- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.701
Bir düzeltme ile beraber hepsi doğru. Taze sağılan süt buzdolabında 72 saat durabiliyor.
benimki oyun halısıyla daha bu hafta ilgilenmeye başladı...dönence bütün gün açık, pile verdiğim para ağlatıyor artık beni
Kızlar hergün yazıyorum ya burdan gelişmeleri kızım nerdeyse 10 gündür kendi başına uykuya dalıyor pışpış yok başında bekleme yok yatağına koyuyorum uyuyor
Ve eskiden 10 da uyurken şimdi akşam z 8 de uyuyor ve kaçta yatarsa yatsın sabah 8-8.30 arası uyanıyor
Ama az önce ilk kez çok kötü bi şey oldu kızımı saat 8 de koydum yatağına yine şarkılar oyunlar başbaşA geçirdiğimiz bir saatin ardından ve 20 dakika içinde uyudu ben de yanına geldim yatağıma yattım saat 21.30 gibi ve burayı okuyayım dedim biraz
Sonra saat 10 gibi kızım çığlık çığlığa uyandı bir öksürük bir ağlama kıpkırmızı oldu sanki boğuluyo gibi oysaki sakin sakin uyuyordu
Kucağıma alıp sakinleştirdim öptüm kokladım içini çeke çeke boynuma sokuldu
Sonra emzirip yatırdım. Hemen uyudu
Sizce neden böyle yaptı kabus mu gördü acaba gerçekten çok korktum
Umarım bunu akışkanlık haline getirmez
BAKANLIKTAN GELEN SON YAZIYA İSTİNADEN BUZLUKTA DONDURULMUŞ OLAN SÜTLER 6 AY DEĞİL DE 3 AY SAKLANABİLİYORMUŞ BESİN DEĞERLERİNİ YİTİRDİĞİNDEN ,(kapağı sürekli açılıp kapandığı için)
abim aile hekimi kızlar ,ona sorduğumda söyledi bu bilgiyi ve ben de eski sütlerimi oğluma ısıtarak verdim yenilerini de yerine sağarak telafi ettim böylece son 3 aylık dönem olacak şekilde sütlerimi yenilemeye çalışıyporum.
Bu uyutma teknikkerini bende beceremiyorum midafr geldigi snda tum duzen alt ust oliyor bana gore degik heraldecanım yaaa nasıl kazandırdın bu uyutma tekniğini ben yapamadım. ille de sallanmak istiyor. 2 dündür 9.30 da yatağına yatırıp sallıyorum 10-15 dk içinde uyuyor.
aşamalarını anlatırmısın lütfennnn
okuduğun kitap Mahallenin En Mutlu bebeği mi idi
aynı ya bizde üç günde bir yapmaya başladık, bi katılık yok kakasında kabız değil sanırım, benim doktorum normal dedi sümüksü hali için,keyfi falan yerindeyse sorun yok diyo:44:Tabi birde kaka meselesi var. Her gün 2-3 kere kaka yapan kızım 2014 itibariyle 4 gün ara vermeye başladı. Yarında yapmazsa 5 gün olacak. Fosur fosur alttan gaz çıkarıyor rahatlıkla. Fena kokuyor üstelik. Sümüksü hâli de devam ediyor yaptığında. Doktoru aramak yada gitmek yada kontrolü beklemek fikirlerinin arasında kaldım.
Git canım ihmal etme, ben üç aylıkken gitmiştim kanal tedavisi yapıldı, uyuşturulduğu için iki saat emzirmedim sonra sağıp döktüm o kadar, iki saat emmemesi yetiyo yani. Hatta sonra ebe demişti sezeryanda yapılan anestezinin verilen ilaçların yanında o hiç bişey değil diye, rahat ol yani. Geçmiş olsun.Günaydin arkadaşlar
Geceden beri diş Ağrısı cekiyorum. Oglumu sadeve emziriyorum henuz ek gida mama falan yok 4 ayligiz daha.doktora gitsem dolgu okacak kesin bir zarari olurmu ki bilgisi olan varmi
Burkacım çok çok geçmiş olsun, bi daha yolunuz düşmesin inşallah, bu arada ne kadar yaratıcısın bayıldım bebişin dolabına, bizde olsa kedileri ayıramam ordan iyi seninkiler rahat bırakıyor:)Çok şükür akşam 6 daevimizegeldik. 1 hafta kabus gibiydi cmv virüsü var ama geçmesi için gereken antibiyotik verilemiyor çünkü karaciğerde genetijk bir sorun var yani 2 ucu .. .neyse artık evimizdeyiz haftada 1 kontrol ve kan tahlili yapılacak virüs geçene kadar ondan sonra karaciğer için diğer tedaviler
Sağlıktan başka hiçbir şey gerçekten dert değilmiş bunu anladım . Uykusuzluğu, kilosunun az olması ,huysuzluğu vb şeyleri aslında büyük nimetmiş. Metobolizması çalışmadığı için enerji üretemeyen ve sürekli uyuyan bebekleri ya da 8-9 aylık 5 kilo olan bebekleri, 24 saat kolunda serum bununda oksijen maskesi ile gezmek zorunda olan bebekleri gördükten sonra. Hani cennetannelerin ayakları altındaymış ya bence cennet hasta yavrusu olan annelerin ayakları altında. Normal sağlıklı bebeğe herkes bakar ama hasta ve anormal çocuklara sadece anneleri( coğunun babası bile pes etmiş) Allah bütün hasta yavrulara şifa annelerine sabır ve güç versin.
