- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.421
Arasta
Sende mi yarı tatarsın e bende öyleyim. Yarı Tatar yarı Yunanistan mübadili. Başlarda bi anlaşamamıştık iki cambaz meselesiymiş meğer :))
Kızlar bişi sorucam benim kızımın başı terliyor özellikle uyurken. Sırtı terlemiyor ama. Sırsıklam oluyor bazen. Neden olabilir? Yada sizde de var mı. Birde eşimin ailesi tutturmuş çocuğun kakası cıvık mı ishal olabilir falan diye. Ben daha 15 günlük falanken doktora kıvamını değilde miktarını sormuştum günde 8-9 a kadar normal demişti. Biz şimdi bazı gün 2 kere bazı gün 4-5 kere falan yapıyoruz ama ortalama 3 gibi. Ne dersiniz?
Kizlar oglum hasta oldu(( dun geceden beri burnu tikanikti bugun iyice artti arada oksuruyorda ve bugun 4kere kaka yapti sanki bana biraz daha sivi gibi geldi gunde iki kere felan yapardi yarin sabah doktor yolu gozuktu kucucuk cocugu hasta ettim hep cok sicak bakiyosun diye soyduruyolardi siz bildiginizden sasmayin kizlar aman
canım banada annem anlatmıştı bi komşumuz varmış çocuk doğduğunda yaparlarmış sırtından kılını çıkarıyorlar diye.. biraz saçma gelmişti ama doğru demekki
Bizimki boğaziçi üniversitesinde gömüldü :)
Hay masallah Allah nazarlardan korusun ikisinide :)
maşallah oğullarına rabbim nazarlardan kötülüklerden esirgesin cümlemizin evlatlarını
Yakışıklı oğullarının birini bir yanına öbürünü diğer yanına alıp ilerde hava atarsın bize.10 yıl sonra 2 yakışıklıyla gezip düşman çatlatırsınız siz.yakışıklı oğulların ve seni öpüyorum.güzel kızının resmi yok ama onuda güzel yanaklarından öpüyorum.
Yuzeye cikan yag olmasin canim o?
Ben burda yazmamistim ama bende aldim o gece lambalarindan, yuvarlak bir kure, 4 farkli renkte donusumlumolarak tavanda yildizlar yansitiyor. Isigi cok guclu degil bence bebek icin ideal. Ayni zamanda muzik ve doga sesleride caliyor. Istersen lambayi kapatip sadece muzik icin veya tam tersi sekilde kullaniliyorsun. Benim kizim sadece muzigi sevdi cunku bizim evimizin tavanlari 4,5 m yukseklikte yildizlar gorunmuyor ve mesafe uzadigi icin isigi zayif kaliyor.
Maasallah... Gelecekte kizlarin canini yakacak delikanlilar bunlar olacak demek...
Sagolun teyzeleri , daha uyutmaya çalışıyorum ancak tel. Den yazabildimGUNEBAKAN cnm cok sevndm bi sorun olmamasna.allah bska dert gostermesn cnm..MELTEM ogluslarina bayildm....bu iki yakisiklidan cekecgn var ;-) allah bagislasn cnm bnm
Canım benim oglan 2 yasında , kıskanıyor mu cok anlamıyorum ama aklı ermedigi icin zarar verebiliyor sevecem diye, oyuncak zannediyor galiba,ben ikisini yalnız bırakmamaya çalışıyorum ama Allah esirgesin yinede.bir poşette kurana koydum canım.dinimize düşkün olsun diye.
pu maşlalh demekki sen de erkek annasınsın:)))benim gibi.büyük oğlun kaç yaşında kardeşini kıskanıyor mu ona karşı nasıl davranıyor.Bizimki seviyor çok şükür zarar vermeye çalışmıyor ama ben yine güvenemiyorum yalnız bıramıyorum büyük oğlan çok hareketli zıplar hoplar baya istmeden düşer bebeğe zarar verir diye korkuyorum.yalnız bırakmıyorum ikisini mutfağa girersem büyük oğlana çağrıyorum yanıma ama çözmüş o bana güvenmiyormusn neden kardeşimin yanına kalamıyorum diyor.
