- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #68.941
Ya kalkanlari sterilizatore koymadan oldu onlari hic koymadim hep kaynattum ama neden oluyor bulamadim bi turlu
Benim kızım çok uykulu değilse memede kalmıyor maalsef. Uyku arasında emziriyorum ve zaten sütüm az olduğu için mama da veriyorum. Bu süreçte natural biberon kullandım ama 6 aydan sonra normal biberon a gececeğim canım, lıkır lıkır içsin, memeyi, bineronu, emziği, kaşığı, suluğu ayıranilsin, dudak tiryakisi olmasın.
Anladım canım nie böyle yapıyor ki bu bıdıklar şükür ki ben Kaan'da doğduğu gün dışında hiç emme sıkıntısı yaşamadım kaşık ve biberonda da sıkıntı yaşamadım ama çok obur olduğu için çok kusuyor maalesef işte herşeyin fazlası zarar... Zaten şimdiden biliyorlar biberonu memeyi suyu ilk başta biberonlamı vericeksin peki
Ya kizlar bisey sorcam siz avent diyince pratik hanim gibi ortaya ciktim ams:)) bnm aventle basim dertte soyle ki once gogus kalkaninda bu dorunu yasadim gittim ikinciyi aldim yine ayni simdi biberon basliklarinda da ayni sorun var. Aventlerde bir sure sonra mumlanma gibi bisi oluyo, gogus kalkani da oyle oldu simdi biberon basliklari da bugulu bugulu bi tabaka var sanki uzerlerinde. Mikrodalga sterilizatorune atiyorum bi de suda kaynatiyorum kullandiktan sinra da sicak suyla yikayip icine yine kaynar su koyuyorum oyle bekliyo ama meden olabilir?? Siz nasi temizliyorsunuz??
Bendede var aynı sorun canım. Los ve sessız odada beslemeye calısıyorum mumkun oldugunca.
Canım bende bebek arabası fıyatına getirdiğim açıklamayı iyi niyetle algılamış olduğuna inanıyorum, orada sana demek istediğim, mesela ikimizde meslektasız, aynı isi ben almanyada yaparken 1 euro kazanıyorum, sen tr de yaparken 1 tl kaznıyorsun. Arabanın fiyatıda 1 euro, benım 1 aylık maasıma denk gelirken senin 2,5 aylık maasına denk geliyor, tr deki satış fiyatlarına getirilen bir eleştiriydi o. Bende 2,5 aylık maasımı vermem demek istedim...
Canım çocuk bebek kitabı mı? Bebek bakım kitaplarımı?
Benim kızda boydan girer o ekibe :)
Bu ek gıda işini ben bir turlu anlayamıyorum cnm, yumurta için erken oldugunu biliyordum ama.
Ben anne sutu suruyorum cnm.
Sen şimdi başlayacak mısın tattırmaya Atahana?
Lutfen yukle! Birazda guzel paylaşımlara ihtiyacımız var topicce, burada iyi niyetiyle paylaşım yapan ve insanları paylaşımlarıyla yargılamayacak bir sürü kişi var, bu son yaşananlar hevesini kırmasın lutfen.
Canım o olay soyle olmuştu, ikoncan kelimesini kızıma myhoney soylemişti, gayet sevimli bir şekilde. Bir art niyet olmadan, iltifat etmişti kızımın kıyafetini beğenip. Sonra ben kızımı yuzmeye gonderecegımı yazdım burda, arastada kendince dalga gecti, bende kızımı eskrime yollayacağım falan diye, bende ona sen benim paylaşımlarıma takılma geyiğe devam et dedim, hatta kızı için bir eli yağda bir eli balda olacak ileride dedim, kızı için altın seyler istiyordu dunuslerinden ya hani, sayfalarca surmustu o muhabbet :) ha onuda benim emzik konusunu tiiye almak için yaptığını yazdı sonradan, kendisi böyle insanların paylaşımlarıyla dalga geçerken bende hem alındığım hemde onu tiiye almak için ne güzel şeyler istiyorsun kızının geleceğini dusunuyorsun dedim. O da senin ikoncan kızın da öyle v.s. Tarzı nirşeyler söylemişti. Yani benim kızıma böyle bir yakıştırma yapılmasını da kendince tiiye aldı. Olay budur yani :)
Ve lutfen için rahat olsun, umuyorum bu son olaylardan sonra kimse birbirine bu şekilde kotu niyetli yaklaşmaz. Muhabbete devam!
Evet lutfen kapatalım bu konuyu :) herkes birbirine cevabını verdi zaten artık.
Canım detaylı açıklama için teşekkürler,s en daha iyi hatırlamışsın konuyu ben ugg ları unutmuştum, niye paylaşmıştımki acaba... Ama emin ol gösteriş için değildir :)
Aman canım emzik yurt dışından falan yazma, tehlikeli tanımlar bunlar :))
Bu arada ben kızıma sadce uyurken emzik veriyorum, hani şu meşhur emziği. Ve ucu çok uyduruk. Başka emzik denedim ama almadı, emziğe başladıktan sonra anne memesini uzun uzun emmiyor, şimdi çok pişman emzik verdiğim için maalsef...
evet canım aynen öyle. misal ben de şimdi 6 aylık 4 delikliye geçtim. her ay için ayrı ayrı yok.
