- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.901
Honeycim aybikeye sordun ama geçenler bir yazı okumuştum. Belki yardımcı olur.
Bazı bebeklerin uyku döngüsü 40 dk olabiliyormuş. Uzatmak için 35. Dakikada o uyanma faslına girmeden sen yavaşca alıp emzirip geri yatıracakmışsın. Uykusunu açmadan. Uykusuna devam ettirecekmişsin. Eğer hep arım saat uyuyorsa denemeye değer.
Asuyu güzel sallamışım :) ceylindi tabi. Hatırlıyorum çok iştahsız olduğundan bahsediyordun. Çok takip ediyordum ocak annelerini ama çok az yazdım. Evet iki oğlum var. Senin de iki kız oldu galiba. Tekrardan hoşgeldin :)
demiştim ya şu ek gıda konusunu ayrı bir başlıkta anlatayım uzun mevzu diye...
öncelikle Doktor Bey oturma sorumuza cevap vermedi ancak oturma ile ek gıdaya geçiş paralel, sebebi ise oturma kabiliyeti ile sindirim ve boşaltım sisteminin gelişimi paralel devam ettirmesi
bütün araştırdığım yerlerde gördüm ki ek gıdaya başlama zamanı olarak 6. ay tavsiye ediliyor. 4. ay sadece dilin kabiliyetini artırmak ve sindirim boşaltım sistemini hazırlamak için tattırma şeklinde. sabah 2 çay kaşığı meyva püresi öğleden sonra 2 çay kaşığı sebze püresi
ancak dün doktor bey daha şimdiden bize 10 gün 2 çay kaşığı sonrasında ise sabah 90cc meyva öğleden sonra 90cc sebze dedi. şimdi tekrar oturma konusuna dönersek günde 180cc katı gıda alacaksa zaten artık oturtmam gerekiyorki sindirim ve boşaltım sistemi çalışabilsin. benim doktorla ayrı düştüğüm nokta verdiği katı gıdanın ölçüsü
paşam bu ay 500gr almış ve sadece anne sütü alıyor, boyda 2 cm uzamış. yani anne sütü ile gelişimi bukadar iyi iken 4. ayda 180cc katı gıda bence çok gereksiz, tamamen sütten uzaklaşmasına sebep olacak. ancak kaşıkla tattırma konusunu uygulamayı düşünüyorum. çünkü evet hem konuşma hemde yeme açısından dil beceri kazanmalı ve bunun yolu katı gıda almak
birde unutuyordum yazmayı...doktor bey püre yap dedi ancak biliyorum ki püre halinde alırsa bebek daha sonraları yemekte zorlanıyor. pütürlü olarak tanıştırılması gerekiyor katı gıdalarla
bu arada annemin katı gıda tarifinide sizinle paylaşmak istedim. 1 yaşına kadar sürekli aynı mamayı yapmış (yeğenimin gittiği doktorun verdiği tarif)
patates, havuç, kereviz sapı, ıspanak, bal kabağı, organik prinç haşlayıp pütürlü olacak şekilde karıştırıp zeytinyağı ekliyor. balkabağını doktor özellikle söylemiş mutlaka yedir diye. vücut katı gıda ile tanışırken bal kabağı bağırsağın çalışmasını düzenliyor ve böylece bebek zorlanmıyor
paylaştığım bütün bu bilgiler araştırdığım yerden ve gittiğimiz doktordan alıntı... hepsi doğru yada bunları uygulamalısınız diye yazmadım yanlış anlaşılmasın. amannnn yazdım yazdım sildim, ne yazacağımı şaşırdımolanlardan sonra birşey paylaşırken korkar oldum yanlış yazar mıyım diye neyse siz anladınız umarım
canım boşver ek gıda sıralamasını yahu. sadece 1 yaşına kadar yasak olan şeyler var onları verme gerisi Allah ne verdiyse. onu verme bunu verme uğraşmıcam şahsen. kızım yoğurtta yiyor meyve de sebze de tarhana çorbası da. açıkçası bizim yediğimiz yemekten bile tattırıcam artık. ben saldım artık mevlam kayıra
Med'cim sen mama yapıyor musun? Bizler paylaşsana
canım şöyle anlatayım. mesela kahvaltıda; peynir, yumurta sarısı, pekmez, bebek ekmeği bir kasede 30 cc sütle ıslatıp veriyorum. ne kadar yerse artık. meyvayı sek kabul etmedi yoğurtla karıştırıyorum. kabak havuç vb sebzeleri haşlayıp ezip veriyorum. akşamleyin kaşık maması denen muhallebi tarzı mama veriyorum. tabi bunlar hep az az şuan. :)) ve özellikle pütürlü vermeye dikkat ediyorum. tamamen püre haline getirirsen yeme zorluğu yaşıyormuş ilerde bebekler. kendi kafama göre takılmaya başladım açıkçası :)
Bebek ekmeği dediğin nedir? Bebeklerin özel ekmekleri mi oluyor? Bir de sütle ıslatıyorum diyorsun ya bu inek sütü mü?