ah canım seni anlmazmıyım ben büyük oğlum emeyince pompa ikinci bebeğim olmuştu.konu açılmışken tama hatırlamıyorum ama bebeğim 3-4 aylıktı o cıvarında hani bebek ellerini ağızını koymaya başladığı aylarda biberonları her kullanmadan önce sterilize etmeeycekmişiz en baştan bir kez sterilize edilmiş bir kez sadece sıcak suyka yıkanmış böyle bir hafta ve 6-7 aylığna gelene kadar günde bir kez sterilize edilcek.sebeb bebekler elelrini ağızna koyarken mikroplarla tanışmaya başlıyor ek gıda da almaya başlayınca artık mikroplaqr bakterilelre tanışmış oluyor yani bi,berondaki olan mikroparla ek gıdayı alırken tanışıyor ondan her kullanımda b,iberonu sterilize etmek gerk yok anlmasızmış.
Canım kilosu iyi ,Dr da takip ederiz demis , sıkma canını , doyuyor rahat uyuyorsa huzursuzlugu yoksa sorun yoktur insallahMerhaba guzel anneler... Oncelikle resim koyan butun arkadaslarimin meleklerine kocaman bir massallah
Bugun 2.ay kontrolumuze gittik.kizim 1 ayda 600 gr almis 4 cm uzamis.doktorumuz alt sinir 500 gr onun icin mama takviyesine gerek yok birdahaki ay tekrar bakariz gerekirse takviye verirsin dedi ama benim moralim cok bozuldusizce napiyim???
Maşallah canım bu nasıl bi güzellik boyleEki Görüntüle 829276 Eki Görüntüle 829271
teyzeleri cimcime ballı kaymak kızıma bakın büyümüşmüyüz 66 günlük olduk
Ablamız okulda , biz ogluşlarla geziyoruzAh canım nasıl da yanyana yatmışlar abi kardeş. Allah bağışlasın:) Hani 3 numara nerde ? :)
Canım benim kızımında sürekli başı terlemiş oluyor senin kız gibi ama yanakları soğuk normaldir diye biliyorum. kakası 3 ay dolana kadar cıvık ve sarı oluyormuş öyle söylediler. kaka sayısının azalmasıda normal artık büyüyorlar bende aynı durumdayım.dün 2.ay aşısını olduk gece ateşlendi kakası yeşil oldu bugün kahverengi yaptı kakasını oda aşının ve ateşin etkisi diye düşünüyorum.yarına kadar tekrar sarı rengine ulaşacağız diye umuyorum. şuan için 4-5 kere kaka yapması normal hatta 1-2 gün yapmasa bile normalmiş kafana takma zaten minnacıklar kakaları katı olsa onu nasıl yapacaklar düşünsene cıvık haliyle bile bu kadar zorlanıyor yavrularımız :)
Evet canım ya farklı farklı şeyler söyleyip kafa karıştırıyorlar.teşekkür ederim cevabın için.Mavijiklet hoşgeldin canım,yavrun nası?sen nasılsın?arada bir iyilik haberlerinizi verin bize.Mt2010,senin velet ne çok kaka yapıyormuş öyle,bizim sıpa önceden hergün yapardı 1 kere,şimdi 2 günde 1 yapıyor.ben mamaya yoruyorum,umarım öyledir çünkü mamaya başladığımızdan beri 2 güne çıktı.rahatsız oluyor yavrum tabi ama kabız gibi sertte yapmıyor.yapıncada enseye çıkıyor tabi.
canım merhaba süt için tablet demişsin eczanedenmi alıyorsun yoksa dr amı yazırıyorsun birde bu ilaç gaz yapıyormu
incir kürü denedim süt oldu ama gazdan çatladık anlatamam valla çok kötüyü bira mayasını denedim maya yani ama tablet değil odaha beter yaptı her cücutda aynı tepkiyi vermez
sende haplar gaz yaptımı onu merak ettim
Her seferinde dolu dolu değil ama. Bir tanesi ful oluyor diğerleri taksit taksit sanırım. Gazımız çok. Araya gaz giriyordur muhtemelen. Zaten bütün gün ıkınıp çırpınıyor uyurken bile.
