- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #62.721
Esinle durumunuz nasıl oldu canım ?şekerim seninki yine iyiymiş ben geçen cumartesi saat 7,30 da kapı ziline uyandım kapıyı bir açtım 700km ötedeki kayınbiraderim!!!! Berişi sevmek için geldim pazar akşam gideceğim dedi o günden beri her akşam abi gideyimmi o da yok oğlum kal diyor
Kızlar uzun zamandır yazamıyorum ara ara takipteyim önce Kaan hasta oldu ateşlendi öksürük hırıltı burun tıkanıklığı antibiyotik kullanmak durumunda kaldık virütikmiş dikkatli olum kızlar tam Kaan'ı toparladık eşim trafik kazası geçirdi. Çok sağlam bir kaza araç pert oldu çok şükür burnu bile kanamadı kazadan bir gün sonra Irak 'a gitti iş için şimdi mi şimdi de ben hastayım ve Kaan'ın kusma sorunu hat safhada yarın yeditepe Üniversitesi çocuk gastroloji uzmanına götürücem çocuk drlarından bi fayda göremedim kusma konusunda inşallah çözüme kavuşur yawrum bezden adam oldu heryerine bez koyuyorum kustukça üstü başı batmasın die bizde haberler böle sıkıntı ve stresten kendimi yemeye be abur cubura verdim 3 kilo almışım bu durumada bir dur demeliyim
kızlar selam.. bir kaç tane sorum olacak eminim ki forumda konuşulmuş şeylerdir ama maalesef her zaman takip edemiyorum..
1.ROTA VİRÜSÜ AŞISI.. yaptırın deyin var yaptırmayın diyen var sizler yaptırdınız mı??
2.SÜTÜM YETİYOR MU?? kilo artışı dışında anlamanın bir yolu yok mudur yaa??? acaba sütüm yetiyo mu düşüncesinden kurtaramıyorum kendimi..öyle şakır şakır akan bi sütüm yok ama Allah'a çok şükür iki ay iyi gittik maşallah..ama her huzursuzlandığında acaba diyorum???
3.UYKU PROBLEMİ..gündüz uykularımız genel olarak 10 dk 15 dk bazen 5 dk. en uzun yarım saat ne olacak bu işin sonu?? sanki uyumak istiyor ama uykuya dalamıyor.. gece ne kadar gec yatarsak yatalım sabah 6.30 da ayaktayız..
4.KAKA...kakamızı yapamıyoruz 5 günü bulduğunda fitil ile yaptırıyoruz.doktorumuz gastroentolojiye yönlendirdi henüz gitmedik benzer durumu yaşayanınız var mı??? 5 günün sonunda yaptığı kaka da öyle çok çok fazla değil günlük kaka kadar...
5.NORMAL DOĞUM YAPAN arkadaşlarım kesi bölgesinde ağrım var..genelde ayakta iken oluyor ve kesinlikle oturmamı gerektiriyo aynı zamanda akıntım var..40.gün kontrolüme gidemedim doktorum hast.ayrıldığı için...bu konuda fikri olan var mı??
6.TIRNAK BATMASI..ayaklarım feci durumda pedikür diyenler var yaptırıp fayda gören oldu mu?
uzun oldu ama vakti olan arkadaşlarım cevaplarsanız sevinirim...
Kızlar uzun zamandır yazamıyorum ara ara takipteyim önce Kaan hasta oldu ateşlendi öksürük hırıltı burun tıkanıklığı antibiyotik kullanmak durumunda kaldık virütikmiş dikkatli olum kızlar tam Kaan'ı toparladık eşim trafik kazası geçirdi. Çok sağlam bir kaza araç pert oldu çok şükür burnu bile kanamadı kazadan bir gün sonra Irak 'a gitti iş için şimdi mi şimdi de ben hastayım ve Kaan'ın kusma sorunu hat safhada yarın yeditepe Üniversitesi çocuk gastroloji uzmanına götürücem çocuk drlarından bi fayda göremedim kusma konusunda inşallah çözüme kavuşur yawrum bezden adam oldu heryerine bez koyuyorum kustukça üstü başı batmasın die bizde haberler böle sıkıntı ve stresten kendimi yemeye be abur cubura verdim 3 kilo almışım bu durumada bir dur demeliyim
şuan beşiğinde sallıyorum canım
aşılardan sonra ateşi yükselir gibi oldu hemmmen verdim şurubu :18:
sonra da derince uyudu temizliğimi bile yapabildim inanılır gibi değildi yani :))
ama huzursuzdu tüm gün
bakalım bu gece nasıl geçecek[/
inş. iyi geçer canımmm. korkma bişeyckk olmazzz.. bizde ayın 7sinde olacazz aşımızıı.. kilo boy durumunuz nasıll. iyidr inş.
çoook geçmiş olsun canımmm..