Kafadan sallamak işte böyle sözünün eri yapar insanı :)) Bişey bulamadım atmıştım, arasta adını görünce hemen o dedi sandım çullanayım dedim desene :) Sonra da geri adım atamadım söz ağzımdan çıkmıştı desene.
Ben sana bir de arkadaş tanımı yapayım kafa yapıları birbirine uyan, birbirinin arkasını kollayan kişilere arkadaş denir yandaş değil, sen arkadaşlarına yandaş gözüyle bakıyorsan, arkadaşların için üzüldüm.
Minnoş cum bizim oğlan emzik almıyor. Beğendiremedim beyfendiye emziği. Şu Fatoş marka 1-2 liralık bakkal emziğinden tutta, avent, chicco, nuk vb emziklere kadar neler aldım istemedi. Millet seferber oldu yurt dışından emzik gönderdiler yok bizim oğlan annemin memesi üzerine tanımam dedi
Emzik bizimki de almadı malesef.
Emzik değil de direk kendin emzirecekmişsin yöntemde. Tabi şimdi diceksin ki memede uyumaması için onca çaba harcadım. Yok yok bu yöntem size uymaz.
Arkadaşlar farklı fikirlere sahip olabilir hatta insan olmanın gerektirdiği bi yapıdır bu herkes aynı fikirde değildir :)) ama bir grup insan aynı şeyi doğrusuna yanlışına bakmadan savunuyorsa Buda fanatikliktir arkadaşlık değil ben arkadaşlarımı doğrusu ve yanlışı ile seviyorum arkamı kollasınlar yada fikirlerimi savunsunlar die değil
Hep diyorum mama anne iliskisi stockholm sendromu gibi, hem nefret ediyoruz hem seviyoruz.
Domates gibi olan taze hurma ise yariyor denmisti burda ben denedim faydali oluyor sanirim, boza ii geliyor bi de yine burda cocopos duydum o da ise yariyo gibi:) ha bi de dusunce tarzi onemli oooooh benim sutum ikiz bile doyuruyor diye dusunmek lazim diye okumustum oyle yapiyorum, sut yoksa da var diye dusunuyorum. Ha durmadan sagiyorum. Malim benim kiz uyanikken emmedigi icin bari sut kesilmesin diyorum.
Aaa bak ne güzel cevap verebiliyormuşsun demek ki aynı performansı attığın iftira için de bekliyorum :)))
emerken etrafı izlemekten beslenememe sizde de var mı
Gcmisi ancak bitirip guncele gelebildim.
Tartışmalara üzüldüm acikcasi. Nereden nerelere gelmiş. Bence olay yanlis anlaşmalardan ibaret aslında...
Herkes doğru bildiğini söylüyor burada, ben de, siz de... tabiki soylicez, paylaşıyorsak birbirimizi düşündüğümüz icin.
Aaaa bugün bunu arastirdim öğrendim dur kizlara yazayim da belki faydasi olur diye hevesle yazıyorum ben. Şimdi dusundum de bir alingablik var galiba bugunlerde hepimizde umarim çok bilmiş gibi görünmemiştir o paylasimlarim hicbirinize.
