2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok teşekkür ederim. ben o zaman cumartesi günü ikili test için gittiğimde sorayım. çalıştığım için spor salonuna vakit ayırmam biraz zor olacak (akşamları 8 de uyuduğumu söylemiştim di mi ) cd alıp evde yavaş yavaş hareketler yapabilirim.
aslında havalar biraz düzelse de bol bol yürüyüş yapsak ne güzel olur

canım günaydın sen tecrübelisin ultrasyon zararlı mı 15 günde bir girsek sıkıntı olurmu?

Canım zararlı olduguna dair hiç bir kaynak yok ama bebeği rahatsız ediyor birkere yani fazla sık ve uzun süre girmenin iyi olmadıgını düşünüyorum ben. Özellikle dopler ultrason; hani su kalp atışını dinlediğimiz o bebekte ısınmaya neden oluyormuş mesela. Benim doktorum ultrason muayenesini fazla uzatmıyor mesela daha fazla rahatsız etmeyelim diyor hani zamandan dolayı değil çünkü benimle uzun uzun sohbet ediyor muayeneden once ve sonra. Düşünsene ses dalgası bir kere, orda kendi halinde uyuyan bebek gürültülerle uyanıyor belki korkuyordur annesi:)

şok şok şok flaş flaş flaş toplanın kızlar ılk cınsıyet haberı benden aslında 1 subatta asıl kontrolum ama bugun baska bır sey ıcın yakında bulunan hastaneye gıttım orda muayene ettı 12 haftalık bebgım ense kalınlıgına baktı alt sınırda dedı cok sukur guzel burdu nazal jkemıgıne baktı gorunuyor dedı veeee kemık yapısına bakarak yuzde yuz degıl ama cok buyuk ıhtımal kız gıbı duruyor dedı net 2 hafta ıcınde daha bellı olur dedi ama buyukm ıhtımal kızz bu köızz dediibebşimöi gordum buyumus kıpır kıpır agzını oynatıyorr masallahhhhh

saolasın canım, bak bir ortak noktamız daha çıktı seninle
kontrolüm gerçekten iyiydi çok şükür, doktorda sıra beklerken baya tedirgindim, bir erken doğum vakası gelmişti o yüzden randevuyu baya geciktirdiler, bekle bekle şiştim ve de baya tedirgin olmuştum. Ama sonra doktor anlattıkça rahatladım. Valla moral depoladık eşimle resmen.... Sonuçlarımızda iyi çıkar inş.

Son düzenleme:
Valla bende nasil doldurdum bilmiyorum bu haftayi , resmen gun sayarak. Hamileler icin cd ler var. Evde çok faydası olur. Sırt ve bel ağrısı zor gercekten , ne oturabiliyorsun nede uyuyabiliyorsun korkutmak gibi olmasın ama:)

Canımcım, benim şimdiden başladı bel ağrıları kötüyüm baya . Hangisi iyi bunların adını falan yazarmısın. bende alayım.
Bel agrılarından korkuyorum, şimid böyleyse ilerde ne yaparım diye. ben miyon tipliğim, karnım çok büyüyecek bebeği zor taşıyacağım gibi geliyor :26:

ayyyy kıııızzz çok heyecanlııı gözün aydınnn kız istiyodun demi yanlış hatırlamıyosamm benim de bu cumartesi kontrol ve ikili test ben de öğrenirim inşallah tekrara hayırlı olsunn sağlıkla gelsin KIZIN :)

gözünaydın gamzecim. ilk cinsiyet haberini ben veririm diye düşünüyorum çünkü ben galiba en erken tarihlerdeyim. ama benim sıpa göstermedi .
Ama senin adına çok sevindim. yaaa doktor söylediğinde ilk ne hissettin. ben de çok merak ediyorum

kızlar bişey sorucam. ben bugüne kadar siyah beyaz ultrasonda girdim hep, ikili testte renkli ve üç boyutlu mu oluyo, nasıl oluyo? yarın ikili teste giriyoruz da, dua edin...

