2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

üzülme canım inşallah bebişin doğunca tüüm sıkıntılarından kurtulursun

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 28-08-2013
Hamileliğimin 33. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 53 gün kaldı.
Bu noktada amniyotik sıvı maksimum hacmine ulaşır. Bebeğiniz büyüdükçe, daha az sıvı kalacağı için bebeğinizin hareketlerini daha da çok hissedeceksiniz. Süt üretimine hazırlanan göğüslerinizi yumru yumru, topak topak hissedeceksiniz. Eğer bebeğiniz bugünlerde doğarsa yaşama şansı yüksektir fakat ekstra bakıma ihtiyacı olacaktır.Bebeğinizin derisinin rengi artık daha az kızmızı ve daha az kırışık.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2000 gr. - Yaklaşık boyu : 43.7 cm. (Baştan Topuğa)

Ay bugün takvimlerden sorumluyum ben de Dilemma canım ben büyük temizliğimi mayısta yaptırmıştım. Ağustosun ilk haftasında da genel bir temizlik yaptırıcam koltuklar cam kapı perdeler falan öyle planlıyorum bizde zaten halı sorunu yok çok şükür hepsi yıkandı kaldırıldı ...

Hamişler normal mi sezaryen mı düşünüyorsunuz. Ben kesin sezaryen diye düşünürdüm ama doğum hikayelerini okudukça cesaretlendim :) HypnoBirthing metodunu okudum türkiye de çok az yerde eğitimi varmış keşke bu kadar geç öğrenmeseydim.

