2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kan Uyuşmazlığı İle İlgili Fikri Olan Yok Mu ? İnternetten Yaptığım Araştırmalar Tedirgin Ediyor Beni. Bilgisi Olan Varsa Fikir Verebilir Mi Lütfen :105:

Cok bise bilmiyorum ama dun doktor kan grubumu sordu a pozitif diyince esininki onemli degil sen pozitifsen dedi senin grubun ne belki yardimci olurum diyd bu bilgiyi paylasmak istedim

kan uyuşmazlığı ile ilgili fikri olan yok mu ? Internetten yaptığım araştırmalar tedirgin ediyor beni. Bilgisi olan varsa fikir verebilir mi lütfen :105:

merhaba canım benim kardeşimin eşiyle soru oldu böyle kardeşim pozitif eşi ise negatifti ilk gebelikte sorun olmuyor zaten doğumdan sonra iğne vuruluyosun bazende 28 haftadan sonra yapıyolar 2 gebelik düşünürsen sorun çıkmasın diye iğne vurulurmazsan eğer 2 hamilleliğinde senin antikorların bebeği bir zararlı madde olarak görüyor ve vucuttan atıyor canım

Son düzenleme:

hahaha, süpersiniz kızlar :)))
benim eşim şehirdışında... haftada bir gelebiliyor ve bu duruma çok üzülüyor. geçenlerde birşey canım çekti, nerden sipariş edebilirim diye ona sordum, bizim evin oralarda heryeri aradım bulamadım, üzüntüden kahroldu, ah keşke orda olsaydım diye... bi daha bişey canım çekse asla söylemeyi düşünmüyorum. sonuç: ertesi günü canımın çektiği şeyi işyerine yakın bir yerde buldum ve bayağı çok satın aldım, tabi hepsi bozuldu, çöpe gitti. bulantımdan yiyemedim

bana niyeyse kız gibi geliyor. turşu yiyip duruyorum! ama kız olursa babaya düşkün olacak, erkek olsa bana. bilemedim.

ayy çok heyecan bastı beni şimdi doktordan randevu aldım cumartesi 13:30 :18:
ikili tarama için belki cinsiyet de söylerrr
:18::18::18::18:

Cok haklisiniz bende oyle dusunuyorum fakat yapabildigimiz kadar uzak durma taraftariyim

Tabiki canım herzaman söylerim ben zaten, tedbiri elden bırakmayacaksın ama çokta abartıp kendine sıkıntı stres yapmayacaksın.Mesela bile bile alkol, cola,sigara içilir mi hiç hamileyken. bazı bariz şeyler var uzak duracaksın onlardan. Aldığın ürünlerin markalarını kontrol edeceksin, bilindik markaları tercih edip, gıda kontrolü yapılmış ürünler almaya özen göstereceksin. açıkta satılan ve piyasa değerinin çok altındaki ucuz ürünleri asla almayacaksın. eee ne demişler "ucuz malın dötü çürük olur" . vs. vs. canım. ama dediğim gibi tehlikesiz birşey bulmak neredeyse mümkün değil. ben gıda sektöründe de çalıştım, bir firmanın hem fabrika üretim müdürüydüm, hemde gıda kontrolünden sorumluydum.Gözlerime inanamayacağım, aklımın almayacağı şeyler gördüm ve de yaşadım. düzeltmek için elimden geleni yaptım ama çokta başarılı olamadım. bazı şeyler elinizi kolunuzu bağlıyor ne yazik ki. denetleme kurumları bile birçok şeye göz yumduktan sonra bireysel olarak fazla birşey yapamıyorsunuz. araştırdım ve birçok firmanın aynı tarzda çalıştığını gördüm ve gıda sektöründen vazgeçtim. Hepsi aynı değil tabi, çok iyi firmalar var elbette. Ama bir elin parmağın geçmez.

Eeeee ne yapalım şimdi, hiç birşey yemeyelim mi. bu da mümkün değil. kötünün iyisini tercih edip devam edeceğiz, hepimiz allaha emanetiz aslında ........

Kan Uyuşmazlığı İle İlgili Fikri Olan Yok Mu ? İnternetten Yaptığım Araştırmalar Tedirgin Ediyor Beni. Bilgisi Olan Varsa Fikir Verebilir Mi Lütfen :105:

korkmana hic gerek yok cnm bizimde esimle kan uyusmazlığı var ben A Negatif esim A pozitif .(İndirekt coombs) testi yaptırdınmı eğer yaptırmadıysan bunu yaptırman şart ben yaptırdım bu test eğer negatif cıkarsa 20 haftadan sonra doğuma kadar ayda bir yapılması gerekir cnm.28. haftada yapılan indirekt coombs testi negatif ise doğuma kadar etkileşme olmasını engellemek için anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır.
ve zaten bebek babanın kan grubunu taşıyorsa doğumdan sonra anneye bi iğne daha yapılıyor ...
senin kan grubunu tasıyosa sorun yok yapılmıyor.
benim doktorum korkulcak bişiy diil dedi ...
annemle babamda yaşamış bu durumu ve hic bi sorun yasamadılar ben ikinci cocuğum zaten

Teşekkürler Öncelikle Cevap Verdiğin İçin.İlk Bebekleri Sağlıklı Mı Doğdu Peki. Bir Problemi Yok Değil Mi. Doktorumda Bana İlk Gebelikte Genelde Sorun Olmuyor Ama Kesin Olmaz Diyemeyiz Dedi. Allah Bilir Ne Olacağını Yazılmışsa Önüne Geçemeyiz Tabi Ama Tedirgin Oluyor İnsan Yine De. :105:

Benimde kan uyuşmazlığım var. Doğumdan sonra iğne olacağım ikincide problem olmasın diye. Ablamda iki doğum yaptı kan uyuşmazlığı vardı iğne oldu felan hiç bir problem olmadı çok şükür oğlu 18 kızı 12 yaşında .

bu arada negatif cıkması indirekt coombs testte istenilen bi durum pozitif cıkarsa sorun oluyor...

