2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugün 10 kasım atam sen rahat uyu sana layık nesiller yetiştirecek anneler var burda.

bugün 10 kasım geçen sene bugün adet olmuştum. tam bir yıl oldu tekrar adet olmadım.

Ben bazen yanlız bırakıyorum yyatağında asılı olan oyuncakları ile konuşuyor,gülüyor.
Bende o ara ya kahvaltı yapiyorum yada yemek yapiyorum.
Zaten çok uzun sürmüyor bir süre sonra aglayinca gidip alıyorum

Kilolar ne alemde canım? sendin yanlış hatırlamıyorsam çok şikayet eden.
Bende dertliyim bir türlü gitmiyor.
Hala ılkay verdiğim 10kg ile duruyorum.

Biz de dün doktordaydık kızlar. Benim de moralim bozuldu, çünkü 400 gram almış oğlum. Şimdi benim emzirirken diğerinden akıyor ve sıkınca süt çıkıyor. Memeyi kendisi bırakıyor daha fazla emzirmek için zorladığımda ise kusuyor. Ağlaması, huzuzrsuzluğu yok. Şimdi ben bu işten bir şey anlamadım. Her seferinde tek memeyi emziriyordum. Acaba o yüzden mi oldu? Ama aç olsa ağlamz mı. Doktor boyu 4 cm uzamış, boya gitmiş falan dedi ama ben biraz üzüldüm. Ne yapabilirim? Oğlum 3 aylık kilo 6.100 ve boy 64 cm olmuş. Tabi 4 kilo doğduğunu düşünürsek kiloso buradaki diğer bebeklerle karşılaştırılınca az gibi duruyor. Takmamam lazım aslında çünkü ilk bebeğimde de bu konu üzmüştü beni. Belki benim çocukların genetiğindendir:))

Yok ben diildim
Benim 2-3 kg fazlam kaldı ama ondan Ziyade şu löp göbek gitmedi
Beklioz bakalım
Şu abur cubur çikolata yemeyi kessem o da gidicek ama onlardan ayrılabilmek ne mümkün

Sütün bolsa o memeyi tamamen bitiremio belki o yüzden besleyici sonsüt kısmı kalıodur belki
Bu sefer bi de aynı memeden devam etmeyi dene bakalım bi hafta sonra falan sağlık ocağında ölçtür farkedecek mi
Maşallah ama boyu ii çıtır olcak belki de bebişin şöle kıvanç Kenan gibi dalyan olacaktır

Canım bence bebeğinin kg ve boyu gayet güzel.
Bizimkide 3.ayında 6.200kg 61cm di.
Dr.iyi hep bu şekilde devam emzir diyor.
Bundan sonra kg alımları düşecek,ben bu ay 1 in altında 500 700 arasi olur diye düşünüyorum.
Ben sık sık emziriyorum fazlasında kusuyor daha ne yapabilirim.

Benim kizimda 3aylik olacak 12sinde 5750g boyuda 58 cm doktor normal dedi. Bu ay boy hic uzamamis ama normal dedi.Benim kiz 37haftalik dogdu. 2800g ve 47cm di . Bana normal geliyordu kilosu ama sizler kucuk yazinca benim ki daha kucuk( ama sagligi hareketleri herseyi normal.

nasya canim biz dun göz doktoruna gittik. bahsettiğin saydam şey bizde de var. ben onun çapak olduğunu düşünüyorum? çünkü benim gözümde de oluyor.
bizim kontrol de bebek ölçüm cihazı ile göz numaralari ölçüldü .biz ayakta kucağımizda tuttuk. 1m mesafede kamera gibi bi cihaza baktı. ve astigmat çıktı kızımda. hipermetröp olması normal geçecek dedi. ama astigmatin geçme ihtimali varmış yani geçmeyedebilir . bir göz 2.05 bir göz 2.50. doktor başka cihazla baktı. takipler normal dedi. göz bebeğine beyazlık olursa aşırı çapaklanma olursa hemen getirin dedi. olmazsa 6 aylıkken kontrol.
bu arada eşimde ve kardeşimde astigmat var. irsi mi bilmiyorum
yavrum bizi bulanik görüyor şimdilik:))

siz de ihmal etmeyin kizlar

arkadaşlar farkettim ki bugünlerde bebeğimin hıçkırığı azaldı hatta yok oldu sanki 2 yada3 günde bir hıçkırıyor normal mi sizce

HIIM yani anladığım kadarıyla geçici bir astigmat durumu var ama bu 6.ay kontrolünde gözden geçicek peki hiç bişey yapmayıp bekleyecekmısınız şimdi bide göz bbeğinde beyazlık olursa getirin demiş ya o katarakt belirtisimiymiş?o saydam şeyin bu astigmat ilgisi yok o zaman dimi canım yani doktor o tabakayla ilgili bişey söylemediyse genel bi durum bu
of insan anne olunca ne kadar kuruntu yapıyomuş herşeyi ya

burayıda o bulmustu aslında bana cevrem bosanmayı siz gibi algılamayacak neticede terkedilen kadın oldum ne oldu da terketti deyecekler oydu buydu suydu omuzlarm coktu dısarı cıktım hersey onu hatırlatıyor bana daha da kotu oluyrm ya ne olacak benm halim ya

Masallah deee:)))

Canım ben bir memede en az 15-20 dakika tutuyorum ve en az 15 dakika aktif emiyor yavrum. Teşekkür ederim önerin için. En iyisi ben daha sık emziriyim. Çünkü bir seferde daha zorlasam istemiyor, ağzından çıkarıyor ve sonra da fazlasını kusuyor.

Canim cevreyi dusunursek hepimiz kafayi yeriz sen bebegine odaklan ve yeni bir hayati kurabilecegine inan yeter, hersey guzel olacak.

Evet sanırım uzun olacak, bir de tüm bebekler şanslı olsun, amin...

Canım benim oğlum 4 kilo doğdu, ona göre az diyorum ben. Seninkisi küçük doğmuş ya annesi, ama ne güzel büyümüş...
Maaşallah ona...

Nasyacim açıkcası ilk anlattığında benimde aklıma astigmat geldi helenasin anlattığı gibi . Bosver icinde dert olacağına giy göster doktora bir şey yoksa zaten yoktur oh ne ala varsa da önlem alınır takip edilir hic degilse

evet canim ilgisi yok. bu kurumamis capak bence. aradabir capaklaniyorsa normal dedi. astigmat 6. ayda gecerse gecici diycez. bekleyecegiz malesef. gecme ihtimali var doktorun dedigi aynen bu. biz de gecmeyebilir diyince evet dedi. eger iki gozun farki yuksekse yada sadece bi gozde varsa o zaman sorunmus. beyazligin katarakt ile ilgili olup olmadigini bilmiyorum. doktor farkederseniz hemen getirin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…