- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.741
Evet canım benımkıde 4.ayına girdi ohh dahada rahatladım sizlerinde kullandığını duyunca internette acayip bilgiler ver bu konuda kafam karışmıştı biraz saol:)yalnız bundan sonra her kıyafet demir lekesi olucak sanırım(çünkü benım Ela önlüğe savaş açtı) ve çıkmıyo kan lekesi gibi
iki tatlı kaşığı koyuyorum benimde bitmedi daha sen sevdin mi tadını
kuzuuummm çok tatlı. Allah nazarlardan korusun..
hepinize çok teşekkür ederim kızlar. sevincimde üzüntümde hep yanımda oldunuz.. hepinizi çok seviyorummm
canım bu günleride atlatacaksın zamanla geçecek hepsi güzel bir hatıra olarak kalacak emin ol. insanların söylediklerini boşver ağzı olan konuşuyor onun annesi sensin açmı tokmu ağrıyan yeri varmı yokmu elbet bilirsin. emmekte zorlanıyorsa arada sütünü sağıp çaykaşığıyla ver faydası oluyor ben öyle yapıyoruyorum. benim cimcimemde çabuk yoruluyor. umarım kısa zamanda kilo alır.sütüm yaramıyor diye düşünme ok :)
25 derece evim altında kısa kollu çıtçıtlı badi ve çorap üzerinde uzunkollu badi ve pijamamız var. ayrıca uzanırkende sürekli penye battaniyemizi örtüyorum üşümesin diye :)
demir damlasıyla devit aynı değilmi ya kafam karıştı yazılanlara
dün gecemiz baya bir zor geçti.. 38.2 ye çıktı Arda'mın ateşi.. üstünü başını soydum,fitil verdim ve ıslak bezle sildim vücudunu sürekli.. 2 saat içinde 37.3 e düşürebildim neyse ki.. ama bu sefer de huzursuzluğu başladı. gözlerinden uyku akıyor ama bir türlü dalamıyordu. sıçrıyordu sürekli korkmuş gibibir babasında bir bende saat 3 buçuğu bulduk. sızdı kaldı sonra kollarımda yavrum.. sabah da 7 buçuk da uyandı. ve anca yarım saat önce tekrar uyudu.. bakalım bugünümüz nasıl geçecek :26:
HERACM çok sevindim senin adına canım.. inşallah hep böyle devam edersiniz..
HELENAS Allah yardımcın olsun tatlım.. ne kadar zor zamanlar geçirdiğini ta içimde hissettim.. arkadaşlar da yazmış..geçecek bu günler. sen içini ferah tutmaya bak.. ayrıca göğüs yaraları için bepantheni sen tavsiye etmiştin bana.. bende çok işe yaradı ve şu an çok iyi durumdalar çok şükür. teşekkür ederim canım tavsiyen için.. sende yeniden mi nüksetti yaralar?
KEDİCİKİM senin oğlunu yerim benşirinlik abidesi seniiiiii
BEKLEBEKLE canım sabahları içtiğin şeyleri okuyunca ben bile doyuma ulaştım yahutebrik ediyorum seni vallahi
Kizlar tatli kasigi diosunuz ama 3yemek kasigi diyor tarifte. Ben yine 2yemek kasigi koyuyorum hemen de bitiyo pahali bisi de
Kış geldi bacım ne şortu, askılısıPeluş pijamaları çekiyorum ben
emelcim benim oğlum da 2 aylıkken 4200dü, yani hemen hemen aynılar. tek şansım mama yemesiydi belki ama bu ara zorla veriyoruz. sabah yediğinin yarısını kustu mesela ama öyle böyle değil, çok korktumben aptamil kullanıyorum, niye dersen çok araştırmadım. hastaneden çıkarken hemşirelere sordum, tabi sütüm gelene kadar veririm biraz diye düşünüyordum. öyle olmayacağını bilemedim tabi. ben 6 ay anne sütü kampanyasını kaldırsınlar istiyorum artık, o kadar beynime girmiş ki, bebeğime sadece anne sütü veremediğim için bunalıma girmiştim. her yerde aynı şey, verebiliyorsan verirsin öyle değil mi? bence benim gibi birçok annenin psikolojisini bozdu bu afişler vs... tabi benim görüşüm, ama biraz yumuşatılmalı belki. be bileyim oraya bi mümkünse filan desinler yani :) peki bebeğim aktif emebiliyor mu, benimki hemen uyuyor. yeni doğmuş gibi iki emip dinleniyor. hala güçsüz mü alışkanlık haline mi getirdi anlamadım.
küçük delikli kullanıyorum ben de, çok şükür bırakmadı beni. en iyisini sen yapıyorsun, psikolojik olarak üstesinden gelmişsin. ben çok zorlanıyorum bu konuda nedense.
