2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayvayı annemde önermişti.
deneyeyim umarım işe yarar, sodayı da duymuştum.
bugün sanki bira daha gözlerimi açtım dünyaya:)
ben buzdolabını temizlemeye kalksam heralde hastanelik olurum.
eşim temizlemişti en son buzdolabını, çok temiz olmuş ama hala açamıyorum.
tüm yeşil sebze ve maydonoz marul ne varsa attırdım, görmeye bile dayanamıyorum.
yeşile tepki geliştirdim:):)
eski iştahlı halime dönmeyi dört gözle bekliyorum. tavsiyeler için teşekkürler.

bu arada listeye beni de eklermisiniz.

ben geçen sene ilk doğumumu ankara gazi üni. Hastanesinde yaptım ve ilgi alaka ve muameleden çok memnun kaldım hem ilgililer hemde kibarlar.

ben ilk doğumumda 38. Haftada kanama şikayetiyle yatış yaptım 2 gün açılma olmasını ve bebeğin doğum kanalına yerleşmesini bekledik. Ama açılma 3cm den fazla olmadı ve bebeğimin kafası kanala sıkışmış ve şişmiş. Mecburen sezeryana alındım belden iğne oldum asla bişi hissetmedim.

Bebeğimi öptürdüler o an ona aşık oldum resmen..

önemli olan sezeryan sonrası yardım edecek yemek temizlik misafirle ilgilenecek birinin olmasıdır.
ilk bir hafta yarı oturur pozisyonda uyudum. öğleden sonra doğum yaptım gece yürüttüler zor oluyor canınız yanıyor ama unutuluyor.

Benim yardım edecek eşimden başka kimsem yoktu. Eşimde eve çıkınca işe gitmek zorunda kaldı. annemin kolu sakat ben beşikten bebeği eğilip kaldırdım falan ve dikişlerim lazerdi ama su topladı açılma oldu. Malesef yardım edecek kimsem yoktu ve dikişlerimi 2 hafta boyunca hergün hastanede pansuman yaptırdık. Hergün toplanan suyu sivilce sıkar gibi sıkıp boşalttılar 2 gün doğum sancısı çektim gıkım çıkmadı sadece koridorlarda yürüdüm ama dikişler yüzünden bas bas bağırdım. O yüzden mutlaka yardım edecek biri olsun

nasılsın canım arkadasım umarım senin bizim gibi bulantıların yoktur

Mrb canım , keske yok diyebilseydim bende sizin gibiyim. Ben inzivaya çektim zaten kendimi sabah sekizde anneme geliyorum elimi hiç bir seye sürmüyorum aksamda evime gidip yatıyorum kızımla beraber. Evimi de haftada bir temizlemiyorum dip bucak, camasir ütü dahil. Ben hiç bir ise yaramıyorum yani . Bogurmekten başka:) normal hayatıma dönmek icin gün sayıyorum . Offf off

ahh ahh hepimiz aynıyız eski halimize dönmek için gün sayıyoruz....
bir an önce gecsin nolurrrr Allahım...
ben dip bucak hic yapamıyom bi tek haftada bir süpür haftada 3 kere banyo wc temizliği mutfak zaten herşeyi makinaya atıyom ütü işte cıktıkca yapmaya calışıyom ...
bende kendimi işe yaramaz hissediyorum ...
eskiden mutfaktan cıkmazdım ne güzel seyler yapardım pastalar börekler yemekler...
simdi tatlı reklamlarını bile izleyemiyommm

Gecmis olsun , zor olmustur tabi. Evet en azından ilk bir hafta bakacak birinin olması lazım. Ben ilk uç gün hastanede yattım orda sadece yürüyüş yaptım,Banyo yaptım ve bebeği emzirdim, başka bir şey yapmadım. Eve çıktığımda kızımın bakimiyla ilgilendim , onu beşiğine yatırıp kaldirabiliyordum, yalnız değildim tabi, dikişlerimden hep korktum bir şey olacak diye ama korktuğum basıma gelmedi. Sorun çıkarmadılar. Bir hafta sonrada günlük yaşantıma donmuştum. Herkesin öyküsü farklı tabi .

internette 11-14.hafta diyor. benimki 12 ocakta yapıldı. tam 11+0 daydık. ben erken olduğunu düşünmüştüm. dr. bir haftasonra filan çağırır en azından demiştim. ama yaptı. ultrasona göre 11+4 teydik. bende erken olduğu için tedirgindim. ama sonuçlar beklediğimden çok daha iyi geldi. erken olsa yapmazdı herhalde diyorum. şimdilik içimiz rahat.