Herşey herkese uygun olmayabiliyor. Hayati birşey değilse onerilen seyi ister yaparsın ister yapmazsin senin bilecegin şey. Üşür bu çocuk giydir zen bunu diyen teyzelerden farkimiz olsun birbirimize karsi ama. Biraz daha mi yumuşak yazmali acaba?
Burada özel hayatımizdan şeyler de paylaşıyoruz ki bence bu sayfalara kadar da bu sayede geldik. Herkesin içinde yasadigi sosyal ortamlar farklı. O yüzden ben bu konuda hiç kimsenin kötü niyetli ya da gosteris meraklisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece şanssız bisekilde üst üste gelmiş ve dikkat çekmiş sanirim.
Puset ve euro meselesini de ben sormustum 2500 liraymis diye, simdi suçlu hissettim kendimi. Sanki hedef haline ben getirmiş oldum. Samimiyetle yazmistim ama ivynin basini yakmis oldum özür dilerim.
Neyse çok uzattim ama yeri gelmişken, bilgimi paylasayim derken olur da ukalalik gibi göründüyse veya birinizi istemeden de olsa kirdiysam affola....
Arasta bi sure girmicem demissin üzüldüm. Şakalarini aricaz hepimuzBence tatliya baglayip devam edelim kaldigimiz yerden.
Çok geçmiş olsun canim... Üst üste gelmiş herşey. Esinle de allah kavustursun...
Sizsiz eksik kalicaz
Tam da olayların üstüne gelmiş vallahi :))
Neyse iyi olmaniza çok sevindim :)))
Hayirdir canim ne oldu?
Ah canim benim ya, doktorun normal bulmuş. Seni çok iyi anliyorum Barış da zayif bebeklerimizden. Ne olur sadece Ecemizin saglikli oluşuna odaklan ve kendini yipratma...
Bendim, bizdikhepimize zaman zaman oluyor bunlar. Kendiliğinden geçti benimkisi..
Her fırsatta uyumaya calis. Uykusuz kalinca ben kesin deliriyorum onu fark ettim. :)
Saçmalamaaaaaa
Elinden geleni yapıyorsun hic kolay değil yaptiklarin...
Hoşgeldin :)
Aaaaaaa ilk disimiz geldiiiiii
Hayirli olsun bakalim :))))
Buğday pişirilip veriliyomus diye biliyorum ben ama sizde var midir adetler filan? Bisey yapicak misiniz?
2013 ten 40 günün var, aktaramiyorsun yeni yila. 1 ocak 2014ten itibaren aldigin her rapor bu yeni yilin 40 gününden dusulecek.
Ben de 2. dönem işe dönüyorum. Ama hic istemiyorum. Maddi zorluklardan dolayı seviniyorum aslinda maaş gelecek diye ama uykuya elveda dicem sanirim
Kızlar yavrularınız için aldığınız kitapların adlarını söyler misin ? Netten sipariş vereceğim inşallah bulunuyordur nette aldıklarınız.
Bir tanede bende var best model of the world e aday :)
canım yumurta sarısı diye yazmış kağıda, bende o yüzden annemi arayıp sordum. çünkü yeğenim 2,5 yaşında hep söylüyorum ya..ona annem baktı ve çok iyi bir doktoru vardı. akşam bana ek gıda konusunu uzun uzun anlattı saolsun. o doktor beyazı demiş, bizimki belkide o dakika aynı anda başka hastayla ilgilendiği için ters yazdı. ama annem biz 1 yaşına kadar beyaz da sarıda yedirmedik dedi
Kizlar bebişleriniz kendi yüzlerini çizdikleri zaman o kizarikliga bisey sürüyor musunuz?
Baya uzun bir cizigimiz oldu şu an.
İnternete bak canim mutlaka bulursun
Bizimki park yatak için. Markası papetto'ymuş.
Yatir kaldir yöntemini nasil uyguluyosun işe yariyor mu?
demiştim ya şu ek gıda konusunu ayrı bir başlıkta anlatayım uzun mevzu diye...
