- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #64.481
canım bize aşı yapmadılar bügün sebebi ise 10 gün önce rota aşısı 2.doz yapılmıştı bi sakıncası varmı arada zaman bırakmak gerekırmı dedim aile hekimine sordular oda 20 gün sonra yapalım riske girmeyelim demiş 23 aralıkta yapılıcak kuzunun iyi olmasına sevindim ama sana üzüldüm canım ya geçmiş olsun git bakalım doktor ne diyecek:18:
tşk ederim cnm tavsiyelerin için. 1 yaşından önce yanılttığını biliyorum cnm. çok araştırdım. negatif çıksa bile o maddeye alerjisi olabilirmiş, fakat pozitif çıkması anlamlı bir sonuçmuş. cnm neler yapmıyorum ki. ilave durulama, yatağını odasını tozdan uzak tutuyorum, buhar makinesi aldım cildi kurumasın diye, bütün banyo ve nemlendirme ürünlerini değiştirdim. duru suyla yıkadım. günde kaç kez cildini kremliyorum. ben fazla bişey yemiyorum zaten, yani yumurta, kuruyemiş fıstık vs. alerjik olan şeyler. yoğurt süt bile tüketmiyorum. 4 aydır herşeyi yapıyorum ama olmuyor. kortizon kullanmak istemiyorum ama cildi en fazla bir hafta 10 gün sonra tekrarlıyor ve kabuklaşmaya başlıyor. huzursuzlanıyor, kaşımak istiyor, tırnaklarını sürekli kesmeme rağmen yolmayı başarıyor yine de. benim tahminim içtiği mamadan kaynaklanıyor. mamalarda inek sütü proteini var malum. sütümü bir türlü artıramıyorum. mamasını da değiştirdim ama bi faydası olmadı. alerji polikliğine sevk edicek eğer pozitif çıkarsa. belki de testleri yapmazlar bilmiyorum. özel mamalar var alerjik bebekler için belki onlardan kullanırız.
bu konuda bi sürü site, blog okudum. alerjen maddeyi bulmak çok zor. çünkü alerji hemen olabileceği gibi birkaç gün sonra da ortaya çıkabiliyor, yani hemen o gün reaksiyon vermiyor. o yüzden anlamlandırmak çok da kolay değil. yani aman bugün şunu yedim çocuk kızardı, demekki buna alerjisi var diyemiyorsun malesef. bi de bizde doğumdan beri var, yani sonradan olmadı. dolayısıyla neyin yaptığını da bilemiyorum. kortizon kullanılmadığı sürece sürekli kırmızı zaten, hiçbir şekilde o kremi sürmeden azalmıyor. o yüzden şu iyi geldi ya da bu dokundu diyemiyorsun. neyse çok kafa şişirdim, inşallah bi çaresini bulabiliriz. herkese iyi geceler...
Kızlarr
Kızım bugün bütün gün hiç emmedi her memeye yatırdığımda yırttı ortalığı ve hiçç uyumadı eskiden ayakta sallayarak da olsa 1 saat falan uyurdu bugün onu da uyumadı
Uyumaması sorun değil de neden emmedi tüm gün aç aç durdu
Bu kadar saat nasıl aç durdu normalde. 2-2.5 saatte bir emen çocuk anlamadım
Sabırla emzirmeye çalıştım ama olmadı
Daha önce de burda eömegiğibden bahsedilmişti ksç gün sürdü bu ataklar arkadaşlar
Keşke biraz daha bekleseydim yaa off o yarım fitile pişman oldum
ATEŞ: Yüksek ateş hemen tüm annelerin korkulu rüyasıdır.Çocuğunuzun normal ateşi 37,3-37,8 C arasındadır.Karma aşılarda hafif bir ateş yükselmesi olabilir.Genelde çocuklarda ateş mikrobik hastalıklarda yükselir ve hastalığın ilk habercisidir.Bazen oda aşırı sıcak ve çocuk çok fazla giydirilmişse herhangi bir hastalık olmadan da ateş yükselebilir. Çevre koşullarını düzeltmekle ateş düşer.
Sevgili Anneler ve Babalar ATEŞTEN KORKMAYINIZ.
