2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kız bekle bekle bunları sabah sabah nasıl kaldırıyo miden Eee bari sonuç veriyo mu merak ettim.

Helenascım oldukça zor günler geçiriyomuşsun Allah yardımcın olsun. Gaz sancılarının bu denli şiddetli geçmesi bir anne için oldukça yıpratıcı bir süreç olsa gerek. Ben son zamanlarda bu gaz olayının yenilenle içilenle çok da alakalı olmadığını düşünüyorum. Önlem olsun diye yine de gaz yaptığı düşünülen şeylerden uzak durmaya çalışıyorum.

Kitaplara uymadığını söylemişsin ben her bebeğin kendine has özelliklerinin olduğunu düşündüğüm için tek bir kitap sayfası açmadım bu konuda. Bunun yerine İda'yı gözlemledim ve artık vücut dilinden neye gereksinim duyduğunu az çok anlıyorum. Deneme yanılma ile onu rahat ettirecek pozisyonu sağlmaya çalışıyorum. Bazen işe yaramasa da genel anlamda işe yaradığını söyleyebilirim.

Süt mevzusuna gelince aslında öyle deli gibi yemek yerine nitelikli beslenmek lazım sanırım. Hergün belli miktar protein ve kalsiyum, vitaminler için de 1-2 porsiyon meyve kafi gibi bir de gebelikte kullandığın vitamine devam edebilirsin doktoruna danışarak tabi. Burda asıl önemli nokta bol sıvı tüketimi. Parme yazmış ıhlamur da harika bir çözüm olabilir. Hem günlük tüketimle hastalıktan da korunmuş olursun bir taşla 2 kuş Bir de ben bebeğime yetiyorum psikolojisini kuşanırsan o süt şakır şakır akar kanaatindeyim.

Etrafındaki insanların seni psikolojik olarak germesi de bir nevi sütüne etki ediyor. Bu yüzden onlara karşı kulaklarını tıkama zamanın gelmiş. Gazlı bir bebeğin olduğunu, bunun geçici bir süreç olduğunu ve rahat edeceğin günlerin çok da uzakta olmadığını düşünürsen ve bir de etrafı duymazsan vücudundaki stres azalır ve sütüne olumlu etki eder canım. Çünkü sen de mutlaka okumuşsundur zaten, stres sütü çok etkiliyor ve o ağladıkça sen geriliyosun, üzülüyosun.

Umarım bu zorluklar en kısa zamanda geçer ve eskisi gibi bizimle beraber olursun. Kendine iyi bak :)

emelcim benim oğlum da 2 aylıkken 4200dü, yani hemen hemen aynılar. tek şansım mama yemesiydi belki ama bu ara zorla veriyoruz. sabah yediğinin yarısını kustu mesela ama öyle böyle değil, çok korktum ben aptamil kullanıyorum, niye dersen çok araştırmadım. hastaneden çıkarken hemşirelere sordum, tabi sütüm gelene kadar veririm biraz diye düşünüyordum. öyle olmayacağını bilemedim tabi. ben 6 ay anne sütü kampanyasını kaldırsınlar istiyorum artık, o kadar beynime girmiş ki, bebeğime sadece anne sütü veremediğim için bunalıma girmiştim. her yerde aynı şey, verebiliyorsan verirsin öyle değil mi? bence benim gibi birçok annenin psikolojisini bozdu bu afişler vs... tabi benim görüşüm, ama biraz yumuşatılmalı belki. be bileyim oraya bi mümkünse filan desinler yani :) peki bebeğim aktif emebiliyor mu, benimki hemen uyuyor. yeni doğmuş gibi iki emip dinleniyor. hala güçsüz mü alışkanlık haline mi getirdi anlamadım.

küçük delikli kullanıyorum ben de, çok şükür bırakmadı beni. en iyisini sen yapıyorsun, psikolojik olarak üstesinden gelmişsin. ben çok zorlanıyorum bu konuda nedense.

bu arada tracy hogg okuyorum. doğru anladıysam yenidoğan döneminden sonra bebeğinizi gece beslemenize gerek yok diyor, tabi doktorun da onayıyla. benim oğlum geceleri uzun züre uyuyor, sabaha kadar uyanmadığı da oldu. bi kere kaldırmayı denedim, uyanamıyor, emmiyor. biberon da çok zor alıyor. illa dolaştırıp uykusunu açacaksın, onu da gözüm yemedi. yarın kontrole gidince doktora sorcam.
bu arada eğer çok kalkıyor diye şikayetçiyseniz bebeğiniz her uyandığında yanına koşmayın. benimki geçen gece uyandı. bi tuvalete gidip geleyim öyle emziririm dedim. ben gelene kadar uyumuş. her uyandığında emzirirsek uykuyla memeyi özdeşleştirir, her uyandığında meme istermiş. tracy kitabında 2 yaşına gelip de hala uyandığında meme isteyen bebekler var demiş.

canım yaşadıkalrın benimkine çok benziyor. ben de çözüm bulamadım, kelim merhemi olsa başına sürermiş. yalnız göğüs ucu yaralarına lansinoh fayda etmeyince bir gece yatmadan bepanten sürmüştüm. ertesi gün daha iyi olunca o gece de sürdüm ve kurtuldum. tabi iyice yıkamak gerek. bir daha da olmadı çok şükür, kremlerim öylece duruyor. sanırım alıştılar artık, yara olmuyor.

kızım 2 buçuk aylık. gece bir kez uyanıyo. 4-5 saat uyanmıyor bir yattığında. dr a sordum, daha çok küçük 3 saatte bir uyandır dedi, kan sekeri düşer dedi

dün gece kocamla uyudum sonunda.. ben ondan önce yatmıştım ama yanıma geldiğinde beni kaldırdı bişiler konuştuk şuan hatırlamıyorum.. sonra sarıldı bende sarıldım uyuduk.. çoooooook mutluyum.. bu bile yetti yani

günaydın herkese
bugün aşımızı olduk geldik ağladı minnoşum zor dayandım ağlamasına ama neyseki şimdi iyi eve geldik yolda uyumuştu yatırdım yatağına inşallah zorlanmadan atlatırız şu üç günü..
salı günü kalça usgmiz çekildi neyseki düzelmiş kızımın ölçümleri iyi çıktı bu sefer şükürler olsun...

kızlar bebeğim bu ay 4 cm uzamış 750 gr almış 3300 doğmuştu şuan 5500 boyu 59 cm geçen ay 1600gr almıştı sizlerin ki nasıl?
gece emmek için uyanmıyor diye bende kaldırmadım doktorumuz aç olsa uyanırdı demişti acaba bundan dolayımı azaldı kilo alımı

Canim ben uyanmasa da aliyorum kucagima emziriyorum mutlaka, uyku arasinda emiyo da cok sukur, benim sutum en iyi gece oluyo bizimkine onun yaradigini dusunuyorum bence sen de emzir. Kilosu genel olarak kotu degil ama bozma moralini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…