bu arada tracy hogg okuyorum. doğru anladıysam yenidoğan döneminden sonra bebeğinizi gece beslemenize gerek yok diyor, tabi doktorun da onayıyla. benim oğlum geceleri uzun züre uyuyor, sabaha kadar uyanmadığı da oldu. bi kere kaldırmayı denedim, uyanamıyor, emmiyor. biberon da çok zor alıyor. illa dolaştırıp uykusunu açacaksın, onu da gözüm yemedi. yarın kontrole gidince doktora sorcam.
bu arada eğer çok kalkıyor diye şikayetçiyseniz bebeğiniz her uyandığında yanına koşmayın. benimki geçen gece uyandı. bi tuvalete gidip geleyim öyle emziririm dedim. ben gelene kadar uyumuş. her uyandığında emzirirsek uykuyla memeyi özdeşleştirir, her uyandığında meme istermiş. tracy kitabında 2 yaşına gelip de hala uyandığında meme isteyen bebekler var demiş.
Kızlar oğlum deli gibi parmaklarını elini coklata coklata emiyordu ben de 15 dk önce emzik verdim ve aldı şimdi onu emiyor ve sakinleşti. hiç emzik verme taraftarı değildim ama elini emmesi ağız ve damak yapısını bozmakla kalmayıp çok somuran çocuklarda elin şeklini de değiştiriyormuş. bunları da düşününce emziği veriverdim ağzına, inş kötü yapmamışımdır,gece falan düşünce ağlamasa iyi...
Bende de var unukanlik. Gecen burda anlatmistim. Esim tum aklini kizim aldi diyor. :)) hergun ceviz yiyorum. Hafizayi guclendiriyor.
Once hangi mamayi kullandiniz. Biz aptamil kullaniyorum. Ustundeki gibi versem cocum gaz sancisindan duramiyor. Bu mamadan memnunmusunuz geciste sorun yasadiniz mi
Masallah canim boncuk gibi gozzleri allahim nazarlardan saklasin.
Chen cim korkutmak istemem ama ultrasonla kalma canım ya , tedbir amaçlı bir cocuk nefrologuna da göster istersen , onlar daha iyi bilir , gecmis olsun canım
Canım kızlar da yazmış gerci ama benim öbür oğlanda cok geç kabuklandı ası yeri , basta hic aşı olmamış gibiydi
Yerim o fok balığını , maşallah ne guzel bakmış öyle
Cok ta Zeki , top oynuyo şimdiden :)
Bazen cok zorlanıyorum ama kendim ettim güçlü olmak zorundayım, bazen imdat diye kaçasim geliyo
Allah yardımcın olsun canım , insallah sorunları çözersiniz
Kızlar da yazmış zaten, hemen herkeste doğumdan sonra tekrar yakınlaşma sorunu oluyor , benim esim hamileyken yanıma yanaşmıyordu kutsal biseymis, bisey yapilmazmis.
Eşinin is sıkıntısı da var , muhtemelen onu takiyor , içten ice kendini suçluyor belki , keske konusabilseniz bütün sorular cevap bulurdu, ama benimki de öyle , hic konusulmaz, sen eşini daha iyi tanırsın , mesela benimki bişeye sıkkınsa bırak öpmeyi sarılmayı , evde hic konuşmaz bile, ancak sıkıntısı geçer 1 hft sonra anlatır normale doner
Baska kadın filan aklına getirme , insallah zamanla düzelecektir hersey , önce su is olayı hallolsun , gerisi gelir eminim
Teorik olarak senin gibi düşünsem de, pratikte uygulayamiyorum
Biz yatakta genelde 4, bazen 5 kişi oluyoruz , sığmayip kaçan da genelde esim oluyo
Ben bu 2,5 yaşındaki oğlumu yatağında yatmaya nasıl alıştıracağım of off
Abooow
Kızlar bu unutkanlık vitamin eksikliğinden filan olabilir , sonuçta bebisler bizim depodan yediler , bi Dr a danışın isterseniz
İyice bakayım da 7. Caddede filan karşılaşırsak tanıyayım kuzuyu
Cok tatlı kızın var komşu maşallah
Bende kumralım , esim cok esmer , büyük kızım sarışın mavi gözlü , sok olmuştuk doğumda :)
Esimin arkadaşları dalga geçiyor kızın aynı sen diye
Arasta cooook guzel bi kız maşallah
Allah nazardan esirgesin , aynı sen bu arada
Yalnız anlamadığım sen foto da cok genc duruyordun , ne ara 8 yıl 8 ay Evliliği devirdin kuzum yaa :))
Canım bunlarda anan uyuyacak , yemek yiyecek sensörleri var , kafayı yastığa koyduğunda veya yemeğe oturunca başlıyor ötmeye :)
Benimkinin mesela su an annen topige msj yazacak yazdırma sensörü devreye giriyo
Canım bi Dr a git istersen , durduk yerde niye bu kadar gaz oldu ,
Gecmis olsun
dün gecemiz baya bir zor geçti.. 38.2 ye çıktı Arda'mın ateşi.. üstünü başını soydum,fitil verdim ve ıslak bezle sildim vücudunu sürekli.. 2 saat içinde 37.3 e düşürebildim neyse ki.. ama bu sefer de huzursuzluğu başladı. gözlerinden uyku akıyor ama bir türlü dalamıyordu. sıçrıyordu sürekli korkmuş gibibir babasında bir bende saat 3 buçuğu bulduk. sızdı kaldı sonra kollarımda yavrum.. sabah da 7 buçuk da uyandı. ve anca yarım saat önce tekrar uyudu.. bakalım bugünümüz nasıl geçecek :26:
HERACM çok sevindim senin adına canım.. inşallah hep böyle devam edersiniz..
