2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim yazdıklarını okudum . Cok zor gunler geçirdiğin belli bazı bebekler digerlerine göre cok daha zor oluyor maalesef. Biliyorum soylemesi kolay ama sabretmekten başka şansımız yok geçici bu gunler sonuçta en kötü ihtimal 6 ay dediğin gibi belli olmaz daha erken de duzene girebilir .

Bir de sut icin bol bol ıhlamur iç ne de olsa kilo yapmıyor ama bol sut yapıyor emin olabilirsin rezene cayida kendin içebilirsin belki ise yarar bir fincan gunde .

Yuz ustu 5-10 dk yatir yanında karnının üstünde debelensin sonra nasil anlatsam kafasını hareket ettirmeden vücudunu sirt ustu olacak sekilde çevir aynı anda 5-6 kez gaz çıkarıyorlar her seferinde ayse önerdi sanırım onun videosunda var bizde cok ise yarıyor

Bunların hepsi biraz rahatlatıyor tam çözüm zor bebeklerde hic bir zaman yok zamana bırak nefes almayı dene daha kolay basedeceksin İnan

Chen cim korkutmak istemem ama ultrasonla kalma canım ya , tedbir amaçlı bir cocuk nefrologuna da göster istersen , onlar daha iyi bilir , gecmis olsun canım
Sola yapılıyo kedicikim yaa. Kimsede hiç bişey yok acaba Tr'ye gelen seride mi sorun vardı off ya işin yoksa tekrarla. Ya da daha geç etki gösteriyo. Biraz daha bekliycez bakalım.
Canım kızlar da yazmış gerci ama benim öbür oğlanda cok geç kabuklandı ası yeri , basta hic aşı olmamış gibiydi
Tam 103 sayfa geçmiş okumam günler alır herhalde.. Önemli bişy kaçırmamışımdır inşallah, hepinizinde iyi oldugunu umuyorum

Fok balığımla öpüyoruz hepinizi
Eki Görüntüle 836615
Yerim o fok balığını , maşallah ne guzel bakmış öyle
Cok ta Zeki , top oynuyo şimdiden :)
Bazen cok zorlanıyorum ama kendim ettim güçlü olmak zorundayım, bazen imdat diye kaçasim geliyo

Allah yardımcın olsun canım , insallah sorunları çözersiniz
Kızlar da yazmış zaten, hemen herkeste doğumdan sonra tekrar yakınlaşma sorunu oluyor , benim esim hamileyken yanıma yanaşmıyordu kutsal biseymis, bisey yapilmazmis.
Eşinin is sıkıntısı da var , muhtemelen onu takiyor , içten ice kendini suçluyor belki , keske konusabilseniz bütün sorular cevap bulurdu, ama benimki de öyle , hic konusulmaz, sen eşini daha iyi tanırsın , mesela benimki bişeye sıkkınsa bırak öpmeyi sarılmayı , evde hic konuşmaz bile, ancak sıkıntısı geçer 1 hft sonra anlatır normale doner
Baska kadın filan aklına getirme , insallah zamanla düzelecektir hersey , önce su is olayı hallolsun , gerisi gelir eminim
Teorik olarak senin gibi düşünsem de, pratikte uygulayamiyorum
Biz yatakta genelde 4, bazen 5 kişi oluyoruz , sığmayip kaçan da genelde esim oluyo
Ben bu 2,5 yaşındaki oğlumu yatağında yatmaya nasıl alıştıracağım of off

Abooow

Kızlar bu unutkanlık vitamin eksikliğinden filan olabilir , sonuçta bebisler bizim depodan yediler , bi Dr a danışın isterseniz
Eki Görüntüle 836848

kızçem size meraba demeye geldi teyzoşlar ve arkilerii
İyice bakayım da 7. Caddede filan karşılaşırsak tanıyayım kuzuyu
Cok tatlı kızın var komşu maşallah

tam yemelik bizim ağustos minişleriii yaamaviş bi kızım olcağını rüyamda görsem inanmazdım kociş esmer bende kumral ananemle bananeme cekmiş bizim kuzuuuuu
Bende kumralım , esim cok esmer , büyük kızım sarışın mavi gözlü , sok olmuştuk doğumda :)
Esimin arkadaşları dalga geçiyor kızın aynı sen diye
Cücü teyzesi bak bu da benim mavişim gözler biraz ufak diye belirgin değil pek ama benim gözlerim mavi bazen de yeşil Bakalım dönmezse şimdilik böyleyiz :))

