2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hadi gozun aydin canim. Saglikla huzur icinde buyut bebegini
Canim ben dogdugundan beri savasiyorum oglumla bu emzik icin. Umudumu kaybetmek uzereydim vazgececektim vermekten oglum direnmekten vazgecti bugun. en fazla 30 sn. Emiyor atiyor ama sukur agzina hic almiyordu. Damak yapisini bozar diye vermekten cekiniyorsan benim doktorum 1.5-2 yasindan sonra emerse sorun olur dedi. Ki cogumuz emzikle buyuduk hangimize ne oldu? Emzik emen bebek cok sevimli geliyor bana. Ayrica anne icinde buyuk rahatlik bence. Kac kere sokakta apartman merdivenlerinde parklarda emzirdim benimkini meme isteyince. Alirsa insallah gidecegim yere kadar idare eder emzik :))

Bende oksureye baslayinca dik tutuyorum, basini destekliyorum sadece rahat nefes alsin diye... Bunsenin taktigin videosunu bulabilirsem onu da deneyeyim canim, cok guzel tarif etmissin ama gormedn hatali birseybyapabilirim Allah korusun.

Kizlar dogumdan once ve zaman buldukca halada birsyler okuyorum, cocugum icin ideal anne olmaya ve onu tum zararli seylerden uzak tutmaya calisiyorum. Herzaman cok pozitif ve gucluydum taki aksiliklerle dolu, iskence gibi dogumuma ve sonrasinda yasanan saglik sorunlarina kadar...

Emzik vermeye kesinlikle karsiydim, bir gece kizim aglamaktan ve bende herseyi denemekten helak olmus bir haldeyken agzina sokuverdim hediye gelen bir emzigi... Prensipler yalan oldu benim gercek hayat bambaska surprizler getirdi :))) mama-islak mendil-gaz ilaclari v.s. Konusunda da ayni seyi soyleyebilirim... Ya ben cok sabirsiz gucsuzum yada bu kurallari uygulamak cok zor...

saçları aynen dik dik çok komikkcanım dökülüyo bizimkinin saçlarııı ama yenilerii geliooo daha gür
bende sizi çok özledim fındığım inş bundan sonra daha fazla vakit ayırcam size düzenimiz bi otursa şuan sıkıntımız gaz gece uykusuzluğu
herşey yavaş yavaş yoluna gircek
ardacık napıyooo herşey yolunda dimii

Canimmm, Allah sabir ve guc versin, beterinden korusun. Yavrularimiza dermansiz dert vermesin lutfen boyle dusun. Dualarim sizinle, bu gunlerde cabucak bitiverir sen yine guclu bir anne olarak cikarsin feraha...

Bizi habersiz birakma lutfen...

yolunda canım çok şükür bazı sıkıntılar atlattık ama güçlenerek döndük evimize annem gitti bikaç gün önce.. düzen oturtmaya çalışıyorum ben de.. dediğin gibi yavaş yavaş herşey yoluna girecek inşallahh

çok şükür canım ...
benim annişte c tesi gidioo bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım elim kolum olmuştuu alışıcaz anne olduysak üstesinden gelicez
belki bi 10 gün sonra annemin yanına gidicem zaten erdeğe temiz hava değişik bi ortam ii gelir diye düşündüm bakalım duruyada ii gelir ...babam gelip alıcak yada kociş götürcek ...
cok sıkıldım çünküü

cnm minik prensesin sağlıklı uzun ömürlü olsun inş. bnm dğm hikayem de aynı senn gbi bi fırsat bulup detaylı yazamadım ama