şuan hala uyutmaya çalışıyorum
gece ateşlendi çok korktum tekrar şurup verdim şimdide uyumuyor ben sallıyorum o direniyor bu saat oldu
kilo alımı bu ay daha dr a gitmedik ama geçen ay az aldı 550 grboyu 4 cm daha uzamıştı
ayın 26 sından sonra gidicez dka
şuan hala uyutmaya çalışıyorum
gece ateşlendi çok korktum tekrar şurup verdim şimdide uyumuyor ben sallıyorum o direniyor bu saat oldu
kilo alımı bu ay daha dr a gitmedik ama geçen ay az aldı 550 grboyu 4 cm daha uzamıştı
ayın 26 sından sonra gidicez dka
Allah yardımcın olsun canım.Kuzucuk biran önce iyi olsun da gülücükler saçmaya devam etsin inşallah...
Bizim de yaklaşıyor 4. Ay aşımız ve korkmaya başladım iyice..
Tavuklu kredim :)) cok guzel oldu arkadaslar şiddetle tavsiye ediyorum yumusacikti Esım ile abim öve öve yedi Abi'm ev hanimligima ve anneliğime on üzerinden on verdi :)) yengemi sormayın o da tıpkı KV gibi bir seye guzel dememe hastalığı var :))
Arastaya cok teşekkürler guzel bir yemek daha kazandırdığı icin ilk fırsatta yapmanızı tavsiye ederim
Ama kızlar kesinlikle hasta iken misafir çağırma cok kötü bir fıkirmis . Cok fena oldum her yanım ağrıyor sırtım kollarım topuğum nezleye bir donse rahatlarım belki
Çağla inci bütün aksam agladi cok huysuzdu sesi kisildi ( cok aglayinca oluyor ondan mı hastalıktan mı bilemedim ) cok ta gazliydi sma sadece gaz mı bilmiyorum hafif burnu tikali bakayım Esım öğlene kadar yine calisiyor aynı durum devamda dogru doktora
Bir de kızım sakinliği yalnızlığı seviyor onlar gittikten sonra rahatladı annemlerde falan da cok huysuz yalnız büyüdüğü icin oluyor bunlar ne yapmam lazım bilmiyorum
Kızlar süt yapsın diye ıhlamuru şekerli mi şekersiz mi içiyorsunuz? Ben kestane balı koyuyorum 1 kaşık
Teşekkür ederiz günebakancım :)
Canım genelde istisnalar dışında 3 aydan önce oluor öyle büyük gaz sancıları. Gaz sancısı oldugunda ayaklarını karnına çekiyor bebişler. Ama üşüttüyse de sancı yapar. ben bir kere havalansın diye ayaklarını açık bıraktım bezle durdu bir süre sonra kıyameti kopardı. Dinledim karnı gurul gurul. Ayakları üşüyünce gaz yaptı yani. O da öyle bişy olabilir ayaklarını sıcak tutmaya çalış.
evet canım. tam anlattığın gibi oluyor.
bulgur pilavı yapmaz. başka bişey yemiş olabilir misin?
bizim ki geçmişti geçen kuru fasulye yapmıştım(yapmaz olaydım) o zaman oldu.
dün de aşure yemiştim 2 kase içinde fasulye var ya yine biraz oldu gece.
olduğu zaman bacak hareketi yap o geçiriyor
üşütünce de olur.
eskiler diyor ya yel yutar rüzgarlı havada dışarıda durunca da olur.
canım bizde de gaz bitti derken şimdi her akşamüstü 1 saatlik senin dediğin gibi krizimiz var
dik durduğunda rahatlıyor ama yatırınca çatlayana kadar ağlıyor. ne yaptıysam çare olmuyor, 1 saat sonunda sakinleşiyor.
sadece karnına ısıtılmış havlu ve acı elma yağıyla ayaklarına masaj yapmam biraz rahatlatıyor.
