2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İki oğlum da özellikle ilk 6 ay fışkırma şeklinde değil, gaz çıkarmak için omza yatırılınca bir miktar kusardı. İlki daha iştahlıydı dolayısıyla onda daha sık olurdu. İkinci daha seyrek kusardı. Ankaradayız ve o 3 aylıkken izmire gitmiştik, kusmaları azalınca anladım ki kısa kollu body ve çorapsız üşütüyormuşum. Çünkü Ankara yazın bile sıcak olmuyor ve kendimle kıyaslayıp üşümez diye kendim gibi giydiriyordum. İzmirde bir kere de klimanın altında bir kaç saat geçirince fışkırır tarzda kustu. Hani büyükler üşütmesine çok dikkat ederler, abarttıkları noktalar olabilir ama çok sıcak iklimde yaşamıyorsanız, ilk bir kaç ay eğer isilik olmuyorsa hiç değilse ayaklarını ve kollarını sıcak tutun derim.

canım arkadaşım, kaç gündür merak ediyordum seni, bir bakayım dedim, burda buldum... hayırlısı olsun, bebğin analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah...... kendine ve oğlumuza iyi bak, ara sıra selam ver tatlım... çokk çokkkkk öpüyorum ikinizi de. ben de 3 gün sonra kan testi yapacağım...... okursan dua edersin biliyorum.........

Ben doğurdum kızlar,Allahıma binlerce kere şükürler olsun 2 eylül saat 20:47'de normal doğum yaptım.pembesümbülcüm canım benim inşallah darısı en kısa sürede başına olsun.bugün sormuştum ya size kasıklarımdaki sızı çatı muayenesinden mi diye?meğer sancıymış.başta düzensizdi ve hiç işkillenmemiştim,sonra baktım anormal bir durum var ve karnım sertleşip duruyor dakika tutayım mı acaba diye düşünürken bildiğiniz içimde bir balon patlama sesiyle suyunun gelmesi bir oldu.eşimi uyandırıp hemen hastaneye fırladık.ama size bişey söylüyeyim mi,bugün ahkam kesmiştim ya hastaneye arabayı kendim kullanarak giderim diye,nasıl bir sancı ki o mümkün değil.birden bu kadar olmaz diye düşünüyor insan ama çok şükür ben 7'de gittim hastaneye,20:47'de doğum oldu.hastaneye gittiğimde açıklık 2 cm idi,yarım saat sonra 8 cm oldu,yarım saat sonra da kızım doğdu.doğumda yanımda benim kurabiye takımı vardı ama hazırlıksız yakalandığımız için kurabiyeleriniz yoktu.sağolsunlar sancı odasında hep yanımdaydılar ve elimi sıkı sıkı tuttular.eşimde geldi sancı odasına ve çok kuvvetli durdu yanımda,o da çok güç verdi Allah razı olsun.ebenin gelip gidip kı.ıma kadar defalarca parmakladığını söylememe gerek yok heralde.sonra benim kurabiye timi ve kocamı sancı odasında bırakıp ben doğum odasına gittim.doktorum geldi ve ben söylediğimde makata doğru ıkın dedi.bir denedik yok,iki denedik yok ve ben artık çığlık atıp topuklamaya çalışıyorum.baktı doktorum ben ıkınmayı beceremez,ben çatalda o şeyimin dibinde konuşuyoruz sakin sakin.bana şunu söyledi,bak sana söz veriyorum sancın geldiğinde bu son ıkınman olacak ama bana yardım et,kalçanı çataldan kaldırma ve makata doğru güçlüce ıkın.o sırada ebru ebe'de minicik bişey zaten ve kalçamı kaldırmıyayım diye benim tepemde karnıma bastırıyor.ben vazgeçtim diyorum,doğuramıycam diyorum dinleyen yok.sonra bir foş sesi ve ters duran bir balık.Allahım nasıl bir rahatlık,hele plasentanın çıkışından sonra,ben çatalda belden aşağısı çıplak eşim yanımda,doktorum altta dikiş atıyor.ne ara kesti anlamadım ama yine binlerce kere şükür toplam 1,5 saat ve 2 dikişle kızımlayım.minicik bir hanımefendi,benim gibi 170 cm boy 65 kilo milletin at gibi dediği cinsten bir kadının böyle minicik hanım hanım kızı olsun,olacak şey mi?şu an bidaha doğurmam diyorum ve çok şükür çok iyiyîm.sütümde geldi,kız da emiyor.şu an hastanedeyiz ve Melis Işık uyanmadan haber vereyim istedim.yarın gelen giden olur eve çıkınca,böyle yazışmam diye havadisleri yazayım istedim.yalnızca şunu söyleyebilirim ki herkesin Allah bir avazda kurtarsın demelerini öyle iyi anlıyorum ki!!!!sezeryan olan bir kadın var karşı odada,maşallah gayet iyi,odamın önünden geçerken gazınıda çıkarıverdi birbirimize bakarken,karşılıklı mutlu olduk.benimde çişimi yapmam çok kıymetliymiş ve hemen hemşireye haber vermeliymişim.ben de o osurmadan çişimi yaptığımı söyleyip gelmiştim,kızcağız utanmasın diye bende ona çişimi yaptığımı söyledim ve karşılıklı birbirimizi tebrik ettik.bende durum bu canlar.çooooook içten söylüyorum,pembesümbülcüm aklımda sen ve sana verdiğim söz vardı ama inan bana insan kanal değiştirirken sancılanıp suyu gelebiliyor.o kadar anlık yaşıyoruz işte.senîn için dua ettim,ben ayağımı sürüdüm hadi gel arkamdan.hepiniz kardeşim ve canımsınız,hepinizi tanımadan çok seviyorum.engin bilgilerinizi takipte ve aranızdayım tekrar.öpüyorum hepinizi

