2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler kızlar valla ben de anlamadım nasıl geçti zaman ama az önce yarım küçük kase tarhana çorbası içti gözlerim doldu valla büyüyor benim minnağım

Maşallah elif ece ablamıza:)
ben de bugün abimizin veli toplantısına gittim. Benim için ilklerden. Çok çok duygulandım.
Hiç büyümeyecek gibi gelen miniklerimiz kocaman kocaman çocuklar oluveriyor.

Canım neden gerginlik yapalım haftasonuları avmye giden anneleri mi yadırgadık da gerginlik olsun :)) Ben ve bi çok arkadaşımız haftasonlarımızı Avmde geçiriyoruz. Var mı ötesi :))

Evet tahmin etmiştim ona bozulduğunu, demeki doğru alınmışım :)

Burada hedef gösterme yapman yanlış olmuş, aylardır burada hepimiz hamileyken ve bebeklerimiz yeniyken yapmam deyip sonra tabuları yıktığımızı zaman zaman konuşuyoruz. Bende diyorumki, bebekleriyle zaman avm de zaman geçirenleri yadırgardım ama bende gideceğim ve zaman zaman da gidiyorum, mümkün olursa sokmamaya çalışıyorum kızımı avm lere ama orada işim varsa, alışveriş yapacaksam mecbur sokuyorum... bunu avm ye giden annelere eliştiri olarak algılamana gerçekten bozuldum, emzik, ıslak mendil kullanımı v.s. gibi nice benzer konular gibi buda. şimdiseninle aramızda bir gerginlik oldu diye yazılarımın altında art niyet arama lutfen. Gercekten art niyet olduğunu dusunuyorsanda acık acık yaz bana, yanlış anlaşılma olabilir veya tabiiki görüş farklılığıda olabilir, bu konu sonra uzarda uzar, gereksiz geyik olur, bunları okuyan kişilerin zamanlarından çalmış oluruz.

Bende bilmiyordum bunu, benim kizimda 2,5 aylıkken fln gaz sancısı nedeniyle uyuyamamıştı, artık iyice yorgun dustugum için yanıma yatırıp kundak yapıp pışpışlamıştım, ondan sonra kendi kendine uyumaya devam etti. Demekki savunmasız anlarını yakalayacağız :)

kızım için doğduğundan beri ebebekten aldığım "baby&me ıslak pamuk mendil yeni doğan" olanından kullanıyorum. bez parasından çok ıslak mendile para veriyorum ama memnunum.

Ivy sırf merakımdan soruyorum elektrikli zemin demişsin evlere, açık havadaki dükkanlara giden elektrik hatları uzaydan mı geçiyor, yoksa bastığımız zeminin altından mı?? Evde karanlıkta mı oturuyoruz ? Yazın klimasız mı oturuyoruz sırf merakımdan soruyorum. Evinin taşlığına filan da dikkat etmedim o kadar dikkatli takip edemiyorum kusura bakma

Teşekkürler kızlar valla ben de anlamadım nasıl geçti zaman ama az önce yarım küçük kase tarhana çorbası içti gözlerim doldu valla büyüyor benim minnağım

Oy yerim ben onu Medcim tarhanayı kendiniz mi yaptınız yazın ?

Birde birşey soracağım kızlar sizlere buradan birinin bebek bandı ve lohusa tacı yaptığını yazmıştım hamile olduğumuzda o kişinin nickini unuttum bilen var mı ? Aranızdan bazıları o kişi ile özel mesajlaşmıştı yaptırmak için yanılmıyorsam

Son düzenleme:
Çok balıklama dalmak olacak, geçmişe çok bakamadım öünkü
avm lere çocuklarımı götürmüyorum.
Çok nadir mecbur kalınca. Çünkü 500 mağazanın en aşağı 1500 radyasyon veren aleti var. Pos cihazi, bilgisayar vs.
Radyasyon yayan milyon tane ampul var. Hepsi kapalı binada. Çok yoğun radyasyon kirliliğiolduğuna inanıyorum.
Hele otoparları. Resmen zehir solunuyor. Ve benim gözlemim çocuklar avm de mutlu olmuyorlar. Hele bebekler için çok çok fazla gürültülü ve ışıltılı.
Benim kendi tercihim tabi, bunun gezmesi ve sonra yemek olayı var. Gönül rahatlığıyla yemek yedireceğim bir mekan yok avm lerde.

Çok haklı sormuşsun, bak anlatayım neden öyle düşündüğümü;

Ben daha önce bir pediatri uzmanının yazısını okumuştum, avm lerde biriken elektomanyetiklerin insan bunyesini yordugunu, ayrıca içerideki havanın tamamen yapay hava (koca binaları doğal şekilde havalandırma imkanları yok tabi) olduğunu ve girip çıkan binlerce kişinin bıraktığı nefes, cep teli sinyalleri tum manyetikler hep o bina içerisinde birikiyor... Vitrinlerdeki ışıklar, insan kalabalığı sağdan soldan gelen aydınlatmalar ve uygunsuz hava akımBunu okuduğumda tabii daha yeni evliydim, öylesine okumuştum. Sonra avm lerde gezerken ayaklarımın daha çabuk yorulduğunu hissettim hep bu yazı geldi aklıma. Sonra başka bir ortamda bir bayan avm lere giremez olduğunu migreninin tuttuğunu söylemişti, bunun gibi birsuru ornek var. evlerimizde yerlerden gecen kalın sanayii kabloları yok, heryerde ışıklandırmalar yok ve camlarımızı açıp mis gibi temiz hava dolduruyoruz içeriye...

