- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.941
nisanbu ben senin icin kesin doğurdu dedim walla yoksun bir iki gündür ya da ben mı fark edemedim??? hatta sabah Yalova ya yazarken kendimi yalnız ilan ettim... Sen kacinci haftadasin canım ben yarın 41+0 im... Senin Nisan'ın gelmiş ne guzel en kısa zamanda doğumın başlasın inşallah...kızlar acil yardım edin bişey sorcam bugün kasiklarimdan sürekli bir ağrı girdi bide sağ bacağım ağrıyor sz önce bişey geldiğiniz hissettim lavobaya kostum çok yoğun sumuksu bi akıntı (cok Afedersiniz) o kadar çok geldi ki ama kanlı değil nişan denilen şey bu mu ki
aranızda öğretmen olan var mı benim 5 haftalık doğum öncesi iznimi yaz tatiline denk geldiği için doğum sonrasına aktarmıyorlar. diğer şehirlerde nasıl uygulanıyor acaba
arkadaşım bende öğretmenim ve benimde doğum öncesi izni yaz tatiline geldi. kullanmadığım o 5 haftayı hastane doğum sonrasına ekleyerek 13 hafta olarak rapor düzenledi. ben raporu okula bu gün gönderdim.henuz bir sorun çıkmadı. bildiğim kadarıyla hastane raporu düzenlediğinde okul onu mebbise işlemek zorunda. sonuçta doktor raporu bu itiraz edemezler.
kızlar mrb.. ben eylul annesı olacktm ama kucuk sıpam dayanamadı agustos annesı oldum 24 günlük olduk . bı sey soracaktım oglum her gun kaka yapıyor ama 3.gun sonunda yapamıyor. kabız olmadıgını dusunuyorum ama cıkaramıyor. gaz sancısı mı kabızlık mı anlayamıyorum. 1 kasık zeytınyagı verdık 3-4 saat sonra cıkarıyor ve kakası yumusak oluyor sarı renkte. sorun ne olabılır bılgısı olan var mı? bıde zeytınyagı zararlı mı verırken korkuyorum.
al benden de o kadar. kv kp geldiğinde suratım bir karış oluyormuş annem diyor. dışardan geldiği pis elleriyle küçücük ve 14 gün yoğun bakımda kalmış olan bebeğe sütlaç tattırıyor. odadan 5 dk çıkıyorum sallarken buluyorum. uyuyan çocuğu sevmek için uyandırıyorlar. off onları gördükçe kocamdan soğuyorum. kv beni sütüm az diye depresyona soktu başından beri. her gördüğünde soruyordu hala mama mı veriyorsun diye. bu gün de bende bırakın dedesi bir kutu alır bakarız diyor. sanki sadece mamayla besleniyor çocuk. onun yüzünden ağladım depresyona girdim. sütümün artmamasının bir sebebi de o bence. psikolojimi bozdu.
evet hem de eliyle. gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm. konuşamadığım için suratım onları gördüğümde hep asık içimde kaldı. düşündükçe sinir oluyorum.
kızlar yokmu kraftın anakucağını kullanan tam yatıyomu bilen?
