2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm ben kndmi kadin gbi hssetmiyrm vla anneyim sanki sadece...kocam kanepenn bi tarafnda bn bi tarafnda ytiyrm siziyirm resmen...kocam kalkip ise gdiyo flan...eskisi gbi degil...artikk minnos var hyatimzda ve buna alismk zorundayizz merkez o cnku artk

bnde özledim bendeeebnde keyifli kahvaltılarımızı özledim sakin sakin çay keyfi yapmayı, yemeklerden sonra karşılıklı kahve içmeyi...
diyorum ya hep bz yorganı çekerken mık mık başlıyo beyefendi..sbh uyanırken ancak sarılıyoruz birbirimize günaydın diye, ama çoğunlukla Furkiş in ağlamasına uyanıyoruz.

Kadın gibi hissetmedigim gibi Beni en rahatsız eden şey süt kokmam ve emzirirken deli gibi terlemek. Bebeğin süt kokması güzel de benim kokmam rahatsız ediyor. Sürekli duş alıp üst değiştiriyorum ama hooop yine tshirt um süt olmuş

Cnm ayni dert bndede var.sutcu gbiyim;-) gogsume bi agri giriyo bi bakiyrm islanmism...emzirirken terliyrm kokuyrm o nesi ya..en cok o rahtsz ediyo..habire dustaymm tabi eyluk hanm izn verdgi surece..

Selam kızlar canım çok sıkkın.Uzun zamandır beni çok üzen bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle.Belki paylaşınca rahatlarim.
Canımdan çok sevdiğim,küçük bir kız çocuğu gibi hala dizinde uyumak istediğim,bir gün konusmasam gorusmesem deli gibi özlediğim annem 18 yıllık bekarliktan sonra evleniyor.
Bizim için çok mücadeleler verdi sahip çıktı,bırakmadı,okuttu,evlendirdi.Şimdi mutluluğu fazlasıyla hakediyor ama ben kabullenemiyorum.Yanında bir erkeğin olmasi,artık eskisi gibi konusamayacak olmamız,sorunsuzca görüşemeyeceğiz bunlar beni çok üzüyor.
Birde barışa bakacakti ben calisacaktim bunu herşeyden çok istiyordu ama 3ayda herşey değişti.Desteğine ihtiyaç duyduğum bu günlerimde yanımda olmayacak misafir gibi gelip gidecek kocasiyla.Çok üzülüyorum,ağlıyorum eşime yansitiyorum neolacak böyle bilmiyorum..

Ne sanslisin cnm benimki 70inde ;(

2tane dr browns var almiyor bizimki sendrn okuyup weenin emzigini almistim ama onu da almadi. İnat bizimki yaw

Akşam eşim Elektronik tartı almış
Çok açtım tartıldım
Sonra bi de aç karna sabah tartıldım
Arada 3 kilo fark vardı
Sabaha kadar minnoş emdiği için 3 kilo daha azalmıştım
Eşim tartıldı o aynı çıktı akşamki aç haliyle sabahki aç hali
Süt vermek bu kadar farkettiriyo demekki
Bu arada kızım 4.5 kilo olmuş maşallah
Son 10 günde 600 gr almış
Ki geçen 1 ay boyunca ancak 600 gr almıştı
Bu 10 gündür özellikle akşamları sütüm bittiğini hissettiğimde çok ikilemde kaldım mama versem mi diye ama
Açlık ağlamalarına dayanıp vermedim
Inşallah bu ayın sonuna kadar geçen ayki açığını da kapatır
Bu kilo artısını hurmaya borçluyum
Yoksa sütümde herhangi bir artma olmadı
Her zamanki gibi normal bir seviyede
Sizin tekniğinizle tarttım bebişi
Önce kendim sonra onunla birlikte
Eşimde yaptı aynısını kilosu yine aynı çıktı
Çok mutluyum artık mamaya dönüş yok anne sütüne devam

cnm ben bebedorun minik cam biberonundan almıştım. belki süt gelene kadar hastanede filan lazım olur diye. ama sütüm az yetmiyor. bebedor kullanırken bebiş, memeyi de biberon gibi emiyordu, sütü indiremiyordu. karıştırıyordu yani. sonra aventin 260ml'lik kolik karşıtı iki tane aldım doğal emiş hani anne memesi gibi olan. biraz pahalı 28-30tl gibi bişey. ama memeyle biberonu karıştırmıyor. rahat ettik biz.

ben emzikten yana dertliyim. yüzünü çok çizdiği için hep eldiven kullanıyordum. eldivenlerini emiyor diye tırnaklarını kesip eldiveni attık ama öyle bir el emişi var ki, cok cok öttürüyo :) gören hayret ediyo. bebedor silikon damaksız, wee silikon damaklı vardı. olmadı avent alayım dedim onda damaklı bulamadım. eczacı nuby'i pek bi övdü ama malesef onu da emmiyor. midesi kalkıyor hemen. parmakları iltihap olur diye korkuyorum. napıcam bilmiyorum. emziğe alıştıramadım

burun tıkanıklığı biz de olmuyordu. hergün yıkadığımızdan banyoda yumuşuyordu ve elimle kenara geleni çekiyordum. aspiratörü kullanamadım . aşı yüzünden 3 gün yıkanmayınca tıkandı tabi. ememiyordu. otribebe deniz suyu kullandım hemen dışarı çıktı.

kaka 3 günde bir yapıyor. ve ensesine kadar üst baş heryeri batırıyor. dr. 7 güne kadar normal dedi eee çocuk huzursuz oluyor anlamadım gitti...