Çünkü ateş, vücudun en önemli savunma mekanizmasıdır.Vücuda mikrop girdiğinde, vücut bu mikrobu yakmak için ısısını yükseltmektedir.Bu işlem, mikrobun ve bünyenin durumuna göre 38-41 derece arasında seyretmektedir.Aile içerisinde havale geçiren birisi yoksa 41 dereceye kadar yükselen ateş çocuğunuzda havaleye yada olumsuz bir etkiye neden olmaz.Ve de çocuğunuzun mikroplarla iyi savaştığının göstergesidir.Ateşi'ne hemen müdahale ederek onun bu savaşına engel olmayınız.
Evde mutlaka vücut ısısını ölçen bir termometre bulundurunuz. Bunlar cıvalı ya da pille çalışan ve ısıyı yazarak gösteren dijital termometreler olabilir. Kulaktan ısı ölçüm 3 yaşın altındaki çocuklarda önerilmez çünkü kulak kanalı dardır, kulak kiri olabilir, kulak termometresi kulak zarını tam olarak göremediğinden yanlış sonuçlar verebilir. Çocuklarda en iyi ısı ölçümü makattan alınan ölçümdür.Termometreyi 2 cm içeriye girecek şekilde makata yerleştirin,1-2 dakika bekledikten sonra çıkarıp okuyun.
Ateş 38 C ve altında ise normaldir.38-38,5 derece arasında ise herhangi bir ilaç kullanmayın, yalızca üzerindeki fazla giysileri çıkarın. İnce hafif ve vücudu sıkmayan giysiler giydirin. Odanın sıcaklığını 20-22 c olacak şekilde ayarlayın. Bol su ve sıvı gıdalar almasını sağlayın. Yemek ve istirahat için zorlamayın. Ancak fiziksel aktiviteyi azaltacak önlemleri de ihmal etmeyin.
Ateş 38,5 derecenin üzerinde ise doktorunuzun önerdiği parecetemol cinsi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtan, doktorunuzun önerdiği dozda verin.1-2 saat bekleyin.İlaç etkisini göstermeye genellikle yarım saatte başlar.Ateşin tam olarak kontrol altına alınabilmesi için 2 saatin geçmesi gerekir. Ateş düşürücü ilaç verdikten 1-2 saat sonra ateş düşmeye başlamamışsa geniş bir kapta 36-37 derece dolaylarında bir su hazırlayın.Çocuğunuzu tamamen soyun.Bir kaç bez alıp, bu suya batırıp, çocuğunuz tüm vücudunu bu bezlerle 20-30 dakika ovalayın. Ilık su ile silme işlemine bebeğiniz şiddetli tepki gösteriyorsa;ılık su ile doldurulmuş bir küvette 20 30 daika süre ile tutabilirsiniz yada 20-30 dakika süre ile duş aldırabilirsiniz.
Hala ateşi düşmedi ise vücut üzerinde hafif bir akım olacak şekilde 15-20 dakika yelpazeleme uygulayın.
Ateşi düşürmek için alkol, sirke ve kolonya kullanmayın,soğuk su ile çocuğunuza duş aldırmayın.Alnına ve vücuduna ıslak bez koyup beklemeyin. Çünkü bu işlemler derideki damarları daraltarak ateşin düşmesini engellemekte ve vücudun iç ısısını yükselterek havale geçirme riskini arttırmaktadır.
Başarı Dileklerimle
Dr. YILMAZ BAY
Çocuk sağlığı ve hastalıları uzmanı
Ayy tatlişş çok güzelsinn saf saf bakan gözlerini yirim senin
Bu da Duru için bizden şaşı bakışlar
Eki Görüntüle 881376
Veeeeeeeee İdoş virüslerle girdiği savaşı kazanmaya başlar 36.8Tedbiri elden bırakmamak için drmak yok ölçmeye devam :))
Çok talısınız siz
Ayyy Selim herzamanki gibi çok tatlısın sen ama ben seni yerim valla dişlerim kamaşıyo bu çocuğu görünce
Çekik gözlü bala seniii valla aynı tatara benziyo bu çocuk çok şirin
Canım endişe etme keyfi yerindeyse kilo sorun değil ki. Ne demiştik önemli olan sağlık :))
Manken olcak annesi o manken. Çıtıpıtı kızım benim valla fotolarda gayet sağlıklı ve normal kiloda görünüyo önemli olan da bu yavlum. Zaten sen bu konuda çok rahat bi annesin ve ben çooook takdir ediyorum seni:) Zaten sorun olsa doktorun söylerdi.