Hamileliket indirekt coombs testinin pozitif olması anne kanında Rh antijenlerine karşı antikorların mevcut olduğunu gösterir. Bu istenmeyen bir durumdur çünkü anne kanındaki antikorlar bebeğe geçerek bebeğin kırmızı kan hücrelerindeki (alyuvar) Rh antijenlerine bağlanabilir ve kan hücrelerinin parçalanmasına (hemoliz) neden olabilir, bu da bebekte kansızlığa yani anemiye neden olur.

Teşekkür Ederim İçime Su Serptin. Benim 0 Negatif Eşimin A Pozitif Kan Grubu. İndirekt Testten Hiç Bahsetmedi Doktorum Sadece Kan Uyuşmazlığı İğnesinden Bahsetti. Pazartesi Günü İkili Testim İçin Gideceğim Gittiğim Zaman Danışayım Bu Testi. Senin Doktorun Bunun Korkulacak Bİşy Olmadığını Söylemiş, Benim Doktorum Kesin Bİşy Diyemem Dedi. Beni Korkutan Da Bu Oldu Zaten. Teşekkür Ederim Paylaştığın Bilgi İçin

Kızlar ben çok aşeriyorum aslında. daha doğrusu kayınvaliden bana dediki bişey aklında geçşe bile ye onu mutlaka, hiçbişey içinde kalmasın dedei. kocama tembihledi herhal, sürekli sorar istediğin birşey varmı diye :) ben normal şeyler istiyorum ama rahatlıkla bulunabilecek şeyler. öyle illa olsun diye değil ama içimde de kalmasın diye yiyoruz işte. isteğim en zor şey su böreğiydi, o da gecenin bir yarısı olunca pasteneler kapalıdır diye panik oldu eşim ana netten baktık en yakın açık yere, aradık, gitti hemen getirdi sağolsun.
Haaa bir de kadayıfff, normalde asla yemem, yüzüne bile bakmam, ama rüyamda gördüm, öyle bir yiyorduki ağzımı şapırdatarak uyandım, eşimi silkeledim resmen ben kadayıp istiyorum diye. o çok acayipti sanki yemesem çatlayacaktım o derece sabahın köründe. galiba tek gerçek aşermem buydu. Sonra kadayıp yerine künefe yedik daha bir güzel oldu. sankim yine canım istedi yaaaaa.....

hepinize mutlu sağlıklı günler
hava yine süperrr bahar gibi yaa
bugün cıkıcaz bizde gezinmeyeee
layd bebişin cok iyiymiş cok sevindimmmm herşeyin yolunda olmasınaaamaşallahhhh kuzucuğunaa
umarım bizde güzel haberler alırızzzz

İnşallah Bizde Hayırlısıyla Sağlıklı Bebekler Getiririz Dünyaya. Güzel Örneklerinin Olması Rahatlatıyor İnsanı. :)

canım benim doktorun bence yanlış konusmuş bu testi yapmadan korkulcak bişiy olup olmadığını bilemezkiii...
pozitif cıkarsa o zaman yapılcak seyler varsa söyler zaten ...
ama bir an önce bu testi yaptır canım...
içinide ferah tut ben hic korkmadım Rabbim herşeyin hayırlısını versin ve öle rahat kan verdim kii sonucunu öle rahat alıp doktora gittim ki cok sükür istenilen sonuc cıktı...
sende üzüp kendini ve bebişini etkileme ...
önce yapılcakları yapıcaz sonra eğer Allah korusun olumsuz bi durum olursa her seye care var cok sükür

slm kızlar bende 2li testimi yaptırdım ense kalınlığı normal çıktı kan sonucumda 15 güne çıkacak inş herşey yolundadır

canım ya bu şekillenme derken nasıl oluyo bende 9+5 te gittim işte eli ayağı görünüyodu hamdolsun kordonunu da gösterdi doktorum annem de dediki erkekler öle çabuk belirginleşir dedi ne kadar doğrudur bilemiyorum hayırlısı tabi sağlıklı olsunlar da inşallah

Canım diğer arkadaşlar da bilgi vermişler sana. Çoğunlukla ilk çocukta sıkıntı yaşanmıyor. Benim kayınvalidemde varmış kan uyuşmazlığı 2 çocuğunu da erken doğum yapmış 7 aylık. Gayet sağlıklılar tabiki biriyle ben evlendim neticede :) O zamanın şartlarıyla şimdiki şartlar da aynı değil erken doğum bile önlenebiliyor. Sen içini ferah tut tedbiri elden bırakma bütün testlerini yaptır. İnşallah sağlıkla doğacak miniğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…