bz dün oğluşumu devlet hastanesine işitme testine götürdük,zorunluymuş hbri olmayanlar varsa 10.gün gidilmesi gerekiyormuş. Devlet Hast. hali malum tıklım tıkış kalabalık,71. sıradayız, neyse ki sıra 50lerde..bekledik sıramız geldi çocuk doktorunun odasına girdik içerdeki hasta bebeği annesi giydiriyo bi küçük çocuğuda doktor dinliyo,bizde 3.yüz odada.ama sıra numaramıza göre girdik,odanın camı sonuna kdr açık ceryan yapıyo bebeğim mışıl mışıl uyurken dr hanım bebeğin zıbınını aç bezini aç dedi,eşim pusetten bebeği çıkarıp yatırırken dr. bir paçavra tutar gbi oğlumu alıp karnını açtı dinledi,sırtını hoop döndürdü sırtını dinledi,poposuna pipisine baktı,yavrum bnm uykuda masum masum farkında bile diil nasıl hırpalandığının bn ağladım ağlayacam dr. a saldırasım geldi dudaklarımı ısırıyorum bebeğim üşüdü zaten bide el kadar bebişi nasıl tutma o salak kadın.sarılığı var ama az dedi,işitme testine yolladı.hastaneye giden sağlam adam hasta olur bi yandan çalışanlara da hak veriyorum nefes almak için cam açmak hakları ama sonuçta hasta çocuklar gelio oraya başka yolu yok mu havalandırmanın? işitme testi odası da öle kapı açık cam açık,neyse ki test çk kolaymış kulaklık gibi bişey dayıyo kulağa 2dk. sürmüyo çk şükür testi geçtik, 2. ay sonunda kalça çıkığı kontrolü varmış özele gtsek olmaz mı ki...derken akşam bebeğim bir sancılandı bir ağladı bir çırpındı 4 saat o ağladı bn helak oldum,anneannesi bi yandan babsı bi yandan birimiz bırakıyo, birimiz kucaklıyo...meme emiyo tekrar ağlıyo karnına z. yağı sürdük üzerine ütüy6le ısıtılmış bez koyduk ayaklarına da koyduk.zıbının içine çorap giydirdik.zor uyudu paşam.ama gece sadece emdi altı değişti mışıl mışıl uyudu,halsiz düşünce..

Son düzenleme:

aynen öyle haklıyken haksız oluyorsun..işin tuhafı eşimin gözünde de öyle oluyorum..eşim annesine çok düşkün bunu 2 yıl snra yaşanan bazı şeylerden snra anlayabildim..nasıl onun her lafına uyduğunu ,annesinin onu yönlendirdiğini vs ...gerç io da farkında hep onlarla ilgili gerilim yaşadığımızın ama yine de ben bu kadar annesinin lafına itibar eden hep annesi tarafından yönlendirilen biri görmedim...çok ekileniyor ondan...zaten evet yakında öyle yapıcam kendim yıkamya da alışırsam tamamdır zaten..ama ben eşimle ikimizde yıkayalım istiyorum..neyse zamanla oturur hepsi eminim..

dün yıkarken filesini taktım küvete,eşim de diyordu zaten takalım boşuna mı aldık diye...annesi geldi hemen onu mu taktınız ona gerek yok ki dedi...ben de hemen hayır onla daha iyi olur takılcak dedim...eşim de zaten aynısını söyledi takalım takalım bak ne iyi olmuş vs dedi allahtan...bir de çocuğu yıkarken çevirirken öyle bi çeviriyor ki geçen de öyle kaydı zaten..şöyle yavaşça çevireyim demiyor..yine öyle korktuk çeviirirken annem de aman r..hanım yavaş dedi gayri ihtiyari yaa bişey olmazz aa diye böyle gülerek yarı alaylı tepki verdi yine,ben de geçen kaydı ya ondan korkuyoruz dedim ! hemen annemi bozacak aklınca...

vallahi hiç umrumda değil alınmış gücenmiş...benim kızım söz konusuysa kimseyi tanımam

yahu biz hala işitme testi yaptırmadık...söyleyip duruyorum..10.gün mü yapılması gerekiyormuş ??

yine gidicez kontrole yakın zamanda o zaman yapılcak ama şimdiye kadar yapılması gerekmez miydi..19 günlük oldu bugün..?

:)) bizde de köpek var da emzik askısı almıştık biz

parmağını emmeye çalışıyor bizimki. emziği bıraktırmak kolay olur, kayboldu dersin de elini nasıl kaybedicez o dertteyim

kızlar yardım edin! bugun bebeğim 21 günlük oldu.son 4 gündür gündüzleri sürekli emmek istiyor.başta sütümün yetmediğini düşünüyordum ama yetiyor eminim çünkü fazlasını kusmaya başladı. emziriken uyuyor yatırıyorum 10 dk sonra başlıyor ağlamaya.karnı tok,altı temiz,gazınıda çıkartmaya çalışıyorum.oyalamaya çalışıyorum ama nafile.sürekli aranıyor.meme verince susuyor vermezsem ağlıyor.emzik denedim önce biraz oyalıyordu şimdi oda işe yaramıyor.geceleri bu sıkıntıyı yaşamıyoruz.ne yapacağım bilemedim.artık çaresizlikten bende ağlıyorum.aynı sorunu yaşayanlar yardım edin!!

parmağını emmeye çalışıyor bizimki. emziği bıraktırmak kolay olur, kayboldu dersin de elini nasıl kaybedicez o dertteyim

Yaramaza bak sen. O zaman emzik kullan istersen kedicikim ya da eldiven tak parmağına ulaşamasın :)

canım biz tuzladık ama tuzda bekletmedik. tuzlu suyla yıkadık.

