2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayy ivycm cok darlandm bu konuda. İyice polemik konusu oldu kimse bnm cocugu alin artk demez heralde..kimsede sezeryan tarihini kndi belirlrmiyo.konu nerdn nereye gldi..sasiriyormmm

Ben 37. Haftada alinmasi normalmis lafina takildigim icin fikrimi soyledim cnm, buradan beslenen cok fazla anne adayi var ve burada paylastiklarimizda herkese acik olmali. Ben buraya birsey yaziyorum ama siz cevap vermeyin diye bir opsiyon yok :) polemikde gormedim ben rahat ol lutfen, herkes fikrini ve sahit oldugu olaylari soylemis.

Baby shower dini bir kutlama aslinda, bizdede 40 mevlut var onun yerine... Ama bende goruyorum turkler kutluyorlar evet:) neden kutladiklarini bilemiyorum ama :) cevabin icin tesekkur ederim cnm, ben bu tur seylere cok uzagim maalsef, o yuzden merak ettim neden bu kadar onemli bu suslemeler v.s. Kulturumuzdeki yeri nedir diye. Sanirim kulturel olarak bir yeride yokmus bizde. Allah kolaylik versin anne adaylarina, en ozel gunlerinde birde ziyaretci kabul etmek ve onlara ikramda bulunmak zorundalar.

Maasallah oglusuna, gozunuz aydin canim...

bu arada takvimde B grubu streptokok enfeksiyonu testi diye bişey diyor,bu nedir ki hiç duymamıştım,siz yaptırdınız mı?

Ben yaptirdim cnm, bebek kanaldan gecerken bu enfeksiyonu alabilir ve akciger solunumu etkilenebilir. Bu yuzden onceden tedbir amacli varligina bakiyorlar. Rahim icinden kultur alarak bakiliyor cok basit bir test. Ayni bogaz enfeksiyonuna bakilir gibi :)) ama sezeryanda gerek yok bakilmasina, bebek kanaldan gecmeyecek nasilsa.

- Yuruyus
- kuveti sicak su ile doldurup her gun 15 dk. icinde oturmak.
- memelere 2 el ile yapilacak olan sert masaj ( cok sert olmamali, ebe ayarini gostermisti)
- aci yemek ( sulu yemeklerde aci takviyesi)
- cinsel iliski, ozellikle spermlerin acilmaya cok yardimci oldugu kanitlanmis.
- karina sicak su torbasi koymak

Ebem, artik sicaklardan bunaldiysam bunlari deneyerek dogumun baslamasini hizlandirabilecegimi soyledi. Ben yapmayacagim ama ilgilenen varsa diye paylasmak istedim kizlar.

Son düzenleme:
merhaba kızlaaarrr :) herkes ii mi diye bi bakayım dedim allaaamm millet doğurmuş 3 er 5 er.noluyo kızlar ya bu ağustos miniklerine.bizde kocişle kafayı yiycez artık doğsun die ama tık yok valla.en son geçen cuma en az 1 hafta daha gelmez dedi dr benim kocişin yüzünü görmeniz lazımdı öyle sabırsız ki.onca hafta bekledik son 18 gün geçmiyo neyse şekerler bu arada d yapanları bi listede görsekte takip edebilsek ne güzel olur de mi.

canım al bizden okadar.. artık doğ kızım hadi dedikçee bize naz yapıyor bizede doktor bi ara sancım cıkınca gelebilir dediğinde kociş havalara uçmuştu geçenlerde bekleyebilir dedii off yhaa die karalara bağladı

