2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evettt tum gecmisi okuyup geldim. Aklimda kalanlari birazdan yazacagim. Tek bir seyi anlamadim o da delimavi :)

Mobilya, sophie ve yavrularina yeniseyler alan arkadaslar gule gule kullanin.

Nurumhiram suslemeleriniz cok guzel olmus.

Ivy'cim hayirli yolculuklar. Bizi kendinden mahrum birakma cabuk don aramiza.

mmlkk geçmiş olsun oğlun düşmüş, umarim iyidir.

minnoshcum cok gecmis olsun arkadasim, ne cektin su mastitden cidden yaa

Penguen senin yavrun mu sunnet olmustu da kanamasi olmustu? Nasil durumu?

Rabarba Kaan nasil? Nasil bir salgindir kimi duysam yatak dosek yatiyor. Yavrularimiz nasil dayansin

Sutunu sagip veren arkaslara bisorum olacak... buzluktan cikti isittik icti. Biraz kaldi. . Ne olacak? Atacak miyiz...disarida ne kadar kalabilir...

Canım ısıtıldıktan sonra hiç kalamıyor tekrar da ısıtamıyosun anne sütünün bozulması çok tehlikeli aman dikkat et
Tadına bak normalse kalanı kaşıkla ver istersen 15 dakika içinde

Birkac defa Kayra'da da oldu. Sanirim ruya goruyorlar ya da ani gaz sancisi da olabilir.

Kazen çok teşekkürler dostane bi şekilde paylaşımlarımızı sürdürebilmek için böyle müdehaleler bekliyoruz
Çünkü böyle arkadaşlar yüzünden hiç paylaşım yapamayız ve forumun bir anlamı kalmaz

Sutunu sagip veren arkaslara bisorum olacak... buzluktan cikti isittik icti. Biraz kaldi. . Ne olacak? Atacak miyiz...disarida ne kadar kalabilir...

Sağılan anne sütü;

Oda ısısında 4- 8 saat
Buzdolabında 24 saat
Buzlukta (eski tip) 3 ay
Derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Dondurulduktan sonra eritilen süt , oda ısısında 1 saat, buzdolabında en fazla 24 saat saklanabilir.

Sağılmış anne sütü bebeğe nasıl verilmelidir?

Donmuş sütün eritilmesi için süt bir gece önceden buzdolabının alt rafına konarak, soğuk ortamda eritilmelidir.
Ilıtmak için ya oda ısısında ya da ılık su dolu bir kabın içine konarak (ben-mari yöntemi) ısıtılmalıdır.
Anne sütü kesinlikle ateş üzerine konmamalı, mikro dalga fırında ısıtılmamalı ve kaynatılmamalıdır. Bu işlemler anne sütü içindeki proteinlerin ve mikrop öldürücü faktörlerin kaybolmasına neden olur.
Dondurulmuş süte taze süt eklenmemelidir.
Süt çözdürüldükten sonra bebeğe vermeden önce hafifçe çalkalanarak sütün karışması sağlanmalıdır.
Dondurulmuş süt eritildikten sonra tekrar dondurulmamalı, 24 saat içinde tüketilmelidir.

Bu hafta benim icin bitti. YArin ve Cumartesi Pazar oglumla olacagim.

SAli gunu kayinvalidem geldi. Maallah diyeyim Kayra babaannesi ile cok iyi anlasiyor. Kayinvalidem de pamuk gibi bir kadindir.
Kayra babasina cekmis, sessizligi, huzuru ve sakinligi seviyor. Benimle hic alakasi yok. Babaanne de cok sakin ve yumusak tatli seslidir. Tabi bizim Kayra'da bayiliyor babaanneye.

Yarin yani 12'yi gectigine gore bugun benim dogumgunum. Cuma aksami kalabalik bir arkadas grubu, kayinvalidem esim ve Kayram ile beraber disarida olacagiz. Oglumla ilk dogumgunum ve en buyuk hediyem.