Ovv bi güzellik daha maşallah kuzucuğa
Cucum saçlarını daha az yıka bi de öyle dene bakalım saçın en iyi bakımı kendi yağıdır
Beni de sevin huleynn
Muhteşem ikili yerim ben sizi tatlışlarım benim
Poponu ısırırım minik tavşan
Yakışıklı damadım Arduşum benim gözüm gönlüm açıldı gece gece. Yerim seni ben tatlımmmmmmmmmmmm
Evet canım şu an 37.9 ve soğuk kompres+yarım fitil verdim bekliyorum bakalım.
Keşke biraz daha bekleseydim yaa off o yarım fitile pişman oldum
ATEŞ: Yüksek ateş hemen tüm annelerin korkulu rüyasıdır.Çocuğunuzun normal ateşi 37,3-37,8 C arasındadır.Karma aşılarda hafif bir ateş yükselmesi olabilir.Genelde çocuklarda ateş mikrobik hastalıklarda yükselir ve hastalığın ilk habercisidir.Bazen oda aşırı sıcak ve çocuk çok fazla giydirilmişse herhangi bir hastalık olmadan da ateş yükselebilir. Çevre koşullarını düzeltmekle ateş düşer.
Sevgili Anneler ve Babalar ATEŞTEN KORKMAYINIZ.
Çünkü ateş, vücudun en önemli savunma mekanizmasıdır.Vücuda mikrop girdiğinde, vücut bu mikrobu yakmak için ısısını yükseltmektedir.Bu işlem, mikrobun ve bünyenin durumuna göre 38-41 derece arasında seyretmektedir.Aile içerisinde havale geçiren birisi yoksa 41 dereceye kadar yükselen ateş çocuğunuzda havaleye yada olumsuz bir etkiye neden olmaz.Ve de çocuğunuzun mikroplarla iyi savaştığının göstergesidir.Ateşi'ne hemen müdahale ederek onun bu savaşına engel olmayınız.
Evde mutlaka vücut ısısını ölçen bir termometre bulundurunuz. Bunlar cıvalı ya da pille çalışan ve ısıyı yazarak gösteren dijital termometreler olabilir. Kulaktan ısı ölçüm 3 yaşın altındaki çocuklarda önerilmez çünkü kulak kanalı dardır, kulak kiri olabilir, kulak termometresi kulak zarını tam olarak göremediğinden yanlış sonuçlar verebilir. Çocuklarda en iyi ısı ölçümü makattan alınan ölçümdür.Termometreyi 2 cm içeriye girecek şekilde makata yerleştirin,1-2 dakika bekledikten sonra çıkarıp okuyun.
Ateş 38 C ve altında ise normaldir.38-38,5 derece arasında ise herhangi bir ilaç kullanmayın, yalızca üzerindeki fazla giysileri çıkarın. İnce hafif ve vücudu sıkmayan giysiler giydirin. Odanın sıcaklığını 20-22 c olacak şekilde ayarlayın. Bol su ve sıvı gıdalar almasını sağlayın. Yemek ve istirahat için zorlamayın. Ancak fiziksel aktiviteyi azaltacak önlemleri de ihmal etmeyin.
Ateş 38,5 derecenin üzerinde ise doktorunuzun önerdiği parecetemol cinsi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtan, doktorunuzun önerdiği dozda verin.1-2 saat bekleyin.İlaç etkisini göstermeye genellikle yarım saatte başlar.Ateşin tam olarak kontrol altına alınabilmesi için 2 saatin geçmesi gerekir. Ateş düşürücü ilaç verdikten 1-2 saat sonra ateş düşmeye başlamamışsa geniş bir kapta 36-37 derece dolaylarında bir su hazırlayın.Çocuğunuzu tamamen soyun.Bir kaç bez alıp, bu suya batırıp, çocuğunuz tüm vücudunu bu bezlerle 20-30 dakika ovalayın. Ilık su ile silme işlemine bebeğiniz şiddetli tepki gösteriyorsa;ılık su ile doldurulmuş bir küvette 20 30 daika süre ile tutabilirsiniz yada 20-30 dakika süre ile duş aldırabilirsiniz.
