- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #53.521
subacım, benimde annem babam ayrı. annem, tek başına hiç bilmediği bir yerde 3 kız çocuğu büyüttü. erkek evladı olmadığı için babaanne, babamı başka bir kadınla bir araya getirdi. ondan da iki kızı oldu. sonra geri dönmek istedi ama son pişmanlık fayda etmez. annem evlenmedi hiç. bütün hayatı biz olduk. düşünüyorum evlenmek istese neler hissederim diye. annen kalbinin ısındığı birini bulmuş. ilk evliliğinde mutlu olmamış. ona 2. şansı vermen lazım bence cnm. düşünsene ailelerimizin yeri ayrı, çocuğumuzunki ayrı ama eşlerimizin de yeri ayrı. hayat arkadaşı önemli yani. dilerim annen çok mutlu olur. yanında olman da fayda var cnm.
ben sallamadım hiç ama teyzeleri sallıyor ama asla uyumuyor :) ama ağlamıyorda :)
poposunu pışpışlıyorum öyle hoşuna gidiyor
Kızlar bebeklerinizi ayağınızda sallıuomusunuz
Ben bazen 2 saat aralıksız sallıyorum
Aslında istemiyorum zararlıdır belki diye sma uyumuyor ancak o şekilde gözlerini kapatıp salinleşiyo
kızlar benim minik kızım 3-4 dk emiyor sonra bırakıyor uyuyor 1 saat sonra yine aynı şekilde. doktorların demesine bakarsan 15 dk emmesi gerekiyormuş burda bazı arkadaşlar 40 dk emdiğini yazmış acaba bir sıkıntı mı var diye düşünüyorum. sütümü kontrol ediyorum bakıyorum süt var ama büzüyor dudakları emmiyor bu sıkıntıyı yaşayan var mı yada bebekleriniz ne kadar süre emiyor ?
kızlar ben 21 ağustosta doğum yaptım şimdi bugün benm kırkım çıkıyor dimi? yani gusül abdesti alabilirim bugün dimi?akıntım biraz biraz var ama 40 günün üzeri dinen özür diye biliyorum. birde eşim bugünü 39. gün hesaplıyor ben 40 hangisi doğru
Ben şimdiye kadar hiç sallamadım alıştırmıyım diomKızlar bebeklerinizi ayağınızda sallıuomusunuz
Ben bazen 2 saat aralıksız sallıyorum
Aslında istemiyorum zararlıdır belki diye sma uyumuyor ancak o şekilde gözlerini kapatıp salinleşiyo
kızlar ben 21 ağustosta doğum yaptım şimdi bugün benm kırkım çıkıyor dimi? yani gusül abdesti alabilirim bugün dimi?akıntım biraz biraz var ama 40 günün üzeri dinen özür diye biliyorum. birde eşim bugünü 39. gün hesaplıyor ben 40 hangisi doğru
Benim de kırkım çıktı
Adet olur gibi kanamam var kaç gündür
Acaba adet mi oluyorum
Ama normalde adeti daha yoğun olurum
Bu sanki adetin son günlerinde gelen gibi bir kanama
40 günden fazla mı sürüyor lohusa kanaması
canım siz bugün 41 günlüksünüz :) benim bildiğim dinde 40 gün diye birşey yok. kanaman bitince 1 ezan vakti geçtikten sonra abdest alabiliyorsun.. doğduğu günü 1 sayıyorsun.. birde ağustos 31 çekiyor. sizi o karıştırdı sanırım. tek tek say günleri
Bnm ara sira adet gbi agrilarm oluyo...bde kremsi bi akinti okuyo..kesik kesik degil kokusu yok ama korktum
kızlar sabaktır başım döndü bakmaktan. göğüs pompası alıcam ama karar veremedim.
