2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

30 günlük olduğundan beri istisnasız her sabah saat 6.10 dedi mi ıkınmalarla ayaktayız masajlar egzersizler sonrası babası gazımızı ve kakamızı yapmasını kolaylaştırıyor sonra emzirme gaz çıkarma veeeeee kucaaaakkkk artık uyumuyoruz ama şimdi uyudu yavrum ben de ancak girip yazabildim hep kaçırıyorum dönen mevzuları sonradan geçmişi okumak da zevk vermiyor canlı yayın takip etmek ve sohbete katılmak daha zevkli ya neyse ben okumakla yetineyim en azından.

bu arada bizim kırkımız çıktı ama hala ben lohusalığımdaki psikolojimdeyim kızlar hala çıkamadım yani, herşey batıyor çok hassasım kendimi dinliyorum en ufak bir şeyi büyütüyorum ama ben içime atıyorum sizler gibi patlayıp rahatlayamıyorum bizde de herşey üst üste geldi hayatta hep yalnızdık zaten eşimle yine yalnızız her konuda ama ben bu halimizden memnunum çünkü destek olmak yerine köstek olur bizim her iki taraf da o nedenle bizden ne kadar uzak olurlarsa biz o kadar rahat oluruz doğumda biz de kv ile 2 hafta bir aradaydık ve biz de sıkıntılar yaşadık soğuk rüzgarlar esti hep evde ve gergin bir ortam vardı çok şükür şimdi herkes kendi evinde ve biz rahatız. o nedenle kv si hala yanında olanlara allah yardım etsin yaşadıklarınızı unutmayacaksınız arkadaşlar çünkü ben unutmuyorum ,hakkımı da helal etmiyorum.yahu aklıma geldi yine sinirlendim neyse boşverelim gitsin,rabbim aile saadetimizi artırsın huzur mutluluk versin hepimizin yuvasına.amin.

geçen yine sesli şarkı söylerken bi baktım ne söylüyorum ...
kaynanayı napmalı
kaynar kazana atmalı
yandım gelin dedikçe
altına odun atmalı :)))
kadında duydu türkümü

Eyvah

Canım bence anneni böyle bi günde yalnız bırakma...
Sen de anne oldun, dünyanın hali belli olmaz. Onun yerinde sen olsan ne kadar kalbin kırılırdı bi düşün... Sana ihtiyacı var. Sırtını dönme canım.

Bnm ara sira adet gbi agrilarm oluyo...bde kremsi bi akinti okuyo..kesik kesik degil kokusu yok ama korktum

40mız çıktı ama benim de o renkte akıntım oluyıor ama çok değil lekeliyor sadece çamaşırımı ama ağrım yok cmrts 40 sonrası dr kontrolüme gittim adet gördün mü diye sordu ben de yok dedim emzirdiğin iç,n adetlerin düzensiz olcak normal endişe etme dedi akıntıya da normal dedi

arkadaşlar gaz sancısı yüzünden bebeğim krizlere giriyor bi öneriniz var mı acilll yardım lütfen ........ ayrıca benim gibi bebeği aşırı gazlı olan var mı ????? kendimi suçluyorum artık ((((

Kizlar gunydin, 7.30dan beri ayaktayiz ve kucaktayiz yazamadim. Dun destegijiz icin cok tesekkur ederim cok iyi geldi iyi ki varsiniz hic eksik olmayinnn, guzel bir gun diliyor hepinizi opuyorum, yavrulari da:)

Sorma canım. Valla evlenirken demisti sorun olur mu diye, hem kendi evi hem de seviyoruz ya olmaz dedim.Neyse ki iyi insanlar.evlendigimizden beri calistigim icin aksamlari onda yemek yiyoruz.hamileligimde gelip temizligimi yapardi.kizlarindan ayirmaz.oyle cok ugramaz etmez sıkmaz.ben biraz samimi olsam ana kiz gibi olacaz da ben mesafemi koruyorum. Simdi cocukla ilgili cok karisiyor akil veriyor cok sahipleniyor gereksiz laflar ediyor canimi sıkıyor.

