- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #54.021
Günaydın arkadaşlar.Nasılsınız?Kızım uyurken hemen bir ziyaret edip yazayım dedim.Sizleri okuyorum ama yazmaya birtürlü fırsat bulamadım.Geçen gün yazmıştım.Ben girmeye fırsat bulamıyorum yetişemiyorum diye.Böyle düşünen birtek ben değilmişim sevindim.Acaba bende mi bir anormallik var diye düşünüyordum.Sizlere ömrümden ömür alan cumartesi günkü yaşadığım korkuyu anlatayım.Ablam, yeğenlerim (henüz 7yaşındalar),annem alışverişe çıktık.Bebek arabasını ablam sürüyordu.Mağazalara girdikçe abla elaya dikkat et diyordum.Oda merak etme burda ablan var ben sahip çıkarım, güven bana dedi.Sonra tülcüye girdim.Ablam elamla arkamdan geldi.Arabayı mağazanın ortasına koydu.Bende gelip geçene mani olmasın diye bir adım daha kenara çektim.İşimiz betti.Arkamı döndün araba yok.Canım elam yok.Ablama bebek nerde diye sordum.Annemdedir dedi.(LAFA BAK ANNEMDEDİR.YANİ ODA BİLMİYOR.SÖZÜM ONA BEBEĞE O BAKIYOR.)Annemde mağazanın dışında 7-8 metre ilerde yeğenlerimle beraber.Annemin yanına bir gidişim var.Giderkende annemin etrafına bakıyorum araba falan yok.Anne bebek nerde dedim.Ne bebeği , bebek sizde dğilmi dedi.Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Saniye içinde aklımdan binbir türlü şey geçti.Ya arkamızdan bebeği alıp kaçırdılarsa, ya ona birşey yaparlarsa, bebeğimi birdaha göremezsem...Hemen tülcüye tekrar koştum.Koşarken tülcüdeki kadının kapıdaydı içeriye doğru birşey ittiğini gördüm.İçeri girdim bebeğim orda.Kadın bize bakmak için dışarı çıkmış ama görememiş.Gözlerimden yaşlar süzülüyor.Herkez mağazanın önüne toplanmış noldu diye soruyor.Ablama çekil birdaha bu çocuğu sana emanet etmem, çek elini arabadan dedim.Kalp atışlarımı duyabiliyordum.Çok şükür meleğime ,biricik yavruma birşey olmadı.Allah hiçkimseyi evladından ayırmasın.
Bugunn hava kapalii canimz cok sklyoo teyzelerimm;-)
Eki Görüntüle 821392 merhaba teyzeleri gedik diş geldiDD ARASTA bende sana soracaktım huzursuzmu bebek uykusu nasıl die bende yarın vurduracam korkuyorum bide tek mi götürdün çok ağladımı aşıda bende tek götürecem çok ağlar die korkuorum
Ama ama siz çok güzelsinizİdoş da tam bir pamuk şeker olmuş maşallah yiyesim geldi :nazar
aybike çok güzel bir isim gerçekten. Allah gönlünüze göre versin inşallah.canım benim eşim de ilk 3 ay o kadar zorlandığımı görünce bir daha yapmayalım 1 tane yeter diyordu, dün de gelmiş diyo ki 2.si kız olursa adını aybike koyabiliriz çok güzel isimmiş dedi.rahat ol, yani zaman geçtikçe unutuyorlar ,umarım sizin de öyle olur canım
evet gerçekten ikimizin de zamana ihtiyacı var. ben de 2 haftalık hastanede yatma süreci, 32 hafta 5 günlük doğan kızım, prematüre bebekle yaşamayı ve ona bakmayı öğrenmek vs vs vs sıkıntılardan sonra baya yıprandım. Allah tan herşeyin hayırlısını diliyorum hepimiz için. ama ne bileyim ya kırıldım biraz. geçer herhalde zamanla.Canım sabah 9 da başlayan doğumum akşam 10 da gerçekleşti. Burada doğumumdan hiç bahsetmedim çünkü korkunçtu. Sadece şu kadarını söyleyeyim en son doğum odasındaki hastabakıcı dayanamayıp hıçkırıklarla ağlayarak dışarı çıkmış annemler beni kaybettiklerini düşünmüşler. Tümmmm bu evrelerde doğumhane kısmı dahil eşim hep yanımdaydı. Bana hep destek verdi ama eminim o gün onun için de dönüm noktasıydı.