Ya kizlar bisey sorcam siz avent diyince pratik hanim gibi ortaya ciktim ams:)) bnm aventle basim dertte soyle ki once gogus kalkaninda bu dorunu yasadim gittim ikinciyi aldim yine ayni simdi biberon basliklarinda da ayni sorun var. Aventlerde bir sure sonra mumlanma gibi bisi oluyo, gogus kalkani da oyle oldu simdi biberon basliklari da bugulu bugulu bi tabaka var sanki uzerlerinde. Mikrodalga sterilizatorune atiyorum bi de suda kaynatiyorum kullandiktan sinra da sicak suyla yikayip icine yine kaynar su koyuyorum oyle bekliyo ama meden olabilir?? Siz nasi temizliyorsunuz??
Benim kızım çok uykulu değilse memede kalmıyor maalsef. Uyku arasında emziriyorum ve zaten sütüm az olduğu için mama da veriyorum. Bu süreçte natural biberon kullandım ama 6 aydan sonra normal biberon a gececeğim canım, lıkır lıkır içsin, memeyi, bineronu, emziği, kaşığı, suluğu ayıranilsin, dudak tiryakisi olmasın.
Ikea'nın internet sitesinden alsan canım. Madem orada var beğenmişsin.
İkea internetten satış yapıyor.
English home e bakabilirsin. Oranında tarzı düz renkler.
Canım merhaba..Kipada da var krem renkte üstü ayıcıklı ben almıştımm..
Veya bekleyelim bakalım p. Hanım gelir birazdan onada sorarız :)
Sosyalleşmeye başladıkları zaman memeyi reddederlermiş, benimkisi yaklaşık 1 aydır sosyalleşiyor bakalım ne zaman bitecek :) Kaan a maşallah diyelim, emmeyi reddetmesi buyuk sıkıntı cnm, inşallah hiç yaşamassın.
Ek gıdaya nasıl geçeceğim, suyu ne zaman nasıl vereceğim falan onlara henüz karar vermedim cnm, buradan okuyup, annelerind eneyim ve tecrubelerine bakarak bende bir sistem oturtacağım artık.
sakın suyun kireci olmasın canım ,ben de ilk hafta koruyucu kullanmıştım kaynattıktan ve sıcak suda beklettikten sonra tabaka halinde buğulu buğulu kireç tabakası olmuştu pamukla kuruluyordum ben
Canim kalkanlarda benzer sey bende de oldu. Ben de sterilizatore koyuyorum. Demek ki ondan
Yazmaya bile gucum yok moralim cok bozuk bu kizka napicam nasil tekrar meme alacak bilmiyorum. ... usandimmm
Sen yükle canım , ne guzel olmuştur bebegin kimbilirWowww neler olmuş boyle. Tam anlamiyla gecmusi okuyamadim bitiremedim. Sadece sahsi fikrim belli bir olgunlukta insanlariz. Kendi irademizle buraya girip yorum yapip foto ekliyoruz. Kimimiz hamilelikten beri hep takip eymesine ragmen ( ben gibi) bi turlu uye olamayan ne zaman ki bir sıkıntısi bir derdi oldugunda uye olup paylasan kisileriz. Kimse ne zorla burada ne de zorla birsey yaptiriliyor. Hem ben mi yanlis bi platformdayim burasi ben avukatim dotorum muhendisim platformu mu. Ben anne olduğumuzu ve burada bebilerle ilgili birseyler paylasilacagini dusunmustum. Burada vakit gecirmemin sebebi birilerinde kendimi bulabilmem. Ayrica yalnizligimi gidetmem!! Ana yok baba yok kardes yok yanımda tek benim mi cogumuzun oyle. Yok resim ekledimdi yok dünürlukte ne yok altin emzik. Ben herkesi cok seviyorum ve herkesi yakin buluyorum kendome. Ivy arasta cucu aybike beklebekle mutluluk durusrl med ve yazamadiklarim. Hepimiz birbirimizde kendimizden birseyler buluyoruz yoksa suanda evim toparlanacak yemek es olacak burada ne isim olurdu ki.
Ve tam dda mevludumuzu yaptik fotolari bir heyecan ile buraya yukleyecekken !! Neyse bi baska bahara ..
5. Ayınız hayırlı olsun canım , bizimde 2 hft kaldı :)Ayrıntılı yazdığı. İçin teşekkürler.
Bana dr beş buçuk aylık olunca masada sizinle beraber takılsın. Azıcık tattır dedi. Çorbalaardan. Yoğurttan tatırabilirsin dedi. Sizin kendi yediğiizden diye vurguladı. Bende zaten ilkine çok uğraştım bütün günüm yemek hazırlnak ve yedirmekle geçiyordu bu da ayrıyeten bişey yapmak istemiyorum dedim. Doktor dediki eğer çocuk sofraya glip sizin gibi yemeklere katılmazsa. Özel yemek ritueli bebek için luşturulursa bebek yemek istemez. Sofrada sizi taklit ederek yer ve yemesi düzgün olur dedi.