Eki Görüntüle 836866
Arasta cooook guzel bi kız maşallah
Allah nazardan esirgesin , aynı sen bu arada
Yalnız anlamadığım sen foto da cok genc duruyordun , ne ara 8 yıl 8 ay Evliliği devirdin kuzum yaa :))
Canım bunlarda anan uyuyacak , yemek yiyecek sensörleri var , kafayı yastığa koyduğunda veya yemeğe oturunca başlıyor ötmeye :)
Benimkinin mesela su an annen topige msj yazacak yazdırma sensörü devreye giriyo
Pazartesiden beri cektigimiz gaz bizi mafetti ya agla agla cocugum mafoldu ilac degistirdim oda olmadi napsam bilemedim ne gaz yapti onuda bilmiyorum bi sitede okudum cok sekerli yicekler gaz yapiyomus bu aralar cok baklava yedim ondan mi oldu acaba
Canım bi Dr a git istersen , durduk yerde niye bu kadar gaz oldu ,
Gecmis olsun

kader arkadasm konusucz yine...aycayi ve seni opuyrmmm seviyrm seni ..daima destekcinim

Iyi geceler kizlar bizim onda uyuyan kiz bugun uyumuyor. Kocacikla biraz yakinlastik sipa uyumuyor. Hergun sen uyut diyen kocam saatlerce salliyor. Sallamayi birakinca gozunu aciyor. Bende tv izliyorum. Nette oyun oynuyorum. Baba kiz takiksinlar. Bende keyif yapayim:))

Doğrudur tatlım benim tecrubem sadece beşikteki tek cocuk üzerine bu durum fenaymis aklıma cocuklar yatakta uyuyakaldiktan sonra arasta ve kedicikim dediği gibi mutfak ve banyo geliyor çözüm olarak :)

Canım ya Allah yardımcın olsun insallah

İnsallah tahlil sonuclarında da bi sorun cikmaz , dualarım seninle

Bebeğin huyu belirliyor herseyi , yoksa biz ne yaparsak yapalım olmuyor bazen , olmayınca da sanki başarısızmışız gibi hissediyoruz ama senin bebegin zor bi bebek , yoksa sen elinden geleni yapıyorsun , Allah Sabrını ve gücünü arttırsın insallah

Arasta cooook guzel bi kız maşallah
Allah nazardan esirgesin , aynı sen bu arada
Yalnız anlamadığım sen foto da cok genc duruyordun , ne ara 8 yıl 8 ay Evliliği devirdin kuzum yaa :))

Meltemcim şekerlik seniii :) 32 yaşındayım tatlım ben ya 24 yaşında evlendim işte ve geçiverdi zaman :)

Son düzenleme:

Canim oncelikle sakin olmalisin sakin olacaksin ki bebegin de sakin olsun cunku biz ne hissedersek bebekler de onu hissediyor. Sütün bence yariyodur ama aksini dusunuyosan omega3 hapi alsana, burada okumustum brbege kilo aldirir diye, ben basladim kizimin gidik bacaklar filan doldu iyice. Efa omega3, esim eczaneden 50liraya almis icinde baya var.

Efa omega3 ü hamileliğimden beri kullanıyorum, birde mutlaka her sabah ceviz yiyiyorum...doktorumuz sütümün yarama sebebinin bunlar olduğunu söylemişti.
paşam 2600gr hastaneden çıktı, geçen hafta 2. ayımızı doldurduğumuzda 5.800gr olmuş kilosu...mama takviyesi yapmama rağmen bunun çoğu sütle oldu ve öyle dolu dolu gelen sütümde yok. kesinlikle omeg3 takviyesini tavsiye ediyorum bende

Tesekkur ederim arkadaslar. Yanimda oldugunuz ve güzel fikirleriniz için....
bende rezene çayını doğumdan beri içiyorum . kızıma humananın kimyonlü rezene çayını içiriyordum. başka bi doktor karaciger yükü artıyor sütünden geçer zaten o yüzden sen iç dedi şimd ben içiyorum. emzik konusunda tavsiyeni dinleyeceğim canım.