Ha ben avm ye gidiyorum tabiiki, bebeğimi hiç sokmam diyordum ama mumkun değil. Alışveriş yapacağım zaman mutlaka götürmek zorunda kalıyorum, benim etrafımda ailem veya bebek bakıcım olmadığı için kızımı yanımda heryere goturmek zorundayım. Ama mesela avm lerde değilde, sokak mağazalarında bulabileceğim şeyler varsa önce oraları tercih ediyorum, yoksa mecbur avm.

Kızlar avm konusunda öyle yazmamın nedenide, izmirde hava misss, bebeklere temiz deniz havası aldırmak varken niye avm olsunli diye dusunmuştum ama haklılar cunku bebek odaları sadece avm lerde var maalsef...

Bende senin gibi dusunuyorum canım aynen, sen daha da guzel açıklamışsın. Ama avm ye giden anneleri asla yadırgamıyorum şimdi çünkü mecbur kalınınca gidiliyor. Benim yaşadığım şehirde hep kapalı ve çok buyuk avm ler, havada çoğunlukla yağmurlu olunca alışveriş için avm yi tercih ediyorum, çok oyalanmadan alacağımı alıp çıkıyorum, avmlerde oturup kahve içmişliğim yemek yemişliğim hiç yoktur cunku sigara içilen mekanları tercih ederdim önceden :)) sonrada bebekle çok kalmamak için hiç yeyip içmedim.

ne oldu canım hayırdır ?
bizde yarın gidiyoruz kontrole
Geçen ayki kontrolde Selimin uyku probleminden bahsettim biraz ne yapabilirz falan diye. Bana şöyle cevap verdi :
Bence emzir yatır yatağına uyusun
Allah razı olsun dedim
Asıl vazgeçme sebebim yinede o değil. Muayene ücretlerine zam gelmiş. bir kilo boy ölçümü, bıngıldak kontrolü için o kadar para çok geldi bana, sağlık ocağı da yapıyor aynı ölçümleri aylık O yüzden başka hastanelerdeki doktorları araştırıyorum

Ustuste alıntılamış oluyorum ama diğer mesajımı editlemek istemedm. Gecen gun evin duvarlarından dolayı wireless sinyali alamadığımı, bebek telsizi alırsam aynı nedenden dolayı kullanamama ihtimalime karşı telsiz önerileri sormuştum. Bu olayda bahsetmiştim taş evden, sende taş ev ve elektirksiz avm market diye geyiğe girince bemim yazdıklarıma bozulmuş ve taş ev olayını boburlenme olarak kullandığımı dusunduğunu anladım. Burda belki tas ev pahalı veya luks olabilir ama benim yaşadığım yerde tum evler eski maalsef ve MAL da bana ait değil :) bunuda açıklama gereği hissettim ki, malını anlatıyor olmasın...

Slm kızlar.

Ya bu ara kızım göğsüm yetmiyor onunla beraber parmağını da sokmaya çalışıo ağzına :s aynı şeyi yapan bebiş var mı? Yoksa benim kızım iice psikopata mı bağladı??

Bu arada sormuştum ama kaynadı arada telden resim nasıl yüklerim anlatabilir misiniz lütfen?

Evet canım annem yapıyor tarhanayı domates soslarımız konservelerimiz kurutulmuş gıdalarımız taze taze alıp yapıveririz kışluklarımızı :))

Maşallah elif ece ablamıza:)
ben de bugün abimizin veli toplantısına gittim. Benim için ilklerden. Çok çok duygulandım.
Hiç büyümeyecek gibi gelen miniklerimiz kocaman kocaman çocuklar oluveriyor.

Maşallah abimize :)) ay o günler de gelecek di mi :) öğretmen çağırıyormuş beni Elif Ece camı kırdı onu dağıttı bunu parçaladı diye hahaha :)))

Yaaa, ilk gözağrımız büyüdüde tarhanamı içiyor, severim onu yaa

Sorma canım ya bayıldı resmen hatta canım çekti ben de bir kase götürdüm hihihi :))

Konu benden bağımsız ama yazmadan edemedim koptum doktoruna ne rahat bişe aynı benim doktorum gibi benimki de kızımın kafası ufak mı die ağlarken kendi karısının kafasının ufaklığını baldızınında koca kafalı ama fos olduğunu anlatıp sonra konuyu nasıl olduysa kendi fıtık ameliyatına getirmesini hayretler içinde dinlemiştim bende deişmek istedim ama canımm kocam rahat olduğu için çok seviyor adamı :/

Tamam canım olmazsa ben sana göndereyim biraz diyecektim Elif Ece için :)

Nazarimi gereksız ustune almami her neyse artik

Canım neden gerginlik yapalım haftasonuları avmye giden anneleri mi yadırgadık da gerginlik olsun :)) Ben ve bi çok arkadaşımız haftasonlarımızı Avmde geçiriyoruz. Var mı ötesi :))

anladım şimdi muhabbetin başını kaçırmışım
diyom ne oluyo burda

Ben de resim yüklemeyi becerwmedim hala, çoklu alıntı yapmayı da bilmiyorum ne kadar beceriksiz olduğumu anla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…