1- Bebekler istedikleri zaman doğarlar.
Doğumdan bir gün önceki doktor kontrolünde Sina'nın henüz doğmaya pek niyetli olmadığını öğrenmiştik ki, ertesi gün doğum gerçekleşti.
2- İlk doğumlar çoğunlukla uzun sürer.
Valla annemiz hafif karın ağrısıyla olmaz da yinede bir kontrol ettireyim diye doktoruna gittiğinde 4,5 cm le hastanenin yolunu tuttu ve 5 saat sonra doğum gerçekleşti.
3- Epizyotomisiz normal doğum olmaz, yırtılırsın.
Annemizin ilk doğumuydu, epizyo olmadı, yırtığı olmadı. Doktoru ıkınma sürecinin oldukça kontrollü ve yavaş olmasını sağladı.
4- Annenin isteklerine saygılı ve sabırlı bir doktoru vardı.
Bebeğin kalp atışları doğum sürecinin başlarında, sancılarla beraber düşüyordu. Doktoru bir saat kadar nst kontrolünde anneyi bebeği izledi ve bebeğin kalp atışları toparlanınca bir daha anneyi nst'ye bağlamadı. Hareketli olmasına izin vererek ara ara el dopleriyle bebeğin sancılara verdiği tepkiyi kontrol ederek doğum sürecini sürdürdü.
5- Göbek kordonu boynuna dolanmış bebekler normal doğamaz.
Sina doğduğunda kordonu boynuna 3 defa dolanmıştı, artık nasıl becerdiyse :) Gayet sağlıklı bir şekilde doğdu, annesini hemen emdi. Kordon dolanmış bile olsa düzenli kalp atışları takip edilen bebekler normal doğumla doğabilirler.
6- Doğal doğum isteyin ama bu konudaki keskin fikirlerinizi törpüleyin. Doğum sürecinde her şeyle karşılaşabilirsiniz.
Hikayemizdeki anne doğal doğum istiyordu fakat doğum sürecinde bazı desteklere ihtiyacı oldu. Doktorunun verdiği doğru ve zamanında kararları kabul ederek, doğumunu oldukça normal gerçekleştirdi. Örneğin ıkınma süreci 2 saati geçince aldığı düşük doz suni sancı ona, bebeğini dünyaya getirmesi için yardımcı oldu.
7- Doğum çok acılıdır. Epidural almadan normal doğum yapılmaz. Epidural gibi bir nimet varken annelerin bu kadar acı çekmesine çok kızıyorum. ( klasik kadın doğumcu sözleri )
Acı algısı insandan insana, bulunduğunuz ortama, yanınızdaki kişilerin yaklaşımına, sizin ne kadar normal doğum yapmak istemenize, doğum sürecinde size yapılan gereksiz rutin müdahalelere, doğum korkularınıza ve daha pek çok nedene bağlı olarak değişebilir. Bu doğumdaki anne 6-7 cm açıkken sancıları kolaylıkla atlatıyordu, yan odadan gelen bağırışlar 2 cm açıklığı olan bir anneye aitti. Şimdi ikisinin birbirinden ne farkı var, bir düşünmek lazım...
8- Normal doğum yapmak istiyorsanız, doğum sürecinizde yanınızda size kesintisiz destek verecek birileri olsun.
Doğum sürecinde size acıyan gözlere ihtiyacınız yok. Elinizi tutan, doğuran kadının dilinden anlayan, onu rahatlatan, güç veren kişilerin doğum alanında olması gerek. Bu kişi doulanız, eşiniz, kız kardeşiniz olabilir. Sadece doğum alanınızda gereksiz yüksek sesle konuşan, size muhalefet eden, durmadan telefonu çalan, size acıyan, "ayyy çok mu acıyor" yada "aman ne olacak birazdan bitecek" diyen birileri olmasın.
9-Doğum sürecinde yemek yenmez, su içilmez ve damar yolu açılmazsa olmaz.
Bir buçuk iskender yenmez ama size enerji verecek şeyler yiyebilirsiniz. Doğuma sakın aç gitmeyin. Sık sık az miktarla da su için, susuz kalmayın ve damar yolunun normal doğumda ne işi var. Size 4-5-6 cm lerde epidural anestezi yapabilen bir ekip, acil bir durumda kolayca damar yolu açabilir.
10-Yatağa bağlı kalmayın, hareketli olun, pozisyon değiştirin.
Doğum sürecinde hareket etmek yada yatmak yerine farklı pozisyonları denemek sancıları daha az hissetmenize, onlarla daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olur. Bebeğin daha kolay aşağı inmesini sağlar. Siz doğum yaparken pozisyon değiştirmeyi unutabilir yada kimi zaman üşenebilirsiniz. Doğum öncesi yanınızda kim destek olacaksa bunu onunla konuşun ve sizi ihtiyacınız doğrultusunda yönlendirmesi, destek olmasını isteyin.
11- Doğru doktoru bulmak çok önemli.
Sizin isteklerinize saygı gösterip, normal doğum sürecini gerçekten NORMAL yaşamanızı sağlayacak doktoru bulun.

günaydın hamişler 1 ay önce falan kaynanamla telde konuşuyoruz bebişe kıyafet alcam falan dedi bende annem aldı herşeyini bi kışlıkları kaldı alırsanız kışlık alın büyük alın dedim tamama dedi neyse düşündüm karyolasını babam alcak arabasını kardeşim alcak eşime dedim yok öyle bedavadan dede babane olmak ver dedim teli çingenlik yapıcam aradım kaynanamı küçük görümcem çıktı (17 yaşında) dedim aldımı annenler kıyafet yok yenge dedi hımm kızımın eksikleri var onları alsınlar söylüyom yaz dedim nevresim takımı uyku seti battaniye ha bide kızıma bilezik dedim. halbu ki annem bunlarıda almıştı fazla mal göz çıkarmaz neyse az önce aradı nevresim takımıyla pike yaptırdım aldım dedi uyku setini napalım dedi valla zaten annem aldı ama ben bi tane daha olsa değiştirmelik kullanırım diye düşündüm siz bilirsiniz dedim. Aslında hiç adetim değildir nasıl istedim bilmiyorum eşimde az değilsin diyo

biraz geç de olsa Günaydıınnn canlaaarrr!
bol rüzgarlı,bulutlu ve kasvetli bir gün yahuu canımı sıkmamak için cebelleşiyorum kendimle arkadaşlar hala bizde.plan yapmaya çalışıyoruz ama hava muhalefeti engel oluyor.. ben de size bir bakayım dedim