evet ya çocuklar serbest biz... çok rahat ederim ya dur bir önce evde deniim bakalım nasıl olacak
ayy ne güzel anlatmışsın lepistess, insan görünce ne mutlu oluyor di mi 4 cmlik kocaman bebiş seni maşşallah

geçmiş olsun canım

bu arada benim rus takvimine göre kız çıkıyor şaşırdım bebiş, erkek doğuyor içimize en başından beri ama kısmet 2 sinin de ayrı güzelliği var

Son düzenleme:
moralim bozuk yawss canım sıkkın ve hatta sanırsam bunalımda olabilir ve şu derinnnn bir offffffffffff çektim
benim oğlan 12 yaşında 7. sınıfa gidiyor tipik erkek çocuğu ders çalışmayı çok sevmeyen aklı fikri futbol topunda olan okuldaki derslerinden çok kulüpteki antrenmalarına özen gösteren bir çocuk ya ben pek objektif olamıyorum ee tabi annesiyim teknoloji tasarım dersi 1 gelmiş sebep projelerini zamanında yapmamış olması bende deli oldum tabi kızsan bir dert kızmasan başka dert sorumsuz çocuk ....ama işine geldiği zaman
oysaki kar yağarken bile antremanlarına gidip akşamınada acilde soluğu alıyoruz ventolinle kendine geliyor....
offf yaaa ben ne yapacam yaa bu oğlanı neyse kafanızı şişirdim görüşürüz ben biraz daha bunalım takılayım

ahh canım ya gecmiş olsun cok zor seyler yaşamıssın Rabbim bi daha böle seyler yaşatmasın....
aynen öle sezeryan sonucta bi ameliyat bakım sart bende yalnızım ankarada ama tabii doğum öncesi annem kayınvalidem illaki gelicekler doğum sonrasıda kalırlar bi müddet en azından annem kesin kalır ...
esin yardımcı olması cok önemli cok sükür benimde esim yardımsever banane demez asla sonucta onlarında bebeği cnm yardım etcekler tabeee

evet canım öle diyo annelik böle bişiy telaşe olduk iiceseninde zamanıymış aslında canım cok sevindim sonucların ii cıkmasına
darısı başımıza olsun inş... güzel sonuclar alalım hepiciğimizz

canım tabi sen en güzelini istiyorsun ama bir de ilgi var, oluşat var, yapı var.
haklısın sorumluluğunu yerine getirmesi gerekirdi. ama bence kızmak değil de üzüldüğünü belirt, hissettir ona. içinden bir şey yapmak istemiyor gibi olsun. kolunu kıpırdatamayacak kadar yorgun hissediyor ol kendini ve o bunu görsün; sen anlatma ya da kavga etme onunla. seni gerçekten üzdüğünü anlarsa belki bir sonrakine daha dikkatli olur senin hatrına.
sen de kendini çok üzme. olucak şeyler bunlar bu yaşlarda. ergenlik çok unutkan yapıyor onları, leyla gibiler kafaları bir karış havada...

bu günler de geçecek

Son düzenleme:

her çocuk aynı olmuyo canım ilgi alanları cok farklı belki oda o alanda basarılı olucak ama tabi derslerde cok önemliii güzelce anlat sen futbolu seviyosun ama eğitimsiz bi sporcunun bi yere gelemiyeciğini anlatmaya calış olmadı yardım al ...
cok zor cocuk büyütmek Allah yardımcın olsun cnm cözüm üretmeye calış bunalıma girmek care diil

kadın olmak meğer ne zormuş;hamile kalınca anladım 10.haftamdayım ve bir kaç haftadır dayanılmaz bir şekilde midem yanıyor,ağrıyor,sabah uyandırıyor erkenden unutmak,hissetmemek için uyumaya çalışıyorum,yatmaktan da nefret ettim artık..bulantıdan çok korkardım ama bunun da pek farkı yokmuş kızlar bu arada bir şey soracağım sizlere ,masaüstünden mi giriyorsunuz internete yoksa laptop mu? ben kablosuz internet kullanıyorum ,diğerlerlerine göre daha zararlı olduğu nu biliyorum normalde ama doktorlarına soran var mı acaba bebişlere bir zararı olurmuki?

teyzesi listeye bizi de ekler misin.
yaş 30
ilk bebek
sat 27 ekim
tdt 3 ağustos
izmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…