- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #47.361
canım yukarıya toparlandı hamdolsun normal doğuma engel degil dedi doktorum..
hepinize çok teşekkür ederim canlarımmmmmmmalıntı yapamadıklarım vardır o kadar uzun süre oldukii girmeyeliii yazmayı bile unutmuşum ...daha tebrik ediceklerim var okuyamadım doğum yapanları ama bildiğim arastam var sayfalar arasında arayııp bulcam ilk fırsatta herkesi kutlıcammm :cok merak ediyorum minişleriiiiiiiii herkes iidir inş... 16: normal hayattan kopalı çok uzun zaman olmuş gibi kızım hayatımın tümünü kapladı şu 5 gündee
doğum hikayeme gelicek olursam ...aslında hikaye olucak kadar uzun değil hatta okadar kısakiiiiii
akşam üstü annemle yürüyüşe çıktık cumartesi doğum olcak diye son hazırlıkları yapalım dedik...gezindik parkta oturduk sohbet ettik güzell güzell saat 6 gibi eve geldik yemek hazırladık hatta erişte yapıcaktı annem ben girip yaptım 0 ağrı sancı
neyse iftar saati geldi sofrayı kurduk ben çorbadan bi kaşık aldım karnıma bi sancı girdi bacaklarıma vuruyoo ama çaktırmıyorum...
baktım dayanamıcam kalkıp lavaboya gittim tabii annem kociş arkamdan dedim tuvalete cıkmadım heralde o sancı yaptı neyse oturdu klozete kalkamıyorum ama sancılar 5 dk bir gelio gidiyoo çıktım dedim gecti masaya tekrar oturdum bi kaşıkda erişteden aldım yok anne dedimm ben doğuruyorum ....tabii kociş hemen panik halinde çabuk hastaneye ...hemen cantayı kaptık ben hala üstümü değişme derdindee merdivenlerden nasıl indim bilmiyom bi gelip bi gidiooo sancılarrr ...arabada aynı filmlerdekii o sahneyi yaşadım kadın durup durup bağırır yaa bacaklar açık benim bi bacak vites kolunda diğeri camdaaa... kociş hemen doktorumuzu aradı hemen hastaneye geçin 10 dk sonra bende ordayım demişşş....
neyse hastaneye yetiştik 10 dk içinde...
hemen tekerlekli sandalyeye oturttu beni kocişşvınnn ebenin haşin kollarına...
önce ameliyathaneye alalım dedii sonra bi bakalım açılma durumuna dediii aldılar beni muayene odasınabaktı ebe dediii cucu bebişşş geliooooo görüyorum diyooooooo
ben hala yok normal doğuramammmmm diye nasıl bağrıyorummm doktorum gelsinnnnn bırakın falannnnn
baktım bülent bey geldiii dedii bide ben bakıyım doktorum dedi saçını tutuyorum cucu seni sezeryana alamam zaten ameliyathaneye bile giemezsin dediiii oracıkta doğurcaktımm
ben hala hayır doğuramıyorum diyorum...
doktorum kafasını tuttu 4-5 kere falan ıkındım ama o 15-20 dk cok zorluyduuu ve balık gibiiiiiii çıktı derler ya gercekten öle ebemin karnıma bastırması doktorun aynı anda bebişi çekişiiiiii ve derin bi nefesssssss sonunda dünyanın en güzelllll sesiiii kızım bana merhaba dedii hemen silip yanıma verdiler babamızı çağırdılar
ben bu kadar korkarken bölesine kolay bi doğum yapmam bu kadar kısa sürmesi Allahım bana bi mucizesiiiiii darısı sizlere olsun canlarım.......şimdi meleğimle çok mutluyuzzz sizede bikaç foto yüklicez öpüyoruz kocaman en kısa zamanda girip bakıcam lokum bebişlerinize doğum hikayelerinizeeeee kendinize ve meleklerinize çok ii bakın darısı doğum bekleyenlerin başınaaa Eki Görüntüle 771395 Eki Görüntüle 771411 Eki Görüntüle 771413
Çok az kalmışşşşşşşşşşşşşşşş
Canım o laflar insanı depresyona sokuyor dinleme fazla. Bizimki 2,970 doğdu, 2,700e indi. (Normal dediler ödemi atıyormuş, seninki de ondan olmasın? Boşuna üzülme....)
şimdi 3 haftalığız 3,5 kilo oldu. Sadece süt veriyorum, o ağladıkça emziriyorum. İlk 2 hafta her emzirişimde 1 meme yetiyordu şimdi emdikten sonra gene mızıldandığı için 2 memeyi de emdiriyorum.
Bol su ve moral dışında sütü etkileyen hiçbişey yok inan. Mutluysan bebeğinin kokusunu düşündüğünde bile sütün geliyor. Bir memenin dolması sadece 10dk sürüyormuş sıkma canını hiç. Yeter ki moralini yüksek tut herşey hallolur kilo da alır boyu da uzar...
hepinize çok teşekkür ederim canlarımmmmmmmalıntı yapamadıklarım vardır o kadar uzun süre oldukii girmeyeliii yazmayı bile unutmuşum ...daha tebrik ediceklerim var okuyamadım doğum yapanları ama bildiğim arastam var sayfalar arasında arayııp bulcam ilk fırsatta herkesi kutlıcammm :cok merak ediyorum minişleriiiiiiiii herkes iidir inş... 16: normal hayattan kopalı çok uzun zaman olmuş gibi kızım hayatımın tümünü kapladı şu 5 gündee
doğum hikayeme gelicek olursam ...aslında hikaye olucak kadar uzun değil hatta okadar kısakiiiiii
akşam üstü annemle yürüyüşe çıktık cumartesi doğum olcak diye son hazırlıkları yapalım dedik...gezindik parkta oturduk sohbet ettik güzell güzell saat 6 gibi eve geldik yemek hazırladık hatta erişte yapıcaktı annem ben girip yaptım 0 ağrı sancı
neyse iftar saati geldi sofrayı kurduk ben çorbadan bi kaşık aldım karnıma bi sancı girdi bacaklarıma vuruyoo ama çaktırmıyorum...