PUKETHR canım beni de basıyor o ateş valla..özellikle uzanmışken nefesim daralıyor birden o sırada tüm vücudum yanıyorrr cayır cayır

SEYYAHCANN ben de burada halıları taa iskenderuna gitmeden önce kaldırmıştım sözde yıkamaya versinler diye..geldim 2 hafta böyle durdu ev halısız falan. geciktirmeye çalıştım hep çünkü kendimi isk.te hissediyodum ne güzel burada kalkmıyo ya yaz kış. garip geliyo millete böyle görünce

Valla helal olsun canım ben hayatta isteyemem kv bebeğin beşiğini alacağını söylemişti eşim 2 kere söyledi falanca mağazada model beğendik diye , onlar da temmuzda alacaklarını söylediler bakalım artık sadece beşik mi alacak yoksa tamamını mı alacak bilmiyorum o yüzden de gerginim ... Bir an önce alınsaydı ben de temizliğini falan yapsaydım ... Bebek beşiği gelmeden doğarsa yatıracak yerim yok kanepede yatarız artık kuzumla

Bilirim tatlım çok zor ama ya yaz vakti halıyla oturmak temizliği falan öff hepsi ayrı dert... Ben halıları alırken bambu almıştım satıcı yaz kış kullanabilirsiniz bakteri tutmaz kokmaz falan demişti ters ters bakmıştım Yanar be evin içi

walla canım bi cesaret geldi çenem açıldı ama haklıyım ya herşeyi benim ailem aldı bana sorsan sen ne aldın bebeğe diye bi kuvetini aldım çünkü biz yeni evliyiz ve mobilya borcu ödüyoruz annemlerde görüyo durumumuzu sağolsun aldıkça aldı birazda onlar alsın walla canım hiç utanma sıkılma ara sor ben doğum temizliği yapıcam beşik nezaman gelicek de isteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü

bende hiçkimseden hiçbişey istemiyorumm..bi annem alıo aklına gelenleri...bi waliz kıyafet getirdi bile...annem hariç kimse şununu alalım bununu alalım demedi...walla kendileri bilir Allah kimseye muhtaç etmesin biz herşeyini aldk bakalımm...diğerleride yaptıklarıyla werdiği değeri gösterecek..bekliyorum sabırla...

bgn halılarımı yıkamaya weriyorum yazık adamlar bgn yıkasında ramazanda oruç oruç uğraşmasın dedim...sonra genel temizlik..sonra park yatağı falan kurucamm..fotoda atarım inş. :))

dün bebek şekeri malzemesi aldmm ama tecrübesizlik...aynı renk tül kurdele pek gözükmedi gibi ama olsun dedim yapmaya başladım sizede foto atıcam....

bu arada kocaman günaydınnnnnnnnnn :))

egelim bravo güzel yapmışsın :))
bende yapamam herşeyini kendimiz aldık sadece birkaç hediye geldi
kaynım demiş yatağını ben alıcam diye geçti borun pazarı şimdiye kadar aklı neredeymiş dedim
görümcemde demiş onlar aldılar alacak insan baştan söylerdi eksikleri kalmadı demiş sağolsun benim diyemeyeceğimi demiş :))
eltimede geçen gün laf soktum nasıl mutlu oldum anlatamam :)))
şuan evleriyle ilgili sorunlar yaşoyorlar ev sahibi evi satacağını söylemiş çıkarıyormuş bende duydum bilerek hiiç aramadım ki normalde hemen ilgilenir,ararım
aradı beni ne yapıyorsunuz,yaşıyormusunuz filan dedi hamile olan,ilgiye ihtiyacı olan benim bunlar bende bekliyor
bende ters ve sitemli konuştum o anlatmadan ben kendimle ilgili şeyleri abartarak anlattım şok oldu akşamına hemen evime geldiler oturmaya zoruna gitmiş söylediklerim :)))
bir çorap bile alıp gelmediniz dedim,doğumumda tatilinizi planıyorsunuz biz sizin için bu kadarmı değersizim dedim
baya dokundu :)))))

