- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.961
aynısı iştee bnde gece leyle gibiyim bazen eşim ilgileniyo ama sbh işe gidecek die ona da kıyamıyorum,2gündür oda oda geziyoruz,bi pusete koyup yatağın yanında sallıyorum bi kucağıma alıyorum,pık pık pık mızlanıyo..amin cnm inş. düzene gireriz çk şükür sancı yk hastalık yok.
saol cnm önerilerin için bnde genelde dikkat ediyorum bunlara ama faydası olmadı şimdilikgündüz meme emerken dalıp gidiyo altını değişirken iki gözünü açıp kapatıyo sonra yine mışıl mışıl maşallah
bide bişey sorucam dün göbek deliğinden kanlı pıhtı çıkmış dışarı oysa 5.gün göbeği düştüğünden beri bişey yoktu ucu hafif kanlıydı.ama dün büyük bi parça olmuş,niye anlamadık.Bunu yaşayan oldu mu aranızda?
Günaydın kızlar:) İda'ya uyusun da kahvaltı edeyim diye müzik dinletiyorum benim uykum geldi kızda tık yok. Cin gibi bakıyoAçım ben yaaaa
Kısmetse bende alacağım canım bakalım o ilaçtan ama önce doktorumuza soracağım bize nurse harweys vermişti buda iyi ama akşam 10 ile gece 3 arası hep sıkıntıdayız bunu kesmedi hiç birşey bia gaia da kullandım iyi geliyordu ama gazı çok olunca oda iyi gelmemeye başladı
bizde de sabah 6-9 nöbeti başladıgözler cin gibi... altını değiştiriyoruz, emziyorum, gaz çıkartıyoruz yokkkk ağlamaya devam. hele bu sabah çatladı kuzucum ağlamaktan. ama saat dokuz olunca hiçbirşey yapmadan ağlama kesilip gözler otomatik kapanıyor. valla şu uyku saatlerini ayarlama programı olsaydı yanında gelirken, ne güzel olurdu
gerçi bizim asıl sorun kakayla...günde 6-7 kez yapıyordu, gayet mutlu mesut yaşıyorduk. 4 gündür kuzucum kakasını yapamıyor, günde iki kere o da ne zahmetlerle. zeytinyağı denedim biraz rahatlattı ama çözüm olmadı. mama kabız yapar dediler, 3 gündür vermiyorum sadece emiyor ama yine de düzelmedi. şaşırdım artık, ne yapıcam ben bu çocuğa kakasını yapabilsin diye
bizim paşa gündüz mışıl mışıl, akşam yemeğini annesinin boğazına diziyor. diyorlarki lohusa günde 3 ana 3 ara öğün yemeliymiş, bide bunu ne ara yapabileceğimizi söyleselerbenim paşa 9 ana 9 ara öğün memede...
Canim gorumcem farketti oyle oldugunu yeni dogdugunda. Daha dili falan kucuk oldugu icin o sekilde görünüyor dedik bekledik şimdiye kadar. Bugun saglik ocagina goturdum doktora danismak icin. O da biraz yapisiklik oldugunu soyledi. Pelteklik olmsyabilirmiste sma risk alma dedi. Carsamba hastaneye goturecegim uzman doktora ama icim gidiyor.
Canim ben gunde 50 cc milupanin bebek rezenesindeb iciriyorum. Metsil kullaniyorum ve her altini degistirdigimde karnina topuklarina elma yagiyla masaj yapiyorum. Eskiye gore daha rahatiz. Gazimiz yine var ama cikarmak eskisi gibi zor ve sancili degil.
canım uyku eğitimine dediğin gibi var, ancak 3 ay sonra başlayabilirsin. sana tavsiyem; kesinlikle Ferber yöntemi ile ver uyku eğitimi...yeğenimde uygulamıştık, 5 günde oturdu uyku saatleri. ama şimdiden uyarıyorum sağlam direnç isteyen bir yöntem. kuzucun ilk 3 akşam çatlayana kadar ağlayacak. dayanamayıp müdahele ettiğin an başa dönersin. bide eğitimi aldıktan sonra her akşam aynı saatte yatır. bir akşam misafir yada başka birşey kaçamağı ile saati geçirisen uçup gidiyor bütün çabalar. neyse daha bunları konuşmamıza vakit var, ilk üç ay patron onlar
Canım ben oğlumu doğduğundan beri gece gündüz ayrımını yapabilmesi için geceleri karanlık sessiz ortamda, gündüzleri mümkün olduğu kadar gürültülü ve aydınlık ortamda emziriyorum. Televizyonun sesini açıyorum, emzirirken konuşuyorum vs. Çok şükür ayrımı yapabiliyor, geceleri sadece emmek için kalkıp tekrar uyuyor. Gündüz de ben uyutmak için çabalamıyorum uykusu geldiğinde belli ediyor zaten kendini anakucağında sallıyorum uyuyor. Bazen çok hafif oluyo uykusu 10 dk. uyuyup uyanıyor bazen saatlerce uyuyor.
Dediğin gibi banyo yaptırmakta çok iyi geliyor rahat uyuyor.
Yemekleri robottan geçirip damar yolundan alıcaz artık. 3 ana 3 ara öğün takıcaz. Yoksa mümkün değil yani
Canım 50 cc yi tek seferde mi içiriyorsun bebek rezenesinin farkı ne
Bildiğimiz rezene demi
Birde her seferinde taze mi demmiyorsun rezeneyi
Yoksa bir sefer demleyip akşama kadar onu mu veriyorsun
Bende dün 3-4 kaşık verdim kendi içtiğim rezeneddn sanki iyi geldi gibi
Kaşıkla verdim çay kaşığıyla
Üst demlikte demledim kendi kabına koydum bebişin sabaha kadar ara ara verdim ama hijyen olayından bi türlü emin olamıyorum
Çay kaşığı bile sanki zarar verecek gibi geliyor[/QUO
Dun dr emmesine, mamasina ne yorum yapti??
