- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #53.481
günaydıııınn mylovel bende emzirme odasının bu kadar önemli olduğunu bilmezdim. dün tüm gün dışardaydım bebiş yemek yerken başladı ağlamaya yemek yediğimz yerde sadece lavabo ve wc var. aldım bebeği en yakın camiye gittim. ben bebeği emzirirken bir baktım bi bebekli bayan daha sonra bi tane daha derken 3 tane emziren bayan olduk çok komik bir manzaraydı. ön saflar namaz kılarken arka saf bebek emziriyor. olsun o da sevap dimi yani :) . neyseki sonra avmye gittik ve emzirme odası vardı :)
buarada bende geçen gün bakıcı adayının evindeydim. bebeği öpüp koklammasından o kadr rahatsız oldum ki bebeğin kusmasnı bahane edip soluğu evimde aldım. onu birisiyle paylaşacak olma düşüncesi şu aşamada korkunç geliyor
Merhaba arkadaslar ,
Benim bebegim 47 gunluk ve dogdugu zamandan beri karnini doyurduktan bir sure sonra migdesi eksiyormus sanki sut tekrar agzina geliyormus gibi suratini burusturup rahatsiz oldugnu belirtensesler cikariyor. İnternette yeni dogan reflusu diye bisi okudum. Oyle bisey olabilir mi emin degilim benimle
Ayni sorunu yasayan yada boyle bisey duyan var mi acaba ?
arkadaşlar bebeğimin kaşının üstünde konak galiba öyle diyolar komşular çıktı ve artmaya başladı tedavisi hakkında bilgi sahibi olan var mı ????
Canım benim kız ilk torundu iki tarafda asırı ilgi gösteriyordu hatta memeden kesilsin memlekete götüreceğim diyorlardı , onlar hep ilk heyecanlarmiszamanla herkes sakinlesti :) kızıma 2 yasına kadar kvdem baktı cokta severim kvdemi ama kimse cocugun annesinin yerini tutamaz , kıskanmana hic gerek yok canım
canım çok sevindim, geçen gün telden girdiğim için hamilelik takvimini görmedim. rabbim hayırlısıyla bebişine kavuştursun seni, hamileliğin keyfini çıkar. ben hamileyken bir an önce doğsa diye bakıyordum, şimdi uykuya hasret kaldım :) ama evlat gibisi de yokmuş her şeye değer :) ismi Ceyda...
Canim benim bebegimde de ayni sorun var. Bogazina geliyor yutkunuyor yuzunu eksitiyor. Cok şükür kusmasi yok. Bu yuzden ben de emzirdikten sonra yirmi dk falan dik tutuyorum.gece emzirip yatirdigimda da yastık kullanıyorum.bebekler surekli emip yattiklari icin nornal.
Cnm sikayet flan eder esine bunlarn sagi soly belli olmz.bi keresnde bnmki gne boyle klmaya gkmisti..evine gdnce bni sikayet etmis bni ac birakti aglayarak gliyorm evime szden donerkn demis bnu bna diyen esim..annesi inkar etti tabi.ev ev ustunde olurmu..gencecik evli ustelik yeni bebekleri olmus bi ciftin yanina kazik cakilirmi bu kadr ya...ne genis bi kadin...
ahh canım keşke sıkılsalar :) kendimi telkin edip duruyorum. evlendikten sonra sürekli empati yapıyorum. yoksa başka türlü çekilmez aynı binada kayınvalideler :)
saat 12 oldu nöbet yerimi aldım ama kimsecikler yok ortada galiba
uyusam mı acep hazır oğlum uyurken
ben varim benim yavruyu iki saattir salliyorum gozler fal tasi gibi :)
senin durum benimkininden betermiş be kuzumbenimki en azından oğluna bişey diyemiyor, saolsun eşim beni annesinden üstün tutar hep...kadın hiç annelik yapmamış
geçen bi anı anlatıyor mesela; eşim 2 yaşına geldi hala bez kullanıyor diye poposunu kibritle yakmış korksun yapmasın diye. abisinede rakı verirmiş yeni doğduğunda uyusun diye
sonra lafın arasında kadın tutmaya ne gerek var ben bakarım dedi. eşimde "kıçını yak yada abim gibi alkolik yap diye mi" dedi :) cevap bile veremedi kadın
Nobet......nobet....nobet ....
