- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.661
Herkese iyi akşamlar;
Uzun zamandır okuyucu olduğum bu topikte kızım az sakinken ben de bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Günlerim dolu dolu geçiyor. Sürekli gaz sancıları... ağlamalar... günde mutlaka en az 4 saat ağlama krizleri devam ediyor.
Nefesi kesilene kadar ağlıyor hala. Umudumuz 6. ayda geçmesi...
Ama inanın o kadar yoruluyorum ki... Hem fiziksel hem ruhsal olarak... Pek hayal ettiğim şeyleri yaşamıyorum malesef.
kızım bebek bakımı konusunda okuduğum hiç bir kitaba uymuyor
gece 12 de uyuysa (en iyi ihtimal) sabah 7 de gün başlıyor. bazen 5-6 saat deliksiz gece uykusu uyuyor. Bazen ben uyanıp emziriyorum bazen de o ağlayana kadar uyanamıyorum yorgunluktan. genelde ağız şapırdatma yada ıkınma sesini duyup kalkıyorum.
Emzik almıyor kırk çeşit emzik doldu ev. hiçbirini almıyor. birini alsa azıcık sussa oyalansa ....
Emziriyorum. 6 ağustos doğumlu. 37+3 de 3 kilo olarak doğdu. 2,5 aylık. ve 4.900 şu anda. kilosu düşük malesef. Saatlerce emmek istiyor. gündüz hiç uyumuyo sadece emerken uyuduğu işte. memeyi ağzına alır almaz gözleri kapanıyor. 1 saatten fazla emmek istiyor sürekli. ben bunalıp memeyi çıkardığımda ağlamalar yeniden başlıyor... sürekli meme arıyor meme bulamazsa elini emiyor artık. kilosu düşük diye mama takviyesi yap dedi doktor. ama mama almak istemiyor. 4-5 kere zorla içti sonra da kustu. şimdi aptamil 1 i deneyeceğiz... göğüs ucu yaralarım iyileşmedi hala silikon uçla emziriyorum. uçları temizle, göğsünü yıka her seferinde işkence oluyor... şöyle pat diye göğsümü çıkarıp vermek istiyorum artık...
sütüm yaramıyor diye deli gibi bişeyler yiyorum. besleyiciliği artsın diye. ama malesef hiçbir şey fayda etmiyor. emdikten sonra göğsümü sıkıyorum süt hala var. ama kızıma fayda etmiyor. büyüme geriliği olacak diye korkuyorum.
sürekli yemekten kilo da alıyorum bu da moralimi bozuyor. hiç bir kıyafetime giremiyorum. önümde göbeğim sallanıyor resmen. boyumda uzun olunca kendimi iyice çirkin hissediyorum.
Etrafımdaki insanların ama ağlatıyorsun.. emzirsene... gazını hiç çıkarmıyor musun ... ağlamasın emzir ... laflarına deli oluyorum bi gün birini çok fena tersliycem...sanki hiçbişey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. sürekli emzir lafı sinirimi bozuyor. zaten 1 saatten fazla emiyor. eğer ağlamazsa yarım saat sakin sonra yine ağlama seansı...
doğumdan sonra hala lekelenmem kanlı akıntım devam ediyor. muayeneye gittiğimde doktor vajinal ve idrar yollarından enfeksiyon olduğunu söyledi. krem ve iğne verdi. kremde anne sütüne geçtiği yazıyor. tedirgin ola ola kullanıyorum. hala lekelenmem kanlı akıntının devam etmesi hiç hayra alamet değil. smear örneği verdim. telefonda doktoum sonucunu 1 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söyledi. benim yaşımda çıkmaması gereken bişeyler çıkmış. aynen söyledikleri bu... umarım kötü bir şey değildir...
annemle sürekli tartışıyoruz. onun desteğine ihtiyacım var ama o sadece bana küsmekle,sürekli başımın etini yemekle meşgul...
Kendimi iyi hissetmiyorum. ama kızımın gülücükleri ile enerjimi yeniden topluyorum. Allahıma bin şükür sağlıklı.Allah başka dert vermesin.