Son düzenleme:

demekki ilk şanslıı sensin inşalaah gönlündekidir sağlıcakla doğsun :)
bizimkiler utangaçta ondan göstermiyordur herhalde hıııhhh

kızlar bişey sorucam. ben bugüne kadar siyah beyaz ultrasonda girdim hep, ikili testte renkli ve üç boyutlu mu oluyo, nasıl oluyo? yarın ikili teste giriyoruz da, dua edin...

pemberüya seninle günlerimiz aynıymış .inşallah iyi haberlerle gelirsin sende. bendeki ultrason değişmedi aynı doktora gittiğim için. ama aynı cihazın farklı fonksiyonlar oluyormu onu da bilmiyorum açıkçası. ben cinsiyet öğrenemedim ama belki sen öğrenirsin.
aslında kızlar bebiş küçücük ya bence de 12. hafta erken cinsiyet için. doktorda çok 4-5 hafta daha bekleyeceksin sabırlı ol dedi. sanırım tam emin olmadan söylemek istemiyor benim ki :44: illa çatlatacak beni
bende başka doktora giderim haftaya

pemberiya 13. haftada hala devam ediyor mu,
inanamoyorum kabus gibi, hani geçecekti 3 aydan sonra bizi kandırıyorlar mı,
ben üstelik kuamıyorum herşey midem de çakılıp kalıyo,
bi şeyler yemesem daha kötü oluyorum,
açıktıkça bulantım artıyor, bulantım arttıkça yiyemiyorum kısır döngü,
öğgg, böğğgg diyerek yemek yiyorum resmen,
bir de atıyorum bir hafta süt içebiliyorsam dğer hafta artık ondan da tiksinmiş oluyorum,
şu ara ayvaya taktım çok iyi geliyo,
önce ayvayla bastırıp ardından hemen yemeğe geçiyorum...
ama bitsin artık lütfen..

İnşallah beyazçekirge... yani senin ikili testin siyah beyazdı dimi... bakalım benimki nasıl olucak, ahh keşke renkli olsa...
bence bu haftalar çok erken be kızlar. şirketten iki arkadaş geçen 1-2 sene içinde çocuk sahibi oldular. ikisinin de doktorları alanlarının en iyileri gerçekten. ama ikisinin de ilk tahminleri yanlış çıkmış. bana yarın herhangi birşey söylerse çok inanmamayı düşünyorum açıkçası... bu dönemde klitoris ve penis birbirine çok benziyomuş gösterse bile, yanılma payı fazlaymış...

kızlar ben geldim benim takvim sürekli değişiyor ama bundan sonra değiştirmem inşallah geçen c.tesi doktora gittim iş yerinde ufak bi baygınlık geçirdim de kontrol amaçlı bebeğim çok iyiydi doktor öle söledi doktorumuzun hesabına göre ayarladım takvimi asıl randevum 9 şubatta 12+5 oluyoruz belki bi ihtimla cinsiyetinide öğreniriz diyorum ayırlısı bakalım

Ayy çok güzel maşallah yaşasın sonunda cinsiyetleri öğrenmeye başladık önümüzdeki hafta teker teker öğrenmeye devam ederiz. Biz en son öğreniriz yaa son hafta bizim

genelde bitmese bile en azından azalıyomuş ama benim 7. haftadan beri devam eden bulantılarım (3 kilo verdim 12. haftaya kadar) 12. haftadan sonra sanki daha da arttı ve daha fazla kusmaya başladım. dün gece lavaboya bile yetişemedim, her yer battı ( benim annem 9 ay boyunca çektiği için ona çektim belki de... annem doğum yaptığında hamile kalmadan önceki kilosundan daha zayıfmış her iki hamileliğinde de, hatta ben çok küçük doğmuşum... umarım ona çekmemişimdir de bir-iki haftaya kurtulurum. benimki böyle diye herkesin böyle olcak diye bişey yok İnş. sizinki zamanında biter... şu ana kadar 4 kiloya yakın gitti benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…