2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Minnoş cum bizim oğlan emzik almıyor. Beğendiremedim beyfendiye emziği. Şu Fatoş marka 1-2 liralık bakkal emziğinden tutta, avent, chicco, nuk vb emziklere kadar neler aldım istemedi. Millet seferber oldu yurt dışından emzik gönderdiler yok bizim oğlan annemin memesi üzerine tanımam dedi

Aaa bak balkabağı hıç aklıma gelmemişti.

Bu arada pirinç şeker olduğundan ve besleyici değeri fazla bulunmadığından bebek mamalarına pirinç unu yerine yulaf unu kullanmak sağlıklıymış. Yulaf kepeği ile yulaf unu aynı şey değilmiş. Çabuk bozulan ve Türkiye de zor bulunan bırşeymiş. Ancak besin değeri inanılmaz yükselmiş. Okuduğum bir makale de gördüm bu bilgiyi.

Med'cim sen mama yapıyor musun? Bizler paylaşsana

Med'cim sen mama yapıyor musun? Bizler paylaşsana

canım şöyle anlatayım. mesela kahvaltıda; peynir, yumurta sarısı, pekmez, bebek ekmeği bir kasede 30 cc sütle ıslatıp veriyorum. ne kadar yerse artık. meyvayı sek kabul etmedi yoğurtla karıştırıyorum. kabak havuç vb sebzeleri haşlayıp ezip veriyorum. akşamleyin kaşık maması denen muhallebi tarzı mama veriyorum. tabi bunlar hep az az şuan. :)) ve özellikle pütürlü vermeye dikkat ediyorum. tamamen püre haline getirirsen yeme zorluğu yaşıyormuş ilerde bebekler. kendi kafama göre takılmaya başladım açıkçası :)

Bebek ekmeği dediğin nedir? Bebeklerin özel ekmekleri mi oluyor? Bir de sütle ıslatıyorum diyorsun ya bu inek sütü mü?

Arkadaşlar farklı fikirlere sahip olabilir hatta insan olmanın gerektirdiği bi yapıdır bu herkes aynı fikirde değildir :)) ama bir grup insan aynı şeyi doğrusuna yanlışına bakmadan savunuyorsa Buda fanatikliktir arkadaşlık değil ben arkadaşlarımı doğrusu ve yanlışı ile seviyorum arkamı kollasınlar yada fikirlerimi savunsunlar die değil

Emzik bizimki de almadı malesef.
Emzik değil de direk kendin emzirecekmişsin yöntemde. Tabi şimdi diceksin ki memede uyumaması için onca çaba harcadım. Yok yok bu yöntem size uymaz.

Aaa bak ne güzel cevap verebiliyormuşsun demek ki aynı performansı attığın iftira için de bekliyorum :)))

Onlar için doğru olup olmadığına nasıl karar verdin acaba.

Bi de pişt konuyu dağıtma konumuz iftira unutturamazsın. Sırf çamur atayım diye benim söyleyip söylemediğimi bilmeden atladın şimdi söyleyen myhoney çıktı demek o an sen okurken myhoneyin söylediği şeyin kötü bişey olduğunu düşündün. Şimdi isim değişince mi fikrin değişti ?? İsim arasta olmayıp da myhoney olunca mı farklılaştı?

Bilip bilmeden konuşmaktan dem vurmuşsun ama asıl bilip bilmeden konuşan sen olmuşsun :))

Son düzenleme:

He ya beklebekle. Napcam bilmiyorum sagmiyorum bu aralar. Senin kizin kilo alimi da iidi. Mama neden ki. Yeniden sagmaya baslayacagim galiba. Yaw bu arada biz senle biraz fazla mi benzesiyoruz ne kizlar oyle emmez gurbet ellerde yalniziz ailelere kavusacaz die bekleriz. Annem burada idi mevlude gelmisti yarin gidiyor :2:

Aaa bak ne güzel cevap verebiliyormuşsun demek ki aynı performansı attığın iftira için de bekliyorum :)))

Çok güzel çamura yatıyorsun arasta ama bunlar ucuz numaralar gerçekten ayrıca kimseye iftira falan da atmadım senin yadıklarından haberin yoksa dönüp sana bulacak değilim.

emerken etrafı izlemekten beslenememe sizde de var mı

Bendede var aynı sorun canım. Los ve sessız odada beslemeye calısıyorum mumkun oldugunca.

Canım bende bebek arabası fıyatına getirdiğim açıklamayı iyi niyetle algılamış olduğuna inanıyorum, orada sana demek istediğim, mesela ikimizde meslektasız, aynı isi ben almanyada yaparken 1 euro kazanıyorum, sen tr de yaparken 1 tl kaznıyorsun. Arabanın fiyatıda 1 euro, benım 1 aylık maasıma denk gelirken senin 2,5 aylık maasına denk geliyor, tr deki satış fiyatlarına getirilen bir eleştiriydi o. Bende 2,5 aylık maasımı vermem demek istedim...

Kızlar yavrularınız için aldığınız kitapların adlarını söyler misin ? Netten sipariş vereceğim inşallah bulunuyordur nette aldıklarınız.

