2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kucakta da sakinlesmedi dun cok fenaydik ( of of ne zormus

Aynen... Nasi dayancaz(

bnmde 28. gün açık kahve sarı gbi akıntı geliyo 40 gün sürermş kesin. sonrada adet görecekmişiz.

Aybike77 aşınız nasıldı cnm zor oldu mu?

canım benim doktorum doğum kontrol hapı verdi carezettemi ne...emziren anneler bunu kullanıyomuş ama ben yinede emin değilim çok kararsızım kullansammı kullanmasammı die

Ben anmem olmasa perişandım bugün bir tost yaptım zor yedim durmuo çocuk bide benim eşimin düzenli bi işi yok yanı sabah 8 akşam 6 değil sabah çıkıp akşama geleceği bile net olmuo mesela bu hafta full yok Almanya'da pazar sabah gitti cuma akşam dönecek

kızlar merhabalar bende ağustos 2013 annesiyim.
15 ağustosta doğdu oğlum.
ama çok huysuz uyumuyor uykuya dalamıyor hep mızırdanıyor

Kızlar merhaba ben size birşey danışmak istiyorum.
Bebeğim bugün 25 günlük oldu. son 2 gündür ağız dolusu ffışkırtır gibi kusuyodu. Bende araştırdım hemen korktum doktora götürdüm. Yazık boşuna canını yaktım bide devlet hastanesine götürdüm kendi doktorumuzada götürmedim başka bi doktordanda fikir alalım diye o pis ortamda hemşire falan öptü o kadar hijyensiz bi yermiş ki anlatamam ya hemşirenin tırnakları falan ayyy öptü bişiyde diyemedim kan alınıyo tüpleri eşime tutturdu falan.. çocuk perişan oldu benim yüzümden. İdrar tahlilide yapıldı sonuçlar temiz çıktı. Doktor şimdide ultroson çektirelim dedi ben de gitmedim bugün o pis ortama kendi doktorumuza götürücem. Ama normal de bebekler nasıl kusar benim fışkırtarak kusuyo dediğim şey normal bebek kusması mı ben mi pinpirikliyim anlamadım :)
Hep emzirdikten sonra kusuyo ama gazını falan çıkartmaya çalışırken hırpalıyomuyum ki diye de düşünüyorum..günde 2 yada 1 defa o şekilde kusuyo.

Bi sorun daha var bebeğim nefes alırken ötüyo gibi bi ses çıkartıyo arada doktorumuza sormuştum bu gayet normal demişti ilk günlerde ama bu arttı ne zamana kadar devam eder sanki nefes alamıyo gibi hissediyorum..
Cevap verirseniz çok sevinirim baya panik yaptım:18:

ACIKTIM AĞLAMASI
Ağlamasında dikkatimizi çekecek ses: NNNN, NEH
Neh diyebilir, na diyebilir, annnnn diyebilir, hatta anne gibi sesler çıkarabilir.
Örnek: şu videoda 03:49 da başlıyor
Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube

YORULDUM / UYKUM VAR AĞLAMASI
Esneme şeklinde ağzını açışından anlıyoruz, ağzı/dili oval oluyor. Sesi genizden geliyor daha çok.
Ağğğğ diyebilir avvvv diyebilir
Örnek şu videoda 05:52 de başlıyor

GAZIM VAR SESİ
Emdikten sonra olması gerekmez, herhangi bir zaman bu sesi çıkarabilir, üst tarafta gazı var demektir.
Ağzından çıkarıcaz.
Duyacağımız ses EH
Örnek şu videoda 08:46 da başlıyor

GAZIM VAR AĞLAMASI (BAĞIRSAKLARDA)
EH sesine benziyor ama biraz daha farklı. Eeeeaaah gibi birşey :) Bazen de ıkınma gibi. Eminim duyar duymaz aaa evet bunu biliyorum diceksiniz
Örnek şu videoda 01:12 de başlıyor
Baby Language Lesson 2 - YouTube

RAHATSIZIM SESİ (ÜŞÜDÜM/TERLEDİM/ALTIM KİRLİ/POZİSYONUM RAHAT DEĞİL)
HEH, HEEEEH, HEEEE, HIIII, HMMMMM gibi sesler çıkarıyor.
Örnek şu videoda 03:22 de başlıyor

burda da anneler bebişleriyle seminere gelmişler, abla da anlatıyor :)
07:49 da başlıyor

Birkaç sesi birden yapıyorsa baskın olan sesi dinlicez
neh neh neh eh neh diyorsa baskın olan neh sesidir, onu dikkate alıcaz gibi.

sesi zor anlıyosak pozisyonunu değiştiricez bebişin, tekrar dinlicez ne diyo diye.