Sizin de dualarınız ve pozitifenerjinizle oğlum iyi daha da iyi olacak inşallah.
Hastanedeyken sayfaları atlaya atlaya okudum oyüzden tek tek isim yazamıyorum geçmiş olsun diyen dua eden herkeseçok teşekkurler. inşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.
Heracim bende soktayim simdi senin yazin uzerine 3 aydir 2.5 aydir giden sutumu kontrol ettim ve evet sikinca bendende geldi gercek olamaz bu acaba icinde kalan sutmu yoksa devami gelirmi dersin sen naptin emzirebildinmi yazafmisin hala geliyormu bide asli varmi bebege bi zarari olurmu acaba birde 3 aydir emmeyen cocuk memeyi alirmi dersin bide o var
Heracim bende soktayim simdi senin yazin uzerine 3 aydir 2.5 aydir giden sutumu kontrol ettim ve evet sikinca bendende geldi gercek olamaz bu acaba icinde kalan sutmu yoksa devami gelirmi dersin sen naptin emzirebildinmi yazafmisin hala geliyormu bide asli varmi bebege bi zarari olurmu acaba birde 3 aydir emmeyen cocuk memeyi alirmi dersin bide o var
Kaç gündür bi polly muhabbeti dönüyor yaa, ben baya özendim merakta ettim:)) biz mama sandalyesi almamaya karar verdik görümcemin kızınınki bursadaymış, eşim baktı sağlam dedi dün getirdi, o da polly çıktı:) biraz eski ve pis ama güzelce yıkadımı bişeycik kalmaz. Bi kılıfı naylonumsu yazın bebişleri terletebilir ama onada buluruz bi yolartık, bi de bizimkinin ayaklarını koyma yer kayıp, çok işe yarayan bi parçamı acaba o ???
merhaba kızlar.. kızıma bir haller oldu 4 gündür tuvalete gitmeme bile izin vermiyor. kucağımda beraber giriyoruz.. nasıl huysuz nasl huysuz. hoppala yaparken bile ağlıyor.. sanırım diş çıkarma vakası yaşıyoruz. eline birşeyler veiriyorum kaşısın diye ama yok elinden atıyor yine parmaklarını sokuyor ağzına ısırmak için. diş etleri çok sert. alt diş etinde 2 tane yanyana beyazlık var. diş mi çıkarıcak acaba?
bu arada bende uyku eğitimi vermeyi başaranlardanım. geceleri kendi kendine uyuyor artık. kitap filan okumadım kafama göre..
ben emziremedim canım. kız unutmuş mememe göz ucunla bakmadığı gibi kıyameti kopardı yaklaştırınca.
:))) görümce pollysi, valla tek hayra geçtikleri nokta kendilerinin, başka bi faydalarını göremedik ne yazıkk ki, anca halası kurban diye peşinde gezer:)) ya bide şeyi sorcam, bu iki tepsi olayı mavi çıkan bi plaka var tepsinin üzerinde o dimi canım???Yok cok farketmiyo ayaklari sallandirir okadar. Gorumce pollysi havasi mi atiyongg sen de:))
Tesekkurler. ...
Sagip verdin mi heracim? Emmese de anne sutu almis olurdu ya
:))) görümce pollysi, valla tek hayra geçtikleri nokta kendilerinin, başka bi faydalarını göremedik ne yazıkk ki, anca halası kurban diye peşinde gezer:)) ya bide şeyi sorcam, bu iki tepsi olayı mavi çıkan bi plaka var tepsinin üzerinde o dimi canım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?