Canım çocuk bebek kitabı mı? Bebek bakım kitaplarımı?

Bir tanede bende var best model of the world e aday :)

Benim kızda boydan girer o ekibe :)

Bu ek gıda işini ben bir turlu anlayamıyorum cnm, yumurta için erken oldugunu biliyordum ama.

Ben anne sutu suruyorum cnm.

Sen şimdi başlayacak mısın tattırmaya Atahana?

Lutfen yukle! Birazda guzel paylaşımlara ihtiyacımız var topicce, burada iyi niyetiyle paylaşım yapan ve insanları paylaşımlarıyla yargılamayacak bir sürü kişi var, bu son yaşananlar hevesini kırmasın lutfen.

Canım o olay soyle olmuştu, ikoncan kelimesini kızıma myhoney soylemişti, gayet sevimli bir şekilde. Bir art niyet olmadan, iltifat etmişti kızımın kıyafetini beğenip. Sonra ben kızımı yuzmeye gonderecegımı yazdım burda, arastada kendince dalga gecti, bende kızımı eskrime yollayacağım falan diye, bende ona sen benim paylaşımlarıma takılma geyiğe devam et dedim, hatta kızı için bir eli yağda bir eli balda olacak ileride dedim, kızı için altın seyler istiyordu dunuslerinden ya hani, sayfalarca surmustu o muhabbet :) ha onuda benim emzik konusunu tiiye almak için yaptığını yazdı sonradan, kendisi böyle insanların paylaşımlarıyla dalga geçerken bende hem alındığım hemde onu tiiye almak için ne güzel şeyler istiyorsun kızının geleceğini dusunuyorsun dedim. O da senin ikoncan kızın da öyle v.s. Tarzı nirşeyler söylemişti. Yani benim kızıma böyle bir yakıştırma yapılmasını da kendince tiiye aldı. Olay budur yani :)

Ve lutfen için rahat olsun, umuyorum bu son olaylardan sonra kimse birbirine bu şekilde kotu niyetli yaklaşmaz. Muhabbete devam!

Ben düşüncelerimi dile getirdim tepki almayı umursamadan artık istediğinizi de yazıp çizebilirsiniz bu konuda cvp vermeyeceğim

Evet lutfen kapatalım bu konuyu :) herkes birbirine cevabını verdi zaten artık.

Canım detaylı açıklama için teşekkürler,s en daha iyi hatırlamışsın konuyu ben ugg ları unutmuştum, niye paylaşmıştımki acaba... Ama emin ol gösteriş için değildir :)

Aman canım emzik yurt dışından falan yazma, tehlikeli tanımlar bunlar :))

Bu arada ben kızıma sadce uyurken emzik veriyorum, hani şu meşhur emziği. Ve ucu çok uyduruk. Başka emzik denedim ama almadı, emziğe başladıktan sonra anne memesini uzun uzun emmiyor, şimdi çok pişman emzik verdiğim için maalsef...

Lutfen tuzağa dusme, bak gunlerdir sayfa sayfa iftiralar, karalamalar gidiyor. Kimse ne pişman, ne de özür dilendi. Herkes kendine yapılınca coşar ama başkasına yaptığını hatırlamaz.

Sen o kelimenin sonradan alay konusu edilmesini doğru hatırlıyorsun, olayın önceside vardı myhoney yazdı zaten. Bu kadar buyutulecek birşey değil. Ama benim yazdığım herşey (daha önce örneklerini verdim) geyik malzemesi yapıldı, küçültülmeye çalışıldı zaten daha önce. Benimde sabrım son olayla taştı, umarım bundan sonra yapılmaz...

Lutfen cevap verme sende, normal paylaşımlarımıza dönelim.

Evet var ortak yonumuz baya:) kilo alimi o hafta 70gr almisti, ben doktora kicimi yirttim emmiyo diye tamam hftaya gorcez dedi benle inatlasti, sonra 79gr aldigini gorunce tamam ek gidaya baslayabilirsin gecen haftaki tum sozlerimi geri aliyorum dedi. Hatta bana bir de bebek tartisi verdi kedinde fazla varmi. Simdi haftada bir tartiyorum, zorla yedirdigim mama ile gecen hafta 280gr almisti bakalim pazar gunu tekrar tartcaz. Gurbet deme bana nasil fena oluyom. Neyse ki annemler yilbasinda yanimiza geliolar taaaam 5gun kalcaklar ne buyuk mutluluk benim icin!

Kızlar avent natural kullanlar için bir sorum var. Ben kızıma bu biberonu almıştım 2 aylıkken, 2 damlalı almıştım. Şimdi kızım 4 aylık, mağazada 3+ ay için 3 damlalı ve 6+ ay için uç vardı. Bende satıcıya sormadan demekki 3-6 ay arası 3 damlalı olacak diye tahmin yuruterek aldım. 6 aydan sonrada 6+ olanla ucu değiştiririm dedim.

Ama şimdi eve gelince emin olamadım, bu uçlar her ay için ayrı mı? 4. Ay için uç var mı?

evet canım aynen öyle. misal ben de şimdi 6 aylık 4 delikliye geçtim. her ay için ayrı ayrı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…