sukur bebisimi. gorduk kalp atislarinida duydukk. cok mutluyumm.
benim cok fazla bulabtim var ama kusmalar baslamadi daha..
Kızlar gebelikte gul koklamak ve ciğer kanı gibi hurafelere inaniyormusunuz? Ben hurafelere inanmam aslında, orta okulda bilim teknik dergileri okumaya başlamış bir bilim insaniyim ben , yuksek lisans yapmış bir kimyagerim lakin bir yanımda tedirgin sebeplerine gelince: Annem bana hamileyken evde ciğer hazırlanıyormuş sen dokunma bebekte leke olur demişler , ben inanmam böyle seylere demiş ve hadi deneyelim sahitsiniz diyerek serçe parmağını ciğerin kanına batırmış ve bacağına bastırmış. Benim bacağımda leblebi büyüklüğünde bir dogum lekesi var . Daha sonra teyzem hamile kalmış o da kalçasına bastırmış ciğerin kanını kuzenimin kalçasında benimkine benzeyen bir dogum lekesi var. Ben bunu bilimsel bir gercege dayandirmaya calisiyorum bildiginiz gibi çig ete dokunmamız aslında yasak belki ciğerin kanindaki toksinler henüz derisi yeni gelişmekte olan bebekte en iyi ihtimalle leke bırakıyor olabilir. Ama dokunduğu yerde leke çıkmasını anlamlandiramiyorum. Tesadüftur diyebiliyorum ancak. Birde gul koklama meselesi var bununla ilgili çevremde duydugum hikayeler var artık onların doğruluk payını bilemem. Belki diyorum gul de bulunan allerjenler bebeğin cildinde leke birakiyordur. Velhasil geçenlerde esim eve gelirken gul getirmiş bende gulu bir güzel kokladim. Sonrada bir refleksle fırlattım . Gidip yuzumu yikadim. Esim duruma bozuldu tabi( bosver) ya bebeğin yüzü lekeli olursa dedim. Böyle bir seye inandığına inanamıyorum dedi. Sonra annemi aradım biraz tüh tüh yaptı sonrada bir şey olmaz . İnanmazsan olmaz dedi. Bende bilmiyorum acaba inaniyormuyum:)
İste eğlenceli bir soru; Bana doktor , bebeğin yerleşim yeri güzel , yasak gerektirecek bir durumun yok , aile hayatınıza devam edebilirsiniz dedi. Lakin isteksizlik bendede var, midem bulanıyor zaten. Ama arada bir zorluyorum kendimi( bide böğrüme sesleri çıkarmasam) tek rakibim Recep İvedikBir kaç hafta sonra değişecek ama bu durum biliyorum ben.
maşallah çok düzenli ve düşüncelisin. her şeyi yazmışsın çok güzel. bu hamileliğinde de ne kadar faydası olur bu günlüğün sana...Evet canım kızıma hamileyken idrar testinde çift çizgiyi gördüğüm gün başlamıştım günlük tutmaya, doktor kontrollerini , doktora soracağım soruları ve cevaplarını bile yazıyordum tarihiyle beraber. Şimdi bir çok şeyi unuttuğumu görüyorum ve günlükten faydalanıyorum. İlk kalp atisi,ilk hareketleri ,bulantilarim ne zaman başlamış ne zaman bitmiş vs. Birde kiz cocugu belki buyuyunce hamile kaldiginda o da bakar ve beni anar insallah.Ama itiraf edeyim bu gebeliğimde henüz bende başlayamadim belki bu gün baslarım bende. Evlatlarım arasında ayrım yapmayım dimi:)
ha o acidan. benim doktor ilk uc ayda eger dusuk riski yoksa haftada 2 defa olabilir demisti. internette de arastirdim ben baya. hic bir bi sakincasi yok diyo pek cok sayfa hatta var diyene rastlamadim:44:
saadetim simdi ben soyle dusunuyorum, oyle kose bucak kacarsan bu defa iyice korkar olcaksin, aradaki zaman iyice uzayacak. yani sahsi fikrim olmakla beraber seks ciftler arasinda muhim bi mesele. cok ihmal de etme be adamcagizisenin dusuk riskin var mi, yok. birsey olmaz bnce korkma
bu arada benım kuzum artık embrıyoluktan fetuslege tranfer olmuss buyumus keretaaa
aslında birazda psikolojik bebegimize bişey olacak diye tabii hamilelik etkileri mide bulantısı halsizlik kokuya hassasiyet valla canım bendede var anne olacagız derken eşler bizi bırakmasa yada boynuz yemesek iyidir:)))
gunaydın kızlarr..ben de yenı kalktım kahvaltı sofrasından...bugun daha ıyıyımm allaha sukur...ınsallah gıtgıde azalırmıde bulantılarımız...dun cok fenaydımm.allah yardımcıları olsun mıdesı bulanan arkadaslarımızın...bende cuma aıle hekımıne gıttım..hemsıre bılgıler verdı..avuc ıcı kadar yesen herseyden dedı yeter senın ıcın...sutten cok yogurt,peynır ve kasar peynırı ye dedı...cunku mayalanan seylerde daha cok vıtamın var dedı..martın 20 sınde de tekrardan gıdıcem aıle hekımıne...kendı kadın dıgumcum da subat bası verdı randevuyu...o zmana kadar nasıl durucam..olucem meraktann...
sankı bende daha ıyım bugunn bnmde randevum 28 ocakk napıcamm nası dayanıcm bılmem.bde bsı sorucam bnm goguslerım bıgun cok acıo ertesı gun cok az snra yıne cok falan bu bole gdıo normalmıkı
kızlar kan sulandırıcı iğneyi ne zamana kadar kullandınız
benim kociş de İSYAAANNN diye bağıracak yakında ama gece gündüz bulanıyorum napiim...
Cocuğa giderken kocadan olacaz:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?