- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.901
Ben istemiyorum emzik almasını canım yaa. Eşim asla istemiyor, boş yere emme refleksi kullandığı için bazen açken tok bile hissedebiliyormuş bebekler. Emzik konusu biraz tartışmalı bir konu. İyi diyen de var kötü diyen de. Köpek olan bir evde emzik sıkıntı olur bence. Sık sık yere düşecek ıslak olduğu için tüyler yapışacak ben görmeden ağzına alacak, bol miktarda tüy yutacak:) Çok uzattım özet geçeyim biz emzik kullanmıycaz.
Ben doğurdum kızlar,Allahıma binlerce kere şükürler olsun 2 eylül saat 20:47'de normal doğum yaptım.pembesümbülcüm canım benim inşallah darısı en kısa sürede başına olsun.bugün sormuştum ya size kasıklarımdaki sızı çatı muayenesinden mi diye?meğer sancıymış.başta düzensizdi ve hiç işkillenmemiştim,sonra baktım anormal bir durum var ve karnım sertleşip duruyor dakika tutayım mı acaba diye düşünürken bildiğiniz içimde bir balon patlama sesiyle suyunun gelmesi bir oldu.eşimi uyandırıp hemen hastaneye fırladık.ama size bişey söylüyeyim mi,bugün ahkam kesmiştim ya hastaneye arabayı kendim kullanarak giderim diye,nasıl bir sancı ki o mümkün değil.birden bu kadar olmaz diye düşünüyor insan ama çok şükür ben 7'de gittim hastaneye,20:47'de doğum oldu.hastaneye gittiğimde açıklık 2 cm idi,yarım saat sonra 8 cm oldu,yarım saat sonra da kızım doğdu.doğumda yanımda benim kurabiye takımı vardı ama hazırlıksız yakalandığımız için kurabiyeleriniz yoktu.sağolsunlar sancı odasında hep yanımdaydılar ve elimi sıkı sıkı tuttular.eşimde geldi sancı odasına ve çok kuvvetli durdu yanımda,o da çok güç verdi Allah razı olsun.ebenin gelip gidip kı.ıma kadar defalarca parmakladığını söylememe gerek yok heralde.sonra benim kurabiye timi ve kocamı sancı odasında bırakıp ben doğum odasına gittim.doktorum geldi ve ben söylediğimde makata doğru ıkın dedi.bir denedik yok,iki denedik yok ve ben artık çığlık atıp topuklamaya çalışıyorum.baktı doktorum ben ıkınmayı beceremez,ben çatalda o şeyimin dibinde konuşuyoruz sakin sakin.bana şunu söyledi,bak sana söz veriyorum sancın geldiğinde bu son ıkınman olacak ama bana yardım et,kalçanı çataldan kaldırma ve makata doğru güçlüce ıkın.o sırada ebru ebe'de minicik bişey zaten ve kalçamı kaldırmıyayım diye benim tepemde karnıma bastırıyor.ben vazgeçtim diyorum,doğuramıycam diyorum dinleyen yok.sonra bir foş sesi ve ters duran bir balık.Allahım nasıl bir rahatlık,hele plasentanın çıkışından sonra,ben çatalda belden aşağısı çıplak eşim yanımda,doktorum altta dikiş atıyor.ne ara kesti anlamadım ama yine binlerce kere şükür toplam 1,5 saat ve 2 dikişle kızımlayım.minicik bir hanımefendi,benim gibi 170 cm boy 65 kilo milletin at gibi dediği cinsten bir kadının böyle minicik hanım hanım kızı olsun,olacak şey mi?şu an bidaha doğurmam diyorum ve çok şükür çok iyiyîm.sütümde geldi,kız da emiyor.