Ben de artık gazı geçti die rezene içmeyi kesmiştim denk mi geldi bilmiom o ara hıysuzlandı hep gaz sıkıntısı arttı
Sen de başla tekrar bakalım farkedicek mi
Sağolun kızlar ya, dün gece de aynısı olacak diye çok korktum bütün gün her mıkladığında meme verdim sonuç sabaha göğüslerim yara olmuş ve stresten bi tanede uçuğum çıkmıştı, allahtan dün gece olmadı, gazdandı büyük ihtimalle. ayaklarını üşütmüş olabilirim, kolikte olabilir dedim ama bilmiyorum, bi daha öyle ağlamasın tek istediğim bu. Bebişlerimiz hep gülsün inşallah, herkese musmutlu haftasonları :)
Oh afiyet olsun parmişim bende yapıcam en yakın zamanda hastayken bi daha sakın misafir çağırma CNm dinlen tatlışTavuklu kredim :)) cok guzel oldu arkadaslar şiddetle tavsiye ediyorum yumusacikti Esım ile abim öve öve yedi Abi'm ev hanimligima ve anneliğime on üzerinden on verdi :)) yengemi sormayın o da tıpkı KV gibi bir seye guzel dememe hastalığı var :))
Arastaya cok teşekkürler guzel bir yemek daha kazandırdığı icin ilk fırsatta yapmanızı tavsiye ederim
Ama kızlar kesinlikle hasta iken misafir çağırma cok kötü bir fıkirmis . Cok fena oldum her yanım ağrıyor sırtım kollarım topuğum nezleye bir donse rahatlarım belki
Çağla inci bütün aksam agladi cok huysuzdu sesi kisildi ( cok aglayinca oluyor ondan mı hastalıktan mı bilemedim ) cok ta gazliydi sma sadece gaz mı bilmiyorum hafif burnu tikali bakayım Esım öğlene kadar yine calisiyor aynı durum devamda dogru doktora
Bir de kızım sakinliği yalnızlığı seviyor onlar gittikten sonra rahatladı annemlerde falan da cok huysuz yalnız büyüdüğü icin oluyor bunlar ne yapmam lazım bilmiyorum
Oyy aferim benim güZel helenikomaGünaydınlar efeniiiim :))
Dün akşam yemeğe davetliydik ve gittik. Toplam 4 aileydik. Gitmeden önce İda ile ilgili tereddütlerim vardı. Acaba uyku düzeni bozulur mu, acaba kalabalıktan rahatsız olur mu diye. Gidince endişemin yersiz olduğunu anladım. Benim uslu kızım bir kez dahi ağlamadı ve onca seste, ışıkta kendi kendine uyudu koltuğun üzerinde. Diğer aileler çok şaşırdı sanki evde bebek yokmuş gibi dedilerEve gelince okudum öyle yatırdım aman nazar değmesin kuzuma :))
Akşam geç geldğimiz için geç uyuduk haliyle ve uykum kanma
İdoş birazdan uyur. Ben de yatıp uyuyacağımGörüşür tatlışlar:80::80:
Kızlar sarılık hakkında tecrübeli olanların fikrine ihtiyacım var.. Bugün kızımı de kontrolüne götürdük, Drumuzu değiştirdik bu ay. Rota virüsü aşısını da oldu. Buarada gözünde hala sarılık var dedî. Ben de farkındaydım ama eski Dr bu konuda pek bi rahatlatmıştı bizi. Ama o ilk 1. Ayındaydı.. 2. Ayda sadece sağlık ocağında kontrolü oldu kızımın ve Dr gene önemsemedi. Şu an 3. Ayımız doldu ve bukadar uzamaması gerektiğini söyledi Dr. Başka problemler olabilirmiş, tabi bu problemler çok ciddi olmazmış ama gene de çok üzüldüm. Geçen ay Dr olayını sağlık Ocağıyla yetindirmemeliydimneyse Dr önceden yapılan tahlilleri istedi , yarın tekrar gidicez . Ben çok tedirginim var mı sarılığı bukadar uzayan bebiş. Herkese iyi geceler[/
en son gözlerden geçiyor diyor doktorlar, bizimki 40.gün geçmişti tamamen. Yeni doğan sarılığının iki üç tane nedeni varmış, bizimki idrar yolu enfeksiyonuna bağlıydı mesela antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştık. Bize bikaç tane tahlil yapmışlardı, bunlarda bir şey çıkmazsa anne sütüne bağlı sarılık olabilir demişlerdi. Sen yaptır bakalım bi tahlillerini belki süttendir, onun geçmesi biraz uzun sürermiş.
Tavuklu kredim :)) cok guzel oldu arkadaslar şiddetle tavsiye ediyorum yumusacikti Esım ile abim öve öve yedi Abi'm ev hanimligima ve anneliğime on üzerinden on verdi :)) yengemi sormayın o da tıpkı KV gibi bir seye guzel dememe hastalığı var :))
Canım bizde de aymı sorun vardı hatta abimi 2 hafta sonra gördü bastı yaygarayı. Yabancılamaya başladı ufaktan. Ben bu ara hemen hergün dışarı çıkıyorum kızımla. Biniyoruz arabamıza etraftan ay ne tatlı diyen olursa gülümsüyorum yaklaşıp kızımla konuşuyorlar. Hatta migrostaki kariyer kız milka ineği hediye etti kızıma.
Yanisi alıştık biz insana. Darısı başınıza
Canım bizde de aymı sorun vardı hatta abimi 2 hafta sonra gördü bastı yaygarayı. Yabancılamaya başladı ufaktan. Ben bu ara hemen hergün dışarı çıkıyorum kızımla. Biniyoruz arabamıza etraftan ay ne tatlı diyen olursa gülümsüyorum yaklaşıp kızımla konuşuyorlar. Hatta migrostaki kariyer kız milka ineği hediye etti kızıma.
Yanisi alıştık biz insana. Darısı başınıza
Benim çok bilmiş tablette kasiyeri kariyer yapmış :)
Bu arada rbarba çok geçmiş olsun. Benim kızım 2. Ay aşılarında hiç ateşlenmedi bende hiç ilaç vermedim. Şanslı azınlıktanım darısı buradaki tüm annelerin başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?