Kızlar merhaba, doğum yapanları tebrik ediyorum allah analı babalı buyutsun. fırsat buldukça geçmişi okumaya çalışacağım acaba doğum bekleyen varmı? henüz fırsat bulabildim nete girmeye.
26 ağustos sabah 08:20 de sezeyanla doğum yaptım. atractıonlu bi hikayem yok ama heyecandan ameliyethaneden kaçmayı bile düşündüm ama sonra nerde doğurucam die kendime engel oldum:) sabah çok erken saatte hastaneye yatış yapıldı. oraya kadar soğukkanlıydım ama odama yerleştiğimde benim musluklar açıldı. küçük kızlar gibi tuvalete kapatıp hıçkıra hıçkıra ağladım. tek aklıma gelen acaba hazırmıyım ? acaba bebeğim ameliyathaneden sağlıklı sorunsuz kusursuz çıkabilecekmi? hep bunları düşündüm ve korktum. genel anestezi yapılacağı içinde üzgündüm. ya bebeği kabullenmezsem die. neyse güzümü kapattım açtığımda odama taşınıyodum. umduğumdan daha kolay geçti dikiş acısı vardı tabi. sonra benim minnakımı getirdiler odama kucağıma verdiler. aman allahım sanki bir saatliğine benim bir parçamı emanet bırakmışımda şimdi teslim alıyomusum gibi sarıldım tuylu bamyama.. suratı sırtı kulakları simsiyah tuy içinde olmasına rağmen bana gore bi pamuk parçasıydı. annelik galiba:) tarifsiz bir duygu. şimdi tam 1 haftalık ve hala inanamıyorum benim mi die. acaba deneme surumu bittiğinde gerimi alacaklar hissi var:) doğum iznim bittiğinde işe başlamak istemiyorum şuan sanırım henüz sendroma girmediğim için:) işte bole arkadaşlar. allah henüz doğum yapmayanlarında sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı nasip etsin.

Canım dün sadece birkere öyle oldu umarım birdaha olmaz ödüm patladı ve 5 dakika arayla 2 kere kustu. Bugün iyiyiz şükür.. Allah yardımcımız olsun...

ayni sorun bizdede var cnm kim kucagina alsa emmeye calisiyor onu...insanlar diyorki bu ac al emzir...emziriyorum bu kez rahatsiz oluyo yedikleri geri gelio uyuyamiyo hazmedene kadar agliyo...uyanik oldugu her dkka emmek istiyo...ben emzik veriyorum istemiyo ama napiyim alistirmaya calisiyorum

Canım aynı sorunu biz de yaşadık doktor hazımsızlık olduğunu söyledi emdikçe rahatlayacağını düşünüyormuş bebek böyle olunca fazla süt içip kusuyor 2 saatte bir emziriyorum rezene kimyon içiyorum ayaklarının altına da acı elma yağı sürüyorum rahatladık biraz senin bebeğin kakası yeşil mi benimki hazımsızlık yaşadığında yeşildi.

kızlar emzik sizin tercihiniz. ama şunu anlatayım size. parmağını emmesine sakın izin vermeyin.. kız arkım var benim çok yakın.. 25 yaşında. nasıl uyuyor tahmin edin?hala baş parmağını emerek uyuyor. yoksa uyuyamıyormuş. annesi alışmasın dişleri kötü olmasın diye emzik vermemiş. oda elini emmiş. ve şuan o kız arkımın baş parmağı diğerlerine göre küçük.. ileride parmağını emip uyuyacağına parmağı küçük kalıp bana bol bol söveceğine ben emziğe alıştırırım vakti geldiğinde ağlata ağlata bıraktırırım.. ben eldivende takmıyorum çünkü. sıkılıyor parmaklarını oynatamadığı için..

[ maması yiyip geri yattık uykuya devam . 2 saatten fazla uyumuslugu yoktur şimdiye kadar Yavrumun . İnsallah hep bôyle olur. Mamamizi yerken catir catr usurduk cok sukur.

Lepissstescim hangi ilaç gaz için[/QUOTE]

CANIM aquline damla bitkisel 19 tl bu fiyata bu rahatlık cok iyi . Valla vakit kaydetmeyin koşun eczanelere
Sonrada bana dua edin

Canım çok sağol peki kaç günlükken başlayabiliriz benim ki bugün 19 günlük oldu ablan bişey söyledimi bununla ilgili

CANIM hemen başlayabilirsiniz 1 aydan küçüklere yarım Cay kasığı zaten icinde yazıyor .
Valla hiç dusunmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…