HELENAS Allah yardımcın olsun tatlım.. ne kadar zor zamanlar geçirdiğini ta içimde hissettim.. arkadaşlar da yazmış..geçecek bu günler. sen içini ferah tutmaya bak.. ayrıca göğüs yaraları için bepantheni sen tavsiye etmiştin bana.. bende çok işe yaradı ve şu an çok iyi durumdalar çok şükür. teşekkür ederim canım tavsiyen için.. sende yeniden mi nüksetti yaralar?
KEDİCİKİM senin oğlunu yerim benşirinlik abidesi seniiiiii
BEKLEBEKLE canım sabahları içtiğin şeyleri okuyunca ben bile doyuma ulaştım yahutebrik ediyorum seni vallahi
Off şuan kayınvalidemın gidip boğazına yapışasım var kızlar. aradı çok fena grip olmuşmuş bı gün öncede bize geldiler bebeği öptü durdu oda yetmezmiş gibi bunun salyası çok akıyo dişmi çıkıyo diyip pat diye parmağını ağzına soktu yavrumundaha ben bı kere bıle ağzına parmağımı falan sokmadım(ayrıca neden sokayım) görümcemin kızı on gündür grip ondan bulaşmış madem bulaşma ihtimali var nıye bize gelıyosun şuan çok korkuyorum umarım bişey olmaz bebeğime yoksa kimseyi gözüm görmez zaten hemen hemen hergün gelip abartılı abartılı sevip duruyo kulağına kulağına babaannneeeemmmmmmmmmmmmmmmmmm diyip bağırıp duruyo offff sinirden çatlıycam o gelmeden bebek sakin huzurlu kendı kendıne ağular sesler çıkarıyo onlar bı gelıyo bı alıyolar kucaklarına neler neler yapıyolar pantolonunu çıkarıp bacaklarını öpüp sıkıp duruyolar bıde bunlar okumuş görmüş geçirmiş insanlar yani çok sıkıldım bu işten ya bebek öylemi sevilir allah aşkına
Ben Kış moduna geçtim panduf bile giyiyorum, kansızım ya çok üşüyorum. Sen de ateşli çıktınOoo daha şimdiden pijamamı giyilir yahu :) ben hala şort ve kısa kollu ile yatıyorum :)
Canım benim kızım mama almadı alsaydı verecektim kendini toparlayana kadar. bugün anasağlığa gittik kilomuz 5000 gr dediğim gibi neredeyse hiç almamış ama boyumuz uzamış ve baş çevremiz büyümüş. doktor normal dedi. mama vermemi söylemedi. sadece anne sütü alıyor bebeğim. bu ay 600 gr aldı. bakalım bir daha ay ne kadar alacak. bu ay emme süremiz azaldı 5 dk ama iştahlı emiyor yani göğüsüm sertse 5 dk da yumuşuyor. en fazla 10dk emiyor çok nadir. birde bu ay çok kustu hıçkırık tuttu kustu gırkladı kustu hemen gazını çıkarmadım yattığı yerde kustu. bakalım belki kusmamız azalır bu ay.
bu arada 3. ayda aşı olmadık biz. aşımız yokmuş 3. ayını dolduranlar bana yazarsa sevinirim sizlerde olmadınız mı ?
