- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.761
Herkese iyi akşamlar;
Uzun zamandır okuyucu olduğum bu topikte kızım az sakinken ben de bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Günlerim dolu dolu geçiyor. Sürekli gaz sancıları... ağlamalar... günde mutlaka en az 4 saat ağlama krizleri devam ediyor.
Nefesi kesilene kadar ağlıyor hala. Umudumuz 6. ayda geçmesi...
Ama inanın o kadar yoruluyorum ki... Hem fiziksel hem ruhsal olarak... Pek hayal ettiğim şeyleri yaşamıyorum malesef.
kızım bebek bakımı konusunda okuduğum hiç bir kitaba uymuyor
gece 12 de uyuysa (en iyi ihtimal) sabah 7 de gün başlıyor. bazen 5-6 saat deliksiz gece uykusu uyuyor. Bazen ben uyanıp emziriyorum bazen de o ağlayana kadar uyanamıyorum yorgunluktan. genelde ağız şapırdatma yada ıkınma sesini duyup kalkıyorum.
Emzik almıyor kırk çeşit emzik doldu ev. hiçbirini almıyor. birini alsa azıcık sussa oyalansa ....
Emziriyorum. 6 ağustos doğumlu. 37+3 de 3 kilo olarak doğdu. 2,5 aylık. ve 4.900 şu anda. kilosu düşük malesef. Saatlerce emmek istiyor. gündüz hiç uyumuyo sadece emerken uyuduğu işte. memeyi ağzına alır almaz gözleri kapanıyor. 1 saatten fazla emmek istiyor sürekli. ben bunalıp memeyi çıkardığımda ağlamalar yeniden başlıyor... sürekli meme arıyor meme bulamazsa elini emiyor artık. kilosu düşük diye mama takviyesi yap dedi doktor. ama mama almak istemiyor. 4-5 kere zorla içti sonra da kustu. şimdi aptamil 1 i deneyeceğiz... göğüs ucu yaralarım iyileşmedi hala silikon uçla emziriyorum. uçları temizle, göğsünü yıka her seferinde işkence oluyor... şöyle pat diye göğsümü çıkarıp vermek istiyorum artık...
sütüm yaramıyor diye deli gibi bişeyler yiyorum. besleyiciliği artsın diye. ama malesef hiçbir şey fayda etmiyor. emdikten sonra göğsümü sıkıyorum süt hala var. ama kızıma fayda etmiyor. büyüme geriliği olacak diye korkuyorum.
sürekli yemekten kilo da alıyorum bu da moralimi bozuyor. hiç bir kıyafetime giremiyorum. önümde göbeğim sallanıyor resmen. boyumda uzun olunca kendimi iyice çirkin hissediyorum.
Etrafımdaki insanların ama ağlatıyorsun.. emzirsene... gazını hiç çıkarmıyor musun ... ağlamasın emzir ... laflarına deli oluyorum bi gün birini çok fena tersliycem...sanki hiçbişey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. sürekli emzir lafı sinirimi bozuyor. zaten 1 saatten fazla emiyor. eğer ağlamazsa yarım saat sakin sonra yine ağlama seansı...
doğumdan sonra hala lekelenmem kanlı akıntım devam ediyor. muayeneye gittiğimde doktor vajinal ve idrar yollarından enfeksiyon olduğunu söyledi. krem ve iğne verdi. kremde anne sütüne geçtiği yazıyor. tedirgin ola ola kullanıyorum. hala lekelenmem kanlı akıntının devam etmesi hiç hayra alamet değil. smear örneği verdim. telefonda doktoum sonucunu 1 ay sonra tekrarlamamız gerektiğini söyledi. benim yaşımda çıkmaması gereken bişeyler çıkmış. aynen söyledikleri bu... umarım kötü bir şey değildir...
annemle sürekli tartışıyoruz. onun desteğine ihtiyacım var ama o sadece bana küsmekle,sürekli başımın etini yemekle meşgul...