Umarım işinize yarar. bazılarını çözmüştüm iyice anlamamı sağladı faydalı oldu :)

Son düzenleme:

Kedicikler o neh i ben anne diyo sanıyordum meğer açlıktan mı yapıyormuş yavrum
Dikkat edeyim bundan sonra gerçekten o neh kelimesinin ardından emcek mi cork cork
Bugün çok ağladı bebeğime nazar ettim kaç zamandır o kadar iyiydi ki
Gazını da çıkartıyorum her zamanki yöntemlerle yine rahatlamadı
5 dakika ağlıyo ağlarken pırt yapıyo iyice ağlıyo
Gazını karnına ve poposuna masaj yaparak çıkarıyorum
Sonra ağzıyla mene aranıyor
Emzirmeye başlayınca kıvranıyo
Yine gaz yine gazdan etmemiyorsa bile mosmor oluyo
Atıcam kendimi balkondan
Arkadaşlar o kadar yalnızım ki yanında kayınvalidesi olanlara bile özenecek haldeyim düşünün o kadar yani
Ne bileyim birisi olsaydı yanım da da muhalefet etseydi Bile razıydım
Kayınvalidem yaşasaydı keşke çok iyi mülayim bi insanmış gelirdi şimdi ne güzel yanıma
Annem gelemedi o gelirdi
Eşime bazen kızıyorum biz de ne anne ne baba var ne de destek olacak kimse neyimize güvendik te hem de imkanların kısıtlı olduğu bi ülkede çocuk yaptık Allah akıl versin bize
Bugün çok dertliyim atıcam kendimi aşağı
Eşim hep bakarız birlikte dedi ama adam işten akşam 8 de geliyo ve aşırı yorulmuş olarak ben de ona inandım hey allahım diyorum sadece kendime

canım önceleri benim kızımda gazını çıkaramadığı zaman gazla beraber bildiğin fişkiye yaparak kusuodu hatta buna kusmak demesek yeridir çünkü bebek kusması kıvamında değil sıçan bildiğin yediğini çıkarıyodu bu gazını çıkarmadığına işaret beslendikten sonra ne yap ne et gazını çıkarmasını sağla hatta bir gaz damlası takviyesi yapabilirsin ben öyle yapıyorum. çıkardığı ses içinde nefes alış verişi normal ve burun tıkanıklığı yok ise sıkıntı değil bebekler böyle büyüyo :) abim ve annemin tabiriyle ben çok pinpirikliyim bu yüzden bana kurdukları tek cümle ( sen böylemi dünyaya geldin nasıl büyüdün sanıyosun )

canım benim kızımda öyle kusuyor fışkırtarak. intte okudum normalmiş, midelerini çok doldurdukları için oluyormuş. ama sen yine de bi doktora danış

Canım biz de bugün 31 günlüğüz benim bebeğim De ötüyor gibi ses çıkartıyo
Ama senin ötüyor gibi tabirine gülmekten kırıldım
Ben de o sesi tanımlayanilmek için bir şey buldum sayen de
Çok güldüm gerçekten kuş bunlar annesi ötüyolar gerçekten
Ben de bi şey olmadığını düşünüyorum sanırım ger bebek aynı sesleri çıkartıyo
Benim ki de kusuyo sma kesmik kesmik kusuyo
Ben de fazla sütü kusuyo dlye onu da normal karşılıyorum
Çok kusuyısa doktoruna acilen gitmen de fayda var

Cevabın için çok teşekkürler cnım. Gaz damlasını söyliyiyimde doktora kullanmaya başlıyım madem bende.
Aslında böyle gazı varmış gibide kıvranmıyo, ağlamıyoda.
Ben biraz gazını çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyosa çok uğraşmıyodum rahatsızlığı yok diye demek uğraşmalıyım.

Ben çok dinliyorum ya en ufak bişiy olsun nette araştırıyorum hemen gözümde büyütüyorum napıcam böyle bilmiyorum artık yanımda k.v vardı ilk 20 gün ne rahatmışım meğer annemde gelmedi daha şimdi çok yalnız ve tecrübesiz hissediyorum..Doktora götüre götüre hasta olmayan cocuğu hasta edicem Allah korusun birinin beni rahatlatması lazım

kızlar bugün kızımın vücudunda kırmızı isiliğe benzer bi döküntü var ama kalın falan giydirmiyorum terlemioki isilik olsun banyo yaptırınca söndü gibi biraz ama kestiremedim sabah bişey denemek amaçlı hediye gelen yıkanmamış bi sapkayı kafasına takıp çıkardım acaba bundanmı oldu diğer günlerden farklı olarak sadece bugün bu yaşandı böyle sorun yaşayan oldumu?

canım benim kızımda öyle kusuyor fışkırtarak. intte okudum normalmiş, midelerini çok doldurdukları için oluyormuş. ama sen yine de bi doktora danış

gittim cnm tahlil sonuçları temiz çıktıda ultroson için gitmedim bişiyi yoktur hırpalamıyim daha fazla çocuğu diye artık..

Evet tabir biraz komik ama anlatcak kelime bulamadım napiyim ciiik diye bi ses
Günde 1 yada 2 defa o dediğim şekilde kusuyo inş ilerlemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…