Son düzenleme:
yarın doktor kontrolümüz var son kontrolümüz...perşembede sezeryan olucam arkidaşlar:44:..yarın saati belli olucak inş sabahtan alır beni yoksa heycandan bayılabilirim:18::18:...kilosunuda çok merak ediyorum kızımın bakalım nakadar almış 2 haftada.....hala genel anestezimi yoksa epiduralmi karar veremedim ya..acaba diyorum genel anestezi dahamı zor olur direk acıylamı uyanırım..off yaa çok gerginim artık ağlayasım varstres bastı arkadaşlar gün yaklaştıkçaa

ayy kızlar siz 10lardan15lerdesiniz benimki 5 ağustos benden sonra doğurcaklar fırtlattı bile tık yok bizde manda etimi yedin die dalga geçiolar yiyince geç olurmuş eskiden, bende baya yoğurdunu yemiştim mandanınDDD doktorum bayramda yok yarın 39+0 oluorum 40a girioz yani artık kızım baya tembel ben epidural istiorum normal doğumda epidurali yapan ilde bi tek benim doktorum var oda gider bayrama kalırsam ben napacam:44::44::44::44::44:

sağol amin canım inş...tabi bende çok istiyorum bi an önce doğmasını ama işte günler yaklaştıkç insan stres oluyo bi garip durum yani..sezeryan nasıl geçer çok acı çekermiyim sütüm gelirmi gelmezmi hemen ayaklanabilirmiyim vs..derken derken bunalıyorum...o son bir ay öyle bi geçiyoki sen bile anlıyomusın canım merak etme..Allah sağ selamaet bebeğine kavuşmayı nasip etsin

bu doğum çantası gerçekten başa bela...
en az 5 defa açıp yeniden düzenledim
ama ben iki küçük çanta hazırladım karışıklık olmasın diye
şimdilik aklıma gelipde hazırladığım çantamda şunlar var

benim çantamda:
1 adet gecelik bir adet sabahlık
2 adet pijama takımı
4 adet külot
3'er adet sütyen ve atlet, çorap
terlik, havlu, plastik bardak, ıslak mendil, peçete
kolonya, hijyenik ped ve göğüs pedi
yedek kıyafet ve
temmuzda doğum yapan bir arkadaşımın tavsiyesiyle ince bir yelek

bebek için hazırladığım çantada:
1 adet 10'lu hastane çıkışı
1 adet 5'li hastane çıkışı
1 adet tulum
3 adet çıtçıtlı bady
1 adet ince pazen battaniye
1 adet ince pamuklu battaniye
çorap, 5 adet ağız mendili
kaç adet bez alacağıma hala karar veremedim :44:
netten baktıkça benimde iyice aklım karışıyor

süper paylaşım
çok işe yarayacağına eminim
aklımızın bir köşesinde bulunsun
teşekkürler canım

bir sürü bebek dogmuş ne güzel tüm anneleri tebrik ediyorum
çok az ağustos annesi kaldı sanırım doğum yapmayan bunlardan biri de ben

Tatlım Allah sana yardımcı olsun, hayırlı doğumlar..

Arkadslarımdan duydum sezeryan için en erken saati seç .. Aç kalman gerektiği için daha iyi oluyormuş..

Sevgiler canım

bu kızlar hepsi yollarını gözletiyor..bi yandan zamanında gelsin diyoruz bir yandan merakla beekliyorum...Allahım hayrılısı ile kucağımıza alırız inş....34.haftadan beri her an gelebilir dedi dr ama ses seda yok...

sezeryanda son haftayı bekletmiyor deniyor seni iii bekletmişler..bir de son kont kaç kiloydu merak ettim...benim 3.125 di şimdi merak ediyorum...

Yarın doğsa keske .....kendimi taşıyamiyorum , belim ağrıyor
Halsizlikte cabası
Allah kolaylık versin beklemek gerçekten zor...

bende aynı durumdaym melegimi bekledmz tarihlerde epidural yapacak doktor yok izinli bende psikolojımı normal diye ayarlama calışyom baska hastanede var ama esim dere gecerken at mı degiştrilr diyo

doğumlar oldukça sohbet edeceklerde azldı:)ne güzel evleri şenlik havasındadır..ben bu gün temizliği bitirdim...bi balkonlar kaldı onlarada sesimi çıkarmıyorum eşime onları da annem bgelince halleder inş...kızımı çok şükür temiz evimde karşılayacağım çok üzülüyordum temizlik yapamadım diye....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…