2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şapşirik bakışlı oğlum ve ıvy nin sevgi pıtırcığı kızı :)

Eki Görüntüle 912219

paşam hayran hayran ıvy teyzesine bakarken

Eki Görüntüle 912229

Şükür geçmiş bitti ama alıntılarım gitmiş.
Yerim ben sizin bu tatlı bebeklerinizi. Çok güzel çıkmışlar maşallah onlara. Rabbim kötü gözlerden korusun.

My honeycim ek gıda benim ki yiyor hemde ne yemek maşallah diyim valla 3 kaşık veriyorum eliyle elimi tutup ağzına götürüyor Ve kaşığı görünce ağzını açıyor. Ama şu 4 gündür beni zorla emiyor uyurken emiyor ama uyanıkken aç bile olsa emmiyor

Biberonumuz 2 numara en iyisi 3numara emziğe geçelim bakalım.

Ay aklımda bir sürü şey vardı uçtu gitti.

Meltemcim bende 4 çocuk istiyordum ama sezeryan olunca 2 ye düşürdüm :) Kısmet belki ikiz olur o zaman 3 yaparım.

Yabancı annelerle bir email grubuna üye olduğumu söylemiştim, orada bir annenin yazdığı şey çok hoşuma gitti :) diyorki ;

ilk bebeğimde kendime (nursery malzemesi olarak) ve bebeğime öyle çok ıvır zıvır almıştımki, bebeğimle vakit geçirmektense onları steril etmek, toparlamak, düzenlemek daha çok vaktimi alıyordu. Şimdi ben bebeğim ve emzirme yastığımız varız. Mutluyuz. Emzirme yastığını gebeliğimde iş yerinde belime destek, gece uykularımda bacaklarımı ve sırtımı dinlendirmek için kullandım. Doğum yaparken aynı yastığıda yanıma aldım, diz üstü pozisyonda doğurmayı planladığım için dizlerime destek yaptım, yorulunca ona sarıldm. Yerlerde yastığımla birlikte sürüklendim. Bebeğim doğdu onunla emzirdim, tum resimlerini çekerken onu destek olarak kullandım (bunu bende yapıyorum), bebeğimin altını açarken ona yatırdım, yuvarlanmasın diye onunla destek yaptım etrafına, gece yan yatırırken kendini anne karnında hissetsin diye onu bebeğim için yuva haline getirdim. Henuz oturamadığı ama etrafı merak ettiği dönemlerde yine ana karnı pozisyonunda bebeğimi üzerine yatırdım, sonra koltuk üzerinde bebeğim için koltuk yaptım onunla oturmaya başlayınca, yere koydum tummy time yaptırdım, oyun alanı yaptırdım, yanları korkuluklu olan bir sandalyeye bağladım emzirme minderini, bebeğime mama sandalyesi yaptım. Bahçede, plajda ve bisiklet bagonunda da aynı yastığı hep kullanıyorum, bebeğimin dış dünyadaki ana rahmi oldu diyebilirim...

Ve bir kaç resimde paylaşmış bu anne, gerçekten baya kullanmış yastığı :)
Bu arada bisiklet vagonu dediği şey bisiklet arkasına takılan ufak bir kabin, bebek ve çocukları taşımak için, çok hoş birşey. Bir ara resmini koyarım kızımı bindirirsem.

Guya Ben de cok birsey almayacaktm. O bu derken cidden bir baktim Ev dolmus. Bir de bana arkadaslarim da kendi bebeklerinden kalma kullanisli esyalarinin verdiler. Simdi heryer Kayra efendinin esyalari ile dolu

Guya Ben de cok birsey almayacaktm. O bu derken cidden bir baktim Ev dolmus. Bir de bana arkadaslarim da kendi bebeklerinden kalma kullanisli esyalarinin verdiler. Simdi heryer Kayra efendinin esyalari ile dolu

aynen cnm yaa..bzde kıyafet işini abartmışız yenidoğan ölçüsünde bi sürü giyilmedik kaldı, bi heves ne görsek atlamışız, hediyeler de yığılınca kanepe altlarım fulledi :) ayırdıklarımı da ihtiyaç sahiplerine yolladım biraz. anakucağı puset oyun halısı bebek arabası bi odayı doldurdu bazen oturma odasına getiriyorum hangisinde oyalanır ki diye..odada adım atacak yer yok :)))

Aybike mersedes bze çk yakın sayılır keşke gelsen..Ivy belisırma var ıhlara vadisi kenarında su üzerinda çadırdan oturma yerleri balık, ızgara herşey var manzara da nefis..gelmelisiniz bence

Silivri'de canim. Bu yaz Kayra orada olacak. Ben de Persembe aksami gidecegim. Sende mi Urla'daydin?

Evet canım bizim yazlığımızda Urla da, Aybike ile çok yakınız, hatta aynı plajlara takılıyoruz yazları :) yazın sizide bekleriz.

Bende ilk başta eşya almayacağım, aldıklarımıda iyice seçerek alacağım demiştim. Ama maalesef aldıkda aldık. Kızıma oda yapacağım oda şuanda fazla eşyalarla dolu, onlardan kurtulabilirsem oda yapacağım kızıma :)
Ben evimde de fazlalık eşya sevmem, az ve öz alırım ama bebek söz konusu olunca buldumcuk oldum sanırım. Kıyafet konusunda zaten tamamen başarısızım, turkiyeye getirdiklerim ve almanyada bıraktıklarım yanlış taktik yuzunden küçüldü, iki yere de ana kucağı beşik küvet koltuk fln alındı. Baya kontrolsüz çoğaldı bizim eşyalar yani :) düşününce, buneşyaları almayan annelerde gayet güzel idare etmişler amaa diyorum.