arkadaşlar gaz sancısı yüzünden bebeğim krizlere giriyor bi öneriniz var mı acilll yardım lütfen ........ ayrıca benim gibi bebeği aşırı gazlı olan var mı ????? kendimi suçluyorum artık ((((
canım bana kimyon iyi geldi
1 su bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon azıcık şeker (1 küp şekerin 1/4ü kadar) cezvede kaynat soğut süz 1 çay kaşığı bebişe ver kalanını kendin iç.
Aile hekimliğinde tavsiye vermişlerdi.

günaydın cimcime o gülüşünü yerim seninnnn :)

cnm bnde göğüs pedi kullanıyodum kraft iiydi bitince eşim eczaneden wee almış sevmedim. ben bi beden daha büyük sütyen aldım onun içne yapıştırıyorum pedi.. ama aynen bıktımmm

üzüm elma nar gaz yapmazmış cnm elma kabuklu yersen kabızlığa da ii geliyor, bn çk sıkıntılıyım da o konuda

evt yaa kaka yıkayacağımı söleseler inanmazdım bzmki de bi cort diyo battaniye dahil fıişkırıyo açarken etrafa saçılıoyor can bebe alt açmalık kullansamda onlarda tek seferde halloluyo :26: niye su gibi yapıyor anlamıyorum, süt aynı süt niye isal gibi fışkırtıyoo offf bnde senn gbi çitilemekten bıktım cnm

bgn 40. günümüz okuldan öğrtmn arkadaşlar gelecek ikindin, dün kurabiye yaptım, sarma pişirdim, bgn de yaş pasta yapcam ama eşim gelip paşayı tutarsaa..uyumuyo sıpacık kucak istiyo daha toz alıcam..yatak odamı toplamadım bulaşıkları zor teptim makinaya, masayı bile silemedim, ayağım puseti sallarken size yazıyorum

dün elimi yaktım fırında akşam yazacak durumum yoktu, noollcak bnm bu sakarlığım, oğlana geçmese bari

40'ımdan sonra benim de sarı sarı akıntım vardı, enfeksiyon olduğunu söyledi. fitil ve krem kullanıyorum. akıntı kesildi.

Benim de kırkım çıktı
Adet olur gibi kanamam var kaç gündür
Acaba adet mi oluyorum
Ama normalde adeti daha yoğun olurum
Bu sanki adetin son günlerinde gelen gibi bir kanama
40 günden fazla mı sürüyor lohusa kanaması

subacım, benimde annem babam ayrı. annem, tek başına hiç bilmediği bir yerde 3 kız çocuğu büyüttü. erkek evladı olmadığı için babaanne, babamı başka bir kadınla bir araya getirdi. ondan da iki kızı oldu. sonra geri dönmek istedi ama son pişmanlık fayda etmez. annem evlenmedi hiç. bütün hayatı biz olduk. düşünüyorum evlenmek istese neler hissederim diye. annen kalbinin ısındığı birini bulmuş. ilk evliliğinde mutlu olmamış. ona 2. şansı vermen lazım bence cnm. düşünsene ailelerimizin yeri ayrı, çocuğumuzunki ayrı ama eşlerimizin de yeri ayrı. hayat arkadaşı önemli yani. dilerim annen çok mutlu olur. yanında olman da fayda var cnm.

Kızlar bebeklerinizi ayağınızda sallıuomusunuz
Ben bazen 2 saat aralıksız sallıyorum
Aslında istemiyorum zararlıdır belki diye sma uyumuyor ancak o şekilde gözlerini kapatıp salinleşiyo

Ay kiyamam annene ama git aglama saglam dur, siz yine ana kiz gorusursunuz uZulme okadar canim. Ben de bi kizima kiyamiyorum bi anneme. Dunyada en cok ikisini korurum, kendimden cok ikisini hatta. Yavrularim benim.

Ne kadar güzel canım çok sanslisin.Senin gibi düşünmeyi çok isterdim bakalim hayırlısı.

