2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benim oğlumun burnu sürekli tıkanıyor burun delikleri küçük olduğundan dedi doktor. sürekli damla damlatıyorum babyfiz ve sinomarin ama işe yaramıyor. meme emmeye korkar oldu kuzum. bildiğiniz daha işe yarayan bir yöntem var mı sizde de oluyor mu sık sık

biz bugün 47 günlük olduk ama hiçbir şey değişmedi kizlar. Uyku düzeni de yemek Düzeni de ayni.sadece yavaş yavaş tepki vermeye başladı. Bu da buyudugunden ötürü :)

Canim eger gaz sancisi yoksa dört saate bile cikiyor bazen uyku saati. Benim oglumun ilk gece uykusu dört saati bulabiliyor. Hele yüzüstü yatirdiysam cok rahat uyuyor. Ama tam uykuya gecince sirtustune ceviriyorum rahat edemiyorum. Gunduz uykulari dakisaliyor tabi. Iki saat uyumasi bile buyuk basari oluyor :)

KizlaR birde ben pompa aldım . Medelaninkini.

Sutu artırmak icin ne yapmam gerekiyor . Her emzirmeden sonra 5 dk sagacakmiyim boş olsa bile .

Bilen kullanan anlatabilir mı

canım tek göğüsten mi emziriyorsun.bir emizrme kaç dk sürüyor.süt artırmak için bir göğüste en az 15 dk emzirmek lazım veya sağmak lazım.Benim bir döğüsüm süt dah az dı yetmiyordu onun için diyer göğüsten emzirmekten sonra onu da sağyordum.böyle o göğüse sıra gelince hem onu veriyodum hem daha önce sağdığım sütü verdim ki ancak yetiyordu.bebğin kaç günlük 30 günlüğe kadar 2 saate bir sağarsan iyiy olur ama yapmazsan da olduğu kadar yineden faydası olacak.sağmadan önce yağ veye kulnadığın göğüs kremi sürki göğüs uçun çatlmasın pompalar biraz fena yapabilir.benimki su toplamıştı çok hasaslaştı ve emirince çok canım acıdı.sğarken her birkaç dk da pompayı dırdur birkaç saniyw çin tekrar çalıştır böyle göğüs uçların su toplamısnı önlersin.bhide 3-4 lt su iç sağarken bebini düün işe yarıyor.

biz bugün 47 günlük olduk ama hiçbir şey değişmedi kizlar. Uyku düzeni de yemek Düzeni de ayni.sadece yavaş yavaş tepki vermeye başladı. Bu da buyudugunden ötürü :)

biz 52 günlük olduk ama hala düzene giremedik sürekli ağlıyor sürekli ağlıyor kafayı yicem artık

kızlar nasılsınız yaaa ben fenalardayım...
hayat denen bir şey kalmadı valla depresyon denen şey bu olsa gerekkk
kızım sürekli ağlıyor, gaz gaz hep gazzzzz bir de burun tıkanıklığı var uykusu bile delik deşik
ben deseniz uyku nedir unuttum
şikayet etmek gibi oluyor diye de çok üzülüyorum ama ne yapayım durumum bu
kayınvalidem olmasa hayatta başa çıkamazdım herhalde
elalem alıyor bebeğini gezmelere gidiyor biz burnumuzu çıkaramıyoruz dışarıya
bide herşeyin üstüne ben grip olduuummmm
bebeğe bulaşacak diye koklayamıyorum bile kuzumu
grip için önerileriniz varmı kızlar ? nasıl çabuk iyileşebilirim ? yavrumun bana ihtiyacı var çok hırçınlaşmaya başladı iki gündür (((((((((((((((((

çok geçmiş olsun canım.gaz çok zor birşey gaz problemi tek zaman tamamen iyileştiriyor.genelde 3 aylığında gaz sorunu bitiyor.biraz daha sabretmek gerekecek.grip için trçınlı ıhlamur çayı iç.hem bebek gazı için yardımcı olur hem de anne sütü artırır.emzirmeden önce göğüsüne hindistan ceviz yağ sür gaz söktürücü bizde faydası oluyor.olmadı bide tereyağı dene büyük oğlumda çok iyi sonuçlar veriyordu.

o zaman nasıl geçecek acaba.. Allah dayanabilme gücü verir inşallah hepimize...
ıhlamur içiyorum ama pek faydasını görmedim hala uyumuyor sürekli ağlıyor kızım

Kendını üzme sakın. Sağlıklı olan neyse onu yapıcaksın tabi.. Mama verirkende sık sık emzirmeyi ihmal etme, bol su iç ce dinlen

Bebeğine kendi sütün haricinde o çaylardan vermemen gerekiyor.
Kolaylıklar diliyorum

Kizlar burda (istanbul) hava sicakligi kirildi. Eski sıvaklar yok. Bebeğime uzun kollu tulum giydiriyorum. Alışmasın diye içine çıt çıtlı body giydirmiyorum. Daha soğuk günler olacak o zaman giydiririm diyorum. Siz nasıl giydiriyorsunuz yavrularınızı?

Tatlım hersey yolunda lütfen canını sıkma.. İlk baslarda o kadar gelicek normal.. Sonradan arz talep dengesıne göre artıcak.. Ayrıca süttün artması için su uyku ve stressten uzaklık şart..
Asla yetrsiz değilsin; deli kız seni.. :) güzelce emzir kimseyi de dinleme.. Mama vermek anormal değil...