Hala ateşi düşmedi ise vücut üzerinde hafif bir akım olacak şekilde 15-20 dakika yelpazeleme uygulayın.
Ateşi düşürmek için alkol, sirke ve kolonya kullanmayın,soğuk su ile çocuğunuza duş aldırmayın.Alnına ve vücuduna ıslak bez koyup beklemeyin. Çünkü bu işlemler derideki damarları daraltarak ateşin düşmesini engellemekte ve vücudun iç ısısını yükselterek havale geçirme riskini arttırmaktadır.
Başarı Dileklerimle
Dr. YILMAZ BAY
Çocuk sağlığı ve hastalıları uzmanı
Canım peki mama verdin mi aç aç mı bekledi
Şimdi aç uyumaya çalışıyo vermedim mama
Zaten 10 günde hiç kilo da almadı içim içimi yiyor
Hiç çiş yapmadı 3 kez turuncuya yakın bi renkte kaka yaptı bağırsakları mı temizliyo acaba
Kan var mı diye baktım ama yok çok şükür ilk kez bu kadar koyu bi renk kakası
Eki Görüntüle 881010 Eki Görüntüle 881011 çağla inci ile badem
minnak tavşandan siz teyzelerine özel pozlar
Eki Görüntüle 881051 Eki Görüntüle 881048 Eki Görüntüle 881049 Eki Görüntüle 881050
Ayy tatlişş çok güzelsinn saf saf bakan gözlerini yirim senin
Bu da Duru için bizden şaşı bakışlar
Eki Görüntüle 881376
Gecmisi bitirdim. Yetisemiyorum sizlere hep gecmis hep gecmis. Her yazilani okuyorum geriden takip edincede alinti yapmadim.
Tek bebisimle hayata devam.:)))
Bebislerin hepsi cok sekerler. Gozumuzun onunde buyuduler masallah onlara.
Parm fazla takma canim kafana demir takviyesiyle duzelir kuzucugun belki huzursuzlugu bile gecer.
Fidaneren gecmis olsun canim.
Kocislerin oyunundan dert yanmissiniz. Benimkinin oyun derdi yok ama surekli araba bakar bikmadan usanmadan. Ben teli elime alip bakincada benle ilgilenmiyorsun diyor. :)))
Bende cok alingan oldum. Esim ne soylese aliniyorum. Daha dogrusu gelsin gonlumu alsin melege baksin istiyorum. İşe de yariyor:))) yalandan alindigimda oluyor.
Kizlar bebis var diye disari cikmayi ihmal etmeyin. Ben anne topuzuyla diz yapmış pijamalarimla bile çıkıyorum. Esime arabadan inmeyiz diyorum temiz hava alip gelelim diyorum. Hep ayni yer foruma gitsekte iki gune bir ordayiz. Hava guzelse bebek arabasiyla yuruyusteyiz. Ekmek almaya bile bebek arabasiyla gidiyoruz. Napim evde ruhum sıkılıyor. Kizim ilk zamanlar huysuzlaniyordu oda alıştı. Esim hasta olur aglar cikmayalim diyor. Alissin diyorum soguga mikroba temiz havaya aglamayada ihtiyaci var diyorum. Havalar tam sogumadan tum firsatlari degerlendirin bebislerede iyi geliyor.
Arasta sorunsuz atlatirsiniz insallah bu geceyi, bu aşı daha mi agir ateş mi yapıyor.
Fundacim ne guzel dokmussun kurtlarini:)) arada muzigi acip bende karsisinda oynuyorum hayran hayran bakil guluyor.
Kizlar birde doktorlar normal diyorsa su kafa kilo boy ölçülerine sorun etmeyin birde bunu takıp uzmeyin kendinizi.
Nevale kapodokyaya gelmissin cok iyi yapmışsın. Bizde arabanin icinde arada inip bir kac adim yuruyerek hafta sonlari geziyoruz.
Aklimda kalanlar bunlar hafizam zayifladi unutuyorum. Ama hep takipteyim herseyden haberim var:))
Kocacigim geceye gitmese yetisemiyecem. Uyuyor saniyor beni:)))
Uyuma vakti. Iyi geceler kizlar. Tatli uykular.