Sözün özü kolay değil onlar içinde. Henüz erken biraz zaman ver eşine. Zaman içinde fikri değişecektir.
2. ayda verem, pnömökok, karma aşıları yapılıyor. rota 3. ayda başlıyor.2. Ay da ne aşıları oluyor arkadaşlar? Bir tanesi verem diye biliyorum başka neler var? Rota 2. Ayda mı yapılıyor?
ben seni çok özledim canım ya. yerim sizi geçen gün fotonuzu gördüm girip de yazamadım. ayrıca bebekle fıldır fıldır gezmenin incelikleri hakkında ders istiyorum bir ara canım :)) valla çok üşeniyorum dışarı çıkmayaCanım aynı şeyi çok yakınım olan bi arkadaşım için düşünüyordum gelmedi görmeye çok alınmıştım. Dün akşam sitem etmek için aradım hastanedeymiş daha önce de aynı şekilde sağlık problemi olmuştu doktor rahmini almak istedi daha çok genç 25 yaşındaSanırım şimdi alınacak rahmi Allah yardım etsin çok üzüldüm
Ama ama siz çok güzelsinizİdoş da tam bir pamuk şeker olmuş maşallah yiyesim geldi
Canım kızınız az büyüsün küçük bebek özlemi başlayacaktır merak etme :)
Oyy gelsin bize Asuyla oynasınlar
canım neden oluyormuş bunlar acaba? ben de doğumdan sonra bebeğin derdine kendime hiç bakamadım. geçmiş olsun sana da.teşekkür ederim canım.. kızın çok tatlı. bütün topiğin bebekleri çok güzel. kanım hepsine çok kaynadı. sanki kendi öz kardeşimin bebekleri gibi hepsicanım hamilelikte siğillerim çıktı orda. 1 haftalık loğusayken kontrole gittiğimde doktor içimede baktı. gonca cım bunlar ameliyatta yoktu bakmıştım içinde bir sürü yağlı beze çıkmış dedi. banada ayna ile gösterdi dehşete düştüm. 4 tane olan siğilim 14 e yükselmişti 1 haftada da. tırnağımdan büyüktü yağ bezeleri. içimi kesip biçecek. tabi kontrol olalı 2 ay olacak neredeyse. şimdi ne haldedirler bilemiyorum narkoz vermek zorunda. inş sütümü çok fazla etkilemez. zaten çok az
41 kere maşallah bu minnoşa :)Eki Görüntüle 821392 merhaba teyzeleri gedik diş geldiDD ARASTA bende sana soracaktım huzursuzmu bebek uykusu nasıl die bende yarın vurduracam korkuyorum bide tek mi götürdün çok ağladımı aşıda bende tek götürecem çok ağlar die korkuorum
Bugunn hava kapalii canimz cok sklyoo teyzelerimm;-)
Arasta gbi bebislerle annelern birlikte cekilms resmlerini paylasalm cok guzel bi goruntu oluyo bkac arkdsta paylasmisti boyle..bnm daha kixmla resmim yok desem;-) bde bbamz fotgrafci..kendi sokugumu dikemiyrz..tek resmimiz sezeryandn ckmism yarm sa olmus uyanali..ustumde sdece carsaf altmda sonda eylulu koluma yatrmislr cocugu benimseyememsm bile daha :-D hatrlamiyrm bile dogru durust;-)
Teşekkürler med :) İştahsızlıkta mı yaptı :26: Ben de diyorum bu kız 6 saat nasıl emmeden durdu demek ondanmış.