Bana tecrübeli anneler, yürüteç (zaten almanyada kullanılmıyor), zıpzıp, mama sandalyesi, lazımlık, ana kucağı ve çekçekli oyuncaklardan uzak durmamı söylediler. Yer kaplayan ve kısa süreli kullanılan eşyalar dediler. Bumbo ve peluş sallanan atları onerdiler banada çok mantıklı gelmişti zaten, ama şimdi mama sandalyesi falanda ihtiyaç listeme eklendi.

O doktorun ismini alabilir miyim canim:)

Canım belli mı olur , kader kısmet , Allah tekrar cocuk nasip ederse kullanırsınız gene
Bende kızımda buldumcuk olmuştum resmen, iki tarafın ilk torunu da olunca giysi oyuncak doldu heryer ,
Birde kızlar icin öyle guzel , süslü seyler varki , insan almadan edemiyor :))

Ben bu konuda nedense ilk olmasına rağmen abartmadan alış veriş yaptım. Şimdi her dışarı çıktığımda gerek duyduğum şeyleri alıyorum. İyi ki de çok erken doğduğu için ilk zamanlar evde tulum giymedik hiç. kısa kollu çıtçıtlı badi ayağına çorap o kadar :)

Bebek arabamızın puseti vardı , anakucagi seklinde hani, 3 unde de cok işimize yaradı :)
Arabamız iyice eskidi ama 3 numarada kullanınca veririm artık ihtiyacı olan birine
Yürütec kullanmadık , hediye gelmişti ama zararlı oldugu icin , birde erken yürüdüler kullanmadım pek
Mama sandalyesi de kullanmadım ama bu sefer koltuk niyetine aldım :)
Lazimlik da hic kullanmadık bana pis geldi , direk klozete alıştırdı sagolsun bakıcımız

Deneyimli annelik böyle birşey işte, bizde deneme yanılma yöntemiyle bulacağız doğru yolu inşallah :)

Almanyaya dönmeden önce buradan stokladığım kumaş. Bebeğime ağız mendili olarak kullanıyordum bu kumaştan yapılan mendilleri şimdide ek gıdaya geçiş öncesinde bebeğime meyve suyu sıkarken kullanacağım veya süzgeçten geçirilmesi gereken sebzeleri bu yöntemler süzeceğim. Meyve suyu sıkacakları bebekler için pek sağlıklı değil, her ne kadar temizliğine dikkat etsekde pek hijyenik değiller, metal süzgeçlerinde zaten sebzelere değmesi sağlıklı değil. Bu kumaş %100 pamuklu, saf zeytinyağlı sabunla yıkayıp sonrasında kaynatılınca rahat rahat kullanılabilir. Doğal bir yöntem. Mutfaktaki küçük ev aletlerinden sıkılanlara, uygun fiyatlı, hijyenik bir alternatif. Anneleriniz veya kayınvalideleriniz bu konuda daha çok şey biliyordur muhakkak, onlardan da tarif alabilirsiniz.

Bravo sana canım, ben maalsef çok düşünmeme rağmen bir türlü tutturamadım o istikrarı.

Selam kızlar,
Bugün mama sandalyesi araştırdım biraz. Uygun fiyatı 2 model beğendim. Biri ağır ama çok fonksiyonu diğeri de fonksiyonel bir iki özelliği eksik ama hafif. Ağır olan 8.2 kg diğeri 5.7 kg
Ağır model Babymax Loco Mama Sandalyesi ( NDRML RN ) - Bebefix.com-Bebeinin Hereyi Burada,bebek arabas,bebek beik
Hafif model Chicco Jazzy Mama Sandalyesi Fuchsia Wave - Mama Sandalyesi - kliksa.com
Chicco Jazzy Highchair - YouTube
Burda da bi anne anlatmış

Bebek arabası alırken hafifliği önemsemiş ve Mclaren quest almıştım. Şimdi keşke bir kilo fazlası olan ama tentesi kapanıp ana kucağı monte edilen aynı omuz askısı bunda da olan hemde daha ucuz cybex onyx alsaymışım diyorum. Memnunum pratik rahat kullanıyorum ama eşimi ikna edememiştim. 1kg için vazgeçtik. Şimdi bunda daha mantıklı karar vermek istiyorum. Ama burda aradaki kilo farkı 2,5kg(

Fikri olan var mı?

Loco katlanıo mu?tip olarak daha güZelmiş tekerlek ve asansör olayı da ii ama yer kaplamasın diosan katlandığı için chicco derim
Kilosu çok da dert diil sanırım nerden nereye taşıcaz ki zaten, bebek arabası gibi çok taşınan bişi olmaz

Ay yok ivycim bn soka girmedim de sore sacmaladi 3kez yollamis sonra:))

Canım Urla'daki Ozbek Akin'in Yeri nedir oylee yaaa. Az once resimlere gordum. Akıllara ziyan. Gitmediysen hepimiZ yerine git lutfen

gidip oturmadım canım ama emin ol fotoğraflardaki kadar değil...burda şahane yerler var, ben sizin yerinize bir gezeyim havalar düzelince
bizim favorimiz burası :)
Galeri | Denizaltı Cafe & Restaurant Urla | Urla İskele'de Tanju Okan Parkında sıcak samimi bir ortam bulabileceğiniz benzersiz bir restoran.

bütün yazı denizaltının beachinde geçirdik benim koca göbekle :))

canım çok isterim, inşallah yolum düşer o tarafa :))
boşver balığı manzarayı, seninle muhabbete geliyorum. tabi bide furkanı mıncıklamaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…