- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.721
Canım o lactamilin tadı nasıl ? Neye benziyor ?
Cevabın için saol canım bizede sabah akşam emzirmeden yarım saat önce 4 damla verıceksın dedi peki kabızlık falan gibi herhangi bir yan etkisi oldumu bebişine?bir haftalikken verdi bize kullanıyorum anne sütünde tek olmayan şey demir mis bingildagi kapanması için her gun üç damla dedi
bir haftalikken verdi bize kullanıyorum anne sütünde tek olmayan şey demir mis bingildagi kapanması için her gun üç damla dedi
çok güzel tadı var erimiş dondurma gibi bazen sahlep e bile benzetiyorum ben
erimiş dondurmaysa iyi ama salepi hiç sevmemAslında dondurma da salepten yapılıyor ama neyse
Soğuk mu içiliyor canım peki ?
bize 4. ayda dedi, 15günümüz daha var
bi bardak suya ne kadar koyuyosun canım?
ben cimrilik edip 1 tatlı kaşığı koydum zor bitirdim
Canim o d vitamini olmasin? Karistirdin sanirim
ayyy evet yaaşaşkın ben
canm benm bebişimde 3200 doğmuştu 2 aylık olunca aynı 5500 ve 59 cm dik. bence normal bebişlerimz. benmde gece 12den sabah 6 ya kadar uyudu mesela bende kaldırmadım
Aaa hadi gözün aydın devamı gelir artık :)
Evet benim prensesime benziyor :))
Oh be
Topikçe rahatladık sanırım :)))
merhab
ben sadece okuyucu olarak takılanlardanım..ama buna yazmak istedim.okuyunca ben de bır ohhh cektim...gözün aydın arkadasım..ben bile dertlenmiştim yani senin adına
Cnmm ck sevindim, en kotu gununuz bole olsun hep devam etsin ins...darisi eve donunce basima ins..
Valla bulmuş:))
Bizde 2 ay asimizi olduk. Igneler batinca agladi furkis snra sustu. Eve gelince miz miz aglamalar yapti simdi kucagimda uykuya daldi bırakmaya korkuyorum. Emmedibakalim bgn nasil gececek?
Asansorler mutfak banyo....bayildim hepinizee supersiniz bacilar..bnm favorim asansör kesinlikle:))
Bizde bi gelisme ne zmn olucak aceba??
canım bu günleride atlatacaksın zamanla geçecek hepsi güzel bir hatıra olarak kalacak emin ol. insanların söylediklerini boşver ağzı olan konuşuyor onun annesi sensin açmı tokmu ağrıyan yeri varmı yokmu elbet bilirsin. emmekte zorlanıyorsa arada sütünü sağıp çaykaşığıyla ver faydası oluyor ben öyle yapıyoruyorum. benim cimcimemde çabuk yoruluyor. umarım kısa zamanda kilo alır.sütüm yaramıyor diye düşünme ok :)Herkese iyi akşamlar;
Uzun zamandır okuyucu olduğum bu topikte kızım az sakinken ben de bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Günlerim dolu dolu geçiyor. Sürekli gaz sancıları... ağlamalar... günde mutlaka en az 4 saat ağlama krizleri devam ediyor.
Nefesi kesilene kadar ağlıyor hala. Umudumuz 6. ayda geçmesi...
Ama inanın o kadar yoruluyorum ki... Hem fiziksel hem ruhsal olarak... Pek hayal ettiğim şeyleri yaşamıyorum malesef.
kızım bebek bakımı konusunda okuduğum hiç bir kitaba uymuyor
gece 12 de uyuysa (en iyi ihtimal) sabah 7 de gün başlıyor. bazen 5-6 saat deliksiz gece uykusu uyuyor. Bazen ben uyanıp emziriyorum bazen de o ağlayana kadar uyanamıyorum yorgunluktan. genelde ağız şapırdatma yada ıkınma sesini duyup kalkıyorum.
Emzik almıyor kırk çeşit emzik doldu ev. hiçbirini almıyor. birini alsa azıcık sussa oyalansa ....
