2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar merhaba,
Ben burayı uzun zamandır sadece okuyarak takip ediyorum. 19 Ağustos'ta kızımı dünyaya getirdim. Dün 4. ay kontrolü için doktorumuza gittik. Her seferinde sormayı düşündüğüm soruların yarısını sormayı unuttuğum için bu sefer tüm sorularımı yazdım ve doktorun verdiği cevapları kaydettim. Aynı konularda soru işaretleri olan arkadaşlar olabileceği için paylaşmak istedim.
S: Ayaklarının üzerine bastırmak ve oturur pozisyona getirmek zararlı mı?
C: Hayır aksine artık destekli bir şekilde oturtmaya başlamanız faydalı olur.
S:Sürekli elleri ağzında ve salyaları akıyor, diş çıkmarma durumu olabilir mi?
C:Bebekler bu aydan itibaren herşeyi ağızları ile keşfetmeye çalışırlar, bu dönemde ellerini yeni keşfettikleri için ağızlarına götürerek ellerini anlamaya çalışırlar. Ayrıca artık eliyle tutabildiği herşeyi ağzına götürmeye başlayacaktır. Müdahale etmeyin, sadece ağzına götürdüğü eşyaların temiz olduğundan emin olun.
S:Bu ay emzirmekte bir hayli zorlandım. Sürekli etrafa bakıyor, bi süre sonra beni itip ağlamaya başlıyor. Ne yapmam gerekir?
C: 4 ayda çok sık rastlanan bir durumdur. Artık çevreyi iyice algıladıkları için emmek eskisi kadar cazip gelmiyor, bu nedenle uykusu geldiğinde ya da yeni uyandığında emzirmeye gayret edin, gece emmelerini uzun tutun, gündüz sakin bir odada sakin bir müzik eşliğinde emzirin. Her emzirmede müzik aynı olsun.
S:Burnu çok sık tıkanıyor. Otri bebe aspirratör ile temizliyoruz. Bir zararı var mı?
C: Hayır aksine burnunun tıkalı olmasının zararı var. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
S:Bebeğin odasının havası çok kuruyor. Buhar makinesi alalım mı?
C: Ben buhar makinesi kullanımını tavsiye etmiyorum. Yatmadan önce su kaynatın ve kaynamış suyu kalorifer üzerine koyun.
S: Demir takviyesine başlayacak mıyız?
C: Hayır sağlık ocağı verecektir ancak ben söyleyene kadar kullanmayın.
S: Kızım bu ay 330 gr aldı, geçen ay 800 gr almıştı. Sütüm yetmiyor olabilir mi? Mama takviyesine başlayayım mı?
C: Bu ay kilo alımında düşüş çok normal, çünkü anne sütünün protein değeri gittikçe azalıyor. Mama vermeyin, ek gıdaya yavaştan geçiş yapalım. Ben protein değeri yüksek olduğu için yoğurtla başlatıyorum. Yoğurdu AOÇ nin günlük sütünden mayalayın, bir yoğurdu 2 gün üst üste yiyebilir ancan 3. gün tekrar mayalayın. 2 çay kaşığı ile başlayın, ay sonu bir çay bardağı olacak şekilde arttırarak devam edin. Sabah ile öğle emzirmesi arasında verin.
S:İşe başladığım için süt sağıp bırakıyorum ancak her seferinde farklı miktar sağıyorum. Bir öğünde içmesi gereken süt kaç cc olmalıdır?
C: 4 aylık bir bebek bir öğünde 120 cc içebilir.
S: Aşı harici ateş yükselmesi durumunda ne yapmalıyım, ne zaman hastaneye gelmeliyiz?
C: Ateş 38.5'un üzerine çıktığında bebeği soyun ve ılık su ile kompres yapın, 3/4 ölçek calpol verin. Ateşi bir saat içerisinde dümezse getirin. Ayrıca ateş 39 olduğu zaman vakit kaybetmeden hemen getirin.
Şimdilik bu kadar. Umarım faydalı olur.
Görüşmek üzere,

Elecda cim once hosgeldin, gelmenele birlikte cok guzel soru ve cevaplar yazmissin. Cok begendim. Tesekkurler

Benim de içimden yazmak gelmiyor...

Kizlar bugunlerde acayip istahliyim deli gibi yemek yiyesim var. Allah korusun hamilemiyim neyim :)) saka bi yana siz duzenli regl oluyor musunuz? Benimki pek normal degil de :26:

Ben kız 4 aylıkken oldum ve düzenli gidiyor hatta eskiden bu kadar düzenli değildi

Oglumun ara ara yesil kaka yapmisligi oluyordu ama cok onemsemiyordum. Bugun siyaha yakin yesil kaka yapmis. Persembe kontrolumuz var doktorumuza soracagim ama daha once bebegi koyu yesil kaka yapmis ve doktordan bilgi almis anne var mi?