öncelikle Doktor Bey oturma sorumuza cevap vermedi ancak oturma ile ek gıdaya geçiş paralel, sebebi ise oturma kabiliyeti ile sindirim ve boşaltım sisteminin gelişimi paralel devam ettirmesi
bütün araştırdığım yerlerde gördüm ki ek gıdaya başlama zamanı olarak 6. ay tavsiye ediliyor. 4. ay sadece dilin kabiliyetini artırmak ve sindirim boşaltım sistemini hazırlamak için tattırma şeklinde. sabah 2 çay kaşığı meyva püresi öğleden sonra 2 çay kaşığı sebze püresi
ancak dün doktor bey daha şimdiden bize 10 gün 2 çay kaşığı sonrasında ise sabah 90cc meyva öğleden sonra 90cc sebze dedi. şimdi tekrar oturma konusuna dönersek günde 180cc katı gıda alacaksa zaten artık oturtmam gerekiyorki sindirim ve boşaltım sistemi çalışabilsin. benim doktorla ayrı düştüğüm nokta verdiği katı gıdanın ölçüsü
paşam bu ay 500gr almış ve sadece anne sütü alıyor, boyda 2 cm uzamış. yani anne sütü ile gelişimi bukadar iyi iken 4. ayda 180cc katı gıda bence çok gereksiz, tamamen sütten uzaklaşmasına sebep olacak. ancak kaşıkla tattırma konusunu uygulamayı düşünüyorum. çünkü evet hem konuşma hemde yeme açısından dil beceri kazanmalı ve bunun yolu katı gıda almak
birde unutuyordum yazmayı...doktor bey püre yap dedi ancak biliyorum ki püre halinde alırsa bebek daha sonraları yemekte zorlanıyor. pütürlü olarak tanıştırılması gerekiyor katı gıdalarla
bu arada annemin katı gıda tarifinide sizinle paylaşmak istedim. 1 yaşına kadar sürekli aynı mamayı yapmış (yeğenimin gittiği doktorun verdiği tarif)
patates, havuç, kereviz sapı, ıspanak, bal kabağı, organik prinç haşlayıp pütürlü olacak şekilde karıştırıp zeytinyağı ekliyor. balkabağını doktor özellikle söylemiş mutlaka yedir diye. vücut katı gıda ile tanışırken bal kabağı bağırsağın çalışmasını düzenliyor ve böylece bebek zorlanmıyor
paylaştığım bütün bu bilgiler araştırdığım yerden ve gittiğimiz doktordan alıntı... hepsi doğru yada bunları uygulamalısınız diye yazmadım yanlış anlaşılmasın. amannnn yazdım yazdım sildim, ne yazacağımı şaşırdımolanlardan sonra birşey paylaşırken korkar oldum yanlış yazar mıyım diye neyse siz anladınız umarım
Wowww neler olmuş boyle. Tam anlamiyla gecmusi okuyamadim bitiremedim. Sadece sahsi fikrim belli bir olgunlukta insanlariz. Kendi irademizle buraya girip yorum yapip foto ekliyoruz. Kimimiz hamilelikten beri hep takip eymesine ragmen ( ben gibi) bi turlu uye olamayan ne zaman ki bir sıkıntısi bir derdi oldugunda uye olup paylasan kisileriz. Kimse ne zorla burada ne de zorla birsey yaptiriliyor. Hem ben mi yanlis bi platformdayim burasi ben avukatim dotorum muhendisim platformu mu. Ben anne olduğumuzu ve burada bebilerle ilgili birseyler paylasilacagini dusunmustum. Burada vakit gecirmemin sebebi birilerinde kendimi bulabilmem. Ayrica yalnizligimi gidetmem!! Ana yok baba yok kardes yok yanımda tek benim mi cogumuzun oyle. Yok resim ekledimdi yok dünürlukte ne yok altin emzik. Ben herkesi cok seviyorum ve herkesi yakin buluyorum kendome. Ivy arasta cucu aybike beklebekle mutluluk durusrl med ve yazamadiklarim. Hepimiz birbirimizde kendimizden birseyler buluyoruz yoksa suanda evim toparlanacak yemek es olacak burada ne isim olurdu ki.
