- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.021
Ayy ivycm cok darlandm bu konuda. İyice polemik konusu oldu kimse bnm cocugu alin artk demez heralde..kimsede sezeryan tarihini kndi belirlrmiyo.konu nerdn nereye gldi..sasiriyormmm
Yok Ben hic yanlis anlamiyorum. Bu soyleyeceklerim tamamen Ben ve cevrem icin gecerli. Diger arkadaslari bilemem. Bu susleme dekorasyon hediye olayi zamanla bir rituel hale gelmis. Herkes kendi butcesine gore birseyler yapiyor. Kimi daha uygun olsun diye evde kendi yapiyor Kimi disaridan hazir aliyor. Dahasini soyleyeyim bu is ticarete donmus senin yerine aynı düğün org. yapar gibi yenidogan org. yapan firmalar var. Yapmak zorunda mısın tabiki hiçbir kimse seni bu konda zorlayamaz, yani zorunda degilsin. Ancak söyle dusun evlenince düğün yapma gibi bir zaruriyet var mı hayır yok git belediyeye nikahini kiydir sevdiklerinde yanında olsun. Ama bütçesine göre insanlar düğün yapıyorlar. Masaları süslüyorlar slayt gösterileri yapılıyor gelenlere hediye veriliyor havarisi fişek atılıyor vsvs benim şahsi fikrim düğünde bu bebek organizasyonu da yarı kendin icin ise de yarı etraf icin yapılıyor. Eskiden Turkiyede babyshower diye bir olay mi vardi? tamamen yabanci isi. ama o da yapilmaya baslandi. Kimseyi suçlamıyorum butun bu oda suslemeleri hediyeleri babyshower lari ben de yapiyorum. Kısacası bu ritüel adet olma yönünde ilerliyor.
biz geldikkkkkkkkk
dün çıktık hastaneden
oğlum 4000gr 51 cm doğdu
genel anestezi ile sezeryan oldum belim epidurala uygun değilmiş.
çok kolay geçti çabuk ayaklandım şimdiden kendim ilgileniyorum oğlumla.
çok tatlı kızlar yaaaaaaaa
nazar değmesin diye fotoğraflarını koymuyoruz
şimdilik hoşçakalın
öpüldünüz.
bu arada takvimde B grubu streptokok enfeksiyonu testi diye bişey diyor,bu nedir ki hiç duymamıştım,siz yaptırdınız mı?
merhaba kızlaaarrr :) herkes ii mi diye bi bakayım dedim allaaamm millet doğurmuş 3 er 5 er.noluyo kızlar ya bu ağustos miniklerine.bizde kocişle kafayı yiycez artık doğsun die ama tık yok valla.en son geçen cuma en az 1 hafta daha gelmez dedi drbenim kocişin yüzünü görmeniz lazımdı öyle sabırsız ki.onca hafta bekledik son 18 gün geçmiyo neyse şekerler bu arada d yapanları bi listede görsekte takip edebilsek ne güzel olur de mi.
slm kizlar hsonuda bitti naslsiniz bakalim dedik...dogum yapan arkadslari tebrik ederim saglicakla buyutsunler insallah yavrularini darisi basimiza
stresli,mutsuz,tuhafımm
merhaba kızlaaarrr :) herkes ii mi diye bi bakayım dedim allaaamm millet doğurmuş 3 er 5 er.noluyo kızlar ya bu ağustos miniklerine.bizde kocişle kafayı yiycez artık doğsun die ama tık yok valla.en son geçen cuma en az 1 hafta daha gelmez dedi drbenim kocişin yüzünü görmeniz lazımdı öyle sabırsız ki.onca hafta bekledik son 18 gün geçmiyo neyse şekerler bu arada d yapanları bi listede görsekte takip edebilsek ne güzel olur de mi.
canım al bizden okadar.. artık doğ kızım hadi dedikçee bize naz yapıyorbizede doktor bi ara sancım cıkınca gelebilir dediğinde kociş havalara uçmuştu geçenlerde bekleyebilir dedii off yhaa die karalara bağladı
Merhaba :) ne kadar guzel sizin az kalmış stres yapmayın hayırlısı ile inşallah allah kucağınıza almayı nasip etsin tüm hamileler hepimiz hayırlısı ile kucağımıza alırız inşallah bebeklerimizi. Ben ne yapayım daha bir ayımız var heyecanla bekliyoruz oğlumuzu
:44::44:offfffffffffffff tecrubelı annişler ben bu hastane çantasını nasıl hazırlıyıcam yaaaaaaa başına geçince şaşbelez gibi oldum orta boy bavula ikimizinkinide doldirim dedim sanki çok karışık olduuu ..bebişede ne koycagımı bılmıyorum
bebeğe;
20 li hastane çıkışı koydum battanıyesi havlusu içinde,
2 jama takımı,
2 battanıye aldım ayrıca biri pazen biri şu beneklı yumusakalrdan..
