2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben kullanıyorum, doğduğunda yenidoğan başlığı ile almıştım
benim dikkatsizliğim iyi birşeye sebep oldu galiba :))
paşam iki günde bir falan kullanıyor biberonu ve ben hala aynı tip başlıkla veriyorum, tek delik yenidoğan
ana sağlıktaki doktor biberon alınca memeni reddetmedi mi dedi bende yoo biberondan 30sn sonrada mememden süt içiyor dedim, sonrada kullandığım başlığı söyledim
ondandır, eğer biberondan rahat içebilseydi memeni istemezdi dedi

İkoncan:Arasta kullandığı müddetçe kötü anlama gelen, başkaları kullandığında iyi anlama gelen ifade.

Canim cok yararli bilgiler paylasmissin cok saol.

Bu ay sonunda bizim de kontrolumuz var, su demir hapini ben de soracagim.

Aybike bizim oglen uykulari yarim saat suruyor. Nasil uzatmayi planliyorsun?

valla benim öyle bir planım varda paşa buna hiç yanaşmıyor
bir iki gün deneme yanılma yapayım sonra seninle paylaşayım hangisi işe yararsa

evet canım aynen öyle. misal ben de şimdi 6 aylık 4 delikliye geçtim. her ay için ayrı ayrı yok.

Saol canım, demekki doğru almışım. Açmaya korkmuştum yanlışsa değiştiririm diye, şimdi kullanmaya başlayabilirim.

Canım bende kızıma hala 2 damlalıyla veriodum, artık biberonu hırsla çekmeye genzine kaçırmaya başlamıştı, bende yeteri kafar gelsin diye oyle çok asıldığına karar verdim memeye. Hatta bunu anlamam baya zamanımı aldı :) gecen gun, aaa bu biberon hala 2 aylık içinmn diye bir aydınlanma yaşadım.

canım yaaa ben bu çocuğa eziyet mi ediyorum acaba
az önce bile tek delik yenidoğan başlığı ile verdim

Canım eğer ucu değiştirmeyi düşünürsen, ben 2 damlalı alırken sanki yıllarca kullanacak gibi 3 adet de yedek uç almıştım. Hiç kullanılmadı, kutusunda duruyor. 1 damladan hemen 3 e gecmek istemessen o uçları getireyim sana çarşamba gelirken?

Senin yazdıklarını okuduktan sonra kucakta sallayarak 1-1.5 saatte uyuttuğum oğlumu yanına uzanarak 15-20 dk uyutmaya başladım

Çooooook mutluyum artık O uyuduktan sonra kollarımın uyuşukluğunıgfgeçmesini beklemeden duş yemek vs yapabilicem .

İnan senin yazın olmasa aklıma gelmezdi bu yöntem çok saol :)

Ya kizlar bisey sorcam siz avent diyince pratik hanim gibi ortaya ciktim ams:)) bnm aventle basim dertte soyle ki once gogus kalkaninda bu dorunu yasadim gittim ikinciyi aldim yine ayni simdi biberon basliklarinda da ayni sorun var. Aventlerde bir sure sonra mumlanma gibi bisi oluyo, gogus kalkani da oyle oldu simdi biberon basliklari da bugulu bugulu bi tabaka var sanki uzerlerinde. Mikrodalga sterilizatorune atiyorum bi de suda kaynatiyorum kullandiktan sinra da sicak suyla yikayip icine yine kaynar su koyuyorum oyle bekliyo ama meden olabilir?? Siz nasi temizliyorsunuz??

Evet canım bahsettiğim şey oydu. Ayrıca az önce söylediğini kabul etmiyordu şimdi ben söyleyince mi suç diyor neyse gerçekten mide bulandırıcı bi duruma geldi olaylar kimseden özür dileyecek değilim kimseyede iftira atmadım aynen muhabbete devam edelim

valla canım iyi olur, zaten şuan kullandığımın ömrü bitmek üzere..dediğin gibi hemen 3 e geçmeyeyim çocuk noluyoruz diyecek :)

ne demek canım, şuan nasıl mutlu oldum anlatamam :)))
umarım böyle devam eder :) ama aklında bulunsun bazı akşamlar huysuzluk yapabiliyor, sakın sakinleştirmek için kucağına alma feci şekilde tekrar başa sarıyor ozaman olay

evet işte bende onu anlamıyorum, deli gibi içip bitiriyor. yada biz normalini bilmiyoruz bu bize normal mi geliyor

Ben sürekli kullanmadığım için pek dikkat etmemiştim çünkü normalde emziriyorum pekde zorlanıo diyemem emerken bide rahat akışa alışıp memeyi bırakırmı acaba böle mi devam etsek yoksa bi büyüğe mi geçsek bilemedim

Canım ben hiç sterilazatör e koymadım henüz, temiz suyun içinde ve cam kapta 10 dk kaynatıyorum. Ve her kullanımdan sonra kaynatmıyorum, sadce kaynar suyla yıkıyorum. Bende mumlama gibi birşey olmadı henüz ama seninkilerin sterilazatörden olduğunu tahmin ediyorum.

Burada daha önce de yazmıştım, aklında bulunsun diye sanada yazmak istedim, benim bir ebem vardı doğumdan sonra sık sık bebek kontrolü için gelen. Sterilazatör ü gördüğünde, lütfen bunu 2 ayda 1 gibi, gemiş zaman aralıkları dışında sürekli kullanma. Bebeğinin ağzına götürdüğü şeyler tamamen steril olmamalı, bağışıklığını hüçlendirmesine yardımcı olmak istiyorsan biberonları falan sadece kaynat, evini buyuk temizlik yapıyor gibi 2-3 ayda 1 de steril etki biriken mikroplar iyice kırılsın demişti. Ben o yuzden o aleti hiç kullanmadım, çünkü biberon kullanmaya 2 ay önce başladı. Şimdide turkiyedeyim, gidince topluca steril ederim herşeyi.

Benim kızım çok uykulu değilse memede kalmıyor maalsef. Uyku arasında emziriyorum ve zaten sütüm az olduğu için mama da veriyorum. Bu süreçte natural biberon kullandım ama 6 aydan sonra normal biberon a gececeğim canım, lıkır lıkır içsin, memeyi, bineronu, emziği, kaşığı, suluğu ayıranilsin, dudak tiryakisi olmasın.

Ya kalkanlari sterilizatore koymadan oldu onlari hic koymadim hep kaynattum ama neden oluyor bulamadim bi turlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…