Emziriyorum. 6 ağustos doğumlu. 37+3 de 3 kilo olarak doğdu. 2,5 aylık. ve 4.900 şu anda. kilosu düşük malesef. Saatlerce emmek istiyor. gündüz hiç uyumuyo sadece emerken uyuduğu işte. memeyi ağzına alır almaz gözleri kapanıyor. 1 saatten fazla emmek istiyor sürekli. ben bunalıp memeyi çıkardığımda ağlamalar yeniden başlıyor... sürekli meme arıyor meme bulamazsa elini emiyor artık. kilosu düşük diye mama takviyesi yap dedi doktor. ama mama almak istemiyor. 4-5 kere zorla içti sonra da kustu. şimdi aptamil 1 i deneyeceğiz... göğüs ucu yaralarım iyileşmedi hala silikon uçla emziriyorum. uçları temizle, göğsünü yıka her seferinde işkence oluyor... şöyle pat diye göğsümü çıkarıp vermek istiyorum artık...
sütüm yaramıyor diye deli gibi bişeyler yiyorum. besleyiciliği artsın diye. ama malesef hiçbir şey fayda etmiyor. emdikten sonra göğsümü sıkıyorum süt hala var. ama kızıma fayda etmiyor. büyüme geriliği olacak diye korkuyorum.
sürekli yemekten kilo da alıyorum bu da moralimi bozuyor. hiç bir kıyafetime giremiyorum. önümde göbeğim sallanıyor resmen. boyumda uzun olunca kendimi iyice çirkin hissediyorum.
Etrafımdaki insanların ama ağlatıyorsun.. emzirsene... gazını hiç çıkarmıyor musun ... ağlamasın emzir ... laflarına deli oluyorum bi gün birini çok fena tersliycem...sanki hiçbişey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. sürekli emzir lafı sinirimi bozuyor. zaten 1 saatten fazla emiyor. eğer ağlamazsa yarım saat sakin sonra yine ağlama seansı...
doğumdan sonra hala lekelenmem kanlı akıntım devam ediyor. muayeneye gittiğimde doktor vajinal ve idrar yollarından enfeksiyon olduğunu söyledi. krem ve iğne verdi. kremde anne sütüne geçtiği yazıyor. tedirgin ola ola kullanıyorum. hala lekelenmem kanlı akıntının devam etmesi hiç hayra alamet değil. smear örneği verdim. telefonda doktoum sonucunu 1 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söyledi. benim yaşımda çıkmaması gereken bişeyler çıkmış. aynen söyledikleri bu... umarım kötü bir şey değildir...
annemle sürekli tartışıyoruz. onun desteğine ihtiyacım var ama o sadece bana küsmekle,sürekli başımın etini yemekle meşgul...
Kendimi iyi hissetmiyorum. ama kızımın gülücükleri ile enerjimi yeniden topluyorum. Allahıma bin şükür sağlıklı.Allah başka dert vermesin.
İşte bizim hayatımız böyle geçip gidiyor...
Uyku rutinlerinizi oyunlarınızı hevesle takip ediyorum.. iç geçiriyorum valla. bizim için uyku rutini bir hayal...
Hepinizi ve melek yavrularınızı öpüyorum..
Sevgilerimle...
25 derece evim altında kısa kollu çıtçıtlı badi ve çorap üzerinde uzunkollu badi ve pijamamız var. ayrıca uzanırkende sürekli penye battaniyemizi örtüyorum üşümesin diye :)vallahi süpersin, ben çocuğu sıcaktan hasta edeceğim sanırımşu an kısa kollu badi, ince bir pijama alti, üstünde de tulum var ve tabi çorap... çok arada kalıyorum o alttaki pijamayı giydirip giydirmeme konusunda...
Günaydın kızlar bebeği 3.ayını dolduran anneler doktorunuz sizede demir damlası verdimi??bizim bu ay kontrolümüzde doktor bundan sonra 1 yaşına kadar hergün demir damlası kullanıcaz dedi tabiki doktor verdi kullanıyorum sorgulamıyorum ama merak ettim
canım bu günleride atlatacaksın zamanla geçecek hepsi güzel bir hatıra olarak kalacak emin ol. insanların söylediklerini boşver ağzı olan konuşuyor onun annesi sensin açmı tokmu ağrıyan yeri varmı yokmu elbet bilirsin. emmekte zorlanıyorsa arada sütünü sağıp çaykaşığıyla ver faydası oluyor ben öyle yapıyoruyorum. benim cimcimemde çabuk yoruluyor. umarım kısa zamanda kilo alır.sütüm yaramıyor diye düşünme ok :)
25 derece evim altında kısa kollu çıtçıtlı badi ve çorap üzerinde uzunkollu badi ve pijamamız var. ayrıca uzanırkende sürekli penye battaniyemizi örtüyorum üşümesin diye :)
demir damlasıyla devit aynı değilmi ya kafam karıştı yazılanlara
Gece okudum yazdıklarını ama bütün gece aklımdaydın cevap yazayım dieHerkese iyi akşamlar;
Uzun zamandır okuyucu olduğum bu topikte kızım az sakinken ben de bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Günlerim dolu dolu geçiyor. Sürekli gaz sancıları... ağlamalar... günde mutlaka en az 4 saat ağlama krizleri devam ediyor.
