- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.721
Evde dururken hasta oldu oğlum kızlar ya dün kesik kesik öksürüyordu gece ateşlendi babası sabah götürdü doktor başlangıç demiş 2 aylıkken bronşit başlangıcı demişlerdi buhar makinesi falan alıp tutmuştuk bide alerjik olabilr 6 aya kadar koruyucu veremiyorum demiş nedir ki bu koruyucu bi kaç ilaç yazmış 8 kilo olmuş,boyuda 65 cm ama d vitaminini kesin bıngıldağı biraz erken kapanmaya başlamış demiş ben zaten sürekli unutuyordum d vitaminini vermeyi ama içime şüphe düştü erken kapanmasıyla ilgili hiç iyi şeler okumadım internette zeka geriliği falan diyo öyle kafama takıldı sabah sütüm gelmedi
Kızlar ya yine kaçırdım ipin ucunu o gün gerçekten evi bıraktım kalksın gitsin dedim ve dışarı çıktık sakin ve samimi bir Restaurant'ta yemek yedik yeniyıl zımbırtısı olmayan bir yerdi Kaan çok mutlu oldu gördüğü herşey ilgisini çekti bir kaç kişi kucağına istedi fotoğraf çektirdiler ilk başta tereddüt ettim ama çok samimi geldiler bana izin verdim güzel bir gece geçirdik. Ertesi günde marinaya Kayfaltı ya gittik çok kalabalıktı sanırım ondn rahatsız oldu hiç huzur vermedi bu arada ev hala kalkmış gidiyor ama ben artık kanıksadım evin bu durumunu diğer türlüsünü yadırgayacağım :)) bizden haberler böyle...
Sizleride okudum
Irmak canım Allah iki bebeğinide sağ salim büyütmeyi nasip etsin ve rızıklarını bol versin inşallah sana ve eşinede kolaylık diliyorum.
Genç anne senin noel bebeni yirim
Aybike : mama sandalyesi ucuz bişi alıcam ben bir kere olsun oğluma ucuz bir şey almak istiyorum çünkü araştırmalarımda belli özellikler hepsinde var ve 140 tlye bu işi kapatırım diorum benim aradığım kriterler
Emniyet kemeri
Ayarlanabilir sırt dayanağı
Katlanabilirlik
Tekerlek
Çift tepsi
Bu özellikler bir çok mama sandalyesinde var. Çok para vermek istemiyorum mama saldalyesine burdan kısıp oto koltuğuna bütçe ayırmayı düşünüyorum sağlam bişi almak gerekiyor çünkü onu 6. Ayda almak zorundayım çünkü şuan bile zor sığıyor. 1 Nolu oto koltuğuna.
Bu arada hasta olan büyün kuzularımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim miniklerimizi korusun
Bence ilerlemeden bişeyler yap canım boğazındaki enfeksiyon akıntı ciğerlerine iniyo sonra ben yaptım o hatayı sen yapma..Kızlar bebeğim çok öksürüyor. Doktora götürdüm ilaçlık bişey yok dedi. O günden beri daha da arttı. Eşim götürmüyor daha fazla hasta ediyorsun diye. Ben de yarın aile hekimine danışıp öksürük şurubu yazdırayım diyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum?
geçmiş olsun canım ben dün akşam ıhlamur verdim paşam sevmedi ama zorla 3 çay kaşığı verdim gece bir kere öksürdü iyi geldi galiba bugün vericem yine.gerçekten çok zormuş anne olmak....ağustos bebekleri bir bir hasta oluyor ben tam gri beyaza nisanbuya geçmiş olsun derken bi baktım benm kızımda yeniden öksürüyor. çok canım sıkıldı.inşallah yeniden hasta olmazöksürme ve hapşurma var şimdilik.anne olmak ne kadar zormuş allahım
Amin canım inşallah devam etmez de kullanmak zorunda kalmayız..Canım bu koruyucu sanırım alerjik astım vb. hastalıklarda verilen kortizonlu spreyler, pulmicort, ventolin gibi... Sanırım o yüzden bebeklere verilmiyor. Kızıma sürekli bunlardan verilir ama ben kortizonlu diye ilk zamanlar düzenli kullanmadım, sonra bir doktor ben kendi çocuklarıma kullandırmam filan dedi, bıraktım ama hala bu öksürük krizleri zaman zaman geliyor, ateş yok. Son olarak bir göğüs doktoruna götüreceğim ve dediklerine uyacağım. Senin oğlun daha çok küçük, Allah kolaylık versin...