İşte bizim hayatımız böyle geçip gidiyor...
Uyku rutinlerinizi oyunlarınızı hevesle takip ediyorum.. iç geçiriyorum valla. bizim için uyku rutini bir hayal...
Hepinizi ve melek yavrularınızı öpüyorum..
Sevgilerimle...
Chen cim korkutmak istemem ama ultrasonla kalma canım ya , tedbir amaçlı bir cocuk nefrologuna da göster istersen , onlar daha iyi bilir , gecmis olsun canımEvet cnm bndm telden giriyor um wifi her odada cekmiyorgecmisi okuyorum yetisemiyorum esim laptopu annemlere getirmeme ızin vermedi bebekle ilgilen annenle sohbet et die uzaklastim muhabbetlerden ancak okuyorum cvplayamiyorum szi..herşey e ragmen annede olmak harika..dinleniyorum ekmek elden su göl den...
Oyun halisi banada bi ark.verdi saolsun playgro nun ck sevdi Furkis baya oyalaniyodu.
Bnde 2kez tirnak keserken derin kesip kanattim.bebegim az agladi bn cok agladim bi daha hic kesmedim
Kocis ben emzirirken kesti kolay oldu
Ayiplayacaksiniz belki ama daha eldivenliyiz biz arada cikarsamda genelde takilielleri üşüyor soguk soguk sanki.
Firsat bulmusken yazim dedim kafanizi sisiriyorumdun kalca ultrasonuna gttk.hast.bashekimi prof cocuk dr uydu babaminda ark. Olunca odasinda detayli muayene yapti ck ilgilendi.hamileyken böbreklerinde su birilmesi cikiyodu furkis in onu demistim.kalca usg i ne bakarken bobreklere de bakilsin dedi.oysa aksaray da cocuk dr. Bakip sorin yok demisti.ii dedik gelmisken bakilsin.sira beklerken acikti pasam agladi bide ona emzirecek yer aradik bos bi usg odasini açtılar felan..neyse ultrasonda 2 böbrek te de su birikmesi cikti ( dr takip edelim 3ay snra usg bi da cekilsin dedi.solda daha cokmus artarsa cerrahi müdahale gerekebilir dedi (( ama azaladabilirmis.. bekleyecekmisiz.. ..kucuk yerde saglik sorunlari hafife mi aliniyo mie umursan mio anlamiyorum. Dr madem goremedi sevk et ne olur ne olmaz die..devlet degil özel hast. Bide..tesadüfen ogrenmesek belki en son kötü seylerle ogrenecektik
Muayene ve ultrasonda agucuklar sacan yavrum aksam sanci krizi yasadi napcamizi sasirdik annem babam panik oldu.allahtan cok uzun sürme di 2de uyudu.sanırım bmmde yedigim kisirdan oldu dayanadim cok ozledim die yedim baharati mi yaptı ne? Esim telde aglarken duydu.hemen ne yedin die sordu ama soylemedim
Canım kızlar da yazmış gerci ama benim öbür oğlanda cok geç kabuklandı ası yeri , basta hic aşı olmamış gibiydiSola yapılıyo kedicikim yaa. Kimsede hiç bişey yok acaba Tr'ye gelen seride mi sorun vardı off ya işin yoksa tekrarla. Ya da daha geç etki gösteriyo. Biraz daha bekliycez bakalım.
Yerim o fok balığını , maşallah ne guzel bakmış öyleTam 103 sayfa geçmişokumam günler alır herhalde.. Önemli bişy kaçırmamışımdır inşallah, hepinizinde iyi oldugunu umuyorum
Fok balığımla öpüyoruz hepinizi
Eki Görüntüle 836615
Bazen cok zorlanıyorum ama kendim ettim güçlü olmak zorundayım, bazen imdat diye kaçasim geliyoevet 69 günlük bugünama ben birşeyi unuttum boyunu ama dün ölçmedi bende sormayı unuttum ya :26: boyuda fena değil sanki :) birde dün sağlık ocağındaki hemşire kalça usg sonucunu istedi sizdende istediler mi ?