Aynı durumlar bizde de var annem bebeğimin oyuncaklarını bile aldı kv sadece bir tane yelek ördü onu da daha vermedi doğunca verecek herhalde bakalım artık Bir de hep söylediği sözü var sinir oluyorum ayına gir kıyafetleri yıkarsın ayına gir beşiği alırız sanki hamile olduğuma inanamıyorlar gibi tuhaf geliyor işte ... Neyse ben kaçtım kızlar tatilim başladdddddddddıııııııııııııııı hepinizi kocaman öpüyoruz ... Bugün İskenderun'a gidiyoruz eşimle Funda bir şey istiyor musun İskenderun'dan tatlım ??

iyi yapmışsın ben üzülceğime onlar üzülsün dimi wallla lafı esirgememek lazım vaktinde yapıştıracaksın ki bak bakalım bidaha öyle konuşuyormu

Herkese iyi hafta sonları canlar,
umarım herkes iyidir, geçen hafta mersine kv lerin yanına geldik,malum doğum burada olacak hayırlısı ile görümceler ,eltiler ,komşular gören herkes karnın çok aşağıda dikkat et kendine her an olabilir diyorlar ama geçen salı dr a gitmiştik bir risk var demedi , sadece geçen akşam alt karnımda kasığımda müthiş bir ağrı hissettim 15-20 dk kadar sürdü aklıma gelen ilk şey bebişimin doğum kanalına girmiş olabileceği idi zaten kasılmalarım da çok artmıştı artık hayırlısı.
oruçtan bahsedilmiş,tutmayı çok istiyorum çünkü sonradan kazası bile zorlayacak diye düşünüyorum ama tutabileceğimi sanmıyorum çünkü bol su içmemiz gerekiyor aç da duramıyorum velhasıl tutamayacağım ,rabbim kolaylık versin de kaza edebilelim hayırlısıyla.

yalovacığım hayırlı haberlerini bekliyoruz inş.

ahh kuzum bi istesem neler isticem deee canımsıınnn ya çok sağol tatlımm sağlıkla git gel sen öpüyoruz sizi oğlumlaa

Merhaba arkadaşlar.Hepinize bebişlerinizle eşinizle mutlu, huzurlu hafta sonları diliyoruz.Ara sıra girip yazılanları son durumları okuyorum.Ama neden bilmiyorum bir türlü elim yazmaya gitmiyor.Ama aklım hep sizde.Ne var ne yok diye.Bu ara bir tuhafım.Sizzlerde öylemisiniz.Hiçbirşey yapmak istemiyorum.Dışarı bu sıcaklarda çıkmak istemiyorum.Evde öyle boş boş danalar gibi bir oturuyorum bir yatıyorum.Öffffff yanımda kocamı istiyorum ama çalışıyor.Neyse ben çıkayım uykum geldi.Öpüldünüz.

Yanlız değilsin canım aynıyız :)))
Evde dursan olmuyor,dışarı çıksan olmuyor.
Zaman biran önce su gibi aksada bebişlerimiz gelse o zaman sıkılmaya vaktimiz olmayacak. :)

Alt komşunun evinden bir takım hamur işi kokuları geliyor. :)
Aklıma girdi ben kalkıp kendime yapayım.
Kocişte perdeleri çıkarıyor,yıkayıp asıyoruz.Ev yine mis gibi kokuyor. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…