2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

UltraSon remiz cİkti ise korkma hic tatlım hepsi aynı anda aynı hareketi yapabilecek diye bir kural yok icini ferah tut gecmis olsun bu arada .

canım benm kızımında hiç sesi çıkmıyor duyduğundan eminim biz hapşurunca falan korkuyor ama kendisi gülerken bile ses çıkarmıyor. hapşuruk öksürük ağlama sesi onun dışında agu aaa uuuu gibi sesler yok hala benimle aynı durumda olan var mı arkadaşlar kızım artık 80 günlük

Günaydın kızlar Ben bir siteyi takip ediyorum konusu açılmışken söyleyim, kardesimgiysin.com henüz bizim bebişlerin kıyafetleri daha küçülmemiştir ama belki ileride ilginizi çekebilir.

Canim sesli gülmesi icin henüz erken doktora sordum ben hatta inci sesli gülmüyor diye daha zamanı var dedi 3. Ay kontrolünde, ama ağulara falan başlaması lazım yanılmıyorsam yakın zamanlarda

Son düzenleme:

pardon canım sanki mazeret izinleriyle ilgili konuşurken bi yazını okudum diye hatırlıyorum, ordan kalmış aklımda öğretmensin diye. yanlış anlamışım:) evet dediğin gibi ilkleri çok zor yaşamışız ki zora bağışıklık kazanmış gibi normal geliyor şimdi bebişlerimizin geçtiği aşamalar.

Suloz ne zaman geçicek diye sormuşsun. tabii ki her çocuk farklı olduğu için zaman söyleyemeyiz. bana da diyorlardı bir otursun, bir yürüsün, bir konuşsun, bir tuvaletini öğrensin, vs, vs.. hepsi için ortalama zamanları okuyup okuyup az daha sabredeyim, oturmasına(yürümesine, konuşmasına..) şu kadar kalmış diye bekliyordum ama ilk bebeğimde bunların hiçbiri tutmuyordu. hep geriden gelmişti kızım. en çok kilo aldıkları ilk ay sadece 400 gr. aldığı için takip ediliyordu, sonra 16 aylıkken yürüdü herkesin bebeği 1 yaşında hatta daha bile erken yürürken, konuşmamız da çok geç oldu. ama bunların hepsi aniden ve tam oldu. yani emeklemeden yürüdü ve hiç ciddi bi düşme vakamız olmadı. kelimeleri tam söyleyemezken, birden cümlelerle ifade etmeye başladı kendini, uykusu emmeyi bırakır bırakmaz 1 gecede kesintisiz uykuya dönüştü..senin bebeğinde bu tür gelişmelerle ilgili sorun olmasa da bunlar da bir aşama , senin beklediğin oturup önünde oyuncaklarla oyalanacak zamana gelmesi mesela. maalesef şu ortalama zamanda şu gelişme olacak diye beklersek hayal kırıklığı yaşayıp dediğin gibi sabırsızlanıyoruz. senin bebeğin de kendisi için en uygun zamanı biliyordur ve umarım o zaman da biraz annesinin istediği yöne kayar:)

UltraSon remiz cİkti ise korkma hic tatlım hepsi aynı anda aynı hareketi yapabilecek diye bir kural yok icini ferah tut gecmis olsun bu arada .

tşkler kızlar:) parme haklı bütün bebeklerde aynı zamanda aynı hareketler tepkiler olmaması normal. bizler biraz panikliyoruz. dokuzay canım hiç dert etme birden bire başlar konuşmaları doktora gittiğin zaman sorarsın. bebek 80 günlük demişsin peki doğum olduğunda kaç haftalıktı erken doğduysa o sebeptende kaynaklanabilir. çünkü sen sürekli konuşuyorsun hatta kitapda okuyordun diye hatırlıyorum:) bizim bir arkadaşın 3,5 aylıkta başlamıştı ağulamaya o yüzden moralini bozma bir ağulamaya konuşmaya başlasın susturamayacağız senin yaramazı eminim :)

Selam canım bende aynı senin gibiyim ben bi de sevmem oyuncakları, arkadaşlarım sağolsun onlar anlıyor bu işten biraz. Ben de tiny loves ana kucağı var onun kendi dönencesine bayılıyo kızım bide ona doğru iyice yaklaştırdım ellerini salladıkça falan dokunabiliyor oyuncaklara hatta bu aralara dokunmak için uzanmaya bile başladı yavaş yavaş, ama bir iki aya sığmaz o anakucağının içine. Bir de fischerprice dönenece var o da yatağnda asılı ama ayıcıkları pastel renkli sanırım onu o kadar sevmiyo, onlarla çok konuşmuyo yani ama yine oyalanıyo. Eşimde geçen bir kaç tane çıngırak almış playgro henüz tutamasada onlarıda sevdi gibi. Bu arada ben de ıhlamur içtiğimde sanki kızım daha rahat uyuyor gibi geliyo, çörek otuna ara ver istersen birazda ıhlamuru dene.

teşekkür ederim canım.. eevt bundada vardır bir hayır diyorum güzel dileğini çin çok saol

Daha guzel yaslarin olsun canim mutlu yillar:)

amin inşallah canım çok saol..