eveet canımm yaa deneyimli annenin hali bir başka iştee :) aynen durmuyorki yırtıyor ortalığı zatenama ben yavaş yavaş 2 saate çıkardım emzik veriyorumda öyle oyalanıyor :) evet o emzik ver diyen doktor bayandı 3 çocuklu anne sizin nasıl gidiyor ?
hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.. eşim az önce iş görüşmesi için evden çıktı.. benim psikolojim çok kötü. kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sanki eşimle aramda aşılması güç bir duvar var. ve biz onu aşamıyoruz. birbirimize çok uzağız.. soruyorum ne oluyor diye herşey yolunda diyor.. daha halvete giremedik. geçen gün ima ettim bana zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.. sizce bu ne anlama geliyor? kendini hazırlayacakmış.. doğum yapalı 3 ay olacak neredeyse. ve biz 5 ayı aşkın birbirimize dokunmayı bırakın ne sarıldık ne öpüştük. hiç birine yanaşmadı. artık beni sevmiyor mu?ne yapmalıyım ne düşünmem gerekiyor gerçekten bilmiyorum.. dün gece uzun bir aradan sonra yanyana yatalım dedim. olur dedi. gittik kızın beşiğini odaya taşıdık. yattık.. sabah kalktığımda yanımda yoktu salonda uyuyordu. ne oldu dedim kız uyurken çok ses çıkardı uyuyamadım dedi. ne olur bana bir yol gösterin? ben kocamı istiyorum.. çok çaresiz ve aciz hissediyorum kendimi.. konuşmayada yanaşmıyor
Allah yardımcın olsun canım , insallah sorunları çözersinizhayır1 senedir doğru düzgün tartışmamız bile olmadı..teşekkür ederim kızlar.. ayrı yatmayı o istedi.. ben çalışıyorum uykumu almak istiyorum sen kızla ayrı yat demişti.. iştende pazartesi günü çıktı.. moral bozukluğu 2 gündür var evet ama bizim problemimiz ondan öncede vardı.. kendimi hiç bu kadar aciz hissetmedim.. acaba gönlü başkasına mı kaydı? asla sindiremem
Teorik olarak senin gibi düşünsem de, pratikte uygulayamiyorumKızlar eşlerinizden ne olursa olsun ayri yatmayın .
Zaten bebek ile aileye yeni problemler zorluklar girdi bir de siz uzaklaşmayın.
Git gide ayrılığa alisir bedenler sonra . Başka yüzler başka sohbetler ister insan . Buna izin vermeyin .
Esınız dokunmaya mı çekiniyor birden bire ornegin esınız tel ile konuşurken pc basında yanından geçerken söyle bir sırtını okşayacak geçin . Bir sohbet esnasında ne bileyim mutfak eksiklerini satarken seni cok seviyorum diyin dikkatini cekin bebeğinizi severken ona sarılarak beraber sevin .
Bir süre sonra eminim o da size kayıtsız kalmayacak .