şu an hastanedeyiz ve Melis Işık uyanmadan haber vereyim istedim.yarın gelen giden olur eve çıkınca,böyle yazışmam diye havadisleri yazayım istedim.yalnızca şunu söyleyebilirim ki herkesin Allah bir avazda kurtarsın demelerini öyle iyi anlıyorum ki!!!!sezeryan olan bir kadın var karşı odada,maşallah gayet iyi,odamın önünden geçerken gazınıda çıkarıverdi birbirimize bakarken,karşılıklı mutlu olduk.benimde çişimi yapmam çok kıymetliymiş ve hemen hemşireye haber vermeliymişim.ben de o osurmadan çişimi yaptığımı söyleyip gelmiştim,kızcağız utanmasın diye bende ona çişimi yaptığımı söyledim ve karşılıklı birbirimizi tebrik ettik.bende durum bu canlar.çooooook içten söylüyorum,pembesümbülcüm aklımda sen ve sana verdiğim söz vardı ama inan bana insan kanal değiştirirken sancılanıp suyu gelebiliyor.o kadar anlık yaşıyoruz işte.senîn için dua ettim,ben ayağımı sürüdüm hadi gel arkamdan.hepiniz kardeşim ve canımsınız,hepinizi tanımadan çok seviyorum.engin bilgilerinizi takipte ve aranızdayım tekrar.öpüyorum hepinizi
ne güzel ya bebeğinizi istediğin gibi büyüteceksiniz.. bize soran yokk bebeğin annesi sensin emzik vercekmisin ayagında sallıcakmısın, sallamaya alıstırcakmısın diye... kucagına alan ya kızımın agzına emzik sokuo alıstır kolaylık olur die yada ayagına alıp uykusu var bunun boyle uyusun die sallayann... bigün birilerini gırtlaklasam günah olurmu acaba.. sonrada bunalrın bedelini kocamdan cıkarıyorum yazık adamaa yaaa.. kızımın agzında emzik görmesinlerr emzik versene susar diyenlere almıyor vermek ıstemıyorum desemde benden cok cocuguma karısanlardan nefret ediyorum yaa
Cok saol yardimci oldun bana biraz zor geliyor ama katlanacaz artik... zilli emmiyor kavga ediyor:)sütün iyi canım eğer artırmak istiyorsan dediğim gibi süt bittikten sonra 5 dk daha sağmalısın.açıkçası ben karaştırıyordum saklma kapları yetmiyordu ama dikkat ediyordum hani sabahki sütü akşamki ile karaştırmıyordum birbirine yakın olnaları karaştıryordum.buzdolabında 24 saat saklayabilirsin.ben de senin gibi ısıtıyordum dr bize böyle demişti.
Bizim akrabada vardi... cok belliydi dili disari bile cikmiyordu... cok kucuk bir operasyonla kesik attilar... suan cocuk 4 yasinda ve normal konusuyor bir sorunu yok... uzulme canim.. bebekler daha cabuk iyilesiyor..Kızlar bebegimin dil alti damagina biraz fazla yapisikmis. Bu durum ileride peltek konusma yapiyormus. Carsamba gunu dil altindaki bagi kesecekler biraz. Cok kucuk bir operasyonmus ama ben korkuyorum yinede. Daha once boyle birsey duyaniniz var mi? Aci duyacak mi acaba bebegim, nasil oluyor bu islem
Canım aynı sorunu biz de yaşadık doktor hazımsızlık olduğunu söyledi emdikçe rahatlayacağını düşünüyormuş bebek böyle olunca fazla süt içip kusuyor 2 saatte bir emziriyorum rezene kimyon içiyorum ayaklarının altına da acı elma yağı sürüyorum rahatladık biraz senin bebeğin kakası yeşil mi benimki hazımsızlık yaşadığında yeşildi.
Kızlar merhaba, doğum yapanları tebrik ediyorum allah analı babalı buyutsun. fırsat buldukça geçmişi okumaya çalışacağım acaba doğum bekleyen varmı? henüz fırsat bulabildim nete girmeye.
