2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yazdıkların için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum :)
estafurullah öğretmek ne demek, biraz da olsa faydam dokunabiliyorsa ne güzel...aklımın yettiğince yardımcı olmaya devam edeceğim, benimde senin gibi iki çocuklu bir annenin tecrübelerine fazlasıyla ihtiyacım var insan en güzel okumakla değil yaşayıp tecrübe ederek öğreniyor

canım bizim oburcuk biraz fazla hızlı gitti, bende tamamen ona ayak uydurmaya karar verdim
ilk üç gün sindirim sistemi biraz zorlandı, o yüzden sadece avakado verdim
bizde avakado, havuç, patates, balkabağı, elma, kereviz yaprağı şeklinde
yalnız patatesi tek başına verdiğim 3 gün kaka yapmakta zorlandı
bize doktorumuz sabah 90cc meyva, öğleden sonra 90cc sebze demişti ama ben günde tek sefer veriyorum. bir gün elma avakado karışımı diğer gün havuç patetes kereviz balkabağı
henüz organik pirinç ve yulaf unu bulamadım, çarşamba gelecekmiş
tatlı patetesi bilmiyorum nedir o, bir araştırayım bakalım
sen muz verecekmisin canım, bide yoğurt konusunu ne yaptın

Slm kızlar uzun zamandir sessiz sedasız takipteydim bu sürede ek gıda olayına başladım biz tamamen mama ile beslendigimiz icin erken başladık meyve mandalina elma armut ve muz hattta kivi suyu bile yedik ve devam ediyoruz özellikle muz vazgeçilmezimiz oldu canı çekince kendi kendine ağzını sapurdatiyor çorba ev tarhanasi yediriyorum içinde kurutulmus domates soğan sarımsak biber ve her tür kuru yesillik mevcut yogurt kendim günlük mayaliyorum içine bi çay kaşığı pekmez koyup veriyorum arada pirinç unu ve milupanin tahilli armutlu ek gıdasından veriyorum demir damlası yerine siyah üzümü ıslatıp suyunu veriyorum arta kalan ogünlerde devam sutu olarak gidiyoruz şu an 5.5 ayligiz 6 aylik olunca kahvalti ogunune gecicez.sizde farklı tarifler varmı?

aybike ,patates ,balkabağı,kereviz yaprağı demişsin bunları püre şeklinde mi veriyorsun çorba falan mı yapıyorsun?
bu arada tatlı patates niğde pataesidir bildiğim kadarıyla ,bildiğin şekerlidir yani.

doğum günün kutlu olsun cnm, eminim oğlunla çook güzel bi doğum günü olacak sana, ne hoş heyecanlı bebeğinle ilk doğum günü, bnde kendiminkini düşünüp heyecan yapıyorum..kv. güzelce ilgilenir sende ark. eşin eğlenrsn inş..Sağlıklı huzurlu neşeli uzun yıllar dilerim sana Kayra ve eşinle..

bgn eşimin boş günü bnde de diş ağrısı çok şiddetli önce dişciye, sonra da bi yerlerlere gezmeye inş..ben hazırlanmaya gidiyorum..

ya maşallah bunların hepsini tüketiyorsa bebişine ,benimki yoğurdu tüküğrüyor sonrasında kusuyor üstelik tazxe taze kendim günlük mayalıyorum ekşi de olmuyor,dün onun için yoğurt çorbası yaptım pirinçlerini kaşıkla ezdim verdim ağzını buruşturdu yine tükürdü kustu,peyniri ezip parmağımla diline sürüyorum diliyle ittire ittre dışarı çıkarıyor bir elma suyu ile havuç suyunu seviyor elma püresini de yemedi çıkardı,haftaya işe başlıcam ve bakıcı bunları yedirmek zorunda kalacak çünkü sağıp bırakacak sütüm yok artık gıda almazsa mama yiyecek .çok stres yaptım ya ben bu işi,ama oğlum da hiç yardımcı olmuyor ki..

Son düzenleme:
Ayy bu konuda fikrimi yazmasam olmaz arkadasim 2 yili gecgindir kullaniyor , ucuzlardan farkinin daha saglam ve kaydirmaz olmasi onun kizi baya hareketli baska mama sandalyeleri oynuyor, yani hep boyle mini mini kalmayacaklar. Kesinlikle polly.