AbooowMesaj Alindi Parmis:) uygulamaya gecelim😄gerci bende kociste gayet iyiyiz AMA bos birakmamak lazim bayramm oncesi sacimi boyattim altin karamel bayildi k.v asansöründe canımı zor kurtardım :)))) doğurduk diye kendımızı salmayalım kocısler gelmeden en azından sacımızı düzeltelim bi parfüm sıkalım dimi :)
kızlar dogumdan sonra unutkanlık yasayan varmı ben nerdeys kendımı unutucam bi yerde dun esımle alısverıse cıktık oglumuz ıcın gs lı takım almak ıstedık ustune aradık biraz bulduk aldık ben tekrar aramaya basladım yanlz farkında deılım aynı takımdan bı tane daha almısım ewe geldık posetlere baktım aaa niye ıkı tane aldım dıyorum esım dıyo kı ben farkettım ama alınma diye demedım gecende cocugun kımlıgı aradım bi hafta cantamdaymıs oysa bebek cantasında herseyı unutuyorum
İyice bakayım da 7. Caddede filan karşılaşırsak tanıyayım kuzuyu
Bende kumralım , esim cok esmer , büyük kızım sarışın mavi gözlü , sok olmuştuk doğumda :)tam yemelik bizim ağustos minişleriii yaamaviş bi kızım olcağını rüyamda görsem inanmazdım kociş esmer bende kumral ananemle bananeme cekmiş bizim kuzuuuuu
Arasta cooook guzel bi kız maşallahCücü teyzesi bak bu da benim mavişim gözler biraz ufak diye belirgin değil pek ama benim gözlerim mavi bazen de yeşilBakalım dönmezse şimdilik böyleyiz :))
Eki Görüntüle 836866
Canım bunlarda anan uyuyacak , yemek yiyecek sensörleri var , kafayı yastığa koyduğunda veya yemeğe oturunca başlıyor ötmeye :)Anan yemek yiyo uyan çocuğum alarmı takmışlar bu oğlana az önceye kadar melek gibi uyuyan çocuk ağzıma bi lokma koymamla mızırdanmaya başladı bu arada aşının etkisi devam ediyormudur ki ondan mı çok uyuyo
Kusma sorunumuz yine tavan yaptı Reflü yastığı kullanıp fayda gören var mı
Canım bi Dr a git istersen , durduk yerde niye bu kadar gaz oldu ,Pazartesiden beri cektigimiz gaz bizi mafetti ya agla agla cocugum mafoldu ilac degistirdim oda olmadi napsam bilemedim ne gaz yapti onuda bilmiyorum bi sitede okudum cok sekerli yicekler gaz yapiyomus bu aralar cok baklava yedim ondan mi oldu acaba
kader arkadasm konusucz yine...aycayi ve seni opuyrmmm seviyrm seni ..daima destekcinimHerkese iyi akşamlar;
Uzun zamandır okuyucu olduğum bu topikte kızım az sakinken ben de bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Günlerim dolu dolu geçiyor. Sürekli gaz sancıları... ağlamalar... günde mutlaka en az 4 saat ağlama krizleri devam ediyor.
Ama inanın o kadar yoruluyorum ki... Hem fiziksel hem ruhsal olarak... Pek hayal ettiğim şeyleri yaşamıyorum malesef.
gece 12 de uyuysa (en iyi ihtimal) sabah 7 de gün başlıyor. bazen 5-6 saat deliksiz gece uykusu uyuyor. Bazen ben uyanıp emziriyorum bazen de o ağlayana kadar uyanamıyorum yorgunluktan. genelde ağız şapırdatma yada ıkınma sesini duyup kalkıyorum.
Emzik almıyor kırk çeşit emzik doldu ev. hiçbirini almıyor. birini alsa azıcık sussa oyalansa ....
Emziriyorum. 6 ağustos doğumlu. 37+3 de 3 kilo olarak doğdu. 2,5 aylık. ve 4.900 şu anda. kilosu düşük malesef. Saatlerce emmek istiyor. gündüz hiç uyumuyo sadece emerken uyuduğu işte. memeyi ağzına alır almaz gözleri kapanıyor. 1 saatten fazla emmek istiyor sürekli. ben bunalıp memeyi çıkardığımda ağlamalar yeniden başlıyor... sürekli meme arıyor meme bulamazsa elini emiyor artık. kilosu düşük diye mama takviyesi yap dedi doktor. ama mama almak istemiyor. 4-5 kere zorla içti sonra da kustu. şimdi aptamil 1 i deneyeceğiz... göğüs ucu yaralarım iyileşmedi hala silikon uçla emziriyorum. uçları temizle, göğsünü yıka her seferinde işkence oluyor... şöyle pat diye göğsümü çıkarıp vermek istiyorum artık...
sütüm yaramıyor diye deli gibi bişeyler yiyorum. besleyiciliği artsın diye. ama malesef hiçbir şey fayda etmiyor. emdikten sonra göğsümü sıkıyorum süt hala var. ama kızıma fayda etmiyor. büyüme geriliği olacak diye korkuyorum.
sürekli yemekten kilo da alıyorum bu da moralimi bozuyor. hiç bir kıyafetime giremiyorum. önümde göbeğim sallanıyor resmen. boyumda uzun olunca kendimi iyice çirkin hissediyorum.