Beklecim benimki de almıyor
Kaç tane denedik
Sanırım bazı bebekler ne yaparsan yap almıyolar

ben bu sabah emziğe karadut şurubu sürüp verdim hem ağzındaki pamukçuğa iyi gelir diye düşündüm. ucundaki şurubu yalayıp emziği attı. artık ümidimi kestim benimkide emzik almayacak.

Canım Benzer şeyi yaşamadığım için ne hissettiğini anlamayacağımdan yorum yapıp yapmamakta emin olamıyorum. Sadece annenin de bir hayatı olduğunu, evlatları da olsa herkesin bir hayat arkadaşına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

bende sindire sindire yemek yemeyi çok özledim yaa. artık bebek uyurken bile alışkanlık olmuş hızlı yemek yiyorum ağlayacakta yarım kalacak diye. dün siparişleri verdik uyuyordu ne güzel sipariş masaya gelir gelmez ağlamaya başladı sanki kokusu burnuna gitti. yemeğe yarım saat ara verincede benim İskender buz oldu neyse onlar sağlıklı mutlu olsunda varsın bizim hayatımız böyle olsun

Doğumdan beri hep spor ayakkabı giydiğimden ayak numaramın büyüdüğünü farketmemişim. Dün akşam tüm babetlerimi denedim ve hiçbiri maalesef olmadı

merhabalar,

geçen gün bir arkadaş paylaşmıştı bebek ağlama sesleri ve anlamları vardı. ama ben dünden beri sayfalarca okudum ve kimin ne zaman paylaştığını bulamadım. yardımcı olur musunuz

arkadaşlar bebeğimin kaşının üstünde konak galiba öyle diyolar komşular çıktı ve artmaya başladı tedavisi hakkında bilgi sahibi olan var mı ????

off minik zuzumun burnu tıkanmış napsamki. çok kötü nefes alıp veriyo

CANIM ben aspratorle yapamadım kulak temizleme çubuğuyla alıyorum cok rahat koca koca sümüşler cikiyor

ben bu sabah emziğe karadut şurubu sürüp verdim hem ağzındaki pamukçuğa iyi gelir diye düşündüm. ucundaki şurubu yalayıp emziği attı. artık ümidimi kestim benimkide emzik almayacak.
Dokuzaycım almaması iyi bile olabilir
Kimisi ver emziği rahat edersin diyo kimisi de zırt pırt ağzından düşüyor uyanıyo bi de emziği ağzına vermek için tüm gece uyanman gerekiyor diyo
Sonra insanlar bi de emzikten vazgeçirmek için uğraşıyorlarmış
Ben de bilemedim emzik rahatlık mı değil mi
Uğraştım annemin tavsiyesiyle ama almadı

Kızlar bu arada kızım sabah 9 da uyandı sabah 9 dan sonra 3 saat içinde 3 kez kaka yaptı ama sırtına kadar batırmıştı
Her seferinde üstünü değiştirdik
En son yaptığında artık yıkayalım dedik banyoya soktuk durum berbattı
Bu kadar kaka neresinden çıkıyor anlamış değilim
Şimdi yine emdi de uyuyo
Aktif bebenin 2 numarasına geçtik 1 numara küçük gelmeye başladı
41 günlüğüz bugün

buraya yazarken eşim seslendi. bizimki yine s*çmış batırmış ortalığı. hemen banyoya koştuk. zor kötek üzerindekileri çıkardık. allahım o nasıl koku, o nasıl .... yıkadık pakladık. 2-3 günde bir hep aynısı oluyor. valla iki maaşlıyız ama öyle 2-3 güne iç-dış kıyafetini atacak kadar zengin değiliz. yıkayım desen arıtmak imkansız. giyiyorum cerrah eldivenlerini çitile babam çitile. söylenip duruyorum tez yazmak hikaye pok çitilemek şahane diye. o altın sarısı lekeler gitmek bilmiyor. sözde sabun tozu kullanıyorum ama böyle durumlarda çamaşır suyuna yatırmak zorunda kalıyorum. bol suda bekletip durulayıp kurutup sonra sabun tozuyla diğer çamaşırlarıyla makineye. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor anlıyacağınız. 3 gün önce avm'ye gittik pantolon almam lazım, kıyafetim yok. orada yaptı. annem emzirme odasında değiştir diyor. imkansız paçalarından akıp gelecek zor tuttum. doğru arabaya. allahtan ev yakındı. yine banyoda zor arıttık. ağlayacak diye zaten eve kapandım pek dışarı çıkmıyordum. şimdi bu pok konusu olunca iyice korkar oldum dışarı çıkmaya. ne kadar böyle devam edecek bilmiyorum. oğlum şunları toptan yapma yavrum, hergün perakende şekilde yap diyorum, anlamıyo yavrucak. o da haklı ne yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…