Maşallah canım kuzuna , cok tatlı fotolaruzun zaman sonra ilk kez resim paylaşıyoruz:)
Canım 4. Ve 6. Ayda karma ası ve pnömokok yapılacakyine seninle aynı doğumluyuz diye soruyorum canım, sen bu ay hangi aşıları yaptırdın,
bizim aşı takvimmiz karman çorman oldu
burada bir aşı takvimi yok ben türkiyenin aşı takvimine göre hareket ediyorum, o yüzden takibini kendim yapıyorum
bir kez takip etmedim de zavallı kuzuma karma aşıyı 15 günlükken yapmışlar
sonra türkiyede o karma aşıyı saymadılar 2 aydan önce yapılınca geçerliliği yokmuş,
2 aylıkkken tekrar karma aşı yaptılar, 4. ayda tekrar karma aşı yaptırcaksın dediler
anlıycan 3 kez karma aşı yemiş olacak beril benim yüzümden
o yüzden şimdi çok dikkat ediyorum
türkiyede sağlık müdürlüğünü aradım, kadın iyice kafamı karıştırdı,
biz bugüne kadar 2 hepatit B, birisi geçersiz 2 karma aşı, ve verem aşısı vurulmuş olduk, rotaları ben kendi isteğimle yaptırmadım
sana zahmet bugüne kadar hangi ayda hangi aşıyı yaptırdınız ve bu son 4.ay da vurulması gereken aşılar neler yazar mısın canım
Allah kolaylık versin canım , belki içilebilirsen yarım kasık calpol versen , ağrısı varsa iyi gelirhepinize teşekkürler kızlar diş buğdayını araştırıorum yapıcam inşallah. kızım tam bi canavar oldu zaten akıllı bi bebek deildi puuufffff nefes bile alamadım bugün yemeğimi zor yedim biraz daha geç çıksaydı keşke dişikaç haftadır zaten huzursuzluk kucak uyumama hat safhadaydı 2 gündür feci arttı şaşırdım kaldım dinlenmeye hasretim valla ne zormuş
Bir zararı olmamıştır heralde , ama eskiyince besin degerini yitiriyor , yani faydası da olmamıştır diye biliyorumson 10-15 gündür kzıım br türlü doymuyor diyordumya kızlar,
evde berilin doğduğu ilk hafta mama takviyesi yapmıştık, ondan kalan mama vardı,
bu son günlerde de doymayınca, az az ondan verdim sadece gece yatmadna önce günde 1 kez ama gerçekten çok az içti, her gece 20 cc falan,
zaten çok komik o kadar yaygara kopartıyor ve sadece 20 cc içip doyuyor nasıl iş anlamadım,
yani toplamda 100 cc falan içmiştir, vermedne önce son kullanma tarihine bakmıştım mamanın,
akşam üzerini bir okudum aynen şöyle bir ibare, "açıldıktan sonra 3 hafta içerisinde tüketilmelidir"
ve o kutu açılalaı nerdeyse 4 ay oluyor
çok sinir oldum kendime çocuğuma bayat mamayı yedirdim, ve hiç de aklıma gelmemeişti,
sizce mama bozulmuşmudur ve bir zarar verir mi acaba
dediğim gibi hep anne sütü aldığından onu çok içmedi zaten sadece yatıştırmak için ara ara vermiştim
Cok tatlı bir oda olmusbugün interntim çok sorunlu, hazır bağlanabilmişken barışın odasının resmini ekliyorum
söz vermiştim aradan çıksın da rahatlıyım :)))
Eki Görüntüle 902991
Canım bakarsın , alerji filan olmadıkça sorun yok , yesin kuzucanım boşver ek gıda sıralamasını yahu. sadece 1 yaşına kadar yasak olan şeyler var onları verme gerisi Allah ne verdiyse. onu verme bunu verme uğraşmıcam şahsen. kızım yoğurtta yiyor meyve de sebze de tarhana çorbası da. açıkçası bizim yediğimiz yemekten bile tattırıcam artık. ben saldım artık mevlam kayıra
Onun tosunlugundandir oo :))Bende dışarıda işim olup kaanı götüremediğimde sütümü biberonla veriyoruz ve hala aynen yenidoğan kullanıyoruz onu bile cork cork götürüyo
Canım bizde de oldu , 2 hft filan sürdü , simdi düzene girdi , insallah sizinkide düzene girerYazmaya bile gucum yok moralim cok bozuk bu kizka napicam nasil tekrar meme alacak bilmiyorum. ... usandimmm
Canm ya cok tatlısın
Asıl ikoncan benim , yastık bağlamış gibi duran göbeğimle ve sibel can gibi dümdüz ( şişmanlıktan hatları kaybolmuş :))
Halimle kimselere kaptırmam ikoncanligi
Yalnız kıyafetler olmuyo. Onu ne yapcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?