Ya adini hatirlayamiyorum ama cook gecmis sayfalarda linola baya konusuldu ve biri siddetle tavsiye etti. Kesinlikle kinola dedi adini hatirlasam yazanin. Ama cok iyi oldugunu yazmislardi hatırlıyorum.

Başlarda benim kizda istekli degildi ama biz yerken yedirmeye çalıştım özellikle karşısında kaşıkla biseyler Ye iç cok etkili oluyor cok ugrastm yemek istemediğini ertesi gün tekrar denedim öyle başardım ve saatli mama ve ek gıda vermeye çalışıyorum bununda faydası var birde meyveleri rendeleyerek degil çay kasigiyla sıyırarak veriyorum puturlu buda alistirmada etkili oldu tavsiye ederim.

hepsini çok az suda haşlıyorum, suyunu hiç dökmeden hani un elekleri vardır ya misina olan onlardan elimle ezerek geçiriyorum. böylelikle çok ince pütürlü oluyor, o şekilde veriyorum canım

oyy küçük kuzum benim ya kıyamam ona patatesi fazla kaçırmış demek obur şirin atahan:):):)
canım bizimki de avakadoyu çok çok sevdi, versek yiycek de sindiremiyo zavallım, ben çatalla ezip pürtümlü vermiştim avakadoyu iki gün kakasından avakado çıktı hatta avakado parçaları poposuna falan yapışmıştı hiç sindirememiş annemle gülmekten kırıldık
kerevizi hatırlattığın iyi oldu, haftaya karışımlara geçicem o zaman kereviz yaprağı da katayım
ya 90 cc yi nasıl yiyiecekki bana imkansız geliyor o zaman ememez heralde
bu arada benim kzızında açlık krizleri devam ediyor,
ben organik yulaf unu organik pirinç ve keçi sütünü buldum burda
yoğurdu keçi sütüyle yapacaktım ama beklenin doktoruun söyledikleri aklıma takıldı o inek süütnden yapılan yoğurt ver demiş
iyice araştırmam lazım, o nedenle arada keçi sütü arada inek sütü yoğurdu şeklinde başlıycam ona da bu hafta, ben de yoğurdu pekmezle karıştırmayı düşünüyorum, harnup pekmeziyle
muz vermek için altıncı ayının dolmasını bekliycem kabız olmasından korkuyorum benimki zaten 2-3 günde bir ancak kaka yapıyor

burda doktorlar çok komik, ek gıdaya başlıycakmıyız dedim doktorumuza bana pirinç maması yazdı, 6 saatte bir 180 cc ver dedi, o zaman emememzki 6 saatte bir 180 cc mama yerse, takmışlar bi mama da mama
neden dedim kilosumu az o yüzden mi mama veriyorsunuz, yok diyo sadece mamayla beslenen pek çok bebketen daha iyi kıznın kilosu ve gelişimi dedi, bu mamanın içindeki vitaminler gerekli diyor bir de , e o vitaminleri anne sütünden zaten almıyor mu, çözemiyorum bunların mantığını, o bahsettiği mamayı vermiycem tabiki de, bu kaçıncı doktor bulamadık düzgün bir doktor şu koca ülkede birde fransada tıp eğitimi almış, nasıl bir eğitimse anlamıyorum. o yüzden türk doktorları çok başarılı arkadaşlar ya ve çok bilinçli

geçmiş olsun chenncim,
gez eğlen kafa dağıt biraz

stacım hoşgeldin canım
umarım herşey yolundadır, ne güzel katı gıdaya başlamışsınız maşallah kuzuna, nasıl oldu kıznın ufak sağlık sorunları olmuştu düzeldi mi, eşinle nasılsınız, herşey yolundadır umarım canım
o pütürlü verme ve yemek masasında kendin yeken yedirme çok iyi bir yöntem ben de öyle yapıyorum, zaten ona da bi şeyler vermezsek ağzını şapırdatıp duruyor masada
ben 2 aylıktan beri her yemekte onu da masaya oturtuyorum yani kucağıma alıyorum bunun çok etkisi oldu, artık biizm ağzımıza bakıp ağzını şapırdatıyo bi şeyler versek şapur şupur yiyor bi de farklı bi şey yaptığının farkında kollarını bacaklarını çırpıyor mutlu oluyor çok
gelecek ay mam sandalyesine oturtarak yanımıza koyucam ve her yemekte onu da mutlaka oturtucam, ben de pürtümlü verme taraftarıyım, mikser blender falan kullanmıycam, zaten yutabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…