merhaba arkadaşlarım. en son 2,5 ay önce yazabilmiştim buraya, o gün bugündür telefondan sizleri takip edebilsem de telefonumdan giriş yapamadığım için yazamadım. bilgisayarı da açmaya hiç vaktim olmadı, zaten yemek yemek bile lükstü. ama neyse ki 2 aylık olan oğlum artık dış dünyaya ilgi gösteriyor, arada dönencesiyle oyalanarak annesine biraz nefes aldırıyor baştan uyarayım içim çok dolu, uzun bi mesaj olacak
hamileliğim çok rahat geçmişti, doğumum da rahattı, iki hafta annem kaldı yanımda sonra kayınvalidemi çağırdık ama gelmedi. başta üzülmüştüm ama baktık ki halledebiliyoruz boş verdim. eşim sağ olsun yemek ve temizlik işinin çoğunu yapıyor, o bana ben oğluma bakıyorum :) sonrası da öyle rahat olacak sandım. ama öyle olmadı. oğlum 2500 gr doğdu, damarlarımda direnç varmış. "sen hiçbir şey yememişsin, az kilo almıştın zaten, bebeğin büyümemiş, kilo almamak için mi yemedin" diyen teyzelerden sonra bunalıma girdim, o yetmedi sütüm az geldi. artsın diye resmen kırk takla attım, olmadı. doğumdan iki hafta sonra eski kiloma dönmüştüm ama süt olsun diye yediklerimden 5 kilo aldım. ilk ayın sonunda doktor mama dedi. şu an günde 2 kez mama veriyorum oğluma, ama bir de bana sorun. ha bir de "aa mamanı veriyorsun, verme. emdikçe gelir" diyen teyzeler başladı. birkaç kere eve gelen misafirlerin yanında, bir kere de sadece emzirdiğim zaman kilo almadığını gördüğümde sağlık ocağında ağladım. eşim bana süt yapar diye duyduğum, okuduğum yiyecek, içecek, ot vs taşımaktan yoruldu. en son hastane tipi pompa buldu bana, hani şu hastanelerde bulunan devasa makinalardan. oğlum zayıf ya hani, çekemiyor da ondan mı artmıyor dedik. 2 aylık bebek 4300 gr. gün boyu memeden düşmüyor, emdikçe emmek istiyor. kucağımda uyuyor, uyanınca yeniden devam etmek istiyor. ilk zamanlar geceleri de öyleydi ama şimdi şükür düzeldi. gündüz saatlerce emiyor, gece 20 dk emip uyuyor. çok şükür genelde gece 1 kez kalkıyor, sonra sabah 6da uyanıyor ve bir daha akşama kadar en fazla yarım saatlik birkaç uyku uyuyor. artık gece uyuduğum için süt yetiyor damı uyuyor, yoksa uyku ağır gelip aç aç mı uyuyor bilemiyorum. ama bu sabah gece uyandığında değiştirdiğim bezi dolu doluydu. gündüz emzirdiğimde öyle dolu dolu olmuyor. bir de kaka yapamama problemimiz var 2 haftalıktan bu yana. luboyfdan okuyup çörek otu içmeye başladım gaz ve uyku için, ilk günden itibaren kaka yapmaya başladı ama şimdi gene yapamıyor. 3-4 gün sonra çok ağlıyor, dayanamayıp fitil koyuyoruz. korkuyorum alışkanlık yapar diye ama doktor 3-4 günde bir kullanabilirsiniz dedi. zaten kakasını yaptırmazsak saatlerce çığlık atarak ağlıyor ve asla sakinleşmiyor. en son yaptırdığımda daha altını temizlemeden uyuyakaldı. kusura bakmayın kızlar çook uzun oldu, kafanızı şişirdim. ama herkesle dertleşilmiyor valla. bu arada bebekleriniz birbirinden güzel, benim de şekerini azıcık fazla kaçırdığımız dünya tatlısı bir oğlumuz var. Allah yokluklarını göstermesin.

kızlar benim minik kızım 3-4 dk emiyor sonra bırakıyor uyuyor 1 saat sonra yine aynı şekilde. doktorların demesine bakarsan 15 dk emmesi gerekiyormuş burda bazı arkadaşlar 40 dk emdiğini yazmış acaba bir sıkıntı mı var diye düşünüyorum. sütümü kontrol ediyorum bakıyorum süt var ama büzüyor dudakları emmiyor bu sıkıntıyı yaşayan var mı yada bebekleriniz ne kadar süre emiyor ?

Kızlar bebeklerinizi ayağınızda sallıuomusunuz
Ben bazen 2 saat aralıksız sallıyorum
Aslında istemiyorum zararlıdır belki diye sma uyumuyor ancak o şekilde gözlerini kapatıp salinleşiyo

ben sallamadım hiç ama teyzeleri sallıyor ama asla uyumuyor :) ama ağlamıyorda :)

poposunu pışpışlıyorum öyle hoşuna gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…