Kizlar atesimiz gece dusmustu simdi 37.4lere cikti yine tekrar fitil vermelimiyim daha cok yukselirmi en son gece 11 de vermistim
Neden yükseldi canım bilmiyorum geçmişi, aşıdansa verme ne gerek yok 37.4 ile. Üstünü biraz rahatlat tek kat giydir bi süre bence, geçmiş olsun.Kizlar atesimiz gece dusmustu simdi 37.4lere cikti yine tekrar fitil vermelimiyim daha cok yukselirmi en son gece 11 de vermistim
Hayırlı olsun canım, nasibiyle gelir derler ya öyle düşün bence, ikisi birlikte büyecekler ne güzel. Emziriyomusun bu arada, zararlı falan diye okumuştum sanki emen bebek için, sordunmu doktoruna? Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım, gözün aydın tekrar.merhaba kızlar;
sabahtan beri ağlıyorum. ne yapacağımı bilemedim. sevinsem mi üzülsemmi ?????
oooooooooooooof offffffffffff
geçen burada midem çok bulanıyo diye yazmıştım, artarak devam etti. baş dönmesi ve halsizlikle beraber. ama ne bileyim hiç kondurmak istemedim.
bugün artık dayanamadım ve test yaptım. hamileyim. oğlum 5 aylık ve ben 3 aylık hamileyim.
Allahım aklımı kaçıracam şimdi.
daha yorgunluğum geçmedi. hazır değilim. eşimle evlendikten sonra 3 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştık. sonra Rabbim nasip etti ve şimdi başıma gelene bak.
hayırlı günler herkese biz çoook hastayız büyük kızım başladı bir gün sonra bebeğimde hasta oldu ateşlendi sabah doğru doktora çocuğumun iki elinide deldi anca kanını alabildi çok ağladı bende ağladım onun orda çaresizce yatması benden yardım ister gibi bakması bana çok dokundu çok şükürki ne kanında ne dirarında bişey çıkmadı sadece boğazı kızarık diye klamoks yazdı gönderdi versemmi vermesemmi veremdim ?
Geçmiş olsun kızlar, bir an önce iyileşsin bebişleriniz inşallah. Nisanbu internette yazanlara çok takılma, abuk subuk bi sürü bilgi kirlililği var, doktoruna sor aklına takılan şeyleri. Ben hatırlıyorum burda başka arkadaşlarımızdada oldu bıngıldağın erken kapanması d vitaminini azaltıyolar, düşünme kötü şeyler.Evde dururken hasta oldu oğlum kızlar ya dün kesik kesik öksürüyordu gece ateşlendi babası sabah götürdü doktor başlangıç demiş 2 aylıkken bronşit başlangıcı demişlerdi buhar makinesi falan alıp tutmuştuk bide alerjik olabilr 6 aya kadar koruyucu veremiyorum demiş nedir ki bu koruyucu bi kaç ilaç yazmış 8 kilo olmuş,boyuda 65 cm ama d vitaminini kesin bıngıldağı biraz erken kapanmaya başlamış demiş ben zaten sürekli unutuyordum d vitaminini vermeyi ama içime şüphe düştü erken kapanmasıyla ilgili hiç iyi şeler okumadım internette zeka geriliği falan diyo öyle kafama takıldı sabah sütüm gelmedi
Canım bizim doktorumuz aşının etkilerinin 3gün sürebileceğini söylemişti, ben 38,5 a kadar normal diye biliyorum. Ama 38 de calpol vermiştim kendim. Endişe etme, gayet normal ateşlenmesi, hatta iyi bile. Sık sık kontrol et yeter.Dun sabah asi olmistuk sanirim asidan yukseldi peki ne zaman normale doner bide normal kac derecedir
Dun sabah asi olmistuk sanirim asidan yukseldi peki ne zaman normale doner bide normal kac derecedir
Canım bizim doktorumuz aşının etkilerinin 3gün sürebileceğini söylemişti, ben 38,5 a kadar normal diye biliyorum. Ama 38 de calpol vermiştim kendim. Endişe etme, gayet normal ateşlenmesi, hatta iyi bile. Sık sık kontrol et yeter.