ilk tebrik eden ben olayım.. allah analı babalı büyütsün sağlıkla sıhhatle inşallah.. ben de merakla bekliyordum senin doğumunu çok sevindim senin adına böyle güzel bir doğum bizede nasip olur inşallah.. güzel kızınla sana mutluluklar

Tanıdım seni eminegül,eylül anneleri topiğindensin di mi?bende aylar öncesinden beri gözüm arada ilişirdi sizlere,belki doğumum Ağustos'un sonu olduğu içindir.size de baka baka Eylül'de doğurdum kızımı.inşallah sizlerde kolaycacık uzun sürmeden doğurursunuz.doğum kısmı biraz farklı,tarif etmek çok zor ama umarım doğum başlangıcı,süre ile birlikte açılmalarınız benim gibi olur.hastanedeki herkes benim me kadar şanslı olduğumu söyleyip durdu,bir ara kendimi seyirlik maymun gibi bile hissettim,nerdeyse turistik seyahat düzenliyordu insanlar.inşallah çok kolay ve güzel hatırladığınız doğumlarınızla güzel evlatlarınıza sağlıkla kavuşursunuz.

Oğlumla geçirdiğimiz en huzurlu gecemiz
Cok şükür bu gece oğlumun. Ağlamasınlar değil oSuRuk seslerine gecti.
Meger yavrum günlerdir gazDan huzursuzmuş.
İlaç tamamen bitkisel,19 tl ve tam arandıktan şey. Vakit kaybetmeden al derim.

evet evet eylül topiğindenim. bizde doğumlar başlamamıştı henüz bende buraya dadandım sürekli takip ediyordum sizin topiği sizler tamamladınız bir iki kişi kaldı herhalde.. bizde sıramızı bekliyoruz bakalım ne zaman sıra bize gelecek kızın seni baya bekletti ama çok zor olmamış anladığım kadarıyla gerçekten çok şanslısın maşallah

Gözümüz aydın:))))

