- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.001
Bebekleri 40 geçmiş arkadaşlar hadi ne olur söyleyin. Ne gibi değişiklikler ya da olumlu değişimler oluyor bebişlerde. Bebeğim 20 günlük, kimle konuşsam az kaldı hele bir 40 devir rahata çıkacaksın diyorlar. 40 Dan sonra ne oluyor? Guzel seyler duymak istiyorum sanirim:)
aynen cnm bndeee 15ten geriye 5 kaldı ama kalan galiba gögüslerde
ya evet bnde 3 saate çıksın istiyorummm..daha az uyanmak istiyorum gece..bi de ben evde genelde pijamalıyım en rahat halim için
emzik önerilerinize teşekkür ederim ccivcivimm ve aybike birazdan internetten alacağım ikisinden de o zmn,bakalım hangisini sevecek paşa..
KizlaR birde ben pompa aldım . Medelaninkini.
Sutu artırmak icin ne yapmam gerekiyor . Her emzirmeden sonra 5 dk sagacakmiyim boş olsa bile .
Bilen kullanan anlatabilir mı
biz bugün 47 günlük olduk ama hiçbir şey değişmedi kizlar. Uyku düzeni de yemek Düzeni de ayni.sadece yavaş yavaş tepki vermeye başladı. Bu da buyudugunden ötürü :)
kızlar nasılsınız yaaa ben fenalardayım...
hayat denen bir şey kalmadı valla depresyon denen şey bu olsa gerekkk
kızım sürekli ağlıyor, gaz gaz hep gazzzzz bir de burun tıkanıklığı var uykusu bile delik deşik
ben deseniz uyku nedir unuttum
şikayet etmek gibi oluyor diye de çok üzülüyorum ama ne yapayım durumum bu
kayınvalidem olmasa hayatta başa çıkamazdım herhalde
elalem alıyor bebeğini gezmelere gidiyor biz burnumuzu çıkaramıyoruz dışarıya
bide herşeyin üstüne ben grip olduuummmm
bebeğe bulaşacak diye koklayamıyorum bile kuzumu
grip için önerileriniz varmı kızlar ? nasıl çabuk iyileşebilirim ? yavrumun bana ihtiyacı var çok hırçınlaşmaya başladı iki gündür(((((((((((((((((
çok geçmiş olsun canım.gaz çok zor birşey gaz problemi tek zaman tamamen iyileştiriyor.genelde 3 aylığında gaz sorunu bitiyor.biraz daha sabretmek gerekecek.grip için trçınlı ıhlamur çayı iç.hem bebek gazı için yardımcı olur hem de anne sütü artırır.emzirmeden önce göğüsüne hindistan ceviz yağ sür gaz söktürücü bizde faydası oluyor.olmadı bide tereyağı dene büyük oğlumda çok iyi sonuçlar veriyordu.
Kendını üzme sakın. Sağlıklı olan neyse onu yapıcaksın tabi.. Mama verirkende sık sık emzirmeyi ihmal etme, bol su iç ce dinlenKızlar büyük lokma ye büyük konuşma demişler ya. İşte bu laf tam beni anlatıyor. Doğumdan önce diyordum ki; ben asla ve asla çocuğuma işe başlayana kadar mama vermeyeceğim, sadece anne sütü alacak diyordum. Gerekirse 24 saat meme veririm de gözümü kırpmam uyumam diyordum. Öyle atıp tutmakla olmuyormuşya da ben güçsüz çıktım. Yavrumu 1 saat emziriyorum yine emmek istiyor. tam doymadığı için uyumuyor sürekli ağlıyor. bugün 18 gün takatim kalmadı. Ne zamanki emzirikten sonra ek takviye mama verdim çocuk mışıl mışıl uyumaya başladı. Ben pes ediyorum anne sütü + mama takviyesi ile devam edeceğim. Sadece paylaşmak istedim
Bebeğim 22 günlük bugün
Göbeği düştüğünden beri hemen hemen her gün yıkadık
Annem yardım edio ama
Aslında ben de yıkayabilirim bi gün denicem inş
Oda sıcaklığını hiç ölçmedim fakat bi haftadır falan klima açmıyoruz pek
Ev de idare eder durumda işte sıcaklık olarak
Dayanamazsam klimayı açıom 28-29 dereceye ayarlıom daha düşüğü çok soğuk oluo
Ne giydiriosun dersen 4-5 gündür yarım kollu çıtçıtlı badi ve ayağında çorap oluo gündüzleri
Akşam yatarken patikli alt giydiriom
Önceleri de sadece uzun kollu çıtçıtlı ya da uzun kollu alt üst takım giydiriodum
Bi sorum olacak benim de
Milupa rezene vardı onu içiodum sabah akşam ama bitti normal ot şeklinde olanı aldım
Sizce bebeğime de vermeli miyim gaz için
Sadece benim içmem yeterli olur mı yoksa
Ekstra hiçbişi verme taraftarı değilim de mümkün oldukça
Günaydınlar..ben 3eylül de doğum yaptım, ilk 3günsütüm gelmedi, şimdi de oğlumu doyuramadığımı düşünüyorumsağıyorum 50 cc anca çıkıyor. Emzirdikden sonra mama vermezsem oğlum durmadan ağlıyor.. Kendimi çaresiz ve yetersiz hissediyorum..