Aybikecim günde 2 kaka gayet iyi kabız değildir o zaman
Ikınmaya çalışıyorsa o gazdır
Sadece anne sütüne geçildiğinde ilk günler çok gaz oluyor ve daha az kaka yapıyolar
Biz anne sütüne geçtiğimiz de ilk 3 gün hiç kaka yapmadı sadece çiş yaptı
Daha 2 gündür günde 2 kez kaka yapmaya başladı
Günde 2 kez yapabildiği için ben mutluyum şu an
Bir de son 3 gündür mama vermiyorsan bağırsak düzeni değiştiğinden daha az yapıyodur
Yemekleri robottan geçirip damar yolundan alıcaz artık. 3 ana 3 ara öğün takıcaz. Yoksa mümkün değil yani
O yöntemi bende araştırdım canım hatta bir doktorada danıştık ama kendısı pek tavsiye etmedi bebek o kadar çok ağlıyorkı bu onun vucudunu artık bı noktadan sonra tehlıkeye atıyor ayrıca dayanamazsınız çok metanetlı olmanız gerek dedi bende ağlamasına hiç dayanamıyorum bakalım belki 3 aydan sonra düzene girer genelde öyle oluyormuş benımkı 1.5 aylık ilmek ilmek dokunmuş tam 1.5 aygeceli gündüzlü. annelik zormuş ama çokta güzel hakkımızda hayırlısı
canım bende öyle yapıyorum gündüz hep onunla konuşuyorum televizyon açık aydınlık öyle uyuyo sorun yok gecede emzirirken loş ışıkta sessizim ama geceleri pek sevmıyo benım kuzu hep mızmız
günaydınnn
Beyazçekirge öncelikle çok geçmiş olsun Allah başka dert göstermesin çok yoruldun sen de. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur yağmur.
YALOVA nihayet bacım gözün aydın çok güzel bir doğum olmuş. Mşallah. Tebriklerrrrrrr.
Kızlar bu gaz olayına sanırım çözüm yok genel kanı bebek dönüp kendi kendine hareket etmeye başlayınca 3 4 ay gibi düzelir diyorlar. benimki de 1 aydan sonra gazlandı kızım toplasaydım gazlarını kışlık ısınma ihtiyacımızı karşılardık valla
bir de emziren annelerin bebişte tıkanma boğaza kaçma konusunda sıkıntıları var anladığım kadarıyla. ben emziremiyorum ama bir faydam dokunsun. burda kk da okumuştum bir anneyi onda da aynı sıkıntı vardı, bebeği emmeye başlayınca çok tazyikli geldiğinden tıkanıyormuş yavrusu. sonra sağlık ocağında bir ebe ona emzirirken memesini parmak arasına alıp makaslama gibi o şekilde vermesini söylemiş düzelmişler. bir araştırın bakalım ben pek uzman değilim belki işinize yarar. işaret parmağı ve orta parmak arasında sıkıştırıyormuşsun memeyi öyle birşeydi.
Canım ben oğlumu doğduğundan beri gece gündüz ayrımını yapabilmesi için geceleri karanlık sessiz ortamda, gündüzleri mümkün olduğu kadar gürültülü ve aydınlık ortamda emziriyorum. Televizyonun sesini açıyorum, emzirirken konuşuyorum vs. Çok şükür ayrımı yapabiliyor, geceleri sadece emmek için kalkıp tekrar uyuyor. Gündüz de ben uyutmak için çabalamıyorum uykusu geldiğinde belli ediyor zaten kendini anakucağında sallıyorum uyuyor. Bazen çok hafif oluyo uykusu 10 dk. uyuyup uyanıyor bazen saatlerce uyuyor.
Dediğin gibi banyo yaptırmakta çok iyi geliyor rahat uyuyor.
Canım ben de öğretmenim
Benim raporu hastanede hesaplayıp verdiler ben de bizim müdüre verdim hiçbişey demedi tarihle ilgili. Sonrasını bilmiyorum valla :)
benim de hesaplayıp verdiler müdür de kabul etti ama şube müdürü olmaz demiş. yeni çıkan torba yasaya göre aktif çalışma günleri doğum sonrasına aktarılıyormuş. bu yüzden 17 temmuzda başlayan doğum iznimi 1 temmuzdan başlatmışlar.
Kızlar ben artık delirmek uzereyim bir aylık bebek 6-7 saat hergün uyumadan durabilir mı Allah askına . Her gun oluyor bazen gunduz bazen aksam bazen gece . Uyanıyor 7 saat boyunca emzirmedigim her an ağlıyor sonra uyuyor.
Neler yapmıyorum bu süre icinde defalarca acıkıyor sonra kakasinida zorluyor sonra gazı oluyor sonra yine acıkıyor emzik gibi meme istiyor surekli mememde olduğu icin sut bitiyor sonra acaba Acmi diyorum dayanamıyorum hic istemediğim halde mama veriyorum mamadan sonra hemen kaka yapıyor . Bu sefer anlamıyorum sorun açlık mı kaka mı? Üstüne 1 saat daha ağlıyor ondan sonra uyuyor. Her gun aynı terane. İlk baslarda sabrediyordum ama artık sinirim yıprandı. Sonra daha çok üzülüyorum cocuk işkence çekiyor diye.
Allah askına bana bir akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?