Fundacım oğluşun kızıma benziyor :)biz de büyüdük teyzeleriiiii
eşimin tişörtüne kopyala, oğlumunkine yapıştır yazsam kimse yadırgamaz
bi tane daha yapıcam ben yaaaa bana neeeeeeeeeee
Ben doğurdum kızlar,Allahıma binlerce kere şükürler olsun 2 eylül saat 20:47'de normal doğum yaptım.pembesümbülcüm canım benim inşallah darısı en kısa sürede başına olsun.bugün sormuştum ya size kasıklarımdaki sızı çatı muayenesinden mi diye?meğer sancıymış.başta düzensizdi ve hiç işkillenmemiştim,sonra baktım anormal bir durum var ve karnım sertleşip duruyor dakika tutayım mı acaba diye düşünürken bildiğiniz içimde bir balon patlama sesiyle suyunun gelmesi bir oldu.eşimi uyandırıp hemen hastaneye fırladık.ama size bişey söylüyeyim mi,bugün ahkam kesmiştim ya hastaneye arabayı kendim kullanarak giderim diye,nasıl bir sancı ki o mümkün değil.birden bu kadar olmaz diye düşünüyor insan ama çok şükür ben 7'de gittim hastaneye,20:47'de doğum oldu.hastaneye gittiğimde açıklık 2 cm idi,yarım saat sonra 8 cm oldu,yarım saat sonra da kızım doğdu.doğumda yanımda benim kurabiye takımı vardı ama hazırlıksız yakalandığımız için kurabiyeleriniz yoktu.sağolsunlar sancı odasında hep yanımdaydılar ve elimi sıkı sıkı tuttular.eşimde geldi sancı odasına ve çok kuvvetli durdu yanımda,o da çok güç verdi Allah razı olsun.ebenin gelip gidip kı.ıma kadar defalarca parmakladığını söylememe gerek yok heralde.sonra benim kurabiye timi ve kocamı sancı odasında bırakıp ben doğum odasına gittim.doktorum geldi ve ben söylediğimde makata doğru ıkın dedi.bir denedik yok,iki denedik yok ve ben artık çığlık atıp topuklamaya çalışıyorum.baktı doktorum ben ıkınmayı beceremez,ben çatalda o şeyimin dibinde konuşuyoruz sakin sakin.bana şunu söyledi,bak sana söz veriyorum sancın geldiğinde bu son ıkınman olacak ama bana yardım et,kalçanı çataldan kaldırma ve makata doğru güçlüce ıkın.o sırada ebru ebe'de minicik bişey zaten ve kalçamı kaldırmıyayım diye benim tepemde karnıma bastırıyor.ben vazgeçtim diyorum,doğuramıycam diyorum dinleyen yok.sonra bir foş sesi ve ters duran bir balık.Allahım nasıl bir rahatlık,hele plasentanın çıkışından sonra,ben çatalda belden aşağısı çıplak eşim yanımda,doktorum altta dikiş atıyor.ne ara kesti anlamadım ama yine binlerce kere şükür toplam 1,5 saat ve 2 dikişle kızımlayım.minicik bir hanımefendi,benim gibi 170 cm boy 65 kilo milletin at gibi dediği cinsten bir kadının böyle minicik hanım hanım kızı olsun,olacak şey mi?şu an bidaha doğurmam diyorum ve çok şükür çok iyiyîm.sütümde geldi,kız da emiyor.şu an hastanedeyiz ve Melis Işık uyanmadan haber vereyim istedim.yarın gelen giden olur eve çıkınca,böyle yazışmam diye havadisleri yazayım istedim.yalnızca şunu söyleyebilirim ki herkesin Allah bir avazda kurtarsın demelerini öyle iyi anlıyorum ki!!!!sezeryan olan bir kadın var karşı odada,maşallah gayet iyi,odamın önünden geçerken gazınıda çıkarıverdi birbirimize bakarken,karşılıklı mutlu olduk.benimde çişimi yapmam çok kıymetliymiş ve hemen hemşireye haber vermeliymişim.ben de o osurmadan çişimi yaptığımı söyleyip gelmiştim,kızcağız utanmasın diye bende ona çişimi yaptığımı söyledim ve karşılıklı birbirimizi tebrik ettik.bende durum bu canlar.çooooook içten söylüyorum,pembesümbülcüm aklımda sen ve sana verdiğim söz vardı ama inan bana insan kanal değiştirirken sancılanıp suyu gelebiliyor.o kadar anlık yaşıyoruz işte.senîn için dua ettim,ben ayağımı sürüdüm hadi gel arkamdan.hepiniz kardeşim ve canımsınız,hepinizi tanımadan çok seviyorum.engin bilgilerinizi takipte ve aranızdayım tekrar.öpüyorum hepinizi
CANIM senin dediğini bilmem ama ben bundan cok memnun kaldım. Bugun bile vermediğim halde tum gun cok usluydu yavrum masallah. İnanın memnun kalmasam tavsiye etmezdim . Ablamlarda hastanede hep esantiyon geliyormuş bôyle bitkisel ilaçlar falan bircoguny deneyip encok bundan memnun kalmışlar. İlk bastA bende tersdutlydum acaba daha iyisi var Mıdır diye a
A ma baskasına gerek yok.