Dogum gnun kutlu olsn cnm yeni yasin sana saglik huzr getrsinnn..is konusundada bebegnden ayrilin icn hep uzuluyodn cnm daha hamileyken...her iste bi hayr vardr...masalcik sennle buyucekk hersey yoluna grer ins
saol canım inşallah.. aynen istediğim buydu, rabbim duydu sanırım beni :)

amin inşallah canım

Anne olarak geçirdiğin ilk doğumgünün kutlu olsun CANIM. Ailenle birlikte çok güzel günleriniz oldun inşallah.

evet canım ne mutlu bizlere anne olarak doğum günü kutlamak ayrı bir haz veriyor..amin inş. tşk ederim..

Hayatımsın mutlu yıllar iyi ki doğmuşsun Masalınla nice güzel yaşlara canım
saol canım benim

Nice güzel çok çok tatlı yıllara canım :))
Eşinin sürprizi çok hoşmuş :))

çok saol kediciğim

doğumgünün kutlu olsun canım, bebeğinle her yılın bir öncekinden güzel olsun :)

inşallah canım çok saol..

hepinize çokkkkk teşekkür ederim

kızlar az önce de bi msj yazmıştım suloz için. ilk bebeğimde bütün gelişmelerimiz geriden takip etmişti, ama birdenbire olmuştu. o yüzden bence sizinkiler için de aynısı geçerli. eğer bir hareketi, refleksi yapması gereken zamanın üzerinden çok çok geçmi,şse ve hala yapamıyorsa endişelenmek lazım ama bir sürelik gecikmeler çok önemli değil bence sizin daha zamanınız var biraz daha bekleyin. inşallah bıcırtılarını birden duyuverirsin kızının. umudumvar senin zaten sonuç temiz çıkmış demek ki sorun yok, sadece biraz daha zaman var:)

Dönence için epey geç kalmışım yaw
Oyun halısını bizimki sallamadı zaten,
Artık diş kaşıyıcılar, peluş oyuncaklar bakcam sanırım
Aybike dönünce ne fikirlerle gelecek bakalım...

benim kızım da 87 günlük ben de bugüne kadar hep neden konuşmuyor diye üzülüyordum ta ki dün akşama kadar dün akşam ne olduysa birden benimle konuşmaya başladı sanki birşeyler anlatıyor gibi her kelimesi farklı ses çıkarıyor çok güzeldi baya bir konuştu benimle artık benim kızım konuşuyor benimle ve oyuncaklarıyla hatta üzerinde desen bulunmayan pembe battaniyesiyle bile senin kızında eminim çok yakında konuşur sen de inanamazsın nasıl birden konuştu diye

Yardımcı olmak isterim, hangi şehirdesin? Özelden mesaj atabilir misin...

Canim sesli gülmesi icin henüz erken doktora sordum ben hatta inci sesli gülmüyor diye daha zamanı var dedi 3. Ay kontrolünde, ama ağulara falan başlaması lazım yanılmıyorsam yakın zamanlarda

benimki 2. ayını doldurduğundan beridir sesli gülüyor 3.ayımız bitiyor artık kocaman kız gibi nasıl sesli gülüyor gıdıklanıyor ki ama tek sorunumuz vardı konuşmuyordu hiç öylece bakıp gülüyordu sadece etrafı izliyordu sürekli ama dün akşam ne olduysa birden konuşmaya başladı cümleler bile kurdu farklı farklı

evet canım konuşuyorum kitap okuyorum bazen dili içerde konuşur gibi dönüyor ama ses çıkaramıyor yavrum. bi sorun olmasında geç olması önemli değil ama işte evhamlanıyor insan

içimi rahatlattınız canım gerçekten çok kafama takılıyordu inşallah benmkide birden başlar. Rabbim bizi evlatlarımızla imtihan etmesin onlara sağlık sıhat versin

bu arada oyun minderimiz pek mi işe yaradı ne :) oyun oynamaktan çok oynarken uyuyakalıyor kendi kendine uyumasını öğrendi bu sayede sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…