Canım ben ilk gunden beri eldiven kullanmiyorum. Özellikle emerken surekli gözleriyle yüzüyle oynuyor bayiliyorum onu izlemeye. Merak etme bir sey olmuyorben kızımın eldivenlerini çıkartmaya korkuyorum.. ne zaman eldivensiz olsa parmağı gözlerde oyacak sanki...sizce ne yapmalıyım..
Canim zamanla azalıyor kaka sayilari.benim oglumun 2. Aydan sonra gunde bire indi.bazen iki gunde bir. Doktor sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde, anne sütünde çok fazla atılacak bir şey olmadığı için bir haftaya kadar yapmamasi normal dedi.Arasta
Sende mi yarı tatarsın e bende öyleyim. Yarı Tatar yarı Yunanistan mübadili. Başlarda bi anlaşamamıştık iki cambaz meselesiymiş meğer :))
Kızlar bişi sorucam benim kızımın başı terliyor özellikle uyurken. Sırtı terlemiyor ama. Sırsıklam oluyor bazen. Neden olabilir? Yada sizde de var mı. Birde eşimin ailesi tutturmuş çocuğun kakası cıvık mı ishal olabilir falan diye. Ben daha 15 günlük falanken doktora kıvamını değilde miktarını sormuştum günde 8-9 a kadar normal demişti. Biz şimdi bazı gün 2 kere bazı gün 4-5 kere falan yapıyoruz ama ortalama 3 gibi. Ne dersiniz?
slmlarrr kızlarr.bebeğim 2 aya yaklaştı ama hala ben buralara uğreyamıyorum.benim minik oğluş sanki full gazdan oluşuyor valla güldüğüme bakmayın durumum çok vahim.gün içinde sürekli kucağımda ve ağlamaklı yarım saat uyusa hemen evin işlerine yetişmeye çalışıyorum tabi hepsine yetişemiyorum hala.karnını doyuruyorum altını temizliyorum biraz yatıp oynasın öyle ilgileneyim diyorum ama kıyametler koparıyor beni dik tut hoplat zıplat diye.anlayacağınız halim duman
şu gaz illetine bir çare bulan varsa bana da söyleyin nolur arkadaşlar.bu arada hepinizi merak ediyorum buralara da bakmak istiyorum ama durumumu anlattım size malesef.hatta anlatayım diye hayaller kurduğum doğum hikayemi bile daha anlatamadım fırsatım yok ki.öpüyorum sizleri şeker anneler.anne olmak ne zor ve de ne güzelmiş!!!!!
Canım ben ilk gunden beri eldiven kullanmiyorum. Özellikle emerken surekli gözleriyle yüzüyle oynuyor bayiliyorum onu izlemeye. Merak etme bir sey olmuyor
Canim zamanla azalıyor kaka sayilari.benim oglumun 2. Aydan sonra gunde bire indi.bazen iki gunde bir. Doktor sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde, anne sütünde çok fazla atılacak bir şey olmadığı için bir haftaya kadar yapmamasi normal dedi.
Aynı gaz problemi bizde de var canim. Her akşam 5 6 gibi başlıyor saat 10 a kadar sürüyor. Sürekli aglama mizmiz huzursuzluk.gunduz uykusu zaten yok.
Her akşam yaklasinca beni bir stres basıyor yine başlayacak diye.bebege yansıtmamaya calisiyorum ama bilmiyorum becerebiliyor muyum. Sanirim bunun zamandan ve sabirdan başka çaresi yok.
Aynen bende her seferinde onlara senin dediğin gibi cevap veriyorum bebek bu katı yapamaz tabiki sulu olacak diye ama insanın da içine kurt düşürüyorlar. Kendisi bebeğe sütüm yaramadı diye emzirmemiş iki çocuğunu da. yaramadığına da kakası yeşil diye ve sürekli ishaldi diye kanaat getirmiş. Şimdi iyice anladım ki olağan durumları bahane edip emzirmemiş. Zaten arada ağzından kaçırdı göğüslerim yara oldu çok acırdı vermek istemiyordum diye.
Terlemesiydi kafama takılan o da normal diyosun. Sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?