Gunaydin kizlar
Arasta ne ysptin atesini dusurebildin mi?
Canim benimde okudugum ve doktorun dedigi 38 e kadar müdahale etme ama 38 ve ustunde olursa ustunu soy oda olmazsa yarim fitil koy demisti. Anne yuregi birsey olacak diye korkuyoruz.
Arasta naptiniz atlatti mi atesi nasil oldu idos?
çok iyi oldu bu bilgiler canım saol
ateşiniz biraz yükselmiş ama şimdi iyisinizdir inş... fitil yapmışsın işte insan ne kadar olsa panikliyo bu durumlarda canım ama olsun 37.9 kadar bekledin iyi olsunda kuzucummmben 37 .5 te verdim ateş düşürücü şurup şu ateş olayı gerçekten bizi gereksiz panikletiyooo savaş veriyoo mikroplarla kolaymııı
Günaydın herkese..Dün kontrolümüz vardı.Oğlumun bıngıldağı neredeyse kapanmak üzereymiş.D vitaminine 1 ay ara verdirdi doktor.Bir de emmiyordu memede aglıyıp bağırıyordu.Tahmin ettiğim gibi kilo alımı azalmış bu ay.Sadece 500 gr almış.1 ay daha izleyip mamaya öyle karar verelim dedi.Çok üzüldüm ya memeden soğudu bu çocuk neden emmiyo anlamadım gitti..Geçmişi okuyamadım ama sayfaya şöyle bi baktım Arasta ateşlendimi kuzun..İnşallah iyidir şimdi.
Canım geçmiş olsun umarım İda bu sabah iyidir mikroplarla savaşını tabiki kazanmıştır senin şu pozitif halin bana öyle destek veriyorki öpüyorum seni ve bebişini canım
Düşürdüm canım da çok pişmanım yine de ilaç verdiğim için en azından tam 38 i görmeliydim doğal bir sürece ilaçla müdahale ettim. İlk başlarda ateşi çıktı diye sevinmiştim ama yükselince panikledim. Hatta bi ara eşimi uyandırdım o da uyku sersemi kızdı bana tabi ki yükselicek 38.5 ta olsa sorun değil dedi. Ben de ona beni yeterince bilgilendirmediği için kızdım. Sepsisde 38 de sorun yaşayınca onun etkileri kalmış bende. Yoksa o ilacı vermezdim ben
Aceleci annesi yüzünden düştü canım maalesef
Sende mi yaptın o hatayı benim gibi:26: Hem de ne gereksiz panik cucum
İyi canım sağol:)
Hehe sağol Nasyacım yaa. Ben ateşlenmenin iyi bişey olduğunu bildiğim için rahattım. Burda herkes inş ateşlenmez derken, ateşlenmesini istiyodum. Ama işte o sepsis olduğu zamandan 38 derecede panik yapmama sebep olaacak hasarlar kalmış bende meğer :))
Düşürdüm canım da çok pişmanım yine de ilaç verdiğim için en azından tam 38 i görmeliydim doğal bir sürece ilaçla müdahale ettim. İlk başlarda ateşi çıktı diye sevinmiştim ama yükselince panikledim. Hatta bi ara eşimi uyandırdım o da uyku sersemi kızdı bana tabi ki yükselicek 38.5 ta olsa sorun değil dedi. Ben de ona beni yeterince bilgilendirmediği için kızdım. Sepsisde 38 de sorun yaşayınca onun etkileri kalmış bende. Yoksa o ilacı vermezdim ben
Hehe sağol Nasyacım yaa. Ben ateşlenmenin iyi bişey olduğunu bildiğim için rahattım. Burda herkes inş ateşlenmez derken, ateşlenmesini istiyodum. Ama işte o sepsis olduğu zamandan 38 derecede panik yapmama sebep olaacak hasarlar kalmış bende meğer :))
Yaw olsun 37.9 a kadar da direndi ida sonucta. VAlla acik soyliyim ben korkumdan okadar da beklemezdm sanirim. Gayet ii sabrettin bence.
yaptım valla kuzum vücut gerekeni yapıyo aslında bizde engel oluyoss
ne kadar rahatız desekte bu kadar oluyoo işte sen yine iyi saberettin kuzum
neyse idoşum ii dimiii napıyo lokumummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?