10 tane bez ,
1 biberon ,
1 emzik,
1 paket ıslak mendil,
kendime ;
2 pijama,
1 gecelik,
1 emzirme atleti,
1 emzirme sütyenni,
3 kilot penye,
3 kullan at kılotlardan ,
süt sağma makinası,
göğüs pedi,
1 çorap kısa
1 atlet kılot takım
başka neler alayım kızlar çantayı nasıl yapayım iyce karıştı kafam :44::44: ???
- Yuruyus
- kuveti sicak su ile doldurup her gun 15 dk. icinde oturmak.
- memelere 2 el ile yapilacak olan sert masaj ( cok sert olmamali, ebe ayarini gostermisti)
- aci yemek ( sulu yemeklerde aci takviyesi)
- cinsel iliski, ozellikle spermlerin acilmaya cok yardimci oldugu kanitlanmis.
- karina sicak su torbasi koymak
Ebem, artik sicaklardan bunaldiysam bunlari deneyerek dogumun baslamasini hizlandirabilecegimi soyledi. Ben yapmayacagim ama ilgilenen varsa diye paylasmak istedim kizlar.
yarın doktor kontrolümüz var son kontrolümüz...perşembede sezeryan olucam arkidaşlar:44:..yarın saati belli olucak inş sabahtan alır beni yoksa heycandan bayılabilirim:18::18:...kilosunuda çok merak ediyorum kızımın bakalım nakadar almış 2 haftada.....hala genel anestezimi yoksa epiduralmi karar veremedim ya..acaba diyorum genel anestezi dahamı zor olur direk acıylamı uyanırım..off yaa çok gerginim artık ağlayasım varstres bastı arkadaşlar gün yaklaştıkçaa
bu kızlar hepsi yollarını gözletiyor..bi yandan zamanında gelsin diyoruz bir yandan merakla beekliyorum...Allahım hayrılısı ile kucağımıza alırız inş....34.haftadan beri her an gelebilir dedi dr ama ses seda yok...canım al bizden okadar.. artık doğ kızım hadi dedikçee bize naz yapıyorbizede doktor bi ara sancım cıkınca gelebilir dediğinde kociş havalara uçmuştu geçenlerde bekleyebilir dedii off yhaa die karalara bağladı
sezeryanda son haftayı bekletmiyor deniyor seni iii bekletmişler..bir de son kont kaç kiloydu merak ettim...benim 3.125 di şimdi merak ediyorum...yarın doktor kontrolümüz var son kontrolümüz...perşembede sezeryan olucam arkidaşlar:44:..yarın saati belli olucak inş sabahtan alır beni yoksa heycandan bayılabilirim:18::18:...kilosunuda çok merak ediyorum kızımın bakalım nakadar almış 2 haftada.....hala genel anestezimi yoksa epiduralmi karar veremedim ya..acaba diyorum genel anestezi dahamı zor olur direk acıylamı uyanırım..off yaa çok gerginim artık ağlayasım varstres bastı arkadaşlar gün yaklaştıkçaa
Allah kolaylık versin beklemek gerçekten zor...Yarın doğsa keske .....kendimi taşıyamiyorum , belim ağrıyor
Halsizlikte cabası
ayy kızlar siz 10lardan15lerdesiniz benimki 5 ağustos benden sonra doğurcaklar fırtlattı biletık yok bizde manda etimi yedin die dalga geçiolar yiyince geç olurmuş eskiden, bende baya yoğurdunu yemiştim mandanın DDD doktorum bayramda yok yarın 39+0 oluorum 40a girioz yani artık kızım baya tembel ben epidural istiorum normal doğumda epidurali yapan ilde bi tek benim doktorum var oda gider bayrama kalırsam ben napacam:44::44::44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?