Ben bebisimi beslerken hemenbagirsaklari gur gurul Çalısmaya başlardı osururdu sıçradı. Meger o gurultu calışma değil gazmis. İlaç hemen kesti o gurultuyu cok şükür.
nisanbu ben senin icin kesin doğurdu dedim walla yoksun bir iki gündür ya da ben mı fark edemedim??? hatta sabah Yalova ya yazarken kendimi yalnız ilan ettim... Sen kacinci haftadasin canım ben yarın 41+0 im... Senin Nisan'ın gelmiş ne guzel en kısa zamanda doğumın başlasın inşallah...
inşallah canım sizler buyuttunuz bile darısı başımızaGuzel hberlerini bkliyrzz sekerimm
normal doğum olursa bende epidural istiyorum canım maşallah sana ne güzel bi doğum olmuşCanım suyun gelirse hiç beklemeden git doktora bide altına hasta bezi bağla :)) benden nerdeyse bi damacana su boşaldı tek sefer de gitmedi hatta en son 7 cm de ebe patlattı suyumu :)) inşallah kendi sancın gelir benim gelmedi suni sancı ile oldu doğum ama korkma suni sancıdan 3 cm açıklığım vardı sancı verdiklerinde 3 saatte 10 cm oldu kabul ediyorum kuvvetli bi sancı ama ne kadar az bağırırsan o kadar rahat atlatırsın ben epidural die çok bağırdım ama yapmadılar açılmam hızlı ilerlediği için ve doktorum da anti epiduralci olduğu için ıkınmayı zorlaştırdığı için istemedi benimki
çanta hazır canım insallah birde dogurdugumu görsem oğlan bi çıksın ben sorucam ona:)Canım ben de öğretmenim
Benim raporu hastanede hesaplayıp verdiler ben de bizim müdüre verdim hiçbişey demedi tarihle ilgili. Sonrasını bilmiyorum valla :)
Hoşgeldiiiin :) Az kalmış canım çantan hazır mı?
Anam sen dogurmadin mi daha:)
Evet saniyorum bahsettigin sey nisan..
Bebegin haraketlerini iyi takip et. Sancin artinca yada suyun gelince vinn hastaneyw..
Allahimbir avazda kurtarsin..
Rabarbacım biraz daha iyileştin mi nasılsın
En yakın zamanda çok iyi toparlayacaksın hiç merak etme
Seni sezeryanlılarla da kıyaslanmasınlar sakın
Boşver onları psikolojik fizyolojik çok daha çabuk toparlarsın
Kaç günlük oldu bebeğin
Huzurlu bi bebektir umarım
benimyok canım yaa dogursam girip haber verirdim iyice morelim bozuldu kaç gündür Yalova doğurdu mu anlaşılan topigin kapanisini ikimiz yapıcaz desene eşime diyorum galiba nişan geldi düğün ne zaman diyor :) artık adam da ümidini kesti doguramicam diye senin kontrol ne zaman yarın 40+5 oluyo canım
gündüz emip emip altı değişip mışıl mışıl uyuyan yavrum neden her sbh 6 9 arasını emzirsemde kucakta pış pışlasam da ağzına emzik versemde cin gibi bakarak mızlayarak geçiriyor? gece uyusa emse uyusa,gündüz uyanık kalsa olmaz mı:26::26: nasıl değiştireceğiz bu uyku saatlerini,eşime gece banyo yaptıralım da rahat uyusun diyorum