Etrafımdaki insanların ama ağlatıyorsun.. emzirsene... gazını hiç çıkarmıyor musun ... ağlamasın emzir ... laflarına deli oluyorum bi gün birini çok fena tersliycem...sanki hiçbişey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. sürekli emzir lafı sinirimi bozuyor. zaten 1 saatten fazla emiyor. eğer ağlamazsa yarım saat sakin sonra yine ağlama seansı...
doğumdan sonra hala lekelenmem kanlı akıntım devam ediyor. muayeneye gittiğimde doktor vajinal ve idrar yollarından enfeksiyon olduğunu söyledi. krem ve iğne verdi. kremde anne sütüne geçtiği yazıyor. tedirgin ola ola kullanıyorum. hala lekelenmem kanlı akıntının devam etmesi hiç hayra alamet değil. smear örneği verdim. telefonda doktoum sonucunu 1 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söyledi. benim yaşımda çıkmaması gereken bişeyler çıkmış. aynen söyledikleri bu... umarım kötü bir şey değildir...
annemle sürekli tartışıyoruz. onun desteğine ihtiyacım var ama o sadece bana küsmekle,sürekli başımın etini yemekle meşgul...
Kendimi iyi hissetmiyorum. ama kızımın gülücükleri ile enerjimi yeniden topluyorum. Allahıma bin şükür sağlıklı.Allah başka dert vermesin.
Uyku rutinlerinizi oyunlarınızı hevesle takip ediyorum.. iç geçiriyorum valla. bizim için uyku rutini bir hayal...
Sevgilerimle...
Teorik olarak senin gibi düşünsem de, pratikte uygulayamiyorum
Biz yatakta genelde 4, bazen 5 kişi oluyoruz , sığmayip kaçan da genelde esim oluyo
Ben bu 2,5 yaşındaki oğlumu yatağında yatmaya nasıl alıştıracağım of
Gecmis olsun
Canım ya Allah yardımcın olsun insallahHerkese iyi akşamlar;
Sevgilerimle...
Arasta cooook guzel bi kız maşallah
Allah nazardan esirgesin , aynı sen bu arada
Yalnız anlamadığım sen foto da cok genc duruyordun , ne ara 8 yıl 8 ay Evliliği devirdin kuzum yaa :))
Şu şapkanın nasıl örülebileceği hakkında fikri olan var mı:26:
Eki Görüntüle 837422
Herkese iyi akşamlar;
Sevgilerimle...
Canim oncelikle sakin olmalisin sakin olacaksin ki bebegin de sakin olsun cunku biz ne hissedersek bebekler de onu hissediyor. Sütün bence yariyodur ama aksini dusunuyosan omega3 hapi alsana, burada okumustum brbege kilo aldirir diye, ben basladim kizimin gidik bacaklar filan doldu iyice. Efa omega3, esim eczaneden 50liraya almis icinde baya var.
bende rezene çayını doğumdan beri içiyorum . kızıma humananın kimyonlü rezene çayını içiriyordum. başka bi doktor karaciger yükü artıyor sütünden geçer zaten o yüzden sen iç dedi şimd ben içiyorum. emzik konusunda tavsiyeni dinleyeceğim canım.canım az daha sık dişini. hepsi geçicek. ve ilerde bugünlerimizi gülümseyerek anacağız.. bizim kız ugün çok gaz sıkıntısı çekti rezene ile kimyonu kaynattım. nasıl rahatladı anlatamam. beşiğinde fosforlu bi bebeği var asılı yanında hemen. yatırıyorum onunla konuşa konuşa uyuyor. sallamıyorum bile.. bunları deneyebilirsin. inş bu günlerimiz çabuk geçer... benim ki de emzik hiç istemedi.. 1 hafta filan sürekli emziğin ucuna çok az reçel marmelat bandırdım. öyle öyle alıştı. şimdi emziksiz uyumuyor.