canım tek göğüsten mi emziriyorsun.bir emizrme kaç dk sürüyor.süt artırmak için bir göğüste en az 15 dk emzirmek lazım veya sağmak lazım.Benim bir döğüsüm süt dah az dı yetmiyordu onun için diyer göğüsten emzirmekten sonra onu da sağyordum.böyle o göğüse sıra gelince hem onu veriyodum hem daha önce sağdığım sütü verdim ki ancak yetiyordu.bebğin kaç günlük 30 günlüğe kadar 2 saate bir sağarsan iyiy olur ama yapmazsan da olduğu kadar yineden faydası olacak.sağmadan önce yağ veye kulnadığın göğüs kremi sürki göğüs uçun çatlmasın pompalar biraz fena yapabilir.benimki su toplamıştı çok hasaslaştı ve emirince çok canım acıdı.sğarken her birkaç dk da pompayı dırdur birkaç saniyw çin tekrar çalıştır böyle göğüs uçların su toplamısnı önlersin.bhide 3-4 lt su iç sağarken bebini düün işe yarıyor.
arkadaşlar sizden yardım istiyorum tek göğüsüm çok sert ve büyük ucu da çok sert ne kadar emzirsemde yumuşamıyor geçen hafta kızardı mastit teşhisi kondu ilaç kullandım bol bol emzirdim ama nafile sanki bir yerler tıkalı sütün akışı yavaş göğüs ucunda mı problem var acaba
Cok sinirim bozuk. İnci hafif ishaldi ve dolayısı ile pisik oldu . Doktora götürdük Cumartesi . Kızımı mama ile beslemiyorum diye direnirken 15 gündür ac birakmisim. 200 Gr falan almış. Sütüm iyice yok kac gündür. Eğer gelmezse mama başlıcam dedi doktor. Kara üzüm ve incirden hosaf yaptım. Bol su iciyorum. Malt içeceği aldım . Öğlene dereotlu bulgur yapıcam. Bakalım ne olcak
biz 52 günlük olduk ama hala düzene giremedik sürekli ağlıyor sürekli ağlıyor kafayı yicem artık
parmecim benim de oğlum 17 gün yoğun bakımda kaldı emzirmeme izin vermediler çıkınca da sütüm yetmiyor bunca zamandan sonra artmaz diye günde 300- 400 ml ye kadar mama veriyordum her gün de ağlıyordum yetemiyorum diye sonra bir gün burda tomrisin emzirme notları ile ilgili yazı gördüm netten araştırdım buldum. yazanları tam olarak uygulayamasam da mamayı bir anda kestim sürekli emzirdim elimden geldiğince dinlendim en önemlisi sütümün artacağına inandım 2 gün ağladı oğlum doymadığı için ama 3. gün ciddi anlamda sütümün arttığını farkettim şimdi çok şükür 2 gündür yetiyor sütüm hatta fazla gelip kusuyor. mama yerken günde 1 kez kakasını yapıyordu 2gündür günde 3 kez yapıyor. sık emdiği için olsa gerek oğlum daha iyi emiyor şimdi. inşallah bir aksilik olmaz bundan sonra ama sana tavsiyem sakın mamaya başlama. en azından biraz daha zaman ver kendine ve tomrisin emzirme notlarını oku.
Bugün bizim aşımız vardı çok ağladıkikinci ayda yapılan aşı daha zahmetliymiş ateş yapabiliyormuş birde ben yeğenlerimi tutardım aşı olurken oğlumu tutamadım içim dayanmadı bi kez daha anladım ki evlat çok başkaymış :)) kızlar gezme tozma işine gelince ben kendimi toparladığım anda attım kendimi sokaklara bazılarında güçlük çektik çok ağladığı susmadığı oldu ama zaten havalar bozucak yağmurdu çamurdu çıkamıcaz bugünleri iyi değerlendirmek lazım kimseyi dinlemeyin alın çocuğunuzu çıkın gerçekten çok iyi gelio
Emzikle ilgili benim ki çok meme arsızı olduğu için vermiştim emzik saolsun reddetmedi doğumdan önce chicco kauçuk uç almıştım kauçuk çabuk bozuluo kokmaya başladı sonra marketten wee aldım 3 lira ya :)) onu daha çok sevdi ama chiccoyuda reddetmedi bugün iki tane de avent aldım arkasında korumalığı var kapatmak için daha onları denemedik bir emziği en fazla 20 gün kullanın kızlar sonra atın
Bide bir aydan sonra göğüslerim yara oldu kabus gibi çok canım yanıo lanolin sürüyorum sürekli kantaron yağı aldım bide burda iyi geldiğini yazmışlardı umarım hepimiz tez zaman da iyileşiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?