Nefesi kesilene kadar ağlıyor hala. Umudumuz 6. ayda geçmesi...
Ama inanın o kadar yoruluyorum ki... Hem fiziksel hem ruhsal olarak... Pek hayal ettiğim şeyleri yaşamıyorum malesef.
kızım bebek bakımı konusunda okuduğum hiç bir kitaba uymuyor
gece 12 de uyuysa (en iyi ihtimal) sabah 7 de gün başlıyor. bazen 5-6 saat deliksiz gece uykusu uyuyor. Bazen ben uyanıp emziriyorum bazen de o ağlayana kadar uyanamıyorum yorgunluktan. genelde ağız şapırdatma yada ıkınma sesini duyup kalkıyorum.
Emzik almıyor kırk çeşit emzik doldu ev. hiçbirini almıyor. birini alsa azıcık sussa oyalansa ....
Emziriyorum. 6 ağustos doğumlu. 37+3 de 3 kilo olarak doğdu. 2,5 aylık. ve 4.900 şu anda. kilosu düşük malesef. Saatlerce emmek istiyor. gündüz hiç uyumuyo sadece emerken uyuduğu işte. memeyi ağzına alır almaz gözleri kapanıyor. 1 saatten fazla emmek istiyor sürekli. ben bunalıp memeyi çıkardığımda ağlamalar yeniden başlıyor... sürekli meme arıyor meme bulamazsa elini emiyor artık. kilosu düşük diye mama takviyesi yap dedi doktor. ama mama almak istemiyor. 4-5 kere zorla içti sonra da kustu. şimdi aptamil 1 i deneyeceğiz... göğüs ucu yaralarım iyileşmedi hala silikon uçla emziriyorum. uçları temizle, göğsünü yıka her seferinde işkence oluyor... şöyle pat diye göğsümü çıkarıp vermek istiyorum artık...
sütüm yaramıyor diye deli gibi bişeyler yiyorum. besleyiciliği artsın diye. ama malesef hiçbir şey fayda etmiyor. emdikten sonra göğsümü sıkıyorum süt hala var. ama kızıma fayda etmiyor. büyüme geriliği olacak diye korkuyorum.
sürekli yemekten kilo da alıyorum bu da moralimi bozuyor. hiç bir kıyafetime giremiyorum. önümde göbeğim sallanıyor resmen. boyumda uzun olunca kendimi iyice çirkin hissediyorum.
Etrafımdaki insanların ama ağlatıyorsun.. emzirsene... gazını hiç çıkarmıyor musun ... ağlamasın emzir ... laflarına deli oluyorum bi gün birini çok fena tersliycem...sanki hiçbişey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. sürekli emzir lafı sinirimi bozuyor. zaten 1 saatten fazla emiyor. eğer ağlamazsa yarım saat sakin sonra yine ağlama seansı...
doğumdan sonra hala lekelenmem kanlı akıntım devam ediyor. muayeneye gittiğimde doktor vajinal ve idrar yollarından enfeksiyon olduğunu söyledi. krem ve iğne verdi. kremde anne sütüne geçtiği yazıyor. tedirgin ola ola kullanıyorum. hala lekelenmem kanlı akıntının devam etmesi hiç hayra alamet değil. smear örneği verdim. telefonda doktoum sonucunu 1 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söyledi. benim yaşımda çıkmaması gereken bişeyler çıkmış. aynen söyledikleri bu... umarım kötü bir şey değildir...
annemle sürekli tartışıyoruz. onun desteğine ihtiyacım var ama o sadece bana küsmekle,sürekli başımın etini yemekle meşgul...
