- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.721
Delimavinin yazdıklarını okudum ve içimden dedimki inşallah aybike ciddiye almaz oylede oldu çok sevindim. Senden çok şey öğrendim sanki ailemden birisin ve bana yol gösteriyorsun üstelik 2 cocukluyumbenden yaş olarak büyüksün belkide bu yüzden benim için ogretmensin. Ben annesiz büyüdüm ve diyorumki keşke aybike gibi bir komsum yada yakınım olsaydı. Çok ictensin ya seni seviyorum
Aybikecim biz hala tattırma aşamasındayız
Avakado havuç balkabağı elma armut patates yedi bugüne kadar
Ama en fazla 3-4 tatlı kaşığı yedi
Elma armut versem yiycek de vermiyorum henüz
5.5 aylıkken günde 1 öğününü sebze çorbasıyla yaptırmayı planlıyorum
O vakte kadar çoğaltmama kararı aldım
Bu arada araştırırken kuşkonmaz ve bezelyenin de iyi birer katı gıda başlangıç sebzesi olduğunu öğrendim kuşkonmaz muhteşem bi vitamin kaynağı yok yok içinde
Bulursam deniycem ama baharda çıkıyor sanırım
Siz hangi aşamadasınuz neler tattırdın
Bu arada tatlı patates tavsiye edilmiş ama Türkiye'de yetişmiyor sanırım bulursam onu da deniycem
canım şarjlı pil alaydın keşke doldurup doldurup takardın. ben öyle yaptım :)
canım bizim oburcuk biraz fazla hızlı gitti, bende tamamen ona ayak uydurmaya karar verdim
ilk üç gün sindirim sistemi biraz zorlandı, o yüzden sadece avakado verdim
bizde avakado, havuç, patates, balkabağı, elma, kereviz yaprağı şeklinde
yalnız patatesi tek başına verdiğim 3 gün kaka yapmakta zorlandı
bize doktorumuz sabah 90cc meyva, öğleden sonra 90cc sebze demişti ama ben günde tek sefer veriyorum. bir gün elma avakado karışımı diğer gün havuç patetes kereviz balkabağı
henüz organik pirinç ve yulaf unu bulamadım, çarşamba gelecekmiş
tatlı patetesi bilmiyorum nedir o, bir araştırayım bakalım
sen muz verecekmisin canım, bide yoğurt konusunu ne yaptın
Bu hafta benim icin bitti. YArin ve Cumartesi Pazar oglumla olacagim.
SAli gunu kayinvalidem geldi. Maallah diyeyim Kayra babaannesi ile cok iyi anlasiyor. Kayinvalidem de pamuk gibi bir kadindir.
Kayra babasina cekmis, sessizligi, huzuru ve sakinligi seviyor. Benimle hic alakasi yok. Babaanne de cok sakin ve yumusak tatli seslidir. Tabi bizim Kayra'da bayiliyor babaanneye.
Yarin yani 12'yi gectigine gore bugun benim dogumgunum. Cuma aksami kalabalik bir arkadas grubu, kayinvalidem esim ve Kayram ile beraber disarida olacagiz. Oglumla ilk dogumgunum ve en buyuk hediyem.
Slm kızlar uzun zamandir sessiz sedasız takipteydim bu sürede ek gıda olayına başladım biz tamamen mama ile beslendigimiz icin erken başladık meyve mandalina elma armut ve muz hattta kivi suyu bile yedik ve devam ediyoruz özellikle muz vazgeçilmezimiz oldu canı çekince kendi kendine ağzını sapurdatiyor çorba ev tarhanasi yediriyorum içinde kurutulmus domates soğan sarımsak biber ve her tür kuru yesillik mevcut yogurt kendim günlük mayaliyorum içine bi çay kaşığı pekmez koyup veriyorum arada pirinç unu ve milupanin tahilli armutlu ek gıdasından veriyorum demir damlası yerine siyah üzümü ıslatıp suyunu veriyorum arta kalan ogünlerde devam sutu olarak gidiyoruz şu an 5.5 ayligiz 6 aylik olunca kahvalti ogunune gecicez.sizde farklı tarifler varmı?
ya maşallah bunların hepsini tüketiyorsa bebişine ,benimki yoğurdu tüküğrüyor sonrasında kusuyor üstelik tazxe taze kendim günlük mayalıyorum ekşi de olmuyor,dün onun için yoğurt çorbası yaptım pirinçlerini kaşıkla ezdim verdim ağzını buruşturdu yine tükürdü kustu,peyniri ezip parmağımla diline sürüyorum diliyle ittire ittre dışarı çıkarıyor bir elma suyu ile havuç suyunu seviyor elma püresini de yemedi çıkardı,haftaya işe başlıcam ve bakıcı bunları yedirmek zorunda kalacak çünkü sağıp bırakacak sütüm yok artık gıda almazsa mama yiyecek .çok stres yaptım ya ben bu işi,ama oğlum da hiç yardımcı olmuyor ki..
aybike ,patates ,balkabağı,kereviz yaprağı demişsin bunları püre şeklinde mi veriyorsun çorba falan mı yapıyorsun?
bu arada tatlı patates niğde pataesidir bildiğim kadarıyla ,bildiğin şekerlidir yani.
canım bizim oburcuk biraz fazla hızlı gitti, bende tamamen ona ayak uydurmaya karar verdim
ilk üç gün sindirim sistemi biraz zorlandı, o yüzden sadece avakado verdim
bizde avakado, havuç, patates, balkabağı, elma, kereviz yaprağı şeklinde
yalnız patatesi tek başına verdiğim 3 gün kaka yapmakta zorlandı
bize doktorumuz sabah 90cc meyva, öğleden sonra 90cc sebze demişti ama ben günde tek sefer veriyorum. bir gün elma avakado karışımı diğer gün havuç patetes kereviz balkabağı
henüz organik pirinç ve yulaf unu bulamadım, çarşamba gelecekmiş
tatlı patetesi bilmiyorum nedir o, bir araştırayım bakalım
sen muz verecekmisin canım, bide yoğurt konusunu ne yaptın
doğum günün kutlu olsun cnm, eminim oğlunla çook güzel bi doğum günü olacak sana, ne hoş heyecanlı bebeğinle ilk doğum günü, bnde kendiminkini düşünüp heyecan yapıyorum..kv. güzelce ilgilenir sende ark. eşin eğlenrsn inş..Sağlıklı huzurlu neşeli uzun yıllar dilerim sana Kayra ve eşinle..
bgn eşimin boş günü bnde de diş ağrısı çok şiddetli önce dişciye, sonra da bi yerlerlere gezmeye inş..ben hazırlanmaya gidiyorum..
Başlarda benim kizda istekli degildi ama biz yerken yedirmeye çalıştım özellikle karşısında kaşıkla biseyler Ye iç cok etkili oluyor cok ugrastm yemek istemediğini ertesi gün tekrar denedim öyle başardım ve saatli mama ve ek gıda vermeye çalışıyorum bununda faydası var birde meyveleri rendeleyerek degil çay kasigiyla sıyırarak veriyorum puturlu buda alistirmada etkili oldu tavsiye ederim.
Ya adini hatirlayamiyorum ama cook gecmis sayfalarda linola baya konusuldu ve biri siddetle tavsiye etti. Kesinlikle kinola dedi adini hatirlasam yazanin. Ama cok iyi oldugunu yazmislardi hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?