Dertleşmek istedim
Benim ortaokuldan beri tanıdığım, birbirimizin evinde defalarca kalmışlığımız olan, lisede ve üni yıllarında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş, birbirimizin yazlığına kadar gidip kaldığımız bir arkadaşım bi tek oğlumun faceteki albümünü beğenip tek bir resmine ay ne tatlısın sen diye yorum yaptı, aramadı bile.
çok kırgınım ona.
sildim zaten listemden. gönlümden de silerim inşallah(((
Eşimin en uzak en dandik dediği arkadaşları bile kalkıp geldiler helal olsun. Bu hatun bi totosunu kaldıramadı çok ağrıma gitti.
rica ederim gerçekler :) iştahsızlığı, ateşi vb yan etkileri yapan karma aşı şekerim. diğerlerinin yaptığı bir şey yok. ateş konusunda da bizimki sabah oldu aşılarını tüm gün bir şey yoktu. gece 1 de ateşi yükselmeye başladı 37.5 olduğunda calpolle müdahale ettim. şimdi 4 ayda da var aynı aşı şimdiden dertlendim diyebilirim.
Ben doğduğu gün yaptırdım. Genel cerrah yaptı. Bize ya da bebeğe bir sıkıntısı olmadı. Altını temizledikten sonra bir krem suruyorduk. Cok çabuk iyileşti. O stresler de bitti gitti hayatımızdan. Sakın endişe etme göreceksin cok basit
Biz sali gunu yaptirdik cnm 33gunluktuk urolog yapti ve memnun kaldik simdi birkac gun krem ve agri kesici vericez yenidogan sunnetinde dikis yok onun icin pansumana flnda ihtiyac olmuyor 10gun boyunca hergun sabunlu suya oturma banyosu yapicak pansumani bu dedi
Cok cnm skldi kizlar..deri montlarimn hcbiri olmuyo ustume..gobek bolgesnden fermuarlari kasiyo...ya 49 kiloyum eskiden 49kiloyken cuk otururdu bu montlar ustume bu ne ki smdi..yine bu kilodayken giydgm kotlarmda olmuyo..ozellikle baldir kisimlari..bu nesi...o kilodaykn ustume olan kotlr smdi niye olmuyo ..hadi sezeryam gobegi varda bacaklarima noldukii:-D red terketti buralari o olsa bze bi egzersiz programi ayarlardi
Alismissin anneliğe bakiyorumda online olmuşun :) özledik seni be ya
Eki Görüntüle 821392 merhaba teyzeleri gedik diş geldiDD ARASTA bende sana soracaktım huzursuzmu bebek uykusu nasıl die bende yarın vurduracam korkuyorum bide tek mi götürdün çok ağladımı aşıda bende tek götürecem çok ağlar die korkuorum
Canım göbek açısından sezeryan ve normal doğum arasında hiç fark yok. İkisi de aynı yağ. O sezeryan ve normal göbeği olayı uydurmasyon. Ama şu var ki sanırım üzerimizde hala bir şişlik var. Genelde 6-7 ayda eski formumuza dönmemiz mümkün olabiliyomuş.
Kızlar emzirirken bebeğiniz memeyi almakta zorlanıyor mu? Memeyi ağzına verene kadar kan ter içinde kalıyorum, siz nasıl yapıyorsunuz. Dün emzirme doktorunu aradım emzik aldığı için kafası karışmış emzik gibi tutuyor dedi, emzik vermemeliymişim. ben de çaresizlikten vermiştim, 5 günlük bebeği fototerapi cihazında ancak emzikle tutabildim ve 20 gün fototerapide kaldık. şimdi emziği bıraktım, hem uyumuyor, hem de memeyi emzik gibi tutmaya devam ediyorAh bitse bu emzirme sorunu..evden çıkamıyorum, asla başka yerde emziremiyorum
Eyluss tesekkur ediyo teyzeleri...gonderirim vla asunun yanina gunebakancm...bu agustos bebislerinn hepsi masallh isirmalik..annelerde birer afet yani artk belliki;-)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?