26 ağustos sabah 08:20 de sezeyanla doğum yaptım. atractıonlu bi hikayem yok ama heyecandan ameliyethaneden kaçmayı bile düşündüm ama sonra nerde doğurucam die kendime engel oldum:) sabah çok erken saatte hastaneye yatış yapıldı. oraya kadar soğukkanlıydım ama odama yerleştiğimde benim musluklar açıldı. küçük kızlar gibi tuvalete kapatıp hıçkıra hıçkıra ağladım. tek aklıma gelen acaba hazırmıyım ? acaba bebeğim ameliyathaneden sağlıklı sorunsuz kusursuz çıkabilecekmi? hep bunları düşündüm ve korktum. genel anestezi yapılacağı içinde üzgündüm. ya bebeği kabullenmezsem die. neyse güzümü kapattım açtığımda odama taşınıyodum. umduğumdan daha kolay geçti dikiş acısı vardı tabi. sonra benim minnakımı getirdiler odama kucağıma verdiler. aman allahım sanki bir saatliğine benim bir parçamı emanet bırakmışımda şimdi teslim alıyomusum gibi sarıldım tuylu bamyama.. suratı sırtı kulakları simsiyah tuy içinde olmasına rağmen bana gore bi pamuk parçasıydı. annelik galiba:) tarifsiz bir duygu. şimdi tam 1 haftalık ve hala inanamıyorum benim mi die. acaba deneme surumu bittiğinde gerimi alacaklar hissi var:) doğum iznim bittiğinde işe başlamak istemiyorum şuan sanırım henüz sendroma girmediğim için:) işte bole arkadaşlar. allah henüz doğum yapmayanlarında sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı nasip etsin.
ne güzel ya bebeğinizi istediğin gibi büyüteceksiniz.. bize soran yokk bebeğin annesi sensin emzik vercekmisin ayagında sallıcakmısın, sallamaya alıstırcakmısın diye... kucagına alan ya kızımın agzına emzik sokuo alıstır kolaylık olur die yada ayagına alıp uykusu var bunun boyle uyusun die sallayann... bigün birilerini gırtlaklasam günah olurmu acaba.. sonrada bunalrın bedelini kocamdan cıkarıyorum yazık adamaa yaaa.. kızımın agzında emzik görmesinlerr emzik versene susar diyenlere almıyor vermek ıstemıyorum desemde benden cok cocuguma karısanlardan nefret ediyorum yaa
al benden de o kadar. kv kp geldiğinde suratım bir karış oluyormuş annem diyor. dışardan geldiği pis elleriyle küçücük ve 14 gün yoğun bakımda kalmış olan bebeğe sütlaç tattırıyor. odadan 5 dk çıkıyorum sallarken buluyorum. uyuyan çocuğu sevmek için uyandırıyorlar. off onları gördükçe kocamdan soğuyorum. kv beni sütüm az diye depresyona soktu başından beri. her gördüğünde soruyordu hala mama mı veriyorsun diye. bu gün de bende bırakın dedesi bir kutu alır bakarız diyor. sanki sadece mamayla besleniyor çocuk. onun yüzünden ağladım depresyona girdim. sütümün artmamasının bir sebebi de o bence. psikolojimi bozdu.
Hayirli olsun....Allahim saglikla sihatle buyutmeyi nasip etsin.... biraz gec dogurdun ama dogumun kolay olmus ne guzel uc saatte dogurmussun.... evet dogumdan sonra o gaz cok kiymetli oluyor.... simdide bebislerimizin gazi kakasi kiymetli oluyor....ben bacaklarina masaj yaparken yavrucum tam suratima suratima yap diyorum ohh rahatladin dimi diyorum:)Ben doğurdum kızlar,Allahıma binlerce kere şükürler olsun 2 eylül saat 20:47'de normal doğum yaptım.pembesümbülcüm canım benim inşallah darısı en kısa sürede başına olsun.bugün sormuştum ya size kasıklarımdaki sızı çatı muayenesinden mi diye?meğer sancıymış.başta düzensizdi ve hiç işkillenmemiştim,sonra baktım anormal bir durum var ve karnım sertleşip duruyor dakika tutayım mı acaba diye düşünürken bildiğiniz içimde bir balon patlama sesiyle suyunun gelmesi bir oldu.eşimi uyandırıp hemen hastaneye fırladık.ama size bişey