Herkese merhaba. Ben genelde okuyorum pek yazamıyorum ama bu gece yazasım geldi.
Kızım 25 temmuz doğumlu, hala dönemiyor...
Ek gıdaya ufaktan başladık, elma armut havuç verdim. Sorun yok simdilik.
Emziriyorum hala ama ben okuldayken günde 2 kez biberon mamasi veriyor annem. Evde olduğum sürece emziriyorum. Sagacak kadar yok ama. Stoklarım da bitti üstelik.
Yazmisken havami da atayım, biz de polly aldık. :) Çok rahat oturuyor.
Hastalara acil sifalar...
Fotolari takip ediyorum, hepsi ne kadar sevimli...
Simdilik bu kadar, bye...

İyî geceler tatlı rüyalar deliksiz uykular olsun efendim

Zor geçen bi akşamın üstünden az önce uyuttuğum oğlumla ee bu cümlenin devamını nası toplucam bilemedim ay rezalet
Cnm rüya görmüştür belki bi iki kere bizde de oldu çığlık atarak uyandı oğlum çok korktum ama öle rutine binen bişi diil için rahat olsun
Oğluşuna beraber nice nice senelerin olsun doğum günün kutlu olsun

Sanırım benim oğlum da bana çekmiş sakinliği sevio aynen
Hep annemle evimizde yıkardım oğlumu bugün Kv çıktık orda yıkayalım dedik kaynım ve küçük kızı fln da vardı
Ya kalabalıktan ya da çok sıcak oldu ortam ya da belki farklı geldi bilemiom su aşığı oğlum çığlık çığlığa zor bitirdi banyoyu

Yatayım artık ben de
Bu arada bence artık gece uyanmayın bebişler için nöbet tutmaya gerek yoktur heralde ya büyüdüler iice çok da gerek duymazlar bence gece beslenmesine siz de kendinizi yormayın güzel bi uyku çekin eğer onlar uyanmıosa
BiZ uzun zamandır gece uyanmalarını bıraktık
Ben zaten kendi uyanmadığı sürece gece hiç ellemedim sarılık olduğu zamanlar dışında
İnş devam ederiz böle
Tü tü tü maşallah diyin heee

Son düzenleme:
aynı sorun biz de de var canım uyumaya çalışırken uyurken ve emerken aşırı terliyor
acaba ben aldığım d vitamini arttırsam ona da geçermi ki

KANSIZLIK DA BAŞ TERLEMESİ YAPIYOR BÜYÜK OĞLUM BANYO YAPMIŞ GİBİ OLUYOR.AMA ÇOĞU BEBEKLER EMERKEN TERLİYOR.EMZİRİRKEN ÜSTÜ İNCE GİYDİR VE ODANIN KApısı açık bırak bizde işe yarıyor.

Bir düzeltme ile beraber hepsi doğru. Taze sağılan süt buzdolabında 72 saat durabiliyor.

Nice yaşlara hep sevdiklerinle gir canım.

Maşallah canım

Dogum gunun kutlu olsun , eşin ve bebisin ile beraber saglıkla nice mutlu seneler geçirin insallah

Canım ısıtıldıktan sonra hiç kalamıyor tekrar da ısıtamıyosun anne sütünün bozulması çok tehlikeli aman dikkat et
Tadına bak normalse kalanı kaşıkla ver istersen 15 dakika içinde

80cc sut cope gitti tesekkurler luboyf.. bu arada bwnim bebegimde erken yatirmaya baskadigimdan beri aglayarak kalkiyor...normalde sakin ve gulerek uyanirdi...uyandigini gostermek icin sesler cikarirdi. .bilmiyorum neden... bir de kizlar bebegimin tam doymadigini farkettim...uzuldum

Meltoswski tesekkurler. ..cok fazlabilgi kirliligi var nette..

Kızlar merhaba ben annemdeyim hala yazmıştım geçmiş birikmiş evime gidince okuyacağım ana kız iyiyiz çok şükür sizler nasılsınız? Meltemcim doğum günün kutlu olsun.oğlun ,eşin ve sevdiklerinle nice güzel senelere canım.

Allhim bu kiz bizim yatagi kendi yatagi saniyor sanirim. 5ayda kendi yatagina alistiradim 3gunde bizim yataga alisti nasil duzelcek yaaa gece 1den sonra hep bizimle. Bi de illa benim kolum onun altinda olcakmis yoksa yine uyaniyor. E benim kolum agriyor, e onun boynu agrir.. Anlamadim bu isi benn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…