Parmecim ıhlamur fikri için teşekkürler . yüzüstü yatar yatmaz ağlamaya başlıyor. bir dakikadan fazla durmadı şimdiye kadar . bahsettiğin hareket cidden faydal bizde nette görüp yapmaya başlamıştık 2-3haftadır falan

canım duaların için teşekkürler. doktor da aynen zor bi bebek sabredeçeksiniz dedi

ben de doktorumun tavsiyesi ile doğumdan sonraki 2ay demir hapı ve omega 3 kullandım. sizin yazdiginiz markayı alıp başlayayım tekrar. ben de kahvaltıda 3 tane ceviz gün içinde de fındık badem kuru erik kuru kayısı ve yaban mersini kurusu yiyorum

Bak senden aklimda kalmis.. Ceviz de omega3 kaynagi ben de yiyiyorum, boool boool :)

Helenascim bi de ben her sabah kalkinca kahvaltidan bile once sunlari iciyorum benim kizim bi gaz sorunu kalmadi hangisi ise yariyo bilmioyrum ama hepsini iciyorum.

Annem bi kavanoza tane kimyonla rezene karisimi yapmisti bitstlk kasigi ondan alip su bardagina atiyorum

Taze isirgan var bizde ayni sekilde bi tatli kasigini su bardginda demliylrum

2bardak humana still tee iciyorum.

Luboyf soylemisti bi tatli kasigi corekptunu su bardaginda yine demlliyorum iciyorum.

Kizimda gaz problemi oldugunda doktor humana kimyonlu rezene cayi al demisti bebege vermek icin ama sevmedi onu da demledikten sonra iciyorum.

Her sabah mutlaka lactamil yapiyorum.

Gecenlerde esim almis hipo emziren anneler icin cay, onu demliyorum.

Efa omega3atiyorum agzima hemen.

Nir de gnc'nin malt tabletleri var bana yaradi sanirim gunde 16ya kadar alinabiliyo ben 5-5-5 3 ögün onlardab almaya ozen gosteriyorum.

Pinar laktozsuz sütü iciyorum 1bardak.

Bunlari gune baslamadan hemen yapiyorum uzeine kahvalti. Kahvaltda da peynir ve yumurta yesem yeterli oluyor onemli olan protein alabilmek.

Allah yardimcin olsun biz de 1hafta gaz sorunu yasadik aksamlari oluyordu artik aksam olmasin diye korkar olmustum..

bizim gaz sancisi icin yaptiklarimizi yazayim. belku diger arkadaşlara fikir olur.
sancı hafif ise
- parmenin bahsettiği hareketi yapmak ve karnını ovmak
- kolik müzikleri dinletmek
- aspiratorun sesini dinletmek (saç kurutma mak elektrik supurgeşi sesleri ancak 2'dakika susturuyor. bunlar daha etkili
- karaman kimyon yağı ve çörek otu yağı içerikli masaj kremi ile masaj yapmak
- elma yağı ile topuklara ve göbeğine masaj

sancı çoksa(ağlark krize girip nefesi kesiliyor ise)
- küveti su ve köpükle doldurup yüzdürmek
- çarşafta sallama
-arabayla gezdirme

hala sakinleşmediyse bunların birkaçını birarada yapıyoruz. arabada kolik müzikler i dinleterek dolaşmak gibi

Günaydın kızlar şu bebek haberi bilinçaltı na yerleşti galiba kabus gördüm yaa güya oğlumu evde bırakıp eşim ve arkadaşlarım onlarla yemeğe gitmisim ordan çıkıyoruz başka yere o sırada aklıma geliyor evde bıraktım ama annem daha gelmemişti geldi acaba ya gelmediyse ya açlıktan öldüyse diye panik yapıyorum bu burda bitiyor sonra bi baktım sağlık ocağındayim şekeri düşüyor ölecek diyorlar o sırada oğlum bana öyle bir annemmm diyor ki şu an bile ağlaya ağlaya yazıyorum bende karşılığında annem oğlum diyorum ama nasıl ağlıyorum bi firladim besige baktım hemen :'(Allah'ım yavrularımizi korusun

Benim oğlum da hiç emzik almiyordu nuk un damakli emzigi ni almıştım evde yapılma receldi marnelatti derken korktum dişlerini curutucem diye tadı bitince atıyordu çünkü sonra eşim wee damakli emzik aldı iki gündür onu alıyor dün akşam onunla uykuya daldı sende dene istersen canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…