Ve tam dda mevludumuzu yaptik fotolari bir heyecan ile buraya yukleyecekken !! Neyse bi baska bahara ..
Sulozcum neden üzerine alındın peki canım...
Düşünce özgürlüğüne tabiki benimde hiç bir lafım yok ve destekliyorum herkes istediğini beğenir istediğini beğenmez ancak burda özellikle son yaşanan olayda rahatsız olduğum durumu dile getirdim öZgür düşüncem ile yeri geliyor en yakınımız çok sevdiğimiz eşlerimizle bile aynı fikirde olmazken burda bir tartışma yada fikir ayrılığı yaşandığında sürekli aynı kişilerin birlik olup aynı konuyu savunması ve bu doğrudur die tutturması idi beni rahatsız eden sonra avmden açılan konunun aslında daha önceden biriktirilmiş bi bilenmişlik olduğunu gördük ve ıvynin yazdıklarından herkes rahatsız dendi bizler adına konuşma hakkıda bulundu ee peki nereye kayboldu özgür düşünce... Birde geçmişte yazılanlar açıldı çarşaf çarşaf ve burası bir er meydanına döndü. Annelerin paylaşım alanından çok siyasetçilerin gövde gösterisini okur gibi hissettim ve bu kinden rahatsız olduğum için yaptım bu yandaş yakıştırmasını. Samimiyetsizlikten bahsedilmiş ya evet katılıyorum şuan ben şahsım adıma Burda kullandığım herhangi bir cümlenin ileride aleyhime delil olarak kullanılabileceği şüphesiyle ne kadar samimi ve içten paylaşımlar yapabilirim gerisini var sen düşün
Ben düşüncelerimi dile getirdim tepki almayı umursamadan artık istediğinizi de yazıp çizebilirsiniz bu konuda cvp vermeyeceğim
Ivy'nin bebisinin uggs larini gordum ve bunun uzerine bebegi icin bu topic in ikoncani dedim dogrudur. Ayrica bunu da ilan ettim bu da dogrudur.
Tum bebislerimizi Allah nazarlardan saklasin hepsi birbirinden guzel. Ama burada ne yasanirsa yasansin meleklerimizi bu konulara dahil etmeyelim.
Lafimi geri aliyorum 40 yasinda, tombul ve goguslerden sut akan biri olarak kendimi ikoncan ilan ediyorum. Yeterki bebisler bu muhabbette olmasin.
Minnoş cum bizim oğlan emzik almıyor. Beğendiremedim beyfendiye emziği. Şu Fatoş marka 1-2 liralık bakkal emziğinden tutta, avent, chicco, nuk vb emziklere kadar neler aldım istemedi. Millet seferber oldu yurt dışından emzik gönderdiler yok bizim oğlan annemin memesi üzerine tanımam dedi
uzun zaman sonra ilk kez resim paylaşıyoruz:)
bugün interntim çok sorunlu, hazır bağlanabilmişken barışın odasının resmini ekliyorum
söz vermiştim aradan çıksın da rahatlıyım :)))
Eki Görüntüle 902991
He ya beklebekle. Napcam bilmiyorum sagmiyorum bu aralar. Senin kizin kilo alimi da iidi. Mama neden ki. Yeniden sagmaya baslayacagim galiba. Yaw bu arada biz senle biraz fazla mi benzesiyoruz ne kizlar oyle emmez gurbet ellerde yalniziz ailelere kavusacaz die bekleriz. Annem burada idi mevlude gelmisti yarin gidiyor :2:
Kızlar avent natural kullanlar için bir sorum var. Ben kızıma bu biberonu almıştım 2 aylıkken, 2 damlalı almıştım. Şimdi kızım 4 aylık, mağazada 3+ ay için 3 damlalı ve 6+ ay için uç vardı. Bende satıcıya sormadan demekki 3-6 ay arası 3 damlalı olacak diye tahmin yuruterek aldım. 6 aydan sonrada 6+ olanla ucu değiştiririm dedim.
Ama şimdi eve gelince emin olamadım, bu uçlar her ay için ayrı mı? 4. Ay için uç var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?