Cnm geçmiş olsun çok ciddi bişi diilmiş inş rahatlıkla atlatırsınız dil olayını

Bebek rezenesi bende de var ama ben sabah akşam kendim için kullanıyorum bebeğe verirken ne ile veriosun :26:
Ben de versem mi acaba ya
Bi de elma yağının bi kullanma sıklığı var mı acaba ben bilmediğimden günde 2-3 kere ancak kullanıyorum
Yalovacım ben bile doğurdum sen hala doğuramadın :) biliyo musun ben bebişimin karnımdaki hareketlerini özlüyorum. Hamileliği sevdim ben :) tabi anne olmak da mükemmel...
Ben de çok özledim hamilelik zamanlarımı
Doğurduğum ilk günler bağırsaklarımın hareketlerini bebek zannedip elimi koyuodum hemen
Ama bebeğimle beraber olmak onun kokusunu almak artık paha biçilmez bişi benim için
O zaman Kv fırsat bırakmadan bebeğin her işini sen halletmeye çalış
Altını alma gaz çıkarma vs
Böylece ona yapıcak bişi kalmaz sadece sevmek için alır kucağına
Hı bu arada sen sürekli bebeğinle ilgileneceğinden ev işleri vs uğraşamıcakskn o da Kv kalır
Cnm çok çok geçmiş olsun fıtık hakkında bi bilgim yok ama Allah acil şifasını verir inş kolaylıkla atlatsın güzel kızın

Ohhhhhhh resmen ben rahatladım valla
Sanki böle bi haberi hiç alamıcakmışız gibiydi senin hamile kalmana alışmıştık artık
Şaka bi yana çok da rahat bi doğumun olmuş anlattığın kadarıyla maşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin Melis ışık ı
İsmi de konmuş prensesin

Kızlar Kv illa tuzlıcam die tutturdu göbek düşer düşmez tuzlanrmış aslında ama ben kıyamadım az daha beklesin dedim
Bilmemkaç saat öle tuz vs bisiler koyup sarılmış halde yatıcakmış oğlum
Sizlerden var mı bebeğini Tuzlayan:26:

Yalovacin gozun aydin.. Cok cok mutlu oldym. Tek gozumun ucuyla soylebir bakayim dedim bu gece nobette kim var,, yazini gorunce uykum acildu birden.. Allah anali babali buyytsun,, hayirli evlat olsun.. İki dikisle hastane donusu araba sendedir:)

Sağolasın Minnosh'çum,gece 3-5 nöbetlerine ekleyiverin benide.kız daha yeni uyudu,bana uyuyacak zaman kalmadı,birazdan taburcu oluruz heralde.evde de başka bir koşturma başlar,bende bir gözüm sağa bir gözüm sola baka baka emziricem diye uğraşırım.

Canım çok çok çok geçmiş olsun.
Hemşire bir arkadaşım bana da kasık fıtığından bahsetmişti. Genelde çok ciddi gaz sancıları olan bebekler ağlarken fıtık oluyorlarmış
Çaresi olan bir dert, öyle düşün Kurtulacak yavrun fıtık acısından...
Çok geçmiş olsun canım tekrar...

Canım fışkırma tarzı kusmayı bilmiyorum, doktoruna mutlaka sor. Allah korusun önemli birşeydir belki.
Boğazına kaçmalarda eğer öksürerek kendini toparlayamıyorsa ben yüzüstü çevirip biraz silkeliyorum toparlanıyor. nefes aldığından emin olduktan sonra gene emzirmeye devam ediyorum.
Çok sakince yapıyorum artık :)

Ah canım o acıyı hiç sorma. Benimki 15. günden sonra azalmaya başladı. Her emzirmeden sonra lanolin krem sür, iyi geliyor. Bir de mümkün olduğunca açıkta bırak ki menli durmasın. Sütyen falan takma, göğüs pedi kullan... umarım çabuk geçer.

canım sakın yaptırma
bak neler buldum tuzlamayla ilgili:

Bebeği tuzlanması ile gerçekleşen su kaybı, tuz oranının kanda yükselmesi ile ilgili olarak havale, tansiyon yükseldiği için beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ölümle sonuçlanabilecek yan etkiler ortaya çıkarabilir. Ayrıca göbeğini tuzlamak da kana mikrop karışmasına ve tetenoza da sebep olabiliyor. Tuzlanan deride reaksiyon ve cilt tahrişleri de sık rastalanabilen yan etkilerden bazılarıdır.