Onceleri bir gogsu Emzirdijten sonra Diğer göğüse geciyordum hep . Göğsümün dolu olduğunu anlarsam tek goguste bitiriyorum artık . En az 15 dk herbirini tek gogus Veriyorsam en az yarım saat 1 saate kadar toplamda emzirdigim oluyor sut olmasa bile gelsin diye. Kızım 46 gunluk oldu.

Su iciyorum bolca ama bu ara hosaf humana falan onlara cok dikkat etmemiştim .

Hemen sıcak duş yap ve saç tarağının ucuyla gögüsüne masaj yap. Yukarıdan ucuna doğru tarar gibi.. Kanalları açıyor ve duştan çık hemen emzir..

Geçmişler olsun

parmecim benim de oğlum 17 gün yoğun bakımda kaldı emzirmeme izin vermediler çıkınca da sütüm yetmiyor bunca zamandan sonra artmaz diye günde 300- 400 ml ye kadar mama veriyordum her gün de ağlıyordum yetemiyorum diye sonra bir gün burda tomrisin emzirme notları ile ilgili yazı gördüm netten araştırdım buldum. yazanları tam olarak uygulayamasam da mamayı bir anda kestim sürekli emzirdim elimden geldiğince dinlendim en önemlisi sütümün artacağına inandım 2 gün ağladı oğlum doymadığı için ama 3. gün ciddi anlamda sütümün arttığını farkettim şimdi çok şükür 2 gündür yetiyor sütüm hatta fazla gelip kusuyor. mama yerken günde 1 kez kakasını yapıyordu 2gündür günde 3 kez yapıyor. sık emdiği için olsa gerek oğlum daha iyi emiyor şimdi. inşallah bir aksilik olmaz bundan sonra ama sana tavsiyem sakın mamaya başlama. en azından biraz daha zaman ver kendine ve tomrisin emzirme notlarını oku.

meme ucu sağarken yada emzirirken yara olan arkadaşlar sağmadan ya da emzirmeden önce kendi sütünüzle meme ucunuzu ıslatın. benim bu sayede yara olmadı.

biz 52 günlük olduk ama hala düzene giremedik sürekli ağlıyor sürekli ağlıyor kafayı yicem artık

Canım gaz için yaptıklarımı yazayım belki sende de işe yarar

Sab simplex gaz ilacı kullanıyorum günde 3 kez 5 damla

Günde 15 dakika ılık su içinde poposunu suya sokarak bekletiyorum

Her sabah bir çimdik kimyona anne sütünü katarak içiriyorum

Gaz sancısının başladığını anladığımda hemen yatırıp üzerini açıp karnına zeytinyağıyla masaj yapıp ayaklarını karnına 4 kez itip çekiyorum kocaman pırtlar yapıyo ve rahatlıyo
Bu masajı günde 5-6 kez yapıyorum her seferinde çok güzel gazını çıkartıyo
Altını değiştirirken bacaklarını yukarıda birleştirip poposuna zeytinyağıyla masaj yapıyorum yine çok güzel pırtlar yapıyo
Ayak altına ve karnına acı elma yağı sürüyorum günde 5-6 kez
Doktorumuz Anason tohumunu çayı ver dedi sma o işe yaramadı kustu her içtikten sonra
Günde bi kez çay kaşığının ucuyla zeytinyağı veriyorum sonrasında hemen emziriyorum
Her emzirme sonrası iki çay kaşığı su veriyorum

Şu an ağlaması çok azaldı bebeğimin çok şükür yani eskiden günün yarısını ağlayarak geçiriyorsa şimdi toplamda tüm gün yarım saat ağlamıyo bile
Bizim sorunumuz gündüzleri uyumuyo
Sürekli pışpışlanmak istiyo
Uytup yatağına bıraktığım an 10 dakika içinde ağlıyo
Kucağıma aldığımda hemen susup uyuyor
Sanırım kucak çocuğu oldu benim minnoş

Canım ben de o sayede anne sütüne geçtim
Son 20 gündür sadece anne sütü veriyorum
İnşallah kilo alımı da yolunda hiderse anne sütüne devam
Allah yardımcımız olsun
Benimkide ilk 10 gün mama ve anne sütü aldı
Bir baktım artık meme istemiyor
Hemen o gün kestim manayı
3 gün geceli gündüzlü emzirdim uyumadım diyebilirim
Çok ağladı çok direndi
Ama o emzirme kampında anlatıldığı gibi açlık alışkanlığa galip geldi çok şükür
Arada sütümü yetersiz gördüğümde 2 kez kaşıkla 90 cc mama verdim
Ama kaşıkla
O da çok yorgundum sütüm kalmamıştı o zaman
Emzirmek isteyen herkesin Allah yardımcısı olsun

canım benim de yara olmadı derken 3 gündür yara...ama herkes göğüs ucunda şikayetçi bizim derdimiz meme ucunun dipleri. koparacak gibi çekiyor emerken. deneyimli annelerden biri prednol-a yı tavsiye etmiş.bugün gidip aldım hemen, bide kantaron yağı kullanıyorum. umarım işe yarar, emzirmek gerçekten ıstırap olmaya başladı
bizim de sabah aşımız var, hepatit. sen öyle yazınca üzüldüm şimdi, yavrumun çok mu canı yanacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…