Kendimi iyi hissetmiyorum. ama kızımın gülücükleri ile enerjimi yeniden topluyorum. Allahıma bin şükür sağlıklı.Allah başka dert vermesin.
İşte bizim hayatımız böyle geçip gidiyor...
Uyku rutinlerinizi oyunlarınızı hevesle takip ediyorum.. iç geçiriyorum valla. bizim için uyku rutini bir hayal...
Hepinizi ve melek yavrularınızı öpüyorum..
Sevgilerimle...
Lilypie.coma girip yapiliyo canim onlar
Ben tanımadığım bilmediğim birinin sütünü çocuğum alsın istemem bilmiyorum belki biraz fazla korumacıyım zeynebime karşı ama o sütün içinde ne var bilemeyiz ki baksana insan kendi çocuğunu eve kilitleyip 9 gün tatile bile gidiyor“Ben 6 ay önce doğum yapmış bir anneyim. (17/04/2013). Sütümün, oğlumun ihtiyacı olandan fazlasını ramazan ayı içerisinde kullanmak niyetiyle sağıp süt poşetleriyle derin dondurucuya atmıştım lakin Allah’ın izniyle gerek kalmayınca ramazan bitimiyle sağmayı bıraktım. Şuan 200 cc. den 30 poşet sütüm var ve bunları anne sütünün ehemmiyetini bilen bir anne ile paylaşmak istiyorum. Esasında öncelikli niyetim herhangi bir nedenle annesiz kalmış yeni doğmuş bir yavru ile paylaşmak, onun hem süt hem de manevi annesi olabilmekti. Lakin aylardır haber bıraktığım kimse ve kuruluşlardan cevap alamamam sebebiyle ilk sağılan sütler 6 ayı doldurma sınırında ve benim bekleme lüksüm kalmadı. Öncelikli tercihim ilk 6 ayını doldurmamış mama vermek istemeyen ancak sütü yetmeyen annelerden yanadır. İstanbul, Pendik’te ikamet ediyorum şayet oğlumu süt kardeş beni süt anne olarak görmek isteyen birisi olursa seve seve sütleri ulaştırabilir, devamında da elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. İlgilenenler tbsoylu@gmail.com e-posta adresi üzerinden benimle irtibat kurabilirler.
Not: Sütler 25 Nisan – 5 Ağustos tarihleri arasında sağılmıştır. Zaman kaygısı yüzünden farklı yerlerden dönüş olması halinde olumlu cevap verebilirim.”
arkadaşlar merhaba ben bu yazıyı cahide jibek in sitesinde gördüm belki işine yarayan olur
kızlar oğlanı uyuttum kahvemi yaptım dinleniyorum sizleri de kahveye bekliyorum:126:
kızlar oğlanı uyuttum kahvemi yaptım dinleniyorum sizleri de kahveye bekliyorum:126:
Çağla Hanım 2 gündür ki uslulugunun acısını çıkartıyor bugun yarım saatte bir kakami yapılır ya bir de üstüne sanci off
Oh afiyet olsun şekerim ben de çay keyfindeyim an itibariyle :)
Ah kıyamam yaaKaka yapması iyi de gaz olmamış:S
Oh masallah kızlar çaylar kahveler :) ay söyle biri turk kahvesi yapsada karşılıklı içip fallassak :)
Allahım gayet normal seylerin özlemini çekiyoruz bu nasil bir hayat :)
Oh masallah kızlar çaylar kahveler :) ay söyle biri turk kahvesi yapsada karşılıklı içip fallassak :)
Biz de bugün yapmıycaz dediğimiz bi kuralı çiğnedik. Hayırlı olsunİda 2 gündür yine var gücüyle emiyor ondan sonra da kusuyor. Emme iç güdüsünü mememde tatmin ediyo haliyle emdikçe süt geliyo midesi hep dolu olduğu için de rahatsız oluyo. Babası annesindeydi telde sordu napıyo diye, dedim kusuyor sürekli. Çocukçuyla konuşmuş emzik verin demiş. Bu sabah geldi babamız ve emzik almış 2 tane Bir yapıştı sabahtan beri emiyo karnı acıkınca atıyo doyuruyorum gazını çıkarıyorum yine veriyorum kaldığı yerden devam. Kusmadı da sabahtan beri.Ve 2 oldu kendi kendine uyuyo. Ne demişler büyük lokma ye büyük söz konuşma
Gel tatlış ben sana yaparım hemi de en okkalısından :)
İnsanın cocuğu olunca gercekten buyuk soz konuşmamalı galiba . Hepimiz yapmayacağım dediğimiz birşeyler yaptık ben asla sallamam dıyordum mesela yaptım .o nasil mutlu olacaksa öyle olsun tatlım bosver doktor tavsiye etmiş ve amacına ulaşmış gerisini bosver .