Bu kadar zararı olan ve ciddi yan etkileri olan bebeklerin tuzlanmasının ter kokusuna faydası var mı?
Bebeklerin tuzlanmasının ter kokusuna hiçbir katkısı yok. Ter bezleri ergenlik döneminde gelişiyor. Bilimsel olarak yeni doğan bir bebeğin tuzlanmasının faydası yok. Boşuna bebeğinizi tuzlayarak eziyet etmeyin.

----------------------------------------------------

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Nermin Tansuğ
Bebeklerin vücuduna sürülen tuz, cildi çok hassas olan bebeklerde yanıklara neden olabilir. Ayrıca yoğun tuz, sıvı kaybına, kanda tuz oranının artması ile beyin kanamasına yol açabilir.

Ha bir de soğan süren arkadaşlar da işe yaradığını söylemişlerdi, onu da dene canım. geçmiş olsun

Veeeeeeeeeeeee Yalovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Çooooook sevindim canım arkadaşım, hızlıca kurtulmuşsun, meleğine kavuşmuşsun. Tebrik ederim. 2 dikişçik hiçbişey değil, giderken kullanamamışsın ama dönüşte sen kullanırsın arabayı bence

Güle güle büyüt kuzuyu, çok öpüyorum

Cnm aaa yalova dogurmuss demism okurkrn..ev halki bna bakiyo...o kdr sevndmki suan sanki kndm dogurdm o rahtligi yasiyorm snnle..ve ne guzel bi dogum..snn gbi birinede bu yakisrdi..resim bkliyrzzz.seni ve kucuk hanimi opuyrm

Oh şükür sende sonunda aramıza katıldın :) hemde guzel bir dogum olmuş. Çok sevindim canım tebrik ederim. İsmi çok guzel olmuş. Işıklarla sarılı bir hayatı olsun guzel kızının .

Sonunda herkesin merakla beklediği dogum gerceklestiiiiii
Gözün Aydın canım bak ne guzel kolayca doğurmuşsun , geç oldu ama kolay olmus ne guzel maşallah sana ve bebisine
Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsin Melis Işık'ı, guzel yazılar yazsın insallah ,
Hadi bakalım artık uyudu uyumadı emdi kustu konuşuruz artık , insallah kolay uyuyan gazsız bi bebis olur küçük hanım :))

Yol arkadasım degilsin artık ( ama cok guzel ve kolay bir dogum hikayesi ile döndüğün icin seni affediyorum allahin sevgili kuluymussun... ama kıskanmadım da değil hani:) gule güle buyutun bebeğinizi hayırlı evlat olsun inşallah.. bana dualarını esirgemedigin icin ayrıca teşekkür ediyorum Allah razi olsun... Bende doğurana kadar buralarda pek bulunmam artık yalnız kaldım çünkü doğurunca görüşmek üzere....

yalovacım inanamıyorum.. bebeğini almışsın kucağına.. tüm samimiyetimle söylüyorum ki kendi doğumum kadar sevindim buna hayırlı uğurlu olsun canım.. Allah analı babalı büyütsün. hep mutlu olun inş. sağlıklı ve hür bir bebek olarak büyüsün.. ne kadar kolay olmuş açılmaların.. tebrik ederim canım.. bizim içinde öp bebeğini :)

Gecmis olsun canim, kolayca atlatirsiniz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…