söylüyeyim mi,bugün ahkam kesmiştim ya hastaneye arabayı kendim kullanarak giderim diye,nasıl bir sancı ki o mümkün değil.birden bu kadar olmaz diye düşünüyor insan ama çok şükür ben 7'de gittim hastaneye,20:47'de doğum oldu.hastaneye gittiğimde açıklık 2 cm idi,yarım saat sonra 8 cm oldu,yarım saat sonra da kızım doğdu.doğumda yanımda benim kurabiye takımı vardı ama hazırlıksız yakalandığımız için kurabiyeleriniz yoktu.sağolsunlar sancı odasında hep yanımdaydılar ve elimi sıkı sıkı tuttular.eşimde geldi sancı odasına ve çok kuvvetli durdu yanımda,o da çok güç verdi Allah razı olsun.ebenin gelip gidip kı.ıma kadar defalarca parmakladığını söylememe gerek yok heralde.sonra benim kurabiye timi ve kocamı sancı odasında bırakıp ben doğum odasına gittim.doktorum geldi ve ben söylediğimde makata doğru ıkın dedi.bir denedik yok,iki denedik yok ve ben artık çığlık atıp topuklamaya çalışıyorum.baktı doktorum ben ıkınmayı beceremez,ben çatalda o şeyimin dibinde konuşuyoruz sakin sakin.bana şunu söyledi,bak sana söz veriyorum sancın geldiğinde bu son ıkınman olacak ama bana yardım et,kalçanı çataldan kaldırma ve makata doğru güçlüce ıkın.o sırada ebru ebe'de minicik bişey zaten ve kalçamı kaldırmıyayım diye benim tepemde karnıma bastırıyor.ben vazgeçtim diyorum,doğuramıycam diyorum dinleyen yok.sonra bir foş sesi ve ters duran bir balık.Allahım nasıl bir rahatlık,hele plasentanın çıkışından sonra,ben çatalda belden aşağısı çıplak eşim yanımda,doktorum altta dikiş atıyor.ne ara kesti anlamadım ama yine binlerce kere şükür toplam 1,5 saat ve 2 dikişle kızımlayım.minicik bir hanımefendi,benim gibi 170 cm boy 65 kilo milletin at gibi dediği cinsten bir kadının böyle minicik hanım hanım kızı olsun,olacak şey mi?şu an bidaha doğurmam diyorum ve çok şükür çok iyiyîm.sütümde geldi,kız da emiyor.şu an hastanedeyiz ve Melis Işık uyanmadan haber vereyim istedim.yarın gelen giden olur eve çıkınca,böyle yazışmam diye havadisleri yazayım istedim.yalnızca şunu söyleyebilirim ki herkesin Allah bir avazda kurtarsın demelerini öyle iyi anlıyorum ki!!!!sezeryan olan bir kadın var karşı odada,maşallah gayet iyi,odamın önünden geçerken gazınıda çıkarıverdi birbirimize bakarken,karşılıklı mutlu olduk.benimde çişimi yapmam çok kıymetliymiş ve hemen hemşireye haber vermeliymişim.ben de o osurmadan çişimi yaptığımı söyleyip gelmiştim,kızcağız utanmasın diye bende ona çişimi yaptığımı söyledim ve karşılıklı birbirimizi tebrik ettik.bende durum bu canlar.çooooook içten söylüyorum,pembesümbülcüm aklımda sen ve sana verdiğim söz vardı ama inan bana insan kanal değiştirirken sancılanıp suyu gelebiliyor.o kadar anlık yaşıyoruz işte.senîn için dua ettim,ben ayağımı sürüdüm hadi gel arkamdan.hepiniz kardeşim ve canımsınız,hepinizi tanımadan çok seviyorum.engin bilgilerinizi takipte ve aranızdayım tekrar.öpüyorum hepinizi
kızlar yardım edin! bugun bebeğim 21 günlük oldu.son 4 gündür gündüzleri sürekli emmek istiyor.başta sütümün yetmediğini düşünüyordum ama yetiyor eminim çünkü fazlasını kusmaya başladı. emziriken uyuyor yatırıyorum 10 dk sonra başlıyor ağlamaya.karnı tok,altı temiz,gazınıda çıkartmaya çalışıyorum.oyalamaya çalışıyorum ama nafile.sürekli aranıyor.meme verince susuyor vermezsem ağlıyor.emzik denedim önce biraz oyalıyordu şimdi oda işe yaramıyor.geceleri bu sıkıntıyı yaşamıyoruz.ne yapacağım bilemedim.artık çaresizlikten bende ağlıyorum.aynı sorunu yaşayanlar yardım edin!!
