2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canım bankaya gidip doğum yaptığımı söyledim. Başka bişe demeden memur kimliğimi istedi parayı verdi. Bebişin kimliğiyle mi sordursan niye çıkmadı bilemedimm

bilmiyorum canım ben gitmedim eşim arkadaşı var ziraat bankasında ona tc vermiş yok demiş çocuk. acaba muhasebe bildirmedi mi ? ama sgk ya eşim götürdü tüm evraklarımı ve süt parası için bir dilekçe var onuda doldurdum ben eşim götürdü ama henüz ses yok ?

Kızlar bebişlerinize su veriyor musunuz? Oğlum 46 günlük anne sütünden su ihtiyacını karşılıyor diye hiç su vermedim ama bu sabah kakası sulu suluydu ishal gibi zaten normalde çok kusan bi bebek birde ishal olunca bugün her emmeden sonra 2-3 damla su verdim. Şimdi sürekli vermem gerekir mi? Bu kakayı da anlamıyorum bezine baktım mı hardal gibi, altı açıkken 1-2 kere kaka yaptı onda su gibi :s

Ben dilekçe de doldurmadım. Eşim bebişe kimlik çıkarırken söylemişler süt parası alacaksınız diye. İstersen bide sgk yı arayıp danış cnm.

ben doktora sorduğumda doktor gerek yok demişti anne sütün alan bebeğe. bende bazen bir çay kaşığı veriyorum çok nadir ama. kakası normal canım zaten sıvı yapıyor anne sütü alan bebek. benim kız altını açarken bir kere bi kaka yaptı çiş gibi attırdı:)

Lohusalığım bitti, depresyona girdim resmen 40ımız çıktı 41. Gün annem gitti şuan 47 günlüğüz çok yalnız ve çirkin hissediyorum oğlum çok şükür çok sakin bi bebek ama ben ne iş yapabiliyorum ne yemek canım istemiyo çünkü annem doğumdan öncede bir buçuk ay yanımdaydı kır günde doğumdan sonra.. Sanırım ben iyice anneme alışmışım ilk evlendiğim zamanki gibi hissediyorum eşim gelene kadar mutsuz üzgün bi ruh halim var. O geldikten sonra daha iyiyim ama zaten 3-4 saat görüşüoz uykuyu saymazsak..
Böyle işte kızlar sanırım nankörlük ediyorum ne kayınvalide derdim var ne bebeğim huysuz sağlığımızda yernde çok şükür inşallah buda geçicek... Bende sürekli sizleri takipteyim sizinle paylaşmak istedim belki iyi hissederim sohbet edince..

Sağol canım rahatladım biraz :) az önce değiştim bu sefer de yeşilimsi yapmış neyse doktor kontrolüne az kaldı o kadar çok şey soruyorum ki doktor gülerek cevap veriyor artık :) ilk çocuk olunca insan herşeyi kafasına takıyor işte

aynen bende :) bir yandan da netten bakıyorum :) yeşilimsi kaka sıvı mı yoksa küçük küçük top halinde mi ? sıvı yeşil ise çok yediğinde de yapar mış. top halinde ise doymuyor demek miş

Bizimki dun ayakta gezdirince de durmadi surkli agladi agladi ((

Ee bi gidip bakayım ozaman :) 95 tl hic yoktan iyidir :))

Süt kartı ne canım ?

süt parası bir kereye mahsus alınıyor 95 tl deniz arkadaşımız almış bende gittim ama tc de gözükmüyordu acaba muhasebeci bildirmedi mi ?

Canım hamilelikte takibini yapan sağlık ocağı yapıyor girişini hamileliğimin sonunda Vakıfbank'tan kart geldi 120 tl yüklüyor devlet o karta ve anlaşmalı market listesi veriyor sana en yakın markete gidip bu kartla süt alabiliyorsun sadece istediğin marka sür alabiliyorsun hatta ben aldım önce 60 tl yüklendi onu aldım 24 kutu süt aldım bi kırk tl yüklendi onu daha almadım bunlar bitsin alacağım

benim kv de söyledi devlet doğum parası veriyor diye ama yine yanlış anlamıştır diye araştırmadım bile...gerçekten var mı öyle bir muhabbet

kızlar ben özlede çalışıyorum çalıştığım yerde hamile kalıp bu parayı alnalardan biliyorum önce çalıştığınız yere doğum iznine ayrılınca hastaneden iş görmezlik kağıdı gibi bir kağıt götürüyorsunuz ben 32. haftada ayrıldım doğum iznine. doğumdan sonrada doğum raporu götürüyorsunuz yine onlar muhasabeciye veriyor. o kağıtta raporun bitim tarihi yazıyor. rapor bittikten 15 gün içerisinde ziraat bankasındn yaklaşık 2500 tl alıcaz. tabi sigortanın nasıl yatığına bağlı benimki asgari ücretten yatıyordu. ama bunu özelde çalışıp doğum iznindeyken maaş almayanlar alıyor. devlet bir nevi çalışmadığımız ayların ücretini veriyor aslında doğum parası değil bu biz öle diyoruz :) devlette memur olarak çalışanlar, iş bankası gibi özel olduğu halde izinde maaş alanlara verilmiyo diye biliyorum. kardeşim iş bankası mensubu oda doğum yaptı alamayacak o parayı ben alıyorum. umarım anlatabilimişimdir:)

Nankörlük etmiyorsun cnm bu yaşadıkların çok normal. Benim annem de yanımda çok şükür o gidince ne yaparım bilmiyorum. Zamanla alışırsın canım senin de dediğin gibi zamanla geçecek. lohusalık hamilelikten daha zormuş valla :) bebişlerimizin sağlığı için bizim ruh halimizin de iyi olması lazım. Bebekler stresi de mutluluğu da hissedermiş çünkü. Sende bebişini düşün moralini bozma

hamileliğimde sağlık ocağı takibini yapmadı kart yok yani bende :) sağlık ocağına gidip bi sorayım o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…