3 gün devam edebiliyo aşının etkisi.. 38 i geçmeden şurup yada fitil verme demişti bana doktorum..
Benim çok acıksa da emmiyor ağlıyor memeyi verdiğimde ama uyurken emiyor . Elbet geçici bir durumdur. Zaten şu 6 ayımız doluyor :)bizde de durum aynı ya çok acıktığında emiyor ya da uyku halinde ,ben neler denedim neler...çareyi beslenme arasını açmakta buldum 2 saatte bir emerken şimdi 2,5 hatta 3 saati bulduğu oluyor,o zaman hem acıkmış hem de uyku zamanı gelmiş olduğundan memeyi alıyor
Canım ben emzirmeyi 42 günlükken bıraktım o gün bugündür sağıp veriyorum. Yaralı maralı emzirirken arada mama veriyordum. Sağıpta ne kadar verdiğimden emin olunca neredeyse hiç mama vermedim. Bir ara azaldı sütüm stokla idare ettim. 2 kere de mama verdim. Şimdide uzun süredir yetiyor sütüm. Yetmezse daha sık sağıyorum. 1 aydan fazla emmedi hiç beni. Sonra verdim direk emdi. Ama sadece günde 2-3 kere emzirebiliyorum. Diğerleri biberonla. Bırakmayan çocuk bırakmıyor memeyi demekki. Senin fıstık da öyle demekki. Memeyi uyanıkken emmeme bizde de var 10 gündür. Yani emiyorda sususluğunu giderip bırakıyor. Memeyi boşaltmıyor. Sonrada normalde 3 saat rahat dayanan kızım 2 saat dayanamıyor. Ben genelde sağıp verdiğim için dert etmiyorum. Emzirmeleri gece öğünlerine aldım. Ama 2 gündür 3 kere biberonuda istemedi 10-15 dk sonra aldı. Acıkmadığı için mi öyle yaptı oyunmu tatlı geldi anlamadım. Neyse uzattım. Ama yalnız değilsin.
Benim çok acıksa da emmiyor ağlıyor memeyi verdiğimde ama uyurken emiyor . Elbet geçici bir durumdur. Zaten şu 6 ayımız doluyor :)
Bende sağıyorum öyle veriyorum canım pompa alsam mı almasam mı bilemedim. Birde ben sağınca bakıyorum çok yağlı değil sütüm kızım belkide bundan da kilo almıyor .
Sonuna kadar sağamıyormusun acaba? Yağlı süt arkadan geliyor ya. İkinci çocuk ve çalışmayı düşünüyorsan al bence. Ben avent aldım ama madela sanırım daha uygunmuş. Elektrikli pompalarda kendi kendine boşaltamıyor. Ben sürekli sıkıyorum göğsümü masaj yapar gibi biraz orasını biraz burasını. Med de sağıp veriyor uzun zamandır onada sordum oda benim gibi yapıyormuş.
seninle kriterlerimiz aynı canım, bende uygun bir fiyata halledeyim diyorum. oto koltuğunu 1 yaşına kadar diyorlar ama daha şimdiden paşam için eziyet haline geldikıyameti kopartıyor artık oto koltuğunda. ama 140 a kapatmak konusunda ümitsizim. sanki yine 200 ün üstüne çıkacak
Sonuna kadar sağıyorum önceden daha yağlı idi şimdi öyle değil. Artık damla damla akarken bırakıyorum sağmayı. İkinci çocuk düşünüyorum Allah nasip ederse. O zaman alayım madela elektrikli almayayım mı yani ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?