Biz de bugün yapmıycaz dediğimiz bi kuralı çiğnedik. Hayırlı olsunİda 2 gündür yine var gücüyle emiyor ondan sonra da kusuyor. Emme iç güdüsünü mememde tatmin ediyo haliyle emdikçe süt geliyo midesi hep dolu olduğu için de rahatsız oluyo. Babası annesindeydi telde sordu napıyo diye, dedim kusuyor sürekli. Çocukçuyla konuşmuş emzik verin demiş. Bu sabah geldi babamız ve emzik almış 2 tane Bir yapıştı sabahtan beri emiyo karnı acıkınca atıyo doyuruyorum gazını çıkarıyorum yine veriyorum kaldığı yerden devam. Kusmadı da sabahtan beri.Ve 2 oldu kendi kendine uyuyo. Ne demişler büyük lokma ye büyük söz konuşma
kahve keyfinin içine edildi bebişim uyandı :))))
Aynen öyle ama dedikleri kadar varmış valla büyük rahatlıkmış kendi kendine uyudu yaaŞuan cork cork çeke çeke uyuyo.
Oh afiyet olsun şekerim ben de çay keyfindeyim an itibariyle :)
Ah kıyamam yaaKaka yapması iyi de gaz olmamış:S
Bende isterim çay kHve farketmez sabahları caymı beni benim çayı içiyom belli değil akşam acısını çıkarıyorum ama kocişle😄Oh masallah kızlar çaylar kahveler :) ay söyle biri turk kahvesi yapsada karşılıklı içip fallassak :)
bizde annemlerdeyken komşular diomuş aç mı kalıo bebek sütü mü yok ne kadar ağlıo die ki ikra baya düzelmişti orda huy değiştirdi uyumaz ağlamaz oldu herkes çok bilio bi tane salatalık tyrşusu yemişim ondan olmuş karnı çok ağrımış öle dio kv ben bilmem sanki çocuğun karın ağrısı olunca nasıl ağladığınıslmm. vanımm bence hiç üzme kendinii bizde de aynı sorunlar vardıı. evmiz müstakil derin o kadar çok ağlıyordu ki yoldan geçenler bile soruyorduu:siz o bebeğe ne yapıyorsunuzz. en son sinirimde nerdeyse bir teyzeye '' biz işkence yapıyoruz'' diyecektimm. sanki bebğimi benden daha çok düşünecekelrr. mahallede herkes bizden bahsediyordu yok bakmıyrlar doktora götürmüyrlar yok bu bebek aç kalıyor falan sütü yetmiyr mama da almıyormuşuz da bilmem ne.. artık psiolojimi düşün ağlama krizlerine giriyrdum bende onunla artık. kaynanm yine aynı şeklilde. yemek yemeye fırsat yoktuu. ama zmanla geçiyr merak etme. ben herşeyi denedim, yapmadığım şey kalmadı 3-4 çeşit gaz ilacı aldımm hiç fayda yok. anason rezene bilmem ne.. neler nelerr? her yemekten sonra bir bardak kimyon içiyrdum. artık hangisinin faydası oldu bilmiyrm. şimdi daha iyiyiz. ama yine de arada oluyr.. hiç üzme kendinii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?