Parmecim ıhlamur fikri için teşekkürler . yüzüstü yatar yatmaz ağlamaya başlıyor. bir dakikadan fazla durmadı şimdiye kadar . bahsettiğin hareket cidden faydal bizde nette görüp yapmaya başlamıştık 2-3haftadır falanCanim yazdıklarını okudum . Cok zor gunler geçirdiğin belli bazı bebekler digerlerine göre cok daha zor oluyor maalesef. Biliyorum soylemesi kolay ama sabretmekten başka şansımız yok geçici bu gunler sonuçta en kötü ihtimal 6 ay dediğin gibi belli olmaz daha erken de duzene girebilir .
Bir de sut icin bol bol ıhlamur iç ne de olsa kilo yapmıyor ama bol sut yapıyor emin olabilirsin rezene cayida kendin içebilirsin belki ise yarar bir fincan gunde .
Yuz ustu 5-10 dk yatir yanında karnının üstünde debelensin sonra nasil anlatsam kafasını hareket ettirmeden vücudunu sirt ustu olacak sekilde çevir aynı anda 5-6 kez gaz çıkarıyorlar her seferinde ayse önerdi sanırım onun videosunda var bizde cok ise yarıyor
Bunların hepsi biraz rahatlatıyor tam çözüm zor bebeklerde hic bir zaman yok zamana bırak nefes almayı dene daha kolay basedeceksin İnan
kader arkadasm konusucz yine...aycayi ve seni opuyrmmm seviyrm seni ..daima destekcinim
canım duaların için teşekkürler. doktor da aynen zor bi bebek sabredeçeksiniz dediCanım ya Allah yardımcın olsun insallah
İnsallah tahlil sonuclarında da bi sorun cikmaz , dualarım seninle
Bebeğin huyu belirliyor herseyi , yoksa biz ne yaparsak yapalım olmuyor bazen , olmayınca da sanki başarısızmışız gibi hissediyoruz ama senin bebegin zor bi bebek , yoksa sen elinden geleni yapıyorsun , Allah Sabrını ve gücünü arttırsın insallah
Canim oncelikle sakin olmalisin sakin olacaksin ki bebegin de sakin olsun cunku biz ne hissedersek bebekler de onu hissediyor. Sütün bence yariyodur ama aksini dusunuyosan omega3 hapi alsana, burada okumustum brbege kilo aldirir diye, ben basladim kizimin gidik bacaklar filan doldu iyice. Efa omega3, esim eczaneden 50liraya almis icinde baya var.
ben de doktorumun tavsiyesi ile doğumdan sonraki 2ay demir hapı ve omega 3 kullandım. sizin yazdiginiz markayı alıp başlayayım tekrar. ben de kahvaltıda 3 tane ceviz gün içinde de fındık badem kuru erik kuru kayısı ve yaban mersini kurusu yiyorumEfa omega3 ü hamileliğimden beri kullanıyorum, birde mutlaka her sabah ceviz yiyiyorum...doktorumuz sütümün yarama sebebinin bunlar olduğunu söylemişti.
paşam 2600gr hastaneden çıktı, geçen hafta 2. ayımızı doldurduğumuzda 5.800gr olmuş kilosu...mama takviyesi yapmama rağmen bunun çoğu sütle oldu ve öyle dolu dolu gelen sütümde yok. kesinlikle omeg3 takviyesini tavsiye ediyorum bende
Efa omega3 ü hamileliğimden beri kullanıyorum, birde mutlaka her sabah ceviz yiyiyorum...doktorumuz sütümün yarama sebebinin bunlar olduğunu söylemişti.
paşam 2600gr hastaneden çıktı, geçen hafta 2. ayımızı doldurduğumuzda 5.800gr olmuş kilosu...mama takviyesi yapmama rağmen bunun çoğu sütle oldu ve öyle dolu dolu gelen sütümde yok. kesinlikle omeg3 takviyesini tavsiye ediyorum bende
ben de doktorumun tavsiyesi ile doğumdan sonraki 2ay demir hapı ve omega 3 kullandım. sizin yazdiginiz markayı alıp başlayayım tekrar. ben de kahvaltıda 3 tane ceviz gün içinde de fındık badem kuru erik kuru kayısı ve yaban mersini kurusu yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?