Lepissstescim hangi ilaç gaz için
Bizde seydi beye gidiyoruz ama ben medicalden fazlasıyla soğuduğum için pek gitmek istemiyorum. Biraz da uyutucak bişeye ihtiyacım var benim iice arsızlaştı memeden ayrılmadan uyumak istiyor memede uyuyor memeyi bıraktığı anda basıyor çığlığı emzik verdik onu da emiyor ama sallanmak istiyor sallanır sallanır uyur çocuk dimi yok bu uyumuyor sallamayı bıraktığım anda basıyor yaygarayı iki gündür böyleyiz önceden memede uyuyup kalıyordu şuan pusetinde sallıyorum biraz yavaşlasam tek gözünü açıp kızgın kızgın bakıyor bide çok sıçrıo sizde var mı öyle birşey
al benden de o kadar. kv kp geldiğinde suratım bir karış oluyormuş annem diyor. dışardan geldiği pis elleriyle küçücük ve 14 gün yoğun bakımda kalmış olan bebeğe sütlaç tattırıyor. odadan 5 dk çıkıyorum sallarken buluyorum. uyuyan çocuğu sevmek için uyandırıyorlar. off onları gördükçe kocamdan soğuyorum. kv beni sütüm az diye depresyona soktu başından beri. her gördüğünde soruyordu hala mama mı veriyorsun diye. bu gün de bende bırakın dedesi bir kutu alır bakarız diyor. sanki sadece mamayla besleniyor çocuk. onun yüzünden ağladım depresyona girdim. sütümün artmamasının bir sebebi de o bence. psikolojimi bozdu.
nefrettt
Allah ıslah etsin böyle insanları...offf sinirden deliriyorum bu tiplere...kara cahiller !
hele o sütün kesilmesine sebep olanların girdiği günahın hesabı yok !
Kızlar Kv illa tuzlıcam die tutturdu göbek düşer düşmez tuzlanrmış aslında ama ben kıyamadım az daha beklesin dedim
Bilmemkaç saat öle tuz vs bisiler koyup sarılmış halde yatıcakmış oğlum
Sizlerden var mı bebeğini Tuzlayan:26:
kızlar mrb.. ben eylul annesı olacktm ama kucuk sıpam dayanamadı agustos annesı oldum 24 günlük olduk . bı sey soracaktım oglum her gun kaka yapıyor ama 3.gun sonunda yapamıyor. kabız olmadıgını dusunuyorum ama cıkaramıyor. gaz sancısı mı kabızlık mı anlayamıyorum. 1 kasık zeytınyagı verdık 3-4 saat sonra cıkarıyor ve kakası yumusak oluyor sarı renkte. sorun ne olabılır bılgısı olan var mı? bıde zeytınyagı zararlı mı verırken korkuyorum.
Sütlaç mı tattırıyo
evet hem de eliyle. gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm. konuşamadığım için suratım onları gördüğümde hep asık içimde kaldı. düşündükçe sinir oluyorum.
Allah aşkına şu tuzlama mevzusuna inanmayın arkadaşlar yaa batıl inancın önde gideni. Yazık günah bebeklere balık mı bu tuzlıyım da kokmasın hesabı. Büyüyünce kokmaz merak etmeyin bir duş alır bir rölon, parfüm, deodorant sürer kokmaz. Hem terin kokması yediklerimizle doğru orantılı sarımsaklı bişey yesin bakalım bütün gece tuzda da bekletseniz o vücudu kokar yani.
Ayrıca bebeğe zarar veriyosunuz. Bakın ne yazıyor:Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.
Eskiden bebek ölümleri hep bu yanlış inanışlardan dolayı, bebeğe hurafelerle yaklaşılmasından dolayı daha fazlaymış. Ama şimdi daha ender rastlanıyor. Çünkü artık daha bilinçlendik, lütfen arkadaşlar araştırmadan annelerin, kv.lerin dediklerini yapmayın. Çoğumuz üni. mezunu insanlarız, önümüzde internet var. Neyin ne olduğu yazıyor. Karışma Arasta sonra sen kötü oluyosun diyorum bazen kendime ama dayanamıyorum. Ben kötü olayım da bebekler iyi olsun, en azından söylediğim için vicdanım rahat etsin!
Tuzlamk ne demekki ben ilk kez duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?