Canım ben oğlumu doğduğundan beri gece gündüz ayrımını yapabilmesi için geceleri karanlık sessiz ortamda, gündüzleri mümkün olduğu kadar gürültülü ve aydınlık ortamda emziriyorum. Televizyonun sesini açıyorum, emzirirken konuşuyorum vs. Çok şükür ayrımı yapabiliyor, geceleri sadece emmek için kalkıp tekrar uyuyor. Gündüz de ben uyutmak için çabalamıyorum uykusu geldiğinde belli ediyor zaten kendini anakucağında sallıyorum uyuyor. Bazen çok hafif oluyo uykusu 10 dk. uyuyup uyanıyor bazen saatlerce uyuyor.gündüz emip emip altı değişip mışıl mışıl uyuyan yavrum neden her sbh 6 9 arasını emzirsemde kucakta pış pışlasam da ağzına emzik versemde cin gibi bakarak mızlayarak geçiriyor? gece uyusa emse uyusa,gündüz uyanık kalsa olmaz mı:26::26: nasıl değiştireceğiz bu uyku saatlerini,eşime gece banyo yaptıralım da rahat uyusun diyorum
Günaydın arkadaşım ya benım kızımda 11-12 gibi uyuyor saat 2 de bır uyanıyor emzırıyorum kucağımda uyuyo yerıne yatırdığım an uyanıyor bir dahada mümkün değil uyumuyor saat bazen 6 ya kadar sonra kısa bır uyku yıne ayakta emziğede hala tam alışamadı bende ne yapacağımı şaşırdım uykusuzluktan sarhoş gibiyim umarım düzelirler yoksa böyle çok zor gündüzde mışıl mışıl uyuor inadına ama ben ev işlerini yemeğimi yapıyım derken gündüzde hiç uyuyamıyorum of uyku eğitimlerini araştırdım ama heryerde ilk 4 ay herşey onun istediği gibi olsun sonra uyku eğitimine başlayın dıyor bende bıraktım artık allah yardımcımız olsun
Canım ben oğlumu doğduğundan beri gece gündüz ayrımını yapabilmesi için geceleri karanlık sessiz ortamda, gündüzleri mümkün olduğu kadar gürültülü ve aydınlık ortamda emziriyorum. Televizyonun sesini açıyorum, emzirirken konuşuyorum vs. Çok şükür ayrımı yapabiliyor, geceleri sadece emmek için kalkıp tekrar uyuyor. Gündüz de ben uyutmak için çabalamıyorum uykusu geldiğinde belli ediyor zaten kendini anakucağında sallıyorum uyuyor. Bazen çok hafif oluyo uykusu 10 dk. uyuyup uyanıyor bazen saatlerce uyuyor.
Dediğin gibi banyo yaptırmakta çok iyi geliyor rahat uyuyor.
gündüz emip emip altı değişip mışıl mışıl uyuyan yavrum neden her sbh 6 9 arasını emzirsemde kucakta pış pışlasam da ağzına emzik versemde cin gibi bakarak mızlayarak geçiriyor? gece uyusa emse uyusa,gündüz uyanık kalsa olmaz mı:26::26: nasıl değiştireceğiz bu uyku saatlerini,eşime gece banyo yaptıralım da rahat uyusun diyorum
Günaydın arkadaşım ya benım kızımda 11-12 gibi uyuyor saat 2 de bır uyanıyor emzırıyorum kucağımda uyuyo yerıne yatırdığım an uyanıyor bir dahada mümkün değil uyumuyor saat bazen 6 ya kadar sonra kısa bır uyku yıne ayakta emziğede hala tam alışamadı bende ne yapacağımı şaşırdım uykusuzluktan sarhoş gibiyim umarım düzelirler yoksa böyle çok zor gündüzde mışıl mışıl uyuor inadına ama ben ev işlerini yemeğimi yapıyım derken gündüzde hiç uyuyamıyorum of uyku eğitimlerini araştırdım ama heryerde ilk 4 ay herşey onun istediği gibi olsun sonra uyku eğitimine başlayın dıyor bende bıraktım artık allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?