Ben Kış moduna geçtim panduf bile giyiyorum, kansızım ya çok üşüyorum. Sen de ateşli çıktın
3. ayda bizim de aşı yok. Sadece rota yaptırdım ben
2 yemek kaşığı yazmıyo muydu unutmuşum. O kadar kıyamıyorum ki bitirmeye ellemiyorum bile
Ufff çok cimri olmuşum ben ya
Açtık pakedini bozulmadan bitireyim bari duruyo öyle 15 gündür :26:
Baris bey dizlerinde yattığı icin gülüyor görmedim sanma :) Tatli şey .
Oyyyy eveeeet annesine gülüyooooo
Ama kamerayı ya da telefonu görünce düğmesine basılmış gibi ciddileşiyo hemen
Bayıldım çok güzelmiş. Yapılışını bulamadım
Daha farklı 2 model buldum ama yapılışları ingilizce. Anlamadığın yerde belki yardımcı olabilirim terminoloji konusunda.
Ön ve arka uç kısmında doğaçlama yapman lazım ama
Cute Baby Bonnet - Free Vintage Crochet Pattern
Crochet a Cute Baby Bonnet - Free Vintage Crochet Pattern
Aynen ben de akşamları daha stresli oluyorum. benim stresimden etkileniyor biliyorum ama elimde değil.Helenascim bi de ben her sabah kalkinca kahvaltidan bile once sunlari iciyorum benim kizim bi gaz sorunu kalmadi hangisi ise yariyo bilmioyrum ama hepsini iciyorum.
Annem bi kavanoza tane kimyonla rezene karisimi yapmisti bitstlk kasigi ondan alip su bardagina atiyorum
Taze isirgan var bizde ayni sekilde bi tatli kasigini su bardginda demliylrum
2bardak humana still tee iciyorum.
Luboyf soylemisti bi tatli kasigi corekptunu su bardaginda yine demlliyorum iciyorum.
Kizimda gaz problemi oldugunda doktor humana kimyonlu rezene cayi al demisti bebege vermek icin ama sevmedi onu da demledikten sonra iciyorum.
Her sabah mutlaka lactamil yapiyorum.
Gecenlerde esim almis hipo emziren anneler icin cay, onu demliyorum.
Efa omega3atiyorum agzima hemen.
Nir de gnc'nin malt tabletleri var bana yaradi sanirim gunde 16ya kadar alinabiliyo ben 5-5-5 3 ögün onlardab almaya ozen gosteriyorum.
Pinar laktozsuz sütü iciyorum 1bardak.
Bunlari gune baslamadan hemen yapiyorum uzeine kahvalti. Kahvaltda da peynir ve yumurta yesem yeterli oluyor onemli olan protein alabilmek.
Allah yardimcin olsun biz de 1hafta gaz sorunu yasadik aksamlari oluyordu artik aksam olmasin diye korkar olmustum..
nukun kauçuk damaklısı wee nin de slikon damaklısı var. ikisini de almıyor sıpa. reçele batırma işini hiç denemedim bi deneyeyim bakayım.Benim oğlum da hiç emzik almiyordu nuk un damakli emzigi ni almıştım evde yapılma receldi marnelatti derken korktum dişlerini curutucem diye tadı bitince atıyordu çünkü sonra eşim wee damakli emzik aldı iki gündür onu alıyor dün akşam onunla uykuya daldı sende dene istersen canım
bepantheni sürekli kullanıyorum canım geçmiyor malesef.canım yaşadıkalrın benimkine çok benziyor. ben de çözüm bulamadım, kelim merhemi olsa başına sürermiş. yalnız göğüs ucu yaralarına lansinoh fayda etmeyince bir gece yatmadan bepanten sürmüştüm. ertesi gün daha iyi olunca o gece de sürdüm ve kurtuldum. tabi iyice yıkamak gerek. bir daha da olmadı çok şükür, kremlerim öylece duruyor. sanırım alıştılar artık, yara olmuyor.
Sağol cnaım tavsiyen için . akıntın için doktora gitmeyi ihmal etme. ben ikinci smearı vericem...Gece okudum yazdıklarını ama bütün gece aklımdaydın cevap yazayım die
Allah kolaylık versin dua ediom en içten hislerimle sölüom bunu çok çok zordur eminim inş en en en kısa zamanda rahatlar minik bebeğin biraz daha sabır
Kızlar zaten süt olayı için bolca tavsiye vermiş ben de havuç ve dereotunu ekliyim hem kalori falan da yok ben ikisinin de faydasını gördüm
Bi de geçmiş olsun sna aynen bende Bayram öncesi kontrolümde iltihap çıktı biliodum zaten akıntının renginden
Antibiyotik ve fitil kullandım geçmezse iğne veririm dedi
Sanırım geçmedi hatta hafif kanlı akıntı gibi oldu sürekli diil ama ara ara
Dr gitmek istemiom ya canımı yakıo o kürek gibi garip bişi sokuo ya
:
i
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?