baktım dayanamıcam kalkıp lavaboya gittim tabii annem kociş arkamdan dedim tuvalete cıkmadım heralde o sancı yaptı neyse oturdu klozete kalkamıyorum ama sancılar 5 dk bir gelio gidiyoo çıktım dedim gecti masaya tekrar oturdum bi kaşıkda erişteden aldım yok anne dedimm ben doğuruyorum ....tabii kociş hemen panik halinde çabuk hastaneye ...hemen cantayı kaptık ben hala üstümü değişme derdindee merdivenlerden nasıl indim bilmiyom bi gelip bi gidiooo sancılarrr ...arabada aynı filmlerdekii o sahneyi yaşadım kadın durup durup bağırır yaa bacaklar açık benim bi bacak vites kolunda diğeri camdaaa... kociş hemen doktorumuzu aradı hemen hastaneye geçin 10 dk sonra bende ordayım demişşş....
önce ameliyathaneye alalım dedii sonra bi bakalım açılma durumuna dediii aldılar beni muayene odasınabaktı ebe dediii cucu bebişşş geliooooo görüyorum diyooooooo
ben hala yok normal doğuramammmmm diye nasıl bağrıyorummm doktorum gelsinnnnn bırakın falannnnn
baktım bülent bey geldiii dedii bide ben bakıyım doktorum dedi saçını tutuyorum cucu seni sezeryana alamam zaten ameliyathaneye bile giemezsin dediiii oracıkta doğurcaktımm
doktorum kafasını tuttu 4-5 kere falan ıkındım ama o 15-20 dk cok zorluyduuu ve balık gibiiiiiii çıktı derler ya gercekten öle ebemin karnıma bastırması doktorun aynı anda bebişi çekişiiiiii ve derin bi nefesssssss sonunda dünyanın en güzelllll sesiiii kızım bana merhaba dedii hemen silip yanıma verdiler babamızı çağırdılar
ben bu kadar korkarken bölesine kolay bi doğum yapmam bu kadar kısa sürmesi Allahım bana bi mucizesiiiiii darısı sizlere olsun canlarım.......şimdi meleğimle çok mutluyuzzz sizede bikaç foto yüklicez öpüyoruz kocaman en kısa zamanda girip bakıcam lokum bebişlerinize doğum hikayelerinizeeeee kendinize ve meleklerinize çok ii bakın darısı doğum bekleyenlerin başınaaa Eki Görüntüle 771395 Eki Görüntüle 771411 Eki Görüntüle 771413
Öncelikle doğum yapan tüm arkadaşlarımı kutlar alınlarına öpücüklerimi kondururum.
Süt mevzusu açılmış değinmeden geçemeyecem. Birçoğunuzun bildiği gibi benim kızım 32 hafta 5 günlükken doğdu. Emme refleksi henüz gelişmemişti o gün bu gündür sağıp veriyorum. Bizimki az da olsa canı isterse meme emiyor çok nadir. Üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Bebeğiniz 2 kg ise emzirmekten çok nasıl beslerim de kilo alır kısmına odaklanıyorsunuz çünkü kilo kaybetme gibi bir lüksü yok. Neyse ilk zamanlar sağdığımda 20 ila 30 cc çıkıyordu ona yetiyordu düzenli sağmaya devam ettikçe arttı emin olun Allah ona yetecek kadar süt sağmayı sağlıyor emmese bile. Şimdi 130 cc leri görüyorum hatta sabaha kadar sağmayıp 6 7 saat uyuduktan sonra sağarsam 240 cc leri görüyorum. Bir kadın günde 850 ile 1100 cc süt üretirmiş ben şuan günde 5 kez falan sağabiliyorum ve bebeğim hiç mama almıyor sadece anne sütüm yetiyor. Bir öğünde 50 cc içiyor şuan her 2 saatte bir. İçmesi gereken sütün hesaplamasını da kilosunu 150 ile çarpın günlük içmesi gereken en az sütü bulabilirsiniz. Gönül isterki hesaba kitaba kalmadan emzirebilelim ama emmiyorsa da bu hayatın sonu değil. 46 gündür sağıyorum ve azalmıyor artıyor sakın canınızı sıkmayın. Bol su moral ve özellikle rezene çayı tavsiyemdir. En çok süt yapan şey nedir derseniz arayıpta bulamadığımız şey yani uyku :)) umarım ihtiyacı olanlara az da olsa yardımım dokunur. Öptüm sizleri iyi geceler
Benimki toparlanamadipzt. Gunu sezeryan olacagim hayirlisiyla, en istemedigim seydi ama napiyim kismet artik.
hayırlısı olsun canım herşeyde vardır bir hayır... yavruna kavuşmana az kalmış inşallah ağrısı acısı az bir doğum yaşarsın...
Kizlar yarin sabah sezeryanim var, bebegimle tek vucut tek nefes oldugumuz ona can katabildigim son gun bugun. Evet cok mutluyum artik kavusacagiz diye ama bi yandan da benden ayrilacak diye huzunluyum.. Dua edin nolur yavruma ve bana. Cok da heyecanliyim kac gundut ne gece uyuyabiliyorum ne sabah uyuyabiliyorum... Nolcak diye merak etmekten deliriciiiim
benim de var canım, rabbim kucağımıza almayı nasip etsin sağlıklısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?