çok pahalı olmasın istiyorum. kullananlar ne kullanıyosunuz memnunmusunuz.
medela mini elektrikli pilliyi çok tavsiye etmişler bilen varmı
kızlar sabaktır başım döndü bakmaktan. göğüs pompası alıcam ama karar veremedim.
merhaba arkadaşlarım. en son 2,5 ay önce yazabilmiştim buraya, o gün bugündür telefondan sizleri takip edebilsem de telefonumdan giriş yapamadığım için yazamadım. bilgisayarı da açmaya hiç vaktim olmadı, zaten yemek yemek bile lükstü. ama neyse ki 2 aylık olan oğlum artık dış dünyaya ilgi gösteriyor, arada dönencesiyle oyalanarak annesine biraz nefes aldırıyorbaştan uyarayım içim çok dolu, uzun bi mesaj olacak
hamileliğim çok rahat geçmişti, doğumum da rahattı, iki hafta annem kaldı yanımda sonra kayınvalidemi çağırdık ama gelmedi. başta üzülmüştüm ama baktık ki halledebiliyoruz boş verdim. eşim sağ olsun yemek ve temizlik işinin çoğunu yapıyor, o bana ben oğluma bakıyorum :) sonrası da öyle rahat olacak sandım. ama öyle olmadı. oğlum 2500 gr doğdu, damarlarımda direnç varmış. "sen hiçbir şey yememişsin, az kilo almıştın zaten, bebeğin büyümemiş, kilo almamak için mi yemedin" diyen teyzelerden sonra bunalıma girdim, o yetmedi sütüm az geldi. artsın diye resmen kırk takla attım, olmadı. doğumdan iki hafta sonra eski kiloma dönmüştüm ama süt olsun diye yediklerimden 5 kilo aldım. ilk ayın sonunda doktor mama dedi. şu an günde 2 kez mama veriyorum oğluma, ama bir de bana sorun. ha bir de "aa mamanı veriyorsun, verme. emdikçe gelir" diyen teyzeler başladı. birkaç kere eve gelen misafirlerin yanında, bir kere de sadece emzirdiğim zaman kilo almadığını gördüğümde sağlık ocağında ağladım. eşim bana süt yapar diye duyduğum, okuduğum yiyecek, içecek, ot vs taşımaktan yoruldu. en son hastane tipi pompa buldu bana, hani şu hastanelerde bulunan devasa makinalardan. oğlum zayıf ya hani, çekemiyor da ondan mı artmıyor dedik. 2 aylık bebek 4300 gr. gün boyu memeden düşmüyor, emdikçe emmek istiyor. kucağımda uyuyor, uyanınca yeniden devam etmek istiyor. ilk zamanlar geceleri de öyleydi ama şimdi şükür düzeldi. gündüz saatlerce emiyor, gece 20 dk emip uyuyor. çok şükür genelde gece 1 kez kalkıyor, sonra sabah 6da uyanıyor ve bir daha akşama kadar en fazla yarım saatlik birkaç uyku uyuyor. artık gece uyuduğum için süt yetiyor damı uyuyor, yoksa uyku ağır gelip aç aç mı uyuyor bilemiyorum. ama bu sabah gece uyandığında değiştirdiğim bezi dolu doluydu. gündüz emzirdiğimde öyle dolu dolu olmuyor. bir de kaka yapamama problemimiz var 2 haftalıktan bu yana. luboyfdan okuyup çörek otu içmeye başladım gaz ve uyku için, ilk günden itibaren kaka yapmaya başladı ama şimdi gene yapamıyor. 3-4 gün sonra çok ağlıyor, dayanamayıp fitil koyuyoruz. korkuyorum alışkanlık yapar diye ama doktor 3-4 günde bir kullanabilirsiniz dedi. zaten kakasını yaptırmazsak saatlerce çığlık atarak ağlıyor ve asla sakinleşmiyor. en son yaptırdığımda daha altını temizlemeden uyuyakaldı. kusura bakmayın kızlar çook uzun oldu, kafanızı şişirdim. ama herkesle dertleşilmiyor valla. bu arada bebekleriniz birbirinden güzel, benim de şekerini azıcık fazla kaçırdığımız dünya tatlısı bir oğlumuz var. Allah yokluklarını göstermesin.
canım siz bugün 41 günlüksünüz :) benim bildiğim dinde 40 gün diye birşey yok. kanaman bitince 1 ezan vakti geçtikten sonra abdest alabiliyorsun.. doğduğu günü 1 sayıyorsun.. birde ağustos 31 çekiyor. sizi o karıştırdı sanırım. tek tek say günleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?