Hazır vaktim varken fotoğraf da yükleyeyim kızlar biz ve minnak kuşumuz
Eki Görüntüle 816214 Eki Görüntüle 816215 Eki Görüntüle 816216
Herkes babasının kopyası diyordu ama sanki biraz değişmeye başladı ya da ben kendimi kandırıyorum
kızlar bu D Vitaminini ne zamana kadar kullanıcaz? doktor söylemiş miydi hatırlamıyorum. size bir sorayım dedim.
Selam kızlar canım çok sıkkın.Uzun zamandır beni çok üzen bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle.Belki paylaşınca rahatlarim.
Canımdan çok sevdiğim,küçük bir kız çocuğu gibi hala dizinde uyumak istediğim,bir gün konusmasam gorusmesem deli gibi özlediğim annem 18 yıllık bekarliktan sonra evleniyor.
Bizim için çok mücadeleler verdi sahip çıktı,bırakmadı,okuttu,evlendirdi.Şimdi mutluluğu fazlasıyla hakediyor ama ben kabullenemiyorum.Yanında bir erkeğin olmasi,artık eskisi gibi konusamayacak olmamız,sorunsuzca görüşemeyeceğiz bunlar beni çok üzüyor.
Birde barışa bakacakti ben calisacaktim bunu herşeyden çok istiyordu ama 3ayda herşey değişti.Desteğine ihtiyaç duyduğum bu günlerimde yanımda olmayacak misafir gibi gelip gidecek kocasiyla.Çok üzülüyorum,ağlıyorum eşime yansitiyorum neolacak böyle bilmiyorum..
merhabalar,
geçen gün bir arkadaş paylaşmıştı bebek ağlama sesleri ve anlamları vardı. ama ben dünden beri sayfalarca okudum ve kimin ne zaman paylaştığını bulamadım. yardımcı olur musunuz
ACIKTIM AĞLAMASI
Ağlamasında dikkatimizi çekecek ses: NNNN, NEH
Neh diyebilir, na diyebilir, annnnn diyebilir, hatta anne gibi sesler çıkarabilir.
Örnek: şu videoda 03:49 da başlıyor
Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube
YORULDUM / UYKUM VAR AĞLAMASI
Esneme şeklinde ağzını açışından anlıyoruz, ağzı/dili oval oluyor. Sesi genizden geliyor daha çok.
Ağğğğ diyebilir avvvv diyebilir
Örnek şu videoda 05:52 de başlıyor
GAZIM VAR SESİ
Emdikten sonra olması gerekmez, herhangi bir zaman bu sesi çıkarabilir, üst tarafta gazı var demektir.
Ağzından çıkarıcaz.
Duyacağımız ses EH
Örnek şu videoda 08:46 da başlıyor
GAZIM VAR AĞLAMASI (BAĞIRSAKLARDA)
EH sesine benziyor ama biraz daha farklı. Eeeeaaah gibi birşey :) Bazen de ıkınma gibi. Eminim duyar duymaz aaa evet bunu biliyorum diceksiniz
Örnek şu videoda 01:12 de başlıyor
Baby Language Lesson 2 - YouTube
RAHATSIZIM SESİ (ÜŞÜDÜM/TERLEDİM/ALTIM KİRLİ/POZİSYONUM RAHAT DEĞİL)
HEH, HEEEEH, HEEEE, HIIII, HMMMMM gibi sesler çıkarıyor.
Örnek şu videoda 03:22 de başlıyor
Burda da anneler bebişleriyle seminere gelmişler, abla da anlatıyor :)
07:49 da başlıyor
* Birkaç sesi birden yapıyorsa baskın olan sesi dinlicez
neh neh neh eh neh diyorsa baskın olan neh sesidir, onu dikkate alıcaz gibi.
* Sesi zor anlıyosak pozisyonunu değiştiricez bebişin, tekrar dinlicez ne diyo diye.
Umarım işinize yarar. Bazılarını çözmüştüm iyice anlamamı sağladı faydalı oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?