Oglumun ara ara yesil kaka yapmisligi oluyordu ama cok onemsemiyordum. Bugun siyaha yakin yesil kaka yapmis. Persembe kontrolumuz var doktorumuza soracagim ama daha once bebegi koyu yesil kaka yapmis ve doktordan bilgi almis anne var mi?

Ben varım 2. ayda sormuştum ara ara yeşil kaka yapıyor diye. Anne sütü alan bebeklerde kakanın renginin bir önemi yoktur. O gün sizin beslenmenizle bile alakalı olabilir demişti.

kızlar selamlarrr bişey soracağım yoğurdu hangi sütle yapıyorsunuz inek sütü 1 yaş sonrası diyorlar formül mamayla yapıyorsanız yoğurt tutmuyor birde 3-4 saat mamanın dışarda durması zararlı değil öi?

Merhaba... Bende cok aktif yazan bir uye degilim ama bu verdigin bilgilere tsk etmek istedim.kafama takilan birsuru sorunun cvbini buldum tekrar tskler.ayrica doktorunuda tebrik ediyorum genelde boyle uzun uzun cvp vermiyorlar.

Hoşgeldin, ne güzl derlemiş ve yazmışsın, teşeklürler. Her öğünde 120 ml verdiğin taktirde öğün aralıklarnı kaç saat tutacaksın bebeğine? Benim doktorumda demir kullanımı ile ilgili açık birşey söylemedi, hatta daha öncesinde süt ve süt ürünleri tükentenlerin demir takviyesi almasının zararlı olduğunu söylediğini hatırlıyorum, gider gitmez doktoruma detaylı soracağım nedenleriyle birlikte, sonra sizinlede paylaşırım yanıtını.

Formul mamayla yoğurt nasıl oluyor canım? Süt niyetine formül mama mı kullanıyoruz? Ve evet, 1 yaşa kadar inek sütünden uzak durmalıyız, inek sütüyle yapılan yoğurtda buna dahil olmalı. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt, keçi sütüyle yoğurt mayalayacağız 1 yaşına kadar.

bnde dr a götürdüm bu yüzden kaka tahlili yapıldı 15 gün sürekli yeşil yapmıştı, mikrop var dediler ama sadece anne sütü alıyor. Bi başka dr a sorduk arada olur önemli diil demişti cnm..

elecda öncelikle hoşgeldin, bu güzel soru cvpları paylaştığın için teşekkürler..

Ozel bir durum yoksa alerji gibj inek sutunden yogurt verebilirsiniz cunku mayalanan sut ozelligini kaybediyor.

Arkadaslar alintiilarim gitmis kusura bakmayin tek tek cevap yazamiyorum teldeyim. Ben ilk reglimi 60. Gun oldum sonrasinda 1 kere damla seklinde kanamam olduogun bugundur yok. Ilk reglimden hemen sonra doktor kontrolune gitmistim. Butun kan idrar hormon testlerim yapildi herseyim duzgundu. Tekrar gitmelimiyim sizce? Parme senin de benim gibiymis sen ne yaptin gittin mi?

Tesekkurler paylastigin icin

Keçi sütünden yoğurt yedim keçi sütü de içtim :) Tadı güzel ama en güzel yoğurt manda yoğurdu tat olarak :) Hamile iken yemiştim 10 ayda doğurursun dediler ama ben benim kızı 9 ay bile tutamadım :)

Ben de çok denedim. Sonra vazgeçtim yoğurt vermedim çocuğuma yemiyordu zaten:)
Ben ilk denememde de sonrasında da güzel mayaladım sütün ısısını küçük parmağım ile bakıp mayalıyorum güzel tutuyor birde ben kapaklı borcama mayalıyorum :)

Hoşgeldin . Ne güzel sorular sormuşsun ve ne güzel cevaplar almışsın. Teşekkürler :)

Herkese merhaba anca gelebildim :)

Yok Canim gitmedim ben de üçüncü ayda kontrole gittim sanıyorum 60. Gunde regl olmuştum zaten kanamam anca bitmişti . Doktora söyledim daha sonra olmadım hic regl diye ne zamana kadar olmaz isem sorun olabilir diye sordum . O da emzirdigin icin olmaman cok normal emzirdigin sürece düşünme olup olmadıgını ya da olursan düzenli olmayabilir takma kafaya dedi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…