2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım arkadadaşımın kızı alerjiden müzdaripti. Bebeklerdeki alerji 2 yaşında aşama aşama terkediyormuş çocuğu. 2 yaşına gelmeden başladı onlar normal beslemeye çocuklarını ama yumurtayı hala sadece yumurtalı ekmek olarak bir dilim veriyorlar. Birde ortamda küf varsa hemen kabarıyor. Mesela bu yaz kız bi taktı çubuk karakteri labneye banıp yemeye biraz abarttı miktarı sonuç yine alerji. Çok yoğun olmasada. O bahsettiğin testten yaptırmışlar 1500 küsür şeye alerji çıkmış. Anne sütü dahil. 25 gün emzirebilmiş arkadaşım. Bir tek marka mama işe yaramış sadece devlet bir kısmını ödüyormu bilmiyorum ama ayda bin liraya yakın tutuyormuş mama. Birde iştahlı çocuk. Mamadan kof bir kilosu var çocuğun 2 yaşında 18-19 kilo olmuştu. Birde mamanın tadına alışmıştı zor bıraktı mamayı. Ama inek sütü hala içmiyor. Yanisi inşallah alerjiniz yoktur. Zor bir süreç. Herkes fazla çikolata patates kızartması yemesin çocuğum derken arkadaşım yesin diye gözünün içine baktı hep. Ek gıdalara 2 yaşında başladı gibi oldu resmen.

Bende Tiny love da yatırıyordum gece ama artık sığmadığı için gündüz onun içinde oturtuyorum ve bu şekilde de çok sevdi Sizin gibi 3. kademede oturuyor etrafı seyrediyor asılı oyuncaklarını yakalamaya çalışıyor :).
Bumbo koltuk aldık ve oturttuk ama beli tam desteklenmediği için bir tarafa doğru kaydı belini tutamadı. 4. aydan sonra tekrar oturtup bakacağım.

Gecmisi bitirdim. Yetisemiyorum sizlere hep gecmis hep gecmis. Her yazilani okuyorum geriden takip edincede alinti yapmadim.

Tek bebisimle hayata devam.:)))
Bebislerin hepsi cok sekerler. Gozumuzun onunde buyuduler masallah onlara.
Parm fazla takma canim kafana demir takviyesiyle duzelir kuzucugun belki huzursuzlugu bile gecer.
Fidaneren gecmis olsun canim.
Kocislerin oyunundan dert yanmissiniz. Benimkinin oyun derdi yok ama surekli araba bakar bikmadan usanmadan. Ben teli elime alip bakincada benle ilgilenmiyorsun diyor. :)))
Bende cok alingan oldum. Esim ne soylese aliniyorum. Daha dogrusu gelsin gonlumu alsin melege baksin istiyorum. İşe de yariyor:))) yalandan alindigimda oluyor.
Kizlar bebis var diye disari cikmayi ihmal etmeyin. Ben anne topuzuyla diz yapmış pijamalarimla bile çıkıyorum. Esime arabadan inmeyiz diyorum temiz hava alip gelelim diyorum. Hep ayni yer foruma gitsekte iki gune bir ordayiz. Hava guzelse bebek arabasiyla yuruyusteyiz. Ekmek almaya bile bebek arabasiyla gidiyoruz. Napim evde ruhum sıkılıyor. Kizim ilk zamanlar huysuzlaniyordu oda alıştı. Esim hasta olur aglar cikmayalim diyor. Alissin diyorum soguga mikroba temiz havaya aglamayada ihtiyaci var diyorum. Havalar tam sogumadan tum firsatlari degerlendirin bebislerede iyi geliyor.

Arasta sorunsuz atlatirsiniz insallah bu geceyi, bu aşı daha mi agir ateş mi yapıyor.
Fundacim ne guzel dokmussun kurtlarini:)) arada muzigi acip bende karsisinda oynuyorum hayran hayran bakil guluyor.
Kizlar birde doktorlar normal diyorsa su kafa kilo boy ölçülerine sorun etmeyin birde bunu takıp uzmeyin kendinizi.

Nevale kapodokyaya gelmissin cok iyi yapmışsın. Bizde arabanin icinde arada inip bir kac adim yuruyerek hafta sonlari geziyoruz.
Aklimda kalanlar bunlar hafizam zayifladi unutuyorum. Ama hep takipteyim herseyden haberim var:))

Kocacigim geceye gitmese yetisemiyecem. Uyuyor saniyor beni:)))

Uyuma vakti. Iyi geceler kizlar. Tatli uykular.

Ayrıca baska bırsey daha var.. Kzım az kılo aldı dıye 10 aralıkta tekrar gıdıcez ve degısen bırsey yok hergun tartıyorumaynı kılosu... Cok canımsıkkın.. Napcam ben... Nden gazı cok

Benim kızımda çok gazlı ve her gün rezene kimyon demleyip içiyorum gerçekten çok faydasını gördüm. içiyor musun bilmiyorum ama içmiyorsan mutlaka dene derim