Kendimi iyi hissetmiyorum. ama kızımın gülücükleri ile enerjimi yeniden topluyorum. Allahıma bin şükür sağlıklı.Allah başka dert vermesin.
İşte bizim hayatımız böyle geçip gidiyor...
Uyku rutinlerinizi oyunlarınızı hevesle takip ediyorum.. iç geçiriyorum valla. bizim için uyku rutini bir hayal...
Hepinizi ve melek yavrularınızı öpüyorum..
Sevgilerimle...
Ben de şimdi baktım 24 derece bizim degünaydın kızlar...
bu havada bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz kızlar? bu konuda kafayı yemek üzereyim((( evim 24 derece civarı...
Biz De bugün aşı olduk tartıldık falan aynen 5500 ve 58 cmkızlar[
Evet ama 5. bebeğim bu ay 4 cm uzamış 750 gr almış 3300 doğmuştu şuan 5500 boyu 59 cm geçen ay 1600gr almıştı sizlerin ki nasıl?
gece emmek için uyanmıyor diye bende kaldırmadım doktorumuz aç olsa uyanırdı demişti acaba bundan dolayımı azaldı kilo alımı
Geçmiş olsun canım. İyi idare etmişsin. Ben panikten koşardım herhalde hemen hastanelere. Bugününüz sorunsuz olsun inşallahdün gecemiz baya bir zor geçti.. 38.2 ye çıktı Arda'mın ateşi.. üstünü başını soydum,fitil verdim ve ıslak bezle sildim vücudunu sürekli.. 2 saat içinde 37.3 e düşürebildim neyse ki.. ama bu sefer de huzursuzluğu başladı. gözlerinden uyku akıyor ama bir türlü dalamıyordu. sıçrıyordu sürekli korkmuş gibibir babasında bir bende saat 3 buçuğu bulduk. sızdı kaldı sonra kollarımda yavrum.. sabah da 7 buçuk da uyandı. ve anca yarım saat önce tekrar uyudu.. bakalım bugünümüz nasıl geçecek :26:
HERACM çok sevindim senin adına canım.. inşallah hep böyle devam edersiniz..
HELENAS Allah yardımcın olsun tatlım.. ne kadar zor zamanlar geçirdiğini ta içimde hissettim.. arkadaşlar da yazmış..geçecek bu günler. sen içini ferah tutmaya bak.. ayrıca göğüs yaraları için bepantheni sen tavsiye etmiştin bana.. bende çok işe yaradı ve şu an çok iyi durumdalar çok şükür. teşekkür ederim canım tavsiyen için.. sende yeniden mi nüksetti yaralar?
KEDİCİKİM senin oğlunu yerim benşirinlik abidesi seniiiiii
BEKLEBEKLE canım sabahları içtiğin şeyleri okuyunca ben bile doyuma ulaştım yahutebrik ediyorum seni vallahi
ayyy evet yaaşaşkın ben
dün gecemiz baya bir zor geçti.. 38.2 ye çıktı Arda'mın ateşi.. üstünü başını soydum,fitil verdim ve ıslak bezle sildim vücudunu sürekli.. 2 saat içinde 37.3 e düşürebildim neyse ki.. ama bu sefer de huzursuzluğu başladı. gözlerinden uyku akıyor ama bir türlü dalamıyordu. sıçrıyordu sürekli korkmuş gibibir babasında bir bende saat 3 buçuğu bulduk. sızdı kaldı sonra kollarımda yavrum.. sabah da 7 buçuk da uyandı. ve anca yarım saat önce tekrar uyudu.. bakalım bugünümüz nasıl geçecek :26:
HERACM çok sevindim senin adına canım.. inşallah hep böyle devam edersiniz..
HELENAS Allah yardımcın olsun tatlım.. ne kadar zor zamanlar geçirdiğini ta içimde hissettim.. arkadaşlar da yazmış..geçecek bu günler. sen içini ferah tutmaya bak.. ayrıca göğüs yaraları için bepantheni sen tavsiye etmiştin bana.. bende çok işe yaradı ve şu an çok iyi durumdalar çok şükür. teşekkür ederim canım tavsiyen için.. sende yeniden mi nüksetti yaralar?
KEDİCİKİM senin oğlunu yerim benşirinlik abidesi seniiiiii
BEKLEBEKLE canım sabahları içtiğin şeyleri okuyunca ben bile doyuma ulaştım yahutebrik ediyorum seni vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?