Cnm gurbette yasamk zor gercekten
hep yaninda sevdiklerini aryor insan
hele ki senn yasadgn ulke tr den daha geriyse senin standartlrinin altinda kaliyrdr cogu sey
neyseki annen yaninda. Kizin emmemis olabilir. Cok dogal karsila. Sen de kendini iyi hissetmedgn zamn yemek yemesen de ayakta durabiliyrsn oyle degl mi... umRm mnik kizimiz seni daha fzla strese sokmaz. Annene ve kizina saril simsiki. Ikisi de yaninda cunku. Keşke bnm annm de yanmda olabilse

kardesin icn de endiselnme. Bn de26 yasindayim. Iki tane guzel kizm var. Allh bi kolaylik veryr arkdsm. Bn kizm bir yasndaykn hamile kaldm. Cok stresli gunler yasadm henuz yavrum cok minik dye. Hem ikisine nasil bakicam dye... ama allh bebegmi oyle uslu yaratmiski annesini hic uzmyr. Buyuk kizm da cok yaramazdi. Kardesi dgdugundan berdr cok akilli. Cokk sukur. Iyi ki olmus ikisii de

bizde bugün sağlık ocağına gittik ara kontolümüz vardı. 15 günde 500 gr almış bu şekilde devam et dedi (geçen az çok az kilo aldı diye deli gibi emzirdim kızımı. ) Bizde ek gıdaya 6. aya doğru geçeceğiz sanırım. Sağlık ocağındaki hemşire meyveleri tattırma konusunda da kesinlikle tattırma dedi. ek gıdaya başlamadan tatlı meyvelere alışır sebzeleri yemez zorlanırsın dedi.

Hadi ben aşı nöbetindeyim siz niye uyumuyosunuz kız Aşı olmıycaktı şimdi kim bilir kaçıncı uykumdaydım, ohh mis gibi yatakta döne döne uyurdum valla

Haklisin Furuzan benim de aklıma gelmedi değil acaba hiysuzlugu bundan mı diye Dr öyle birşey söylemedi ama neden olmasın

Keşke biraz daha bekleseydim yaa off o yarım fitile pişman oldum

ATEŞ: Yüksek ateş hemen tüm annelerin korkulu rüyasıdır.Çocuğunuzun normal ateşi 37,3-37,8 C arasındadır.Karma aşılarda hafif bir ateş yükselmesi olabilir.Genelde çocuklarda ateş mikrobik hastalıklarda yükselir ve hastalığın ilk habercisidir.Bazen oda aşırı sıcak ve çocuk çok fazla giydirilmişse herhangi bir hastalık olmadan da ateş yükselebilir. Çevre koşullarını düzeltmekle ateş düşer.

Sevgili Anneler ve Babalar ATEŞTEN KORKMAYINIZ.

Çünkü ateş, vücudun en önemli savunma mekanizmasıdır.Vücuda mikrop girdiğinde, vücut bu mikrobu yakmak için ısısını yükseltmektedir.Bu işlem, mikrobun ve bünyenin durumuna göre 38-41 derece arasında seyretmektedir.Aile içerisinde havale geçiren birisi yoksa 41 dereceye kadar yükselen ateş çocuğunuzda havaleye yada olumsuz bir etkiye neden olmaz.Ve de çocuğunuzun mikroplarla iyi savaştığının göstergesidir.Ateşi'ne hemen müdahale ederek onun bu savaşına engel olmayınız.

Evde mutlaka vücut ısısını ölçen bir termometre bulundurunuz. Bunlar cıvalı ya da pille çalışan ve ısıyı yazarak gösteren dijital termometreler olabilir. Kulaktan ısı ölçüm 3 yaşın altındaki çocuklarda önerilmez çünkü kulak kanalı dardır, kulak kiri olabilir, kulak termometresi kulak zarını tam olarak göremediğinden yanlış sonuçlar verebilir. Çocuklarda en iyi ısı ölçümü makattan alınan ölçümdür.Termometreyi 2 cm içeriye girecek şekilde makata yerleştirin,1-2 dakika bekledikten sonra çıkarıp okuyun.

Ateş 38 C ve altında ise normaldir.38-38,5 derece arasında ise herhangi bir ilaç kullanmayın, yalızca üzerindeki fazla giysileri çıkarın. İnce hafif ve vücudu sıkmayan giysiler giydirin. Odanın sıcaklığını 20-22 c olacak şekilde ayarlayın. Bol su ve sıvı gıdalar almasını sağlayın. Yemek ve istirahat için zorlamayın. Ancak fiziksel aktiviteyi azaltacak önlemleri de ihmal etmeyin.

Ateş 38,5 derecenin üzerinde ise doktorunuzun önerdiği parecetemol cinsi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtan, doktorunuzun önerdiği dozda verin.1-2 saat bekleyin.İlaç etkisini göstermeye genellikle yarım saatte başlar.Ateşin tam olarak kontrol altına alınabilmesi için 2 saatin geçmesi gerekir. Ateş düşürücü ilaç verdikten 1-2 saat sonra ateş düşmeye başlamamışsa geniş bir kapta 36-37 derece dolaylarında bir su hazırlayın.Çocuğunuzu tamamen soyun.Bir kaç bez alıp, bu suya batırıp, çocuğunuz tüm vücudunu bu bezlerle 20-30 dakika ovalayın. Ilık su ile silme işlemine bebeğiniz şiddetli tepki gösteriyorsa;ılık su ile doldurulmuş bir küvette 20 30 daika süre ile tutabilirsiniz yada 20-30 dakika süre ile duş aldırabilirsiniz.
Hala ateşi düşmedi ise vücut üzerinde hafif bir akım olacak şekilde 15-20 dakika yelpazeleme uygulayın.

Ateşi düşürmek için alkol, sirke ve kolonya kullanmayın,soğuk su ile çocuğunuza duş aldırmayın.Alnına ve vücuduna ıslak bez koyup beklemeyin. Çünkü bu işlemler derideki damarları daraltarak ateşin düşmesini engellemekte ve vücudun iç ısısını yükselterek havale geçirme riskini arttırmaktadır.

Başarı Dileklerimle